icon

IVF v srpnu 2014

luho2012
30. črc 2014

Jdete některá v srpnu na IVF ?

delfi75
6. říj 2014

@opicka_kiki byly jsme s maminou v lázních Lednice 😉 bylo skvěle

opicka_kiki
6. říj 2014

@delfi75
jo s mamcou 🙂 ja myslela, ze romantika s partnerem 😀

delfi75
6. říj 2014

@opicka_kiki jj, partnera mám asi 1800 km daleko...

opicka_kiki
6. říj 2014

@delfi75
ajaj, slamena vdova! tak at se ti brzo vrati domu 🙂

delfi75
6. říj 2014

@opicka_kiki nooo, konec listopadu to jistí ☹

supermarket1976
6. říj 2014

@opicka_kiki a zároveň i odpověď @donia : Mě normálně dozrávají vajíčka každý měsíc, nativ znamená, že se odebere právě tohle jedno, normálně dozrálé vajíčko a s ním se udělá zbytek procedury - vpíchnutí spermie. Když je embryo OK, normálně se zavede. Já nativy preferuju ze dvou důvodů: přijde mi to menší zátěž pro moje tělo - mám obavy z hormonálních bouří, nevím, co mi můžou způsobit do budoucna. Za druhé - na stimulaci reaguju docela málo, tj. mám max. 2-3 zralá vajíčka. Žádné mrazení u mě nepřipadá v úvahu. Zavedení dvou embryí bych si po poslední zkušenosti už nikdy nenechala udělat, takže z toho nativ vychází jako nejrozumnější varianta. Navíc odběr jednoho vajíčka neprobíhá v narkóze, takže i to mi připadá lepší pro mou zapomnětlivou hlavinku, která byla už uspaná asi osmkrát... Last but not least... při nativu trochu odpadá etické dilemma - které vajíčko vybrat, které embryo...

donia
6. říj 2014

@supermarket1976 aha, diky za vysvetleni. o tomhle dr.vubec nemluvila. je to urcite setrnejsi, to jo. ja prave mam obavy z te hormon. stimulace, ale zvladly to jine a nekolikrat, tak to zvladnu taky

supermarket1976
6. říj 2014

@donia Většina doktorů ze mě neznámého důvodu nativy nemá ráda. Asi nesnášejí ten fakt, že si nemůžou vybrat z mnoha vajíček či co. Když se to pak na trase někde pokazí, kývají hlavama a říkají:"No, von ten nativ je takovej a makovej...". Jenže u mě je to tak malej rozdíl - jedno nebo dvě vajíčka... Navíc už jsem měla stimulaci, kde se udělaly jenom tři vajíčka, z toho dvě zralá a embrya so rozpadla zatím největší rychlostí obě, že si říkám, že budu trpělivá. Dr. Mrázek říká, že dva tři nativy se pravděpodobností rovnají jednomu stimulovanému cyklu. Nativ se dá navíc opakovat ob měsíc, takže jich člověk do roka stihne víc. No, už mám tři za sebou a doufám, že ne moc před sebou.

donia
6. říj 2014

@supermarket1976 to mas pravdu, pokud to neni vyrazny rozdil, tak bych take vybirala to setrnejsi. taky je to jiste levnejsi, nebo?

supermarket1976
6. říj 2014

No, když to dojde až do transferu, stálo mě to kolem 20 000 Kč.

donia
6. říj 2014

@supermarket1976 jako jedno IVF v nativu?

supermarket1976
6. říj 2014

@donia Ano, odběr stál asi 6 500 Kč a potom věci kolem transferu asi 12 500. Možná ještě třeba nějaká jedna dvě injekce se platila zvlášť, to už si nepamatuju...

supermarket1976
6. říj 2014

@donia Jediná nepříjemnost je ten odběr vajíčka. Není to moc příjemný, ale za 10 minut to má člověk za sebou a už na to nevzpomene, stačí být ten den v klidu.

delfi75
6. říj 2014

Ahoj holky,kdo se mnou bude bojovat od konce měsíce ??

delfi75
6. říj 2014

@zdenka35 ahoj, dlouho jsem tě nečetla. ..

