IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
@hnedoocka83 no super, z 5-ti 4 je velky uspech. To jste nechali na prirode, nebo ICSI?
A uz je ti dobre, psala jsi jak to po OPU bolelo? A muze se vubec neco po OPU brat na bolest, nebo zadne prasky?
Kam jezdite? U nas nejdriv mluvila klidne o 2, ale ted posledne jen o 1, ze ta vicecetna tehu neradi vidi. Pokud jsi pripravena na eventualni dvojcata, tak bych se 2 nebranila. Kor kdyz nechcete mrazit. Jen pokud by to nevyslo, tak nekdy priste bys musela tohle vse podstupovat znovu, kdezto ze zmrazenych uz je to jen o vlozeni.
@donia Bylo nám doporučeno ISCI, takže jsme si to připlatili a vyplatilo se. Spadl mi kámen ze srdce, protože jsem se do poslední chvíle strachovala, že se nepovede oplodnit nic. Chodíme už rok do Pronatalu v Kolíně. nejprve jsme zkoušeli pouze hormonální léčbu, dále 3x IUI a nakonec IVF. Je to pro nás psychický, fyzický a i finanční nářez. Po OPU mi bylo fakt blbě. Sobotu jsem proležela v bolestech a křečích, neděli také prolenošila na gauči a teprve včera mi už bylo trošku lépe. Dnes už je to téměř v pohodě. Doktor mi povolil užívat Ibalginy, ale nepomáhaly mi, tak jsem se na ně vyprdla. Teď už se nemůžu dočkat čtvrtka 🙂
@donia Koukám, že máš zítra kontrolu. Dej tedy vědět, jak dopadl ultrazvuk a jak se ti daří. Budu na tebe myslet.
@hnedoocka83 jj, zitra jdu na kontrolni utz jak reaguji na stimulaci. Sama jsem zvedava. Ja prave take nevim zda do ICSI jit nebo ne. Dr. nejdriv rikala, ze si mysli, ze nebude potreba (to asi aby nas nalakala 😀 ) a ted o nem posledne mluvila, tak nevim stale.
Nechavali jste vsech 5 tou metodou? A kolik to stalo?
V Pronatalu se platí 7.500,-Kč za ICSI do 10 vajíček. Nad 10 vajíček je to dražší. Držím pěsti, ať reaguješ na stimulaci optimálně a je vše v pořádku. Nám na utz bylo řečeno, že mám 9 folíků a po OPU jsem se dozvěděla, že jich bylo 12, ale jen 5 vajíček. A nakonec to vypadá, že to bylo dostatečné množství, ač jsem z toho byla v první chvíli zklamaná 🙂
@hnedoocka83 tak drzim palce, at ti ve ct daji to nejlepsi, nebo ty nejlepsi 😀
@hnedoocka83 nechci strašit ale když poprve zavedeš dvě seberou ti jeden pokus ivf .
@katerina37 ahoj kočko dnes jsem neměla čas přemýšlet pořad jsem něco dělala jen jsem pozorovala ze mě picha jednou na prave a jednou na leve strane jak jsou vaječníky ale to je myslim Normalni .kolikaty den jsi dělala testík a byl na něm duch?jinak moc diky za info ohledně čípku večer vyzkouším .
Holky kolikaty den myslíte že se mimi zavrtáva třeti nebo 4 ?
@moni34 Ahoj, tak jak ti dneska je? Pořád máš bolesti? Taky mě ode dneška dost bolí podbřišek, úplně stejně jako před MS. Je to dost nepříjemný a nahání to strach, ale googlila jsem a prý ty bolesti má hodně žen a prý za to taky může ten Utrogestan.
@katerina37 Teda díky za info 🙂 Já ani nevím, jak by ten čípek měl na pohmat být, tak nemůžu srovnat 🙂
@hanach111 Zatím celkem dobře, až teda na ty bolesti. Ale jak to tak čtu, tak jsou normální, což mě dost uklidnňuje 🙂 Jinak si myslím, že se zavrtává 7.den: http://www.wikiskripta.eu/index.php/Prenatální_...
@hanach111 Víme 🙂 Jiný pokus už absolvovat nechceme.
@hanach111 ahoj 🙂 jj taky jsem cítila vajecníky, jakoby píchání a obcas jsem mela pocit ze se snad pretocily a zase zpatky :D Jinak druhy den po ET jsem cítila 2x silnější píchnutí v děloze, že jsem si rekla aha, neco se deje 🙂 No jinak ja sem si chtela hrat na drsnacku, ze testovat nebudu, ze jako v pohode vydrzim alespon do toho 12 dne od ET. Ale pak jsem to nevydrzela a testovala jsem 7 den po ET s tím, že jako když tam // nebudou tak se nic nedeje a kdyz jo bude to super. No a nejdriv tam nic nebylo a az kdyz sem se k testu po chvilce vratila byl tam duch. Já sem si totiz naivne myslela, ze ta druha carka tam naskoci tak rychle jako ta prvni kontrolní. Nevedela jsem ze az treba za 10 vterin po te co je tam vždycky. U prvniho ditete jsem si klasicky tehu test nedelala a tak sem s tím škrábla, že tam nic není ale nakonec bylo 🙂
Nekde jsem vycetla, ze zavedená hatchující blastocysta se zavrtává od 1-2 dnů od ET.
