icon

Je hodnota AMH 4,1 ve věku 31 let normální?

6. lis 2025

Jako samoplátce jsem si zkusila udělat AMH, věk 31 a hodnota vyšla 4,1 (referencni mez je uvedena 0,0070-7,350).
Je to vzhledem k věku v pohodě? Takto v referenční mezi mi to přijde dobré, ale Google mi vyhodil nějaké články, že ve 25 letech je to fajn výsledek , ale po třicítce už by to mělo klesat níž? 🙈 (náběh na pcos?) Dekuju za případné odpovědi.

reeeza
6. lis 2025

Za měkrásná hodnota. Já měla 7 v tomhle věku, ale jinak bez pcos příznaků. Byl to tedy jen syndrom, ne diagnóza.

Určitě by bylo fajn zjistit, jestli ovuluješ. Na folikulometrii ti i spočítají počet filikulů ( jestli jich není moc) a jestli je jeden dominantní a ovuluje. Amh je jen jeden z ukazatelů pcos.

autor
7. lis 2025
@reeeza

Za měkrásná hodnota. Já měla 7 v tomhle věku, ale jinak bez pcos příznaků. Byl to tedy jen syndrom, ne diagnóza.

Určitě by bylo fajn zjistit, jestli ovuluješ. Na folikulometrii ti i spočítají počet filikulů ( jestli jich není moc) a jestli je jeden dominantní a ovuluje. Amh je jen jeden z ukazatelů pcos.

@reeeza dekuji ti za odpoved! Takze u tebe to pcos tedy nebylo? Nebo jak myslis ze syndrom, ne diagnóza? 🙂 ano na folikulometrii chci zajít také