IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
@hnedoocka83 drzim palce, at je vse ok. Takze uz jedno ditko doma mas, kdyz jsi po cisari, jo?
@donia Děkuji 🙂 Ano, máme doma chlapečka, který se nám povedl na ,,první šťouch"., takže jsme předpokládali, že to tak bude i u další dítěte. A ejhle, ono ne, snažíme se více než dva roky. Já i muž jsme v pořádku, veškeré testy dopadly skvěle, takže nikdo neví, kde je problém. Asi psychika. Ty máš děti přirozenou cestou?
@hnedoocka83 Moc moc držím pěsti, ať se "rozinkám" u tebe líbí a pěkně se tam drží a rostou 🙂
Holky, já jsem dnes tak strašně unavená. Nedokážu ani vstát z postele, problém mi dělá i zvednout ruce. Nevím, jestli se už projevuje ta proběhlá stimulace na roztroušené skleróze nebo je to tím utrogestanem nebo prostě jen blbnu. A to jdu zítra do práce na dvoudenní službu... snad bude klid.
@hnedoocka83 tak to jsme na tom obdobne, obe deti hned na prvni pokus, takze je pro me taky vse nove. kolik je malemu? koukam, ze jdes event. do dvojcatek, to nechali rozhodnuti na vas kolik zavest?
@ewicka Moc děkuji a držím pěsti, ať je ti brzy lépe. Obdivuji tě, jak se pereš se svou nemocí, jsi obdivuhodná žena.
@donia Synovi jsou 3 roky a 3 měsíce a tento týden se rozhodnul, že žádné mimino doma nechce. Dnes, když jsem jela z Pronatalu, jsem ho vyzvedávala u babičky a hned se mě ptal, jestli mám v břiše mimina. Autem jsem střihla prudkou zatáčku a on mi řekl, že si myslí, že kvůli té prudké zatáčce mi vypadla miminka na zem. Řekla jsem mu, že doufám, že ne a on na to, že on tedy doufám, že jo. Tak jsem se zasmála 🙂 Ano, ptali se nás, kolik chceme zavést embryí a my se rozhodli pro dvě, jelikož chceme zvýšit šanci na úspěch. Lékařem a pozdějí i embryoložkou nám bylo řečeno, že šance na úspěch u IVF je 40% při zavedení jednoho embrya a 55%, když se zavedou dvě. Pravděpodobnost, že by skutečně udržela obě je prý 4%, tak uvidíme.
A děvčátka, ještě dotaz. Kolikátý den po ET máte testovat? Já až 7.12., což je 17 dní od ET. To určitě nevydržím, ale zase se bojím, aby mě zbytečně nemátla pregnylka.
@hnedoocka83 ja za 12 dní pregnyl vyprcha cca 10 dni jak u koho.
@hnedoocka83 Mně řekli testovat 12 - 14 den. Pregnyl jsem na testu neměla už 6.den od píchnutí.
Ne, 7.den.
@hnedoocka83 tak to jsem na tebe zvedava, jestli nezvysite tu statistiku 4% 😀
@hnedoocka83 me taky dr. tvrdila, ze Pregnyl je 10den pryc. Tak zkouset to muzes, jen asi radovat se event. pomalu a kazdy den postupne.
@donia Při IUI jsem si píchala Pregnyl 5000 a měla jsem ho v těle ještě 13 den po aplikaci (dle čárky na těhotenském testu). Teď jsem si píchala 10.000, takže se obávám, že tam bude pěkně dlouho.
@hnedoocka83 no tak to jo, kdyz s tim mas takovou zkusenost. Ja pri IUI take nevydrzela, ale tehu testu jsem se bala, tak jsem zkousela ovu testy, jako aby se neco delo 😀 a tim, ze kazdy den silily, me to uklidnovalo, ze je to na dobre ceste, pak v den testovani tehu testu byly opravdu //
Holky, mám další dotaz 🙂 Jaký režim po ET vám v CARu doporučili? Mně říkali, že ležet je zbytečné, ať dělám vše, jako dříve, jen se vyvaruji přílišné fyzické aktivitě a sportu. No, stejně se vyčítám i kýchnutí 🙂 Je fakt, že s malým dítětem se ani odpočívat nedá, ale snažím se ho zabavit knížkama a vyráběním různých věcí, u čehož můžu sedět a ne stále někde poletovat.. Říkali vám v CARu, jak je to sexem?
@hnedoocka83 Mně říkali to samé. Všechno jako normálně. A se sexem počkat tak cca 3,4 dny. Po celou dobu stimulace jsem na to neměla chuť, pak jsem byla po OPU a teď ET a manžel už se nemůže dočkat 🙂
@ewicka Nám to také chybí, ale bojím se, abychom to neuspěchali a potom neměli výčitky svědomí. Tak příští týden tedy na to už vlítneme 🙂
Ano
Ahoj děvčátka! Byla jsem dnes na kontrole folíků při stimulaci gonalem. Vpravo mám čtyři-15, 14, 14, 13 a vlevo jeden 16 a pak 9 a 10. Ty dva už to asi nedoženou, že? Další kontrolu mám zítra, kvůli tomu největšímu...
Kdy si myslíte, že bych mohla mít punkci? Třeba hned v pondělí? Ještě mi ani nikdo neřekl, ať si nechám udělat předoperační... 😕
@hanach111 myslím, že utroš ovu ani těhu test neovlivňuje...
ahoj holky, všem co jste po ET držím pěstičky 🙂
nám to opět nevyšlo, na testu byla včera už jen slabounký duch a dneska už nic, sice ještě půjdeme na krev, ale když je test už negativní, tak je jasný, že tam nic nebude. Už jsem se vybrečela, přes vánoce se nachystám na další boj a v lednu půjdeme na KET. Všem moc děkuji za podporu 😉
@nektarinka_k tak to mas skoro jako ja pri kontrole ve stredu (velikost i pocty), pridala mi Gonal, takze budu stimulovat celkem 9 dni, pak ten 10-ty den Pregnyl, resp. jina ale stejny ucinek (jmeno ted nevim), 11-ty den "volno" a 12-ty den od zacatku stimulace je odber (tj. u me v pondeli), tak si to zkus tak nejak spocitat na ktery den by to vychazelo tobe.

Ahoj holky, tak už mám dvě rozinky u sebe. Jelikož mám srůsty po císařském řezu, nebyl transfer jednoduchý, ale snad se zadařilo. Obě embrya jsou B, takže žádná sláva, ale snad se alespoň u jednoho zadaří 🙂