IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?
Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?
Ahoj holky hlasim se po delsi dobe dneska jsem 16.den po IUI a hcg je 76 jenze jsem vcera zacala spinit a dnes rano uz krvaceni docela dost a kusy ted k veceru to ustalo a uz zas jen hodne slabe spineni mate nektera zkusenosti se silnejsim krvacenim na pul dne a mimco se udrzelo? U doktora jsem byla zvysil mi davku leku a za 2 dny znovu na krev, tam uz bude jasno jen bych potrebovala trochu podporit 🙂
Ahojky holky😊 jak se mate a jak se dari?
@jjanca90 Ahoj, já se mám dobře, začala jsem 30tt. Ale mám teď dost stres tím, že malý je koncem pánevním, pořád se neotočil a doktorka mi řekla, že ve 30tt je ta poloha na 95 % končená a že mi hrozí císař. Snažím se cvičit, ale zatím to k ničemu nevede a mám fakt strach 😢. Jinak ale snad roste, jak má 😍 a cukrovku držím na dietě, bez léků 🙂. Do práce normálně chodím. Jak se máš ty?
@katule1990 tak ja jsem 30+4 a mam malou taky koncem panevnim a presne to same co pises ty, ale ja bych mela cisar tak nebo tak. 😊 17.9. Ve 32+0 mam posledni screening 🙏 tak bojim bojim
@jjanca90 Screening bude určitě v pořádku, když byl první i druhý 🙏👶. A co ti na ten konec pánevní řekli, že už to tak zůstane? Proč vlastně jdeš na císaře tak jako tak, jestli se můžu zeptat? Já se toho právě dost bojím.
@katule1990 rekl mi, ze teda ma jeste cas, ale moc sanci tomu, ze se otoci hlavickou dolu nedava 😊 muj pritel uz ma z prvniho manzelstvi syna, ktery se prave kuli poloze KP narodil SC, tak pritel rika, ze jeho deti proste k vychodu na svet nastavuji zadnici a ani se jim nedivi 😂😂😂. Jo ja mam vrozenou vadu kycle, tak aby se mi to nezhorsilo a co hur abych ji nejak pri porodu neublizila. No jsem na to zvedava, mam dilema jestli uspat cela nebo jen spinalkou. Jediny muj strasak a chci to do "porodniho planu" aby mi dali cevku az nebudu citit
@jjanca90 Jasný, tak to chápu. Prý je lepší spinálka, ale zatím jsem to moc nestudovala a ani nechci 😢.
@katule1990 ju taky si myslim, ale poslouchat kudy povedou rez 😂 neni pro me. Jinak taky jeste delam a pribrala jsem uz 1400g 😂 tak jsem zvedava kolik to jeste bude nez pujdu rodit
@jjanca90 Nojo, to musí být síla je slyšet se o tom bavit. Já jsem si zase někde "omylem" před nějakou dobou přečetla, jak probíhá spinální anestezie a je mi z toho zle doteď 😨. Tyjo, to jsi skoro nepřibrala, to je teda mazec. Kdoví, čím to je. Aspoň nebudeš muset schazovat 😀. Já jsem přibrala asi nějak podobně jako ty, ale u mě je to tou cukrovkou 🙂.
@katule1990 ja jsem ziva jenom na sladkym, mastnym no samy dobytcarny i kdyz ty jsem mela rada i predtim, at pěkně vsechno plave v oleji a kilo majonezy k tomu 😂 a dobry. Chute ubec zadny nemam, neni nic pro co bych vrazdila 😊😊😊 pry to prijde, ale kdy kdyz uz pomalu koncim. Jsem rada hlavne kuli kycli, kazdy kilco nevic je pro kycel jako 3kila
@jjanca90 Tak to jsi šťastlivkyně, že po tomto nepřibíráš 😂😍. A hlavně kvůli té kyčli teda. Já naštěstí taky na chutě netrpím, protože v mým případě, kdy nemůžu žádný sladký, ale ani mastný, smažený atd...prostě nezdravý, bych to dávala jen ztěží. Občas sice na sladký chuť mám, jak ho nemůžu, ale vyloženě šílený chutě to nejsou, dá se to nějak zvládnout 🙂.
@katule1990 to je dobre pry jsou chutě šílený 😊😂, sousedka chodila do papírnictví a cpala se kridama 😂😂😂 a ja dneska v praci cítila čerství nátěr zdi co opravovali,no mohla jsem se zbláznit, jak mi to vonělo, museli me odtáhnout 🤤 zitra to bude zaschle, tak budu moct strcit nos az na to 😂😂😂
@jjanca90 😂😂😂. Tak to je teda dobrý 😅. Tohle se mi úplně vyhlo. I když jsem křídu jedla na základce. Asi už mám vybráno 😅.
@katule1990 😂😂😂 ja ji taky jedla kdyz jsem chtela jit domu ✌. A kolikatyho mas terminek?
@jjanca90 Termín mám 22. 11., ale nevím, na kdy by mi případně naplánovali císaře. A co ty?
