IVF Zlín - zkušenosti

tinker_bell
5. črc 2019

Ahoj.
Chtěla bych se poptat, jaké máte zkušenosti se Zlínem, popř. i s doktory tam.
Můžete některého doporučit?

lota35
7. črc 2019

Tak mi ve Zlíně absolvovali 2 cykly Ivf - bohužel neuspedne.
První cyklus Metoda PICSI zbyla 2 5denni embrya, obě zavedena, biochemické těhotenství.
Druhý cyklus Metoda ICSI zbylo 1 3denni embryo, těhotenství vůbec nepotvrzeno.
Nikdy nezbylo co na zmrazení.
Já AMH 2,4 , po prvním cyklu provedena genetika, vše v pořádku, u mě preventivně hysteroskopie, nic se neprokázalo. Manžel má pouze 4% progresivních spermií.
Personál i doktoři velmi milí, ale zkusili jsme změnu a měli jsme jít dřív.
3. Pokus v Brně UNICA. Prováděli při stimulaci více kontrol, zvyšovali dávky, nakonec se podarily 4 5denni embrya, výborné kvality. Těhotenství i se srdíčkem, bohužel zamlklo v 8. Tydnu, ale máme 3 zmrazená.
Poprvé doporučuju zavést 1 embryo, protože člověk nikdy neví co bude dál a my už nemáme díky Zlínu další pokus s pojišťovnou, pouze 3xKET, tak snad to vyjde.
V Brně mi napsali i lázně, kam teď pojedu a poukaz přes pojistovnu pro cvičení Mojžíšové.
Řekla bych že se opravdu snažili, aby dostali maximum.
Jelikož už spadam do obezity, tak doporučili i dietu. Mluví na rovinu, to ve Zlíně ani nepadlo. Shodila jsem před 3. Pokusem 13 kilo, tak doufam, že v lázních ještě shodim a KET vyjde.

tinker_bell
autor
9. črc 2019

@lota35 Ahoj, tak to držím pěsti! 😉
Já mám AMH pouze 0,8 - takže žádné zázraky nečekám ohledně vlastních vajíček 😒☹️
S tou výměnou Zlína mám (JÁ) docela jasno..sice jsou milí, usměvavý ale žádné vyšetření navíc nebo dokonce lázně mi nikdo nenabídl ani po 2 neúspěšném IVF.Vždy jsem se jen dozvěděla, že nejsem žádná vyjímka, že jsme v normě atd.(genetiku atd. máme ale hystoskopii jsem si teď musela vydupat + veškeré testy z toho vyšetření).
Uvidím, jak to dopadne ale manža by ve Zlíně raději zůstal..máme to v podstatě nejblíže.. tak vážně nevím.

lenatko91
9. črc 2019

My jsme ze Zlína po 3 neúspěšných IVF šli do Olomouce.. ve Zlíně jsem vždycky měla kolem 8 oplodněných vajíček (odebranych 15-20) a vždycky se přestaly vyvíjet až na 1 jediné, dle embryoložky kvalita B, později dle doktora bylo nejlepší kvality.. to mě trochu zarazilo. Každopádně se stejně neuchytilo. Pak už nám navrhovali darované vajíčka. Tak jsme zkusili Olomouc, kde mi řekli, že to bude těžké ale zkusíme to. V mezičase jsme dali jen tak na zkrácení čekání jednu IUI a teď jsem ve 22tt.. I manžel byl v Olomouci spokojenější.. do Zlína to sice máme blíž, mám tam i gynekoložku, ale investovat ten čas na dojíždění do Olomouce se vyplatilo

lota35
9. črc 2019

Já u druhého IVF taky nechtěla Zlín měnit, ale nakonec se ta péče v Brně jeví jako nejlepší. Ve Zlíně nám vlastně podruhé zavedli poslední zbylé embryo 3. Den, protože by do 5. Dne nevydrželo. Ani tehutesty mi nevyšly pozitivní, takže jejich snaha to z člověka "vymačkat" v podstatě nebyla žádná a v Brně nám dokonce zbyli 3 snehulacci...tak at vám to jinde vyjde. 👍😎

tinker_bell
autor
10. črc 2019

@lenatko91 Tak to je SUPER zpráva, taky asi zkusíme IUI - co kdyby náhodou...Pokusím se manžela ještě přesvědčit, snad jinde se budu cítit lépe.
Mohu se zeptat na Vaše AMH? Nebo jste jedla nějaké vitamíny, že se IUI povedlo?

svetlluska
10. črc 2019

Ja jsem ve Zline absolvovala 3x ivf a ze tretiho mame ted tritydenni Emicku.Musim rict,ze pristup super a po kazdem neuspesnem ivf vzdy nasledovalo nejake dalsi podrobnejsi vysetreni.

lenatko91
10. črc 2019

@tinker_bell AMH mám vyšší kvůli pco, přesnou hodnotu už nevím ale doma mrknu do zprávy 🙂 pila jsem týden nejakou čínskou směs na kvalitu vajíček.. ještě mám, tak kdyžtak můžu poslat 🙂

lenatko91
12. črc 2019

@tinker_bell tak jsem hledala to moje AMH - mám 13,9..