icon

Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?

veverka55
12. čer 2018

Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂

kakaramelka
28. srp 2018

@evunkas děkuji doufám v to

kakaramelka
28. srp 2018

@rybkaryb má ta holka pravdu, prý když se ti rozjede po transferu ohss je to kvůli rostoucímu hcg v krvi... Chce to hodně bílkovin a vyPit aspoň 3litry...moc držím palce... Ať to zle je k něčemu dobré... Kdyby to bylo nesnesitelné honem do nemocnice...

rybkaryb
28. srp 2018

@kakaramelka díky to zní dobře snad to tak je... já ale kontrolovala hcg na testu abych viděla jak vyprchal nebo nevyprchal ovitrelle a hcg jde dolu... tak uvidíme, přežila bych tenhle stav další tři měsíce kdyby to mělo k něčemu bejt 🙂 piju hodně a manžel mi prave udělal večeři 🙂

europa00
28. srp 2018

@kakaramelka aha no to mas nadherny test teda...kdyby se to bralo od uhnizdení tak ses v podstate pouze 8 dpo na to mas test nadhernyyyyyy

europa00
28. srp 2018

@veeev aha a nevysvetlili ti proc se to ma zavest radeji hned? ono v normalnim oplozeni je 3 denni teprve ve vejcovodu, nevim jake tam ma podminky ph atd....a proc jich tolik teda v petriho misce zanika...jestli je to opravdu mezi nebem a zemi ze neni v tom tele nebo nevim, ze se zacnou zpomalovat nebo se vyvyjet...ja mela vsechny tehu na prvy pokus oplodnena jsem byla prirozene vzdy ale neco se pokazilo, i genetika plodu byla ok..maji ted podezdreni na poskozeni delohy a srusty po kyretazi na kterou jsem byla donucena u zamlkleho tehu, ale nepotratila jsem ho....no a po te kyretazi uz jsem zacal potracet ty dalsi a nasledovali dalsi kyretaze...no proste des...v novem caru mi potvrdili ze mi opravdu mohli poranit tu hlubsi vrstvu sliznice a ja diky tomu ted nejsem schopna udrzet plod...no takze se uvidi po vysetreni kamerkou jak ta deloha vypada....a pak se potrebuji spravne rozhodnout jestli teda do tho pujdu...jetli reknou ze je deloha ve stavu ze by to mohla zvladnout..

veverka55
autor
29. srp 2018

Holky jak dlouho vám zůstávají viditelné vpichy po injekcich na břiše? Mám je tam vcelku videt, před třemi týdny mi pichali zoladex a i tuhle tečku tam porad mám a teď po gonalu mi tam zůstávají taky. Bez modřiny jen vpich. Jak jste to měli vy? Bojím se abych na konci stimulace nevypadala jak jehelnicek😀premyslela jsem jestli to nemám začít pichat i do nejakeho hezkého tvaru 😀

kakaramelka
29. srp 2018

Dnes takto

rybkaryb
29. srp 2018

@veverka55 já měla na konci stroupky a teď už nic. Vypichnout si tam nejakej peknej tvar mě nenapadlo ale představa je to skvělá :D

veeev
29. srp 2018

@europa00 Takhle odborne netusim. Ale rikala dr., ze neni na co cekat, kdyz je jedno vajicko. Lepsi zavest driv,nez cekat a treba nezavest nic. Netusim, treba to ma nejake opodstatneni. Nebo to muze byt jen tah caru, aby mohli dokoncit cyklus. Ale tezko posoudit. Porad verim, ze vi,co delaji a porad doufam. Vcera i dnes se mi udelalo lehce nevolno. Tak snad 😊 Doufam, ze tebe daji do kupy a uz se povede 👍😊

veeev
29. srp 2018

@veverka55 Ja mela jen modrinu, asi 1-2 tydny potom. Ale ty vpichy videt nebyly nikdy.

europa00
29. srp 2018

@veeev dekuji mas nadherny test je jasne ze mimi je bojovnik sili az ukazkove...je to krasne videt moc gratuluji...a dekuji

veeev
29. srp 2018

@europa00 To neni muj testik 😁 Ten je @kakaramelka 😊 Ja budu testovat az v nedeli a snad tam teda taky takovou krasu objevim 😉

kakaramelka
29. srp 2018

@veeev věřím že objevís...drzim palce...

