icon

IVF LEDEN-ÚNOR. Jde někdo na první IVF?

janiip
23. led 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z Vás jde na začátku roku na první IVF? Chodí tu někdo do FM Motol?

jjanca90
12. bře 2020

@pulse vyslovene praci uz nemam, dostala jsem na rok invalidni duchod. Loni po nevydarenym IVF kdy mi z 20 neoplodnili pomoci icsi ani jedno embryo jsem přibrala 16kg a najednou me nenesli nohy, strasny bolesti jsem mela a zjistili mi nejakou vrozenou vadu prave kycle a do toho jeste zada. Ale chodim na brigady. A chodim na inventury do obchodu ale s lidma neprijdu do stiku obchody jsou uzavreny pred otvirackou.

pulse
12. bře 2020

@jjanca90 tak já naštěstí nemusím hromadnou dopravou, jezdím sama autem, dělám v kanceláři, účetní, ale je to naše firma s partnerem, máme cca 30 lidi, jsme kovovýroba, ale návštěv a zákazníků k nám chodí dost. Období daní atd., do toho zaucuji novou kolegyni, kterou jsme vzali, právě kdybych otěhotněla abychom to nemuseli řešit pozdě, tak úplně doma taky nemůžu zůstat. Dnes a zítra tedy jsem.

jjanca90
12. bře 2020

@pulse rika se tri dny po trasferu. Ja jsem teda byla 3dny a bastila ananas a tvaroh, ale normalne jsem doma fugovala, hned po transferu na nakup a varit. Ja autem nemuzu, tam kam jedu tento tyden nezaparkuju ani kdybych chtela. Takze nevim no jestli to nezrusit, zavisla na tom nejsem, jako financne, ale byt doma je na palici jeste v tymhle situaci, kdy clovek citi kazdy pichnuti.

jjanca90
12. bře 2020

Holky dneska jsem byla na cytologii, jit jsem teda nechtela aby mi to neublizilo. Volala jsem do CARu a tam mi rekli at jdu, ze by mi ho delali oni jinak. No sla jsem a on mi udelal i ultrazvuk a rovnou rekl, ze nic neuvidi, ze jsem malo. Ale byli tam zrnicko krasne v deloze. Tak strach z mimodelozniho uz neni aspon muzu v klidu spat dokud neprijde termin srdicka ❤. Tak holky plivu na vas at chytnete tehu bacilka

misisfilip
13. bře 2020

@jjanca90 jee tak to rada slysim 🙂 moc moc gratuluji a tiseco zavidim 🙂 hlavne at je vse v poradku ❤

katule1990
14. bře 2020

Holky, tak jsem si dnes ráno udělala test (9. den po KET, 14 DPO) a je pozitivní. Sice ne dálnice, ale je. Absolutně jsem to nečekala, protože mě klasicky 5 dní před MS, která má přijít dnes, bolely záda a břicho, úplně přesně jako vždy. Ani nemám žádný příznak.Test jsem si udělala pro jistotu a trochu taky proto, že jsem měla ráno pořád vysokou teplotu. Vím, že to ještě nemusí nic znamenat, ale pro mě to teď znamená strašně moc. Nikdy jsem za ty 3 roky neměla ani náznak druhé čárky. Děkuju @jjanca90 za těhu bacila a šířím dál 😍. Holky, moc vám přeju, abyste byly taky v takovém šoku jako já a přišlo to vaše štěstíčko 🍀❤.

ellena24
14. bře 2020

@katule1990 moc gratuluji!!! Dokážu si představit tu radost, taky čekám kdy prvně uvidím dvě čárky... Tak tfuj tfuj tfuj ať hezky sílí!!!

jjanca90
14. bře 2020

@misisfilip dekuju a neboj brzo budes i ty 😊

jjanca90
14. bře 2020

@katule1990 Gratuluju 😘 a co jsem ti psala?? No vidis. A nemas za co, mam z tebe opravdu velkou radost, KETíku jsem verila bo pokud přežije rozmrazeni, tak musi byt emryjko silne 😊😊😊🤗

jjanca90
14. bře 2020

Tady jsou moje od 7. den po Ketiku ten co je sam byl prvni, ty testy vybledly. A zadny dalnice jsem ani nemela.

