IVF v dubnu 2013. Přidáte se?
Ahoj holčiny v dubnu bychom chtěli podstoupit další pokus IVF.Je tu nějaký spolubojovník!!!
@sasanka033 A pokud ne,bez těchto vyšetření do dalšího pokusu ani omylem!
@sasanka033 Nene,ty ano?
@megie4 no ja to tady troubim celej den, ale nikdo na to nereaguje🙂 tak bud to PCT nikomu nedelali, nebo vyslo pozitivni...takze to nikdo nemusel resit. ale me proste doktor rekl, ze spermie v hlenu nejsou, ale kde jsou, to nevi.
@megie4 ne, ale uvazuju o AH na KET, pokud se tohle IVF nevydari. tak bych rada znala zkusenosti...prej je vetsi sance, ze se embryo zavrta.
@sasanka033 my jsme ho měli 🙂 měli jsme všechno co šlo...ukázková blastocytka a stejně nic...
@alba1 aha, no ja prave si rikam, zda to nezkusit..asi to nestoji tak moc, ne? mne zavedli dvoudenni ctyrbunecna embrya a dle vseho je mnohem lepsi mit aspon moruly, ne-li blastocysty. nas jedinej nanucek na KET je blastocysta, tak uvazuju, zda do toho nepujdu pripadne...a podle ceho jste se rozhodovali? a co vam k tomu rekl doktor?
@nikolav U nás se předběžně dohodne ten pár s dr.co by bylo nejvhodnější ohledně oplodnění podle spermiogramu,takže jestli buď přirozeně nebo ICSI(to je to vpíchnutí) nebo třeba i PICSI(výběr nejzralejší nebo prostě zralé spermie vazbou na hyaluronan(látka,která je na vajíčku,a přitáhne si jen zralé spermie)) a ohledně prodl.kultivace-to je pak podle toho,kolik vajíček se podaří oplodnit a jak se vyvíjejí,takže většinou telefonicky druhý den po OPU.U nás je to takhle. 😉
@nikolav vezmi si doklady, sandalky a nocni kosilku 🙂 a mozna nejake piti a jidlo 🙂 ja pak mela celkem zizen.... a hlad 😀 ale ten mam ted porad 😀
@nikolav ahoj, dam ti priklad, jak to bylo u nas: ve stredu byla punkce, z peti folikulu 4 vajicka k oplodneni. SPG neni uplne vystavni, takze vzhledem k nizsimu poctu vajicek a prvnimu IVF (takze se nevi, jak budou spermie reagovat), nam rovnou navrhli ICSI u dvou ze ctyr vajicek, pro jistotu. druhej den jsem volala, oplodnily se vsechny 4. to byl ctvrtek. embryolozka hlasila, ze jsou krasny vsechny, at si zas zavolam v patek. v patek ze ctyr uz byly krasny jen dve a ja chtela zavest dve. takze si embryolozka uz nelajsla dat ty jediny dve hezky na PK do pondeli a poslala me na ET. zbyle dve embrya nechala na PK, ze se uvidi. z toho jedno se do pondeli uz nevyvijelo, druhe bylo jen pomalejsi. v utery rano ale dosahlo blastocysty, i kdyz o den pozdeji a tak se zamrazilo.
@nikolav jidlo a piti doporucuju rozhodne🙂 preci jen se nesmi od pulnoci jist ani pit a at uz pujdes na radu kdykoliv, tak po probuzeni hlad i zizen mit budes. ja jsem teda ve statnim caru, takze nam pak nalejvali ty hnusny nemocnicni caje, ale cim vic budes pit, tim rychleji ze sebe dostanes tu narkozu...
@pistalinda35 tak to je dobré. Na půlku věcí bez tak zapomenu, musím si to napsat 😀 . Hlavně nechci zapomenout tu vodu. Abych se mohla napít.
Holky tak 11. Den cyklu a před chvílí jsem počůrala ten 20- tkovej test a je tam jen jedna čárka, ani náznak ducha. 😒 jak jsem předpokládala.
@raaaadka neeeeeeee!:( to je mi lito. nemela bys to delat z ranni moci?
@sasanka033 Aha takže se asi uvidí co bude a nebude. Nechám to na nich. Když to tak řeknu tak klidně těch 8 tisíc zaplatím i za ICSI, když bude třeba, i když manžel má nadprůměrný spermiogram. Asi ví co dělají. Doufám, že se to povede a bude co zavádět.
@sasanka033
Já to zkusím ještě zítra v práci, ale z toho nic nebude.
@sasanka033 Opravdu? Předpokládám, že se podává žilně narkoza, že? No tak to abych si zabalila sebou radši ty flašky dvě 🙂 budu pit a chodit čurat jedna báseň 😀
@raaaadka no zkus, to vis ze jo, ja bych to odpoledne vubec nepocitala...
@megie4 Chceme si nechat zavést jedno. Doktor mi dvě nedoporučil kvůli mé výšce a váze. Navíc bych radši přece jen jedno a ne dvojčata. Ale i kdyby byly tak jsem nejšťastnější na světě. Doufám, že v první řade budou kvalitní vajíčka, která se oplodní a pak se budou dobře vyvíjet a pak ten jeden prďola zůstane 9 měsíců.
@nikolav pokud mate super SPG a vajicek bude vic, tak si myslim, ze to ICSI nedoporuci, bylo to by zbytecny. ano, aspon teda u me narkoza zilne. ja teda i normalne hodne piju, takze jsem tam s sebou mela lahev magnesie a i jsem pila ten jejich sajrajtovej caj. nas pousteli domu az po dvanacty a nastoupeny jsme tam musely bejt v sedm, fakt si vem jidlo i piti.
napit se myslim muzes asi hodinu po narkoze.
@nikolav ja sla rovnou do dvou, protoze mam zvyseny FSH, cili predcasny selhani vajecniku, takze radeji hned riskuju, nez abych se nedockala ditete ze svejch vlastnich vajicek...
@sasanka033 Tak to je dobré. Já právě vůbec nevím co mě čeká. Nikdo mi zatím nic neřekl. V kolik kam mám dojít a tak. Je mi jasné, že tam nebudu sama. Ale zase si myslím, že v sobotu tam nebývá až tak plno na OPU. Ale uvidím no.
@megie4 Děkuji snad to dopadne dobře. A něco i snesu 🙂 . Už se na to i těším. Ale ne tak jako na zákrok, ale spíš na to, že se dozvím kolik teda bylo vajíček a tak. A pak každý den nervozně volat jak to vypadá. V neděli volat nebudu. Ale pak v pondělí ano. A pokud je PK, který den se zavádí? A ještě jedna taková věc. Když je po IVF potvrzené těhotenství jak se vypočítává termín porodu? Dle poslední MS nebo dle data oplodnění (a to je bráno, který den? Den OPU?) a nebo dle UTZ? Ptal se mě na to manžel, ale nedokázala jsem mu na to odpovědět, protože toto nevím a nedokážu odhadnout.
@sasanka033 Já mám vše v normě a ok. Doktor na to taky hleděl. A pak mi právě řekl tohle. A navíc dokonce co vím, i když je to individuální samozřejmě, tak v Reprofitu do 35 let nezavádějí dvě. Vyčetla jsem to teda na jejich stránkách.

holky, mela jste nektera asistovany hatching?