IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
@moni34 tak to mas stizene, to chapu, ze mas obavy. A neresily jste to treba s detskym lekarem, jestli by to naopak nemelo i tu pozitivni stranku? Kamaradka zjistila, ze holcicka je autista az kdyz se jim narodilo druhe (byly od sebe max. 2 roky) a dr. ji naopak rikal, ze aspon uvidi ten postup a pokroky u sourozence a pomuze ji to take. Mela jinak svuj uzavreny svet. To ADHD je prosim co?
Ahoj, já jedu příští týden na kontrolní krev, jak zabraly léky na štítnou žlázu a na domluvení postupu u IVF, načasování atd, měla bych mít krátký protokol, takže cca 14 dní. Všem bych nám přála krásný vánoční dárek. Tak se držte, nebo vlastně držme si pěstě.
@donia naštěstí není těžký autista, takže nejhorší bude ten začátek, ta změna, ale jak si zvykne, tak to nebude tak strašné, aspoň doufám, jdeme teď na kontrolu k psychiatrovi, tak to probereme. ADHD je porucha pozornosti a soustředění, provázená hyperaktivitou, dřív se tomu říkalo lehká mozková dysfunkce, u něj se právě kombinuje víc poruch, to je docela častý problém, no uvidíme, jak to bude, třeba to zvládne mnohem líp, než čekám 😉
@vojjab to je tvoje první IVF? tak hodně štěstí 🙂
tak jsem si říkala jestli si neuděláme rovnou tabulku, abychom měli přehled - nebo je zbytečně brzo, co 😀
Ahoj holky, mohu se přidat k vám do diskuze?? Jsem tu nová a čeká nás první IVF, zatím jdeme na první konzultaci s rozhodnutím, že už chceme miminko, dřív jsme s přítelem řešili jen jak je na tom on se zdravím. Po zjištění trošku horšího spermiogramu a genetické vady v podobě translokace chromozomů musíme podstoupit IVF, jinak by jsme miminko nikdy asi neměli. Najde se tu nějaká dobrá duše co mi poví, jaké vyšetření nás čeká?? Přítel má teda za sebou genetiku a spermiogram, ale já ještě nic. Díky moc za odpovědi a všem vám držím palečky ať vám to výjde 😉
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? dnes jsem si byla v centru pro rozpis léků na své 1.IVF, vyfasovala slušivou brašničku, kde mám Gonal a Cetrotide, nechala jsem tam skoro 5tis. pak si vyslechla u doktorky kolik nás bude stát vše ostatní, nechala si dát první injekci a bylo. Jsem z toho všeho trochu přepadlá a bojím se jak to zvládnu a hlavně abych to vše zvládla.
@smekalice Ahoj, my využíváme dárcovské sperma, tak mi jen po první konzultaci vzali krev na vyšetření HIV, hep apod. a pak už jen pravidelný odběry krve na hormonální profil v průběhu stimulace a ultrazvuky. Myslím, že po tvém vyšetření se domluvíte na postupu, protokolu apod. a pak už jen budeš čekat na správný den cyklu 🙂 Hodně štěstí!
tak zítra vložím úplně jednoduchou tabulku - nebo spíš takový výpis - zatím první zjištění že je nás tu už 11+ doufám že tě @nektarinka_k nebudeme muset už dopisovat (držím palce 🙂 )
@donia no já nebyla na žádné schůzce před, tak jsem z toho byla jak Alenka v říši divů. V úterý jdu na kontrolní ultrazvuk a cca 13. pod "kudlu", když vše půjde dobře. A musí být předoperační vyšetření, na něj jdu zítra ráno. Je to všechno na mě nějak rychlé...... aspoň ale nemám čas nad tím moc přemýšlet....
ahojky, tak jsme dnes měli odběr vajíček, ale ještě nic nevím, byli jsme tam dřív než měla dárkyně po odběru, tak si mám zítra volat, tak uvidíme 😒
Takže zatím takhle - nick, kolik každé je(pokud to chcete napsat), kolikáté IVF začínáte, jaký máte protokol, město - jaké CAR, popř. jestli máte děti - postupem času budem doplňovat kdy jdeme na OPU(odběr vajíček), ET(transfer) nebo kdy hodláte testnout. Popř. pokud vás ještě něco napadně - hlavně abychom to měli jednotně a vyznaly se v tom
Když budete doplňovat - zkopírovat úplně poslední tabulku a dopsat, zase vložit.
aanisekk - let, 1IVF, protokol, Litoměřice –
bien_1987 - let, IVF, protokol,
donia - let, 1IVF, protokol, 2děti
etajenka - 35let, 2IVF, dlouhý protokol, Praha –
ewicka - 30let, IVF, dlouhý protokol, Helios
falca1 - 29let, 3IVF, dlouhý protokol, Brno – CAR Obilní trh, 1dítě
hanach111 - let, 1IVF, krátký protokol,
moni34 - let, 4IVF, protokol, Brno – 1dítě
smekalice - let, 1IVF, protokol, Kroměříž –
snik - 23let, 2IVF, protokol, Písek –
vojjab - 40let, IVF, krátký protokol,
nektarinka_k – 32let, Opava
@falca1
Ahojík! Ty jo! Tady se to ale rozjelo! 🙂
Já zatím čekám. Vysadila jsem utroš, ale test negativní, tak je to jasné, čekám MS.
Od 1DC sprej synarel....tzn. že mám krátký protokol? To mi nikdo nevysvětlil.
Pak od 9DC stimulace. Mám se rozmyslet co si budu chtít píchat. Názvy nevím. Jen mi dr řekl, že jedny injekce jsou dražší a druhé levnější...tak co teď? Je v nich nějaký rozdíl? Nevíte holky?
Nebo to máme každá jinak?
Držím palce nám všem, ať si nadělíme ten nejvytouženější dáreček! 😉 <3
@nektarinka_k To mě mrzí... :( Tak teď s náma taky jedeš v IVF 🙂 Teda ale nerozumím tomu, že si máš vybrat a ani ti neřekli název... Já mám dlouhý protokol a začala jsem stimulovat 2.DC. Předtím jsem ale píchala diphereline na potlačení funkce vaječníků. Tak to máš asi ten krátký.
@ewicka
Já mám právě ten sprej na potlačení funkce vaječníků. A ty dražší injekce jsou v takovém tom peru, jak mají třeba diabetici na inzulín...
@nektarinka_k ted ti to zrovna chci napsat, ze je rozdil v cene pokud je to klasicka injekce, nebo to pero. To mi ukazovala dr. v CARu, kdyz nas predbezne seznamovala s tim co obnasi IVF. Takze je to asi na rozhodnuti pacientky zda chce dat vic za pohodlnejsi aplikaci, nebo usetrit, ale se stejnym efektem pichat klasicky.

Hm, asi to fakt nechám radši na doktorce.