icon

IVF v listopadu 2014

hanach111
20. říj 2014

Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.

katerina37
22. lis 2014

@moni34 to me moc mrzí, opravdu , ale naber sílu pres vanoce a pristi rok to urcite vyjde.

@barussa taky opatrne a potichoucku gratuluju 🙂

@hanach111 ja mam taky každý vecer zvysenou teplotu 37, ale nevim jestli to nedela utroš, jinak nachlazena nejsem, takze bud to dela tehotenství nebo utroš.A je mi taky pořád zima.
Jinak u nas v caru nam rekli, že po ET tyden bez sexu, pak sex jen s kondomem a 14 den na kontrole uz rekli sex bez kondomu, ale opatrne 😉 Nekoupat se, jenom sprchovat, neskákat, žádné přetěžování, jinak se chovat normálně s přirozeným pohybem a tak. Jo a nic netahat.

Syn byl se mnou v lekarne, když jsem si kupovala tehu test, neuvedomila jsem si , že je u toho, protože on si ničeho nevšímá, prostě klasický chlap...je mu 10 let. Vytřeštil na to oči a říká: Mami? Na co to mas? Pak se na mě tak podíval okem znalce a hlásí To máš jen zaražené prdy :D
Ale asi mu to vrta v hlavě, protože včera když šel do školy, tak se me ptal, že kdyby se nam narodilo miminko jestli ho budeme mit pořád rádi a hned se hájil, že musíme, protože on tu byl první. Tak jsem mu sáhodlouze vysvetlovala, že rodiče milují všechny svoje děti stejne, že mají velke srdce a všechny deti se tam vejdou. Tak byl spokojený. Ale jeste mu to nereknem, jeste je cas.

nektarinka_k
22. lis 2014

@donia
@falca1
Holky, tak v tom jedu s váma. V neděli večer píchám ukončující pregnyl a OPU mám v úterý ráno! 😉
@hanach111
A předoperační taky nemusím mít 🙂
Hezký víkend!

etajenka
22. lis 2014

Mě čeká OPU asi v pátek.

ewicka
22. lis 2014

@katerina37 Tak ten syn je dobrej s těma prdama 🙂 🙂 🙂 Jinak s tou zimou se k vám přidávám, hlavně večer a v noci se strašně potím. Ale to přikládám tomu utroši. Taky mám po něm nafouklý prsa (skoro o jednu velikost) a jsem citlivá a plačtivá jak hysterka. No hrůza se mnou.
Holky, moc nám všem přeju, aby to všem vyšlo, zároveň se ale bojím, že to tak být nemusí.... Vím, že nedoporučují po ET dělat test, ale jak jste na tom. Budete ho dělat a kolikátý už den?

donia
22. lis 2014

@nektarinka_k tak to na tebe budem v utery myslet, to uz budeme mit s falca1 za sebou

donia
22. lis 2014

Holky, co uz zavadite ten utros, mate po nem nejake vedlejsi ucinky? Ctu, ze pri zavadeni jsou zmirnene, ale asi stejne nejake jsou, ne? Ja mam ted motani hlavy, uz od te stredy co mi bylo tak blbe s tim vysokym tlakem. Denne bojuji s bolesti hlavy, musim vse pomalu, tak doufam, ze to prejde, kdyz uz nebudu pichat. Jen se zase bojim dalsich ucinku po tom utrosi.

ewicka
22. lis 2014

@donia No já mám bolesti v podbřišku (ale kdo ví z čeho všeho to je), píchání na vaječníkách, jsem přecitlivělá jako prase, pořád bych brečela. Trochu zvětšená chuť k jídlu, prsa jako melouny 🙂 A ode dneška (5.den po ET) se mi dělají pupínky jako před MS a bolí mě hlava. Tak doufám, že to je utrošem a né premenstručaním syndromem :(

falca1
22. lis 2014

TĚHULKY- AŽ SE SRDÍČKEM:

TESTOVATELKY:
katerina37 - 1IVF, ET – 27.10, 1dítě
barussa – KET – 14.11, Praha
hanach111 - 1IVF, krátký protokol, ET -16.11, Brno - Reprofit
ewicka - IVF, dlouhý protokol, ET - 17.11, Helios
aanisekk - 1IVF, ET – 19.11, Litoměřice –
hnedoocka83 – OPU – 15.11, ET – 20.11, Nymburk – Pronatal Kolín, 1dítě

STIMULKY:
bien_1987 - 2IVF, protokol,
donia - 1IVF, OPU – 24.11, Praha – Gennet, 2děti
ea09 -
etajenka - 2IVF, OPU – 28.11 ??, Praha –
evcann - 3IVF, OPU - 14.11, Praha
falca1 - 3IVF, OPU - 24.11, Brno – CAR Obilní trh, 1dítě
nektarinka_k – OPU - 25.11., Opava
smekalice - 1IVF, protokol, Kroměříž –
snik - 2IVF, protokol, Písek –
vojjab - IVF, krátký protokol,

ČEKATELKY
moni34 - 4IVF nevyšlo, KET- 1/2015 Brno – Reprofit, 1dítě

@hnedoocka83 teď jak to pročítám, já taky tříleťačku - narodila se na začátku září - tak jsem zvědavá na reakce pokud budeme čekat 😀, hrozně žárlí 🙂

etajenka
22. lis 2014

@ewicka "...mám bolesti v podbřišku (ale kdo ví z čeho všeho to je)..."

