IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
@katule1990 jo urcite ti ho udelaji 😊, ale kdyz uz cisar , tak nechci ty bolesti to by bylo bolesti pred a pak jeste po cisari no to by nebylo fer 😂
@katule1990 ahojky tak ja uz mam naplanovaneho cisare dr. chtel 29.10.( 38+0) ja ho ukecala na 5.11. 39+0. Miminko se stale neotocilo 😊 a mam k tomu jeste 4 indikace, takze cisar jasnej. A co jak to vypada u vas?
@jjanca90 Ahoj 🙂! 5. 11. je pěkné datum 🙂. U nás se malej taky pořád neotočil, jsem 34+5, takže šance asi už minimální. Předevčírem jsem jela do porodnice, protože jsem malého už 3. den skoro necítila, tak jsem začala panikařit, na gyndě mi řekli, že mají plno, tak jsem musela do jet docela daleko do porodnice, no. Ale malej je v pořádku, jen mi ho zase změřili a zase řekli, že je fakt tak o 2 týdny menší a budou to muset sledovat. Kdyby se to zhoršovalo, tak by musel ven ještě o něco dřív. Ale průtoky byly snad v pořádku, tak doufám, že to bude jen menší miminko a nic mu není. My jsme oba s manželem hodně vysocí, tak jsem myslela, že to bude větší obřík 😅. Císaře u nás v porodnici prý plánujou 39+, že 38+ je brzo, že to i pediatři neradi vidí, tak aspoň za to jsem ráda. Nicméně mi řekli, že u nich otec dítěte na sál nesmí, tak to vypadá, že budu na všechno sama, pak týden bez návštěv kvůli covidu. Docela mě to všechno, co se děje, položilo. Ale na druhou stránku si říkám, že se prostě nedá nic dělat, císaře i první týden holt budu muset nějak zvládnout. Hlavně, aby mi ho měl vůbec, kdo vyndat a aby byl malej v pořádku 🙂. A jak se jinak cítíš? Já jsem fyzicky skoro úplně v pohodě, jen občas mě chytnou záda, někdy bolest spodku, ale bříško mám furt malinký, ani mi v tý porodnici nechtěli věřit, že jsem 35tt 😀. Jak jsem malého teď skoro necítila, tak jsem si ani nepřipadala těhotně, což je v 8. měsíci trochu divný 😂.
@katule1990 U nas v porodnici taky nesmi otec na sal, budu sama, ale to nevadi... presne hlavne at je mimi v poradku 😍. Kazdy vecer v osm mam bolesti jako pred MS, ale nevim ci je to spodek nebo streva neni to extra bolestivy 😊. No ja ji taky necitila nejaky ten den, ale mam ten monitor srdicka takze jsem si ji hlidala dost to uklidnuje.
@jjanca90 Tyjo, já už jsem myslela, že nemůže být chlap na sále snad jen u nás. Všude, kde vím, tak to jde. Ty bolesti na MS jsou teda zvláštní, asi nějací poslíčci? Mně zase občas vystřelí taková bolest do pravé strany beder, že se mi až podlomí kolena. A před chvílí mi došlo, že mi to nejspíš střílí jen na pravou stranu, protože malý od začátku leží právě na pravé straně břicha. Je to vždycky krásně vidět, když mi tvrdne břicho, že mám pravou polovinu velkou a levou prázdnou 😅. Monitor srdíčka nemám, ale určitě by mi v tuhle situaci moc pomohl, protože jsem měla fakt strach. Až dnes ho tam zase konečně dost cítím, hlavně můj močák 😀.
@katule1990 me ten monitor pujcila kamoska v tom 15.tt jak jsem krvacela a az porodim ji ho vratim..fakt supr vec 😊. Taky mam tvrdy brisko tam kde je 😍. Ja zadny rany neschytvam miminko je to moc hodny jen se zavlni a zas klid,tak doufam, ze ji to zustane a bude klidnoucka 🤗
@katule1990 dnes 37+1 se mi narodila dcera Nina, 47cm a 2846g 😍 jsme obe zdrave a ja na JIP po cisari ❤
@jjanca90 Jéééé, to je krásná a překvapivá zpráva 😍. Moc a moc gratuluju a přeju vám oběma krásný život a hlavně zdraví 🍀❤❤. Tak se Nina rozhodla být s vámi o něco dřív 👶. Hlavně, že jste obě zdravé a v pořádku, váhu má krásnou. Jsem zvědavá, jestli tuhle váhu budeme mít ve 40tt 😅. A jak se cítíš po císaři? Dovolili tatínkovi být u porodu a pak s vámi? Ještě jednou gratuluju, jsem za vás moc šťastná 😍. A asi si teda půjdu radši pomalu chystat tu tašku do porodnice 😅.
@katule1990 no ja tasku nemela 😂 samozřejmě. Ju tatinek byl s nama na sale 😊 bylo to rychlý. Ted to boli, ale nic co by se nedalo prezit 😍
@jjanca90 U nás právě tatínka na sále nepovolují 😢. Budu se muset pak aspoň zkusit hádat, aby s náma mohl být po operaci. V práci jim teda včera zrušili všechny dovolený, tak se mnou nejspíš nebude moct být ani potom doma, tak to na mě nějak padá. A jak se má maličká 😍? Asi ti ji zatím vozí jen na kojení, že? Z toho mám taky trochu strach, že nebude moct být se mnou.
@katule1990 jezisku no to me mrzi 😔, mala je bombova a hrozne hodny miminko tuktuktuk, vcera mi ji jeste vozili rano, odpolko jsem ji mela a na noc mazala za tetkama do pokojicku😊 dneska uz u me zustava pres noc. Doktor rikal, ze je naprosto zdrava a nepotrebuje ani monitor dechu, to score ma 10 10 10 😊 takze parada. Jesze nekojim tak dostava z mlecne banky
@jjanca90 Jé, to je krásný, že je malá naprosto zdravá a ještě moc hodná 👶❤😍.A můžu se zeptat, jestli se porod spustil úplně nečekaně? Myslím to tak, že na kontrolách to na to třeba vůbec nevypadalo. Mám z toho trochu strach 🙂. Ale evidentně né dostatečnej, protože tu tašku sbalenou furt nemám 😅, dnes to musím napravit! Nevíš, jestli se balí jedna taška, kam dám všechno, nebo jedna na sál a druhá na šestinedělí? A jak se cítíš dnes?
@katule1990 uplne bez priznaku, lezim ti v posteli otocim se z boku na bok a bum 😂 voda, pritel si myslel, ze jsem si ucurla, ale ja jsem s timhle problem nemela, sla jsem do kuchyne a uz to jelo nestihal ani vytirat 😂😂😂 no a uz jsme jeli, jel jak blazen, ale ja mela bolestli velmi slaby spis jako kdyz mas zarazeny prd nebo tak neco, po ceste do porodky kazdych 5 minut, ale uplna pohoda. V porodce me pripojili na monitor a z toho stresu bo jsem nechtela rodit byla deloha klidna, ale pak se ze me zase spustila voda a uz to bylo jasny... rychle pripravna. No nechali me trochu vyhladovet bo pred prasknutim doma jsem se ladovala tousty, kostikem a bombonkama 😊😂. Na jednu stranu to mam rada za sebou na dduhou stranu mi je lito, ze uz ji nemam v brisku 😍

@jjanca90 Aha, tak dej pak vědět, jak to dopadlo, držím palce 🍀. A když se porod spustí samovolně, tak můžou taky "normálně" udělat císaře, ne? Já se v tom zatím moc nevyznám 🙂.