evunkas
29. srp 2018

@kakaramelka super,ja stale nenasla odvahu,asi to necham,az na tu krev...

evawest
29. srp 2018

@veeev Taky jsem mela par ET v den 3 ze stejneho duvodu, kdyz je jen jedno ci dve embrya (my jsme skoro vzdy meli transfer dvou), neni na co cekat a radsi jim dat sanci v deloze, nez v petriho misce.

babikadaska
29. srp 2018

@rybkaryb ahoj ja som pred 2 tyzdnami prekonala ohss. Je na 99,99% iste,ze si tehotna. Ak dostanes ohss po vklade,je to kvoli stupajucemu hcg. Mne sa rozbehol na 6.den po vklade. Ktory den po vklade si ? Trapila som sa strasne 15 dni. Mala som stredny stupen. Uz mam potvrdenu akciu 2 srdiecok-hcg vystupilo rychlo a vysoko,pretoze sa uchytili obe embrya,preto som dostala ohss rak rychlo a bol celkom silny. Ak chces nieco vediet,kludne sa opytaj. Ja som nasla na nete malo informacii,co je mozno aj dobre,trapila som sa s podporou a pomocou lekarov z mojho centra.

rybkaryb
29. srp 2018

@babikadaska ahoj no kez bys měla pravdu 🙂 já jsem našla jen něco v zahraničních studiích, v jedny byly konkrétní čísla a statisticky to vycházelo o 30% vyšší šance při ohss. Já měla vklad 3denniho v sobotu, o víkendu mi bylo zle (ale dr mě upozorňovala ze mi po odběru bude dva dny dobře a pak na víkend zle a pak zase dobrý). V pondělí jako zázrakem všechno zmizelo, v úterý jsem vyrazila do práce a odpoledne už se to nedalo a jela jsem do centra, kde po vyšetření se ten stav ještě o dost zhoršil, mám taky střední stupeň. Z krve je hcg 6,5 ale myslím ze to je ještě pořad ovitrelle (8.den od pichnuti). Graluju k dvojcatkum! Super ze jsi se toho ohss zbavila tak rychle. Co jsi pro to všechno dělala aby to zmizelo? Uvítám jakýkoliv informace i ve spojitosti s ohss a tehu 🙂 díky!

babikadaska
29. srp 2018

@rybkaryb takze dnes si 4 den po embryotransfere ano? V centre ti odobrali krv a urcili ti hodnoty bielych krviniek,zrazanlivosti krvi a pecenove testy. Prve dni som mala zvysene hodnoty buelych krviniek a zlu zrazanlivost. Musela som si zacat pichat do brucha clexane na riedenie krvi. Potom sa k tomu pridali zle pecenove testy. Heozne stavy som mala 14 dni,potom sa to zacalo zlepsovat. Pribrala som 4 kg za 24 hodin. Volnu tekutinu som mala v malej panve nastastie iba,nie v plucach. Tlacila mi na branicu. Cele dni som lezala podopreta vankusmi v polosede na chrbte,tak som aj spala. Co mi naordinovali -ten clexane,5 litrov tekutin denne a chodit cikat stale. Objem mocu pocas dna musel byt vecsi ako objem vypitej vody. Ak by sa este zacali zadrziavat tekutiny,bolo by to zle. Dalej bielkovinovy prasok protifar z lekarne,zjedla som celu krabicku asi sa 3 dni. Muz mi ho primiesaval do kefiru,acidka,bieleho jogurtu. Nutridrinky. Sunka,meso. Naozaj obrovske davky bielkovin. To mi nakazali v centre (navstevujem reprofit brno). Na kontroly som chodila kazde 2 dni -krv,ultrazuk. To hcg ti bude rast,verim tomu.stupajuce hcg ma drzalo pri zivote a ponahalo prekona tu bolest brucha,rebier a vlastne vsetkeho.po 2 tyzdnoch sa to zacalo zlepsovat, citila som,ze mi splasklo brucho,vaha sla dole,aj obvod pasa o 3 cm. Vysadili mi clexane a celkovo asi do 5 dni nasledujucich sa mi podatatne ulavilo. Na neschopenke som bola normalne s diagnozou hyperstimulacny syndrom. Aha a vajecniky som mala velkosti ca 9 cm

babikadaska
29. srp 2018

@rybkaryb pecenove testy su jatrove testy,to len pre istotu.
Prepac za preklepy lezim a mam strpnute ruky 😃
Kedy ides na dalsiu kontrolu ????