Něco podobného jsem pociťovala před první IUI v pravém podbřišku, myslela jsem si myslela, že je to rozpínající se folikul... doktorka mě ale setřela, že roste vlevo...
takže soudím, že to byly prdíky z nervů... člověk se v očekávání děsně pozoruje 😀

ewicka
22. lis 2014

@etajenka To nejsou prdíky 🙂 To je fakt bolest vaječníků, podobná jako před menstruací.

hanach111
autor
23. lis 2014

Ahojte kočeny, chtěla jsem se zeptat testovatelek kolik derete utroše a jestli mate ráno první moč taky hodně tmavou jako já? Děkuji .já bezu 4-0-4.

ewicka
23. lis 2014

@hanach111 Ahoj, já beru 2-0-2 a moč mám normální.

hanach111
autor
23. lis 2014

@ewicka no třeba je to z té dávky léku.a jak se cítiš?kdy budeš testovat?

enne
23. lis 2014

Ahoj holky,mužů se k vám přidat? Snažíme se s manželem o mimco již 5 rokem...mám syndrom PCO..už mám po drilingu vaječníku, ale bohuzel to neklaplo, takže nás čeká IVF..mám krátký protokol a picham si gonal. Chodim obden na utz a zatím se nic neděje takze mi porad zvyšují davky..už se tesim az budu mít po odebrání vajíček, ale zároveň se bojím ze to vajíčka než vládnou..je celkem mazec. Chtěla jsem se zeptat kdy se začíná pichat Cetrotide? Jestli ho z vas některá ma 🙂 držím vsem palecky a hlavně pevne nervy. 🙂

hnedoocka83
23. lis 2014

@enne Ahoj, vítám tě ve skupince a držím pěsti, ať se zadaří. Kolikátý den pícháš gonal? Také jsem měla krátký protokol a píchala 4 dny gonal, 5 a 6 den ráno gonal a večer cetrotide, 7 den pregnyl, 9 den bylo OPU a 14 den ET.

hnedoocka83
23. lis 2014

@falca1 My máme chlapečka narozeného koncem září, takže jsou ty naše dětičky jen kousek od sebe 🙂 Dnes přišel s tím, že mám v bříšku 3 miminka a tak musíme dojet koupit postýlky, protože máme jen jednu 🙂 No, trošku mě vyděsil... 🙂

enne
23. lis 2014

@hnedoocka83 aha já už si picham 12den..zacinala jsem na 100 pak 150 a ted mám třetí den 225 a zatím picham jen gonal. Doktorka se boji abych neměla hyperstimulacni syndrom...zítra jdu zase na utz tak už se modlim aby mi ta vajicka začala rust.. 😔

hnedoocka83
23. lis 2014

@enne Já píchala 350 jednotek. Doktor už měl se mnou zkušenost z předchozích IUI a věděl, že malé dávky u mě neúčinkují. Přeji, ať se ti urodí pěkná vajíčka. Na OPU se mnou byla paní, co měla jen jeden folikul a potom jsme se potkaly i na ET, protože i z toho jednoho foliklu měla pěkné embryo. A pan doktor mi vyprávěl, že tam nedávno měli paní, co měla 30 foliklů, z toho bylo jen jedno vajíčko a ještě ke všemu nezralé.

ewicka
23. lis 2014

@hanach111 Fyzicky se cítím celkem v pohodě, spíš začínají pracovat nervy 🙂 Jsem 6.den po ET a mám stavy jako před MS, tak mě to znervózňuje, ale zároveň si říkám, že hodně taky dělá ten utroš. Testovat jsem chtěla už zítra, ale vydržím to do středy nebo spíš čtvrtka, kdy budu mít 10.den. A ty? Jak se cítíš a kdy budeš testovat?

hanach111
autor
23. lis 2014

@ewicka no chtěla jsem dnes ale posunula jsem to asi na zítra.ještě uvidim.dočela se bojim výsledku.

hanach111
autor
23. lis 2014

@enne ahoj vítam tě tu mezi námi

nektarinka_k
23. lis 2014

@donia děkuji! Já na vás budu myslet zítra 😉

ewicka
23. lis 2014

@hanach111 no právě... taky se bojím výsledku, tak to raději odsouvám...

enne
23. lis 2014

@hnedoocka83 ty jo toho já se právě bojím,ze tech vajíček bude hodně,ale žádné nebude kvalitni.Porad si říkám,ze to všechno zvladnu ale každý utz jsem vice na nervy :(

enne
23. lis 2014

@hanach111 děkuji moc 🙂

hanach111
autor
23. lis 2014

@enne ja měla taky gonal 175 jed. 10 dní a od 8 orgalutin a 10 den večer pregnyl.opu bylo 12 ben a 16 den ET .měla jsem jen 4 vajička i kdyz na ult, 6 den jich bylo vidět tak 7-8 a z toho se oplodnily 3 jednu šupinku mě daly a jednu nám doktor odepsal že je špatný a ono to dohnalo a nakonec nám ty dvě zamrazili.takže rači mín a kvalitní nez víc a nekvalitní.

enne
23. lis 2014

@hanach111 já mám zatím jen gonal...vajíčka mám ještě malinkaty tak proto to zvýšení..jen me překvapuje to,z mi doktorka rekla, ze mi transfer udělá az v lednu...což moc nechapu když všechny mate transfer už 5. Den po OPU.

enne
23. lis 2014

@hanach111 jinak ti moc držím palecky...už bych taky chtěla mít bublinku u sebe 🙂

ewicka
23. lis 2014

@enne Ahoj. Taky tě tu vítám. Někdy transfer odkládají. Např. když na to žena není připravená, má rozdováděný ty vaječníky apod. Nebo když se dělá PGD embryií. To se pak taky zdrží. Důvodů je hodně. A to PGD budou dělat?

enne
23. lis 2014

@ewicka upřímně receno já nevím..ještě se stále bavime o stimulaci..takže o tomhle vyšetření nic nerikala.

Strana