icon

Jaká je šance IUI u zdravého páru?

sophinne
30. lis 2020

Ahoj holky,
ráda bych se zeptala, komu z vás nezjistili žadný problém a povedlo se IUI? Snažíme se rok a půl a oba jsme v pořádku. Tento cyklus jsem podstpupila první IUI a ten samý cyklus i vyšetření průchodnosti vejcovodů, tak si říkám, že je třeba větší šance? Říká se, že po Hycosy to kolikrát klapne hned. Začla jsem i cvičit Mojžíšovou. Prosím, je tu někdo se stejnou situací a povedlo se mu třeba hned první IUI? Případně kolikáté IUI se podařilo? Moc děkuju za odpovědi.

Strana
z7
michelle_michelle
1. bře 2021

@sophinne určitě zkus ještě zítra a pozítří a uvidíš. držím palce! 🙂 děkuju, manža zatím docela dobré, už to má přes týden, zjistili jsme vlastně hned po minulém iui, nakazil se v nemocnici po operaci menisku.

michelle_michelle
3. bře 2021

@sophinne Ahojky! Myslím na tebe, zkoušela jsi ještě ?

sophinne
autor
3. bře 2021

@michelle_michelle Ahojky. Jj, zkoušela a negativní. Takže u nás se zázrak nekoná. Ale děkuju, že na mě myslíš. Co ty?

michelle_michelle
3. bře 2021

@sophinne aj, to mě mrzí.. ( jak se cítíš? jsi v pořádku? já se na to snažím nemyslet, ale samozřejmě je to těžký. budu testovat asi zítra ráno..

sophinne
autor
4. bře 2021

@michelle_michelle Popravdě se cítím dobře a klidně 🙂 Mluvila jsem totiž se známou, co je teď těhotná po 3,5 letech. Oba zdraví, chlap jen trošku horší spermio, ale prý pořád ok na přirozené otěhu. Pak se mu to dokonce i dost zlepšilo a když byli na inseminaci, tak měl krásný výsledek a stejně to neklaplo. Byli celkem 2x na IUI a ona se pak na to vykašlala, že to nechá být a věděla, že IVF není cesta pro ni. No a nakonec otěhotněla přirozeně. Asi to má sůvj důvod a čas. Tak jsem teď docela v klidu a říkám si, že se taky jednou dočkám. Dnes jsem si psala o recept na Clostík, tento cykus mám mít s Clostíkem a poslední IUI. Uvidím, co pak to IVF, jestli teda do toho půjdeme hned nebo ještě chvíli počkáme a dáme si taky pohov. Co dnes ráno testík? Doufám, že tam jsou // 😍

michelle_michelle
4. bře 2021

@sophinne to je dobře!!! jsem ráda, že jsi v pohodě. já nad tím celým teď taky přemýšlím obdobně, co se týká ivf. potřebuju s tím být v klidu a rozhodnutá. teď jsem z té možnost nervózní a mám strach. u mě dnes velmi mikroskopický duch, co jde sotva vidět, myslím, že ještě z Pregnylu 12 dní zpět... u nás se neprodávají tak citlivé testy jako v ČR, tak zkusím ještě zítra. a napíšu si taky o recept a dávkování na Clostil nebo Femaru, nevím, co je lepší.. uvidím, co nakonec doporučí dr. , zmiňoval obě možnosti.

sophinne
autor
4. bře 2021

@michelle_michelle Mám to stejně. Nejsem o tom 100% přesvědčená a pořád jsem to měla v hlavě. Spíš jsem se přikláněla k možnosti, že nejsem připravena. Taky mám strach... Tak uvidíme. Mikro duch zní dobře, třeba zítra zesílí. Bylo by to parádní 🙂 A máš zkušenost, jak dlouho ti Pregnyl v těle vydrží? Mně se to docela měnilo. Já slyšela, že Femara je lepší, ale to jsem nevěděla a mluvili jsme s Dr. o Clostilu a Femaru sám třeba vůbec nezmínil 😒 Což je škoda.

michelle_michelle
4. bře 2021

@sophinne nevím, jak s doktorem komunikujete, ale zeptej se ho na to ještě, pokud je čas. tam myslím není rozdíl, co předepíše, spíš osobní zkušenost jeho. v našem centru dávají na výběr, skoro aby si to sám člověk vybral. já se k tomu busu snažit ještě něco vyčíst, i k tomu, jak se to snáší, ale myslím, že pět dní bude v pohodě.. víc folikulů - větší pravděpodobnost, tak věřme v úspěch. 🙂 a děkuju za podporu tady, je to fajn!

sophinne
autor
4. bře 2021

@michelle_michelle Já taky děkuju, je to super to s sdílet s někým, kdo si prochází podobnou situací 😘 A měla jsi už někdy něco z toho nebo úplně poprvé? A kdybys měla tolik folíků, šla by jsi na IUI? Já bych asi měla už strach, že se jich hcytně víc 😲 Ty dva jsou ok, ale víc už je pakl dost riziko. Nebo co ti k tomu řekl Dr.?

michelle_michelle
5. bře 2021

@sophinne mě přijde strašně málo pravděpodobné, aby došlo k oplodnění všech třech.. takže já bych do toho šla.) jinak jsem vůbec žádnou stimulaci zatím neměla, ty také ne? jinak dnes už žádný duch, ani s velkou fantazií...

sophinne
autor
5. bře 2021

@michelle_michelle To mě mrzí 😔 nene, taky jsem ještě žádnou stimulaci neměla...