pulse
14. bře 2020

@jjanca90 gratuluji😉

ellena24
15. bře 2020

Ahoj holky tak už jsem si říkala že mi @katule1990 předala těhu bacila... Po 2 letech jsem ráno našla úplně prvně i přes špinění druhou čárku,... Teď to ale vypadá že se rozjíždí MS :/

katule1990
15. bře 2020

@ellena24 To je pěkná čárka! Špinění ani případná krev ještě nemusí nic znamenat. Říkala mi to i embryoložka teď při KETu. Že se někdy objeví i krev se sraženinami a je to hematom a těhotenství normálně pokračuje. Jak je ti? A kolik jsi DPO? Moc držím pěsti, ať se mrňousek udrží 🍀. Já se chystám zítra na druhý test, jestli čárka zesílila. Ve čtvrtek bych měla jít na krev u nás ve městě, ale vůbec nevím, jestli mi ji vezmou vzhledem k těm opatřením.

katule1990
15. bře 2020

@jjanca90 Tyjo, to jsi měla pořádnou čárku 7. den od zavedení 😍. Já se trochu bojím zítřejšího testu, aby byl silnější. Pořád mám bolesti na MS, jinak žádné příznaky, tak snad to bude v pohodě.

ellena24
15. bře 2020

@katule1990 v noci jsem měla trochu křeče, proto jsem si dělala test, že bych případně přestala brát utrogestan aby se MS rozjela já věděla na čem jsem... Ty dvě čárky mi hrozně překvapily... Jsem 10.den po ET... Bohužel už to vypadá jako slabá MS, takže se bojím že konec... Ve středu bych měla jet na krev...

ellena24
15. bře 2020

@katule1990 myslím, že krev ti snad vezmou... Navic když jsi po Ket... Určitě bude pozitivní!! A za dalších pár dni bude ❤️

jjanca90
15. bře 2020

@katule1990 ja jsem mela to samy jako ty bolesti az na krcni pateri 😂. Ale testy taky extra nesilily, staly 30kc tady v lekarne a ani jiny nemeli. A namerili mi hodnotu 639 hcg a jeste jsem noc na to mela sen, ze mi volaji negativni vysledek a pritom 7testu a porad byl strach. Takze neboj mas silnej poradne na 9.den

jjanca90
15. bře 2020

@ellena24 Vim, ze musis mit nervy na pochodu, ale spinit muzes. Nam dr po Ketu rekl at stejne prijdeme na krev bo meli vic pripadu, ale jeden extremni kdy pani to dostala, vysadila ustros a kramovala si v klidku, po nejaky dobe kdyz se srovnala prisla na konzultaci kuli KET, svete div se v 35.tydnu nic nevedela. Takze ubec nestracej nadej, hod nohy nahoru nic nedelej a odpocivej. Po ET mas vic prokrvenou sliznici kuli stimulaci. A prdaka mas napriklad prisatyho z prava a muzes spinit- krvacet z leva. Ta carecka na testu je dost silna na biochemu a ja uz jich par mela. Drzim palecky precejen mame tu epidemii, tak nezlob ☝️😊

ellena24
15. bře 2020

@jjanca90 moc moc děkuju za podporu... Já právě nikdy dvě čárky neměla tak jsem byla úplně mimo a pak hned se to spustilo... No uvidíme budu se dal dopovat utrousem doufat... Moc díky 🙂

jjanca90
15. bře 2020

@ellena24 urcite se dopuj 😊(ted si mi ten utros pripomnela), ja nevim jak @katule1990, ale myslim, ze ani ona po ET nemela stejne jako ja ani dušína. Zkus testnout jeste zitra. Fakt drzim palecky i u nohou 🤗

ellena24
15. bře 2020

@jjanca90 moc moc děkuju fakt 🙂 zítra cinknu do caru jak postupovat, nemám ani nejvyšší dávku tak ji případně zvýším...kdy jdeš vlastně na kontrolu? 🙂

jjanca90
15. bře 2020

@ellena24 v patek ji mam, takze se dost bojim bo mi ubec nic uz neni, par dni po terminu MS se mi rano zvedal kyblik a jak kdyz utne a je mi az podezdrele dobre. No urcite si brnkni oni ti ho zvednou, kolik jich beres denne??

ellena24
15. bře 2020

@jjanca90 to už se tam mimis zabydlel a tělo si na něj zvyklo... Ségra to měla taky tak týden ji bylo divné zjistila těhotenství potom pohoda a pak ji bylo špatně až od 8tt...dva ráno a dva večer...

