Jak často se dojíždí do CAR?

ch_ivca
21. říj 2014

Ahoj, přemýšlím že bychom se objednali do CAR. Jsem z KV, kde máme Pronatal a Institut reprodukční medicíny. Přemýšlím, že bychom šli spíš k Apolináři do Prahy, protože jsem zde četla samé dobré zkušenosti a navíc je státní, takže i z finančního hlediska... Chci se zeptat, jak často se dojíždí do CAR? Máme to něco málo přes 100 km.... A musí tam se mnou manžel pokaždé? Je totiž přes týden v práci, a nemůže si vzít dovolenou ze dne na den.... Předem děkuji za odpovědi 🙂

evcann
21. říj 2014

Ahoj, to je hodně individuální, někdo mín někdo víc, já třeba jen při minulé stimulaci jsem v Caru byla 4x do týdne, ale pak zase třeba 14 dní ne. Být na tvém místě volím něco co je blíž a taky podle toho zda chodíš do práce a nebo jsi doma a máš na to i ten čas. S partnerem se pokaždé nemusí. Jen vyšetření spermio a pak v podstatě krom zákroků (odevzdání spermia) nemusí nikdy. Se mnou tedy nechod 🙂.

damae
21. říj 2014

@ch_ivca Ahoj, abych ti to skóre trochu vyrovnala, můžu ti poskytnout negativní reference k Apolináři 😀 Zas mám pozitivní informaci, pokud tam chceš dojíždět - včetně vstupního pohovoru až po poslední návštěvu zavedení vajíčka jsem tam byla celkem 5x. Manžel byl povinně 2x, plus 2x se mnou dobrovolně. Ale je fakt, že jsem si k nim už přinesla nějaké hotové testy a že je použili - měla jsem předem hotovou imunologii a nějaké krevní testy, takže by se to asi o jednu až dvě návštěvy protáhlo.
Hodně záleží na tom, co od nich čekáš a jak to všechno probíhá - my jsme byli s manželem podle nich jasný příklad páru, kde je hlavní problém ve slabém spermatu a pak mi třeba i odmítali dělat některá další vyšetření, s tím, že chyba už se našla... Při IVF se mnou nebyly žádné problémy a hned při první návštěvě po stimulaci hormonama mi objevili dostatečný počet vajíček v dobré velikosti, takže jsem tam byla jen na jedné kontrole a některé ženy tam přijdou třeba čtyřikrát, než jim to vše vyroste, jak má.

ch_ivca
autor
21. říj 2014

@damae no my zatím žádná vyšetření nemáme, jen manžel byl loni na spermio, a ten byl ok. Problém je ve mě. Dle krevních testů mám vysokou hladinu testosteronu, a bez agolutinu nemám MS, takže ani ovulaci ☹ K Apolináři jsme chtěli hlavně proto, že nemáme 30 000 na léky atd...

franerka
21. říj 2014

@ch_ivca a se svým lékařem jsi podstoupila nějakou léčbu? co zkusit prvně léky za pár korun (duphaston, utrogestan, clostilbelgyt...) a pak až jít do CARu. Já mám také vysoký testosteron, pco a nemám ms ani ovu. Teď mám poprvé clostík a doufám, že to vyjde. Taky nemáme 30 000kč nazbyt.

damae
21. říj 2014

@ch_ivca V tom případě si spíš myslím, že s tebou žádné brikule dělat nebudou a rovnou tě pošlou na IVF. Je fakt, že to u nich vyjde vážně levněji. Ale s cca 15000,- bych raději počítala (ačkoli to může být i výrazně méně!).

ch_ivca
autor
21. říj 2014

@franerka můj lékař mi akorát píchá každý měsíc agolutin, a když se do konce roku nezadaří, tak mě prý pošle na IVF. Víc nic ☹

franerka
21. říj 2014

a co tedy prvně změnit lékaře? já taky měnila a hle jak to najednou jde. Mám prášky první cyklus, s předešlým to taky nějak nešlo.

franerka
21. říj 2014

@ch_ivca a co tedy prvně změnit lékaře? já taky měnila a hle jak to najednou jde. Mám prášky první cyklus, s předešlým to taky nějak nešlo.

ch_ivca
autor
21. říj 2014

@franerka a o ty prasky sis rekla, nebo ti je doktor dal sam od sebe?

franerka
21. říj 2014

@ch_ivca on mi je dal sám, já mu povykládala co a jak a on na to reagoval. A ani to nebyl rok snažení ale 10 měsíců. Při mé diagnóze, ale není délka snažení důležitá.