@katule1990 já mám termin 12.11. 😊, co jsem četla, tak plánovaný císař delaji po ukoncenym 38.tt, ale ja bych chtela aby me nechali co nejdele
@jjanca90 Samý jedničky a dvojky máme 😂. A podle čeho se teda pak rozhodnou, kdy císaře udělají? Dá se nějak domluvit, že ho udělají co nejpozději? A to je vlastně kdy, asi to nikdy nenechávají až do termínu porodu, viď? Moc o tom zatím nevím.
@katule1990 Oni to delaji jak kde 😊, jedna paní psala, ze rodila planovane 40+3, takze nevim
@katule1990 Ahojky jak se ti dari?
@jjanca90 Ahoj, taky jsem na tebe myslela 🙂. Právě sedím v čekárně na gyndě, opět úplně narváno, tady je to vždycky tak na 2 hodiny a ještě v těch rouškách, hrůza 😠. Pred 14 dny byl malý na 3. screeningu o 1-2 týdny menší (jak které části), tak mě pozvali zase za 14 dní, jestli roste, tak mám trošku strach. Hlavně je teda pořád zadečkem dolů, už jsem 34tt. A jak se daří tobě 🙂? Už se otočila? Vím, že jdeš na císaře, ale jen pro zajímavost 🙂.
@katule1990 Ahojky no me u tretiho screeningu objevili malo plodove vody a zkraceny cipek, taky jsem musela po 14ti dnech naklusat a travim v poradne vzdycky cca 3 hodiny 🙄, ted jdu na kontrolu 15. a zkrati mi interval na 1x tydne. Mala se neotocila a pry ani neotoci,s tim uz ani nepocitam a mela jsem obdobi, ze jsem ji moc necitila byla jsem z toho nesva, ale neplasila jsem. Vsechno jinak ok ve 32+0 1868g a ve 34+0 2320g.
@katule1990 jo a jeste jsem byla na ekg minule pondeli a nasli mi nejakou pry vrozenou vadu, jen je teda zajimavy, ze jsem byla xkrat na ekg a nikdy nic takoveho nenasli, takze ted me budou hlidat. Pisni jak jste dopadli 😊
@jjanca90 Tyjo, tak to máš teď takový složitější, to mě mrzí. Ale hlavně, že tě sledujou a malá je v pořádku. Už moc času do konce nezbývá, to zvládnete 🙂. Kdy ti budou plánovat císaře? S tím EKG je to teda zváštní, že doteď na nic nepřišli. Třeba je to nějak způsobené těhotenstvím a ve skutečnosti ti nic není, oni někdy rádi straší nebo nahánějí body za vyšetření. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál.
Já jsem dopadla celkem dobře, malý vyrostl, ale pořád je menší cca o týden až o dva. Ve 31+2 měl cca 1500 g, v 33+2 cca 2000g. Čípek i plodovka nejspíš v normě, doktorka nic neříkala. Je teda pořád KP a prý se ještě může otočit, ale šance asi nic moc, no 😨. Já malýho cítím celkem dost, pořád mě kope do podbříšku - do močáku, do zadku a tak 😅 a dost mě teda tlačí hlavička pod levým žebrem. Fotku mám poslední z 2. screeningu, protože jak tam je KP, tak prý nejde nic moc vyfotit, navíc včera byl i obličejem k mojí páteři.
@katule1990 😂 ja mam fotku ze 17.tt na 2.screeningu kdyz prislo na foceni soupla hlavu do placenty 😂😂😂. No to srdicko si taky myslim, ze nebude tak zhavy. Na kdy mi naplanuji cisare nevim po posledni 2 poradny tam nebyl muj doktor, uz chodim do porodnice a on byl zrovna u porodu kdyz ja prisla tak snad toho 15. mi rekne, ale jiny gynekolog mi dal termin 5.11. 😊 tak uvidime. Na dnesek se mi zdalo o porodu, at uz je to za nama. Me tvuj prdola prijde normalni velikosti podle tabulek
@jjanca90 Šoupla hlavu do placenty 😂😂😂. Mně se zase dnes zdálo o císaři, mám z toho noční můry. Malej je podle měření bříška, hlavičky a stehenní kosti vždycky o 1-2 týdny menší, no. Ale snad to jen znamená, že bude mít třeba jen 3 kg nebo míň, prostě 4 kg cvalík to nebude 😅. Jinak teda stále nemáme jméno, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Na kontrolu jdu za 14 dní a pak už prý budu chodit každý týden. Koukám, že ti císař zatím vychází týden před termínem. Dá se o tom s nima nějak diskutovat, aby to nechali co nejdýl?
@katule1990 Ja mela sen taky sen o porodu cisarem bo vaginalni me ubec netrapi 😂. No cetla jsem, ze se diskutovat o terminu da, ale vzhledem k mymu cipku budu rada kdyz to do toho 39+0 doklepu to ke ctvrtek a pak vikend tak se bojim aby me to samo nechytlo pres vikend. Uvidim toho 15. co mi rekne muj doktor v poradne a taky ho potrebuju ukecat aby mi ten cisar udelal on 😊

@katule1990 Ahojky 😊 na YT jsou cviky prave na ty otekly kotniky a ja bastim horcik. To vedro je hrozny a taky mi dava zabrat 🙄 Snad nas ty hruzy minou 🙏