jjanca90
15. bře 2020

@ellena24 chtela jsem ti psat, ze te tipuju na car Pronatal. Fakt?? Tak tos me uklidnila ja ho tam teda videla uz ve ctvrtek, ale vsichni tady vime, ze 12tydnu je krytickych🙄

ellena24
15. bře 2020

@jjanca90 nene chodím do Gennetu v Praze .... Jojo ono co si budem říkat nejdřív se bojíme ať se to povede, pak ať je tam kde má, pak ať je srdíčko, pak 1screning atd...

katule1990
15. bře 2020

@jjanca90 Nene, po ET jsem neměla ani ducha a to jsem se ho snažila ulovit lupou 😅. Do včerejška jsem za celé 3 roky opravdu neviděla na testu vůbec nic. Jinak vymizení příznaků je běžné, hodněkrát jsem to tu v diskusích četla a vždycky to bylo v pohodě. Ale chápu, že ti to dělá starosti, mně je taky divný, že mi kromě bolestí na MS nic není. Tak snad nepřijde.
@ellena24 Tvoje čárka mi připadá pěkná a opravdu je docela časté, že holky špiní nebo i krvácí. V CAR ti určitě řeknou, ať bereš Utrogestan dál, příp. zvýšíš dávku. Zkus si pozítří uděat test a uvidíš. Moc držím pěsti, aby čárka zesílila 🍀.
Jinak já chci jít na krev ne v CAR, ale u nás, abych tam nemusela, mám to hodně daleko. Takže vůbec nevím, jestli se mi podaří je přesvědčit, aby mi ji vzali, kor v této situaci. Zkusím tam zítra zavolat a nějak jim to vysvětlit, nemám totiž ani žádanku. Jo a ještě jsem vám chtěla napsat, že jsem teda po KET moc klidový režim neměla. Měla jsem kupu stresů (např. mi den před ultrazvukem před KET umřel kocourek-kotě při kastraci, pak jsme si vzali kočičku z útulku, u které se ukázalo, že má zánět pochvy, takže jsem se s ní tahala po veterině, pak kocourek, co nám zbyl (měli jsme dva), začal šíleně kulhat, skoro nechodil, takže zase na veterinu, do toho jsem se tahala v práci s asi 15 kg bednou...prostě mazec) a taky jsem byla v době KET a chvíli po něm dost nachlazená. A teď to vypadá, že by naše smůla mohla snad skončit ❤.

jjanca90
15. bře 2020

@katule1990 ja se rozcilila presne 35 minut po KET na myho chlapa 😂😂😂 chudak a jecela jsem cely den jak prastena a brecela. Ale to jsem nebyla ja, ale Ovitrelle 😂😂😂. V praci jsem delala v mrazaku a tahala tezky bedny 12.hod 4 dny v kuse. Ono na tom, ze to nevylezis neco bude. Jo a cetla jsem o testech a nejvic barviva maji pry testy od dr.maxe a mamatesty zacali sidit, tak pokud @ellena24 mas tuhle lekarnu pobliz prubni to.

katule1990
15. bře 2020

@jjanca90
@ellena24 Já jsem si dělala taky mamatest a nějak jsem tomu nemohla uvěřit, tak jsem si asi za 3 hodiny udělala ještě nějaký no name, citlivost 25 a byla na něm čárka úplně stejné síly jako na mamatestu, čekala jsem slabší, když je méně citlivý a ještě to nebyla ranní moč. Možná na to tedy něco je. Dr. Maxe si tu holky chválí, to je pravda. Ale zase na druhou stranu by možná bylo lepší zkusit i ten mamatest, abys mohla příp. porovnat rozdíl.

jjanca90
15. bře 2020

@ellena24 jooo tak Gennet. A presne jak pises porad strach a od KETu ho doufam budu mit do konce zivota 😍. O svy bejbatko se clovek boji uz porad a u nas po IVF je to jeste horsi. Holky ,kterym stači pohled na trencle a uz v tom jsou tohle nezazijou, moje kamosky ty nejblizsi 2 ani nevedi co je ovulace 😂😂😂. Ale ja jim to pekne vysvetluju, tak to prozivaji semnou a mozna jeste hur😂 tu co mam nejbliz dokonce brecela kdyz mi nevysel ET. Ja se uklidnovala Olafem a musela jsem i ji dokonce slibit, ze to priste vyjde. A ja sliby drzim, tak doufam, ze Olaf semnou bude drzet partu do listopadu 😍❤, ale blato na hristi mam i kdyz se snazim to brat sportovne.

jjanca90
15. bře 2020

@katule1990 jj na porovnani mas pravdu 😊

Strana