opicka_kiki
6. říj 2014

@supermarket1976
Ahoj, nedivim sa ti, ze ides radsej do nativu - ked sa ti pri horm. stimulacii vytvorili len 2-3 vajicka. To by som tiez zvazovala nativ. Tie davky hormonov rozhodne pre telo nie su prechadzka ruzovou zahradou, stacilo mi rozbalit jeden pribalovy letak... Takze minimalne to je u nativu plus. Aj ked teda ta cena je rovnako vysoka ako klasicke ivf. 20 tisic kazdy mesiac by som urcite nemala... U ivf je aspon sanca, ze za tych 20 tisic bude viac embryi k transferu. U nas teda bohuzial z 10 zrelych vajec nebolo ani jedno kvalitne embryo, takze smolik. Preto aj k druhemu ivf uz nebudem pristupovat s takou nadejou a optimizmom... A ani velky pocet vajec neznamena, ze bude co transferovat, zial :(

opicka_kiki
6. říj 2014

@zdenka35
Zdeni, aj ja na teba myslim... Ako sa mas?

opicka_kiki
6. říj 2014

@delfi75
Uz tento mesiac? 🙂

delfi75
6. říj 2014

@opicka_kiki jj, tak uvidím, no obavy mám...

zdenka35
6. říj 2014

@opicka_kiki Jééé to je od tebe milé 🙂 no v srpnu 2 IVF vlastn nedopadlo,pak jsem měla hned hysterokopii a ta dopadla výborně a za 14 dní mě čeká KET 2 embryií 🙂

zdenka35
6. říj 2014

@delfi75 Delfi já možná začnu bojovat v den mých narozenin s dvěma bojovníčky 🙂 a ty budeš bojovat s čím? 🙂

zdenka35
6. říj 2014

@delfi75 No u mě se dlouho nic nedělo,tak sem nechodím,at nesmutním,když se u mě nic neděje a u někoho jo,taková milá z lásky závist,dobře myšlená samozřejmě 🙂 😵

delfi75
6. říj 2014

@zdenka35 já budu bojovat hlavně se sebou🙂 Ty mě ještě předběhneš!!! nás čekají také 2 sněhuláčci, ms tak 15.10., takže po...budeš mít skvělý dárek k narozeninám 😉

zdenka35
6. říj 2014

@delfi75 Já měla dostat MS 10 a přišla naschvál 5 a to se měnikdy nestalo 🙂 ale KET schválen,zobu estrofem,prednison a listovku,kontrola 13 den cyklu a pak šup ke mě mrazáčci,snad to vyjde na narozeninky ty mám v sobotu 18,ted si říkám jestli dáreček vyjde 1 či rovnou 2 🙂 25 mě totiž nebude,tak abych na ně měla sílu a energii 🙂 😵

zdenka35
6. říj 2014

@delfi75 A jak jsem tu dlouho nebyla,tak ani nejsem v obraze a moc se tímto omlouvám,nevím zda číst vše zpátky či mě uvedeš v pravou míru s čím budesse sebou bojovat? 🙂 😉

delfi75
6. říj 2014

@zdenka35 klidně uvedu🙂 v srpnu nepodařené 2. IVF, ale zůstaly 2 mrazáčci. Mohla jsem jít už minulý měsíc, ale chtěla jsem nechat rozběhnout školní rok a taky zkusit cvičení dle Mojžíšové, abych měla pocit, že opravdu udělám, co je v mých silách. Takže jsme to nechali teď na říjen. no, ms si taky chodí , jak chce, od doby, co já chodím do CAR. takže uvidím, jelsti mě i tento měsíc nějak moc nepřekvapí...jinak v rámci pánevního dna jsem ok...

zdenka35
6. říj 2014

@delfi75 Tak to máme stejně 2 IVF nepodařené a 2 mrazáčci v říjnu 🙂

delfi75
6. říj 2014

@zdenka35 máš náskok🙂 tak snad vše bude na jedničku....

markulenka
6. říj 2014

@zdenka35 já se k vám přidávám 🙂 1.IVF v srpnu, mám tři sněhuláčky . Ve středu jdu na kontrolu pač mám cystu, jestli tam nebude, tak se rozjede akce 🙂

delfi75
6. říj 2014

@markulenka to je fajn, že nás bude víc 😉

Strana