@ewicka delozni cipek je dost znatelný výstupek na konci pochvy, může být i na boku pochvy / jakoze nemusi být primo vzadu/ nevím jak to líp popsat :D Vlastne je to vstup do delohy a miminko tudy prijde na svet, což je skoro neuveritelne, ale je to tak...
Holky já mám zítra kontrolní ultrazvuk, je to taková divná strachující nejistota střídající se s nadeji a jistotou. Urcite písnu, holky držte se a hezky těhulkujte 🙂
Ahoj holky, je mi pěkně mizerně, pořád slabě krvácí, .bolí břicho i záda, ale ráno byla čárka zase silnější než včera, tak mi to hlava nebere 😒
@ewicka podle těch stránek, na který jsi psala odkaz, jsem 13.den po oplodnění a tam píšou, že může dojít i k menstruačnímu krvácení, tak mi to dalo trochu naději 😉
@moni34 Moni to dopadne urcite dobre, verim tomu, navíc cárka je silnejsí to je prece super znamení, vydrž brouku, pohlad brisko a usmej se 🙂
TĚHULKY- AŽ SE SRDÍČKEM:
TESTOVATELKY:
katerina37 - 1IVF, ET – 27.10, 1dítě
STIMULKY:
aanisekk - 1IVF, protokol, Litoměřice –
barussa – ET – 14.11, Praha
bien_1987 - IVF, protokol,
donia - 1IVF, protokol, Praha – Gennet, 2děti
ea09 -
etajenka - 2IVF, dlouhý protokol, Praha –
evcann - 3IVF, OPU - 14.11, Praha
ewicka - IVF, dlouhý protokol, ET - 17.11, Helios
falca1 - 3IVF, dlouhý protokol, Brno – CAR Obilní trh, 1dítě
hanach111 - 1IVF, krátký protokol, ET -16.11, Brno - Reprofit
hnedoocka83 – OPU – 15.11, Nymburk – Pronatal Kolín
moni34 - 4IVF, dar. vajíčka, ET – 10.11., Brno – Reprofit, 1dítě
nektarinka_k –krátký protokol, Opava
smekalice - 1IVF, protokol, Kroměříž –
snik - 2IVF, protokol, Písek –
vojjab - IVF, krátký protokol,
@donia ahoj, já stimulaci zvládám zatím dobře. Jo mám dlouhý - ty máš určitě krátký, to se začíná v den MS. Ale ty injekce mě zabijou - nemůžu se vždycky odhodlat se píchnout a teďka vlastně 2x 😠
Zítra jdu na krev a na UTZ, pokud počítám dobře tak na OPU půjdu 24. a ET za 5dní nato. Ale záleží co řekne doktor 😉
@ewicka díky 😀
@hanach111
Já v tom mám taky právě zmatek, tak to kontroluju ještě pročítám, kdyby jste si tam našly chybu tak opravte.
Já se třeba líp orientuju podle fotek ale tady máme pouze 2 😀 No jo a teď jsem to dala dopořádku 😎
Už to vypadá líp co?
TĚHULKY- AŽ SE SRDÍČKEM:
TESTOVATELKY:
katerina37 - 1IVF, ET – 27.10, 1dítě
moni34 - 4IVF, dar. vajíčka, ET – 10.11., Brno – Reprofit, 1dítě
barussa – ET – 14.11, Praha
hanach111 - 1IVF, krátký protokol, ET -16.11, Brno - Reprofit
ewicka - IVF, dlouhý protokol, ET - 17.11, Helios
STIMULKY:
aanisekk - 1IVF, protokol, Litoměřice –
bien_1987 - IVF, protokol,
donia - 1IVF, protokol, Praha – Gennet, 2děti
ea09 -
etajenka - 2IVF, dlouhý protokol, Praha –
evcann - 3IVF, OPU - 14.11, Praha
falca1 - 3IVF, dlouhý protokol, Brno – CAR Obilní trh, 1dítě
hnedoocka83 – OPU – 15.11, Nymburk – Pronatal Kolín
nektarinka_k –krátký protokol, Opava
smekalice - 1IVF, protokol, Kroměříž –
snik - 2IVF, protokol, Písek –
vojjab - IVF, krátký protokol,
@falca1 a kolik je injekci pri tom dlouhem? Ja jsem rada, ze jsem si usetrila denne injekci tou Elonvou, ale ted dopichavam tu druhou a nic moc. Zrovna jsem prijela od segry, ktera mi je picha (sama bych to asi nedala a nejak se do toho nehrnu, kdyz ona to umi) a pali to, tak doufam, ze mi zitra neprida dalsi.
To bychom mohly jit nejak stejne, ja se to dozvim zitra podle toho jak reaguju.
Tak holky kvuli vám jsem si dala foto na kterém nejdu poznat.🙂 snad.
No tak jsem ho zase vymazala.

Právě jsem si volala do laborky a z pěti vajíček se podařilo oplodnit čtyři. Jupíííí 🙂 . Zítra ráno mám zase zavolat, jak se jim v mističkách daří a ve čtvrtek na transfer. Už aby byly ta dvě zlatíčka u mě bříšku. Holky, kolik jste si nechávaly zavést embryí? My, jelikož nechceme nic zamrazovat a ani neplánujeme v blízké budoucnosti další pokus IVF, jsme se rozhodli pro dvě embrya, abychom zvýšili pravděpodobnost, že se to povede.