michelle_michelle
7. bře 2021

@sophinne tak já v pátek dostala horečky a bylo mi zle celou noc a včera, nakonec začala do toho všeho ještě MS. Měla bych tedy začít stimulaci v úterý. ale uvidím, jak mi bude. začnu pouze, jestli budu v pořádku. ty už jsi začala? mě doktor nakonec napsal Femaru 25 mg, je to nízká dávka, tak uvidíme, jaký bude efekt.

sophinne
autor
8. bře 2021

@michelle_michelle Jejda, to mě mrzí 😔 Tak hlavně, ať je ti brzy zase dobře. Začala jsem dneska s Clostilem. Mám brát jednu ráno a jednu večer.

michelle_michelle
9. bře 2021

@sophinne Ahoj 🙂 mě už je dobře, včera jsem vyzvedla Femaru a plánuju začít dnes večer, snad to bude ok. tak nám držím palce 🙂

sophinne
autor
10. bře 2021

@michelle_michelle Ahojky 🙂 Tak super. Já jsem už 3. den na Clostilu. První dva dny jsem dost cítila tlaky na levé straně, ale dnes zatím ok 🙂 Tak jsem zvědavá, jestli budu dominantní víc jak jeden 😀 Též nám držím palečky 😘

omajda88
10. bře 2021

@sophinne kdy jdeš na kontrolu 😉

michelle_michelle
10. bře 2021

@sophinne úplně chápu 🙂 taky jsem zvědavá, jak to bude vypadat !!já vzala první tabletu večer, takže zatím nic zajímavého.

sophinne
autor
11. bře 2021

@omajda88 Příští úterý. To budu 11 DC, tak snad se IUI stihne a nebudu reagoovat na Clostil tím, že by třeba byla ovu dřív...

omajda88
11. bře 2021

@sophinne tak snad ne, určitě vědí, co dělají ;)

michelle_michelle
12. bře 2021

@sophinne já mám kontrolu už v pondělí , 9DC, zas si říkám, aby to nebylo brzy) v sobotu beru poslední dávku 🙂 jsem zvědavá..

michelle_michelle
16. bře 2021

@sophinne ahoj 🙂 jak jsi dnes dopadla? já byla včera na kontrole, 3 folikuly tam jsou..

sophinne
autor
17. bře 2021

@michelle_michelle Ahojky, já byla taky včera a mám 5 folikulů 😲 V pátek bych měla jít na IUI, ale před tím mi ještě udělá utz a pokud by dozrály všechny, tak IUI nebude, už je to moc rizikový na vícečetné těhotenství. A pokud budou 2 nebo 3, tak IUI provede. Ale i tak mám z toho docela hrůzu... Ty jdeš kdy na IUI? A Dr. říkal, že ti ho v pohodě udělá?

michelle_michelle
17. bře 2021

@sophinne jéé, tak to je pěkná cifra jen po clostilu! 🙂 já jdu na IUI zítra, mám dřívější ovulaci celkově a už 9 den byly dost velké, takže jsem včera večer píchala pregnyl. folikuly jsem měla čtyři, ale dr usoudil, že ovulovat budou jen tři, ten jeden, že zaostává..takže ty tři mu asi nepřišly nijak zvláštní, že by to byla překážka. u Vás v CAR to dělají při kolika max? pregnyl taky aplikuješ tenhle cyklus před iui?

sophinne
autor
17. bře 2021

@michelle_michelle Jojo, to jsem ani nečekala. A nevíš, kolik ty 4 folikuly měly mm? Ty tři jsou asi ok, mně taky říkal, že pokud jich bude do 3, tak mi IUI udělá. On právě říkal, že si myslí, že nedozrají všechny, takže počítám s těma 2 nebo 3 max. snad. Já si budu píchat Ovitrelle buď ve čtvrtek večer nebo v pátek ráno. A ty jsi měla jaké dávkování Femary? A kolikáty jsi DC? Já dnes 12 DC.

michelle_michelle
17. bře 2021

@sophinne já dnes 11 DC, 9DC byly 18, 16 a 14 a 13 mm.. u tebe jak velké? Femaru jsem měla 2,5 mg 3 - 7 DC

sophinne
autor
17. bře 2021

@michelle_michelle Vlevo dva po 13 mm a vpravo 16,14 a 13. Já měla Clostík taky 3. - 7. DC, dvě tabletyk denně, nevím, kolik je to mg.

michelle_michelle
20. bře 2021

@sophinne ahoj, tak jsi vcera dopadla? IUI podle plánu? 🙂 doufám, že vše ok

sophinne
autor
21. bře 2021

@michelle_michelle Ahoj. Nakonec dozraly 3 folikuly, takze IUI probehlo. Jsem rada. Je to 3x vetsi snace ted, ze by se mohlo povest. Tak snad. A co ty? Uz jsi po IUI? Kolik bylo nakonec foliku?

omajda88
21. bře 2021

@sophinne tk supeeer. a kdy budeš testovat 🙂 dala sis nějaký čas dokdy chceš vydržet? 😇

sophinne
autor
21. bře 2021

@omajda88 Zatim jsem nad tim nepremyslela, respktive jsem nedosla k tomu, kdy zkusim test 😂 Ale rikam si, jestli nevadi, ze nejvetsi folikul mel 24 mm a ty dva 18 mm. Jestli ty dva nebyly treba tak zrale a aby to k necemu bylo 🤔 Co kdyz praslne ten 24 mm, co se stane s tema mensima? Uvolni vubec zrale vajicko nebo zaniknou?

Strana
z7