rybkaryb
29. srp 2018

@babikadaska 4dny nebo 5(někde jsem četla ze den transferu je den 1), taky mi udělali všechny možný testy ale dr neříkal žádný špatný hodnoty jen ta zahustena krev a mám fraxiparin na ředění. Včera večer už jsem se nemohla ani hnout, ale dneska o dost lepší, taky asi dost tím ze se skoro nehejbu. Piju taky hodně a bílkoviny i ten prášek z lékárny (ale teda celou pixlu za tři dny?) 🙂 na wc jsem každou chvilku...vaječníky 8cm :( a nemělo by to rostoucí hcg ještě zhoršovat?
Uvidíme snad poroste, na kontrolu jdu za týden. Teď mě začaly bolesti ještě ve spodních zádech jakoby na ms, tak doufám ze se něco takovýho nechystá a je to příznak tehu a ne ms nebo ohss. Ty už teď zase normálně chodíš do práce?

babikadaska
29. srp 2018

@rybkaryb prasok mi miesal manzel,bol so mnou totizto doma, a po 3 dnoch oznamil,ze treba kupit dalsiu pikslu 😃
Rastuce hcg to trochu zhorsuje, mne to ale dosiahlo maximum pri hcg 1000 a ked som mala hcg 3000,uz sa mi to zlepsovalo. Vajecniky mam este stale 7 cm,to vraj trva dhsie,kym sa zmensia.
A mozes normalne rovno chodit ?? Ja som mohla iba v predklone. Ohss ti nedovoli sa vystriet poriadne.
Vo vecsine centier aj vo svete je den transferu den nula,nasledujici den je den prvy.
Fiiha ja osobne by som nevydrzala tyzden cakania na vysledok ci rastie hcg 😮 tak svatu trpezlivost ti zelam.. mne robili kompletnu biochemiu krvi plus hcg kazde dva dni,takze som bola spokojna.
Neschopenka mi skoncila prave dnes, ale od zajtra pracujem z domu. Tak som sa dohodla so sefom. Do konca prveho trimestra hrozi u dvojciat po umelom 30% riziko potratu,lekar v centre mi nakazal sa setrit. Preto ostavam doma. Ale pracovat budem,leze mi uz to nicnerobenie a iba citanie knih na mozog.
Kedy masxtermin dalsej menstruacie?

rybkaryb
29. srp 2018

@babikadaska to je tak když se do vaření pustí chlap 🙂 ale zas ti to pomohlo 🙂
Ty jo tak to je mazec jak to čtu, docela jsi si užila, ještě ze to mas už za sebou... já mohla dneska par hodin chodit rovně jinak taky v předklonu a jak se mi chce na wc tak vždycky v předklonu. Přijde mi ze se to jako včera k večeru zhoršilo.
Tak v tom případě je to teprve 4.den po transferu tak uvidíme jak to bude dal. No taky by mě zajímalo jestli to hcg roste ale takhle mám zas naději ze třeba roste a tuhle silenost nepodstupuju jen tak... termín ms by měl bejt 8.9. ale nevím jak to je po ivf... a hlavně to blokuje utros ne? původně jsem měla jit na krev až 10.

mandarinka90
29. srp 2018

Holky dneska mě celý večer píchá v podbřišku.. jakože směrem dolů.. občas taková bodavá bolest.kdyz ležím je to lepší, když si stoupnu tak to cítím víc..a malinko mě poboliva břicho jako před ms.. neměla jste některá něco podobného? Nechtěla jsem nic řešit, spíš potřebuji uklidnit 🙂

rybkaryb
29. srp 2018

@mandarinka90 já mám to stejný jako dnešní bonus k tomu ohss, akorát ze mě bolí v zádech jako na ms. Nejsem zrovna reprezentativní příklad kterej hledas tak snad se ozve někdo další, taky jsem zvědavá na zkušenosti 🙂

babikadaska
Autor odpověď smazal
evunkas
30. srp 2018

Tak zitra krev,odolala jsem udelat test,uz cca 2 d-3 dny me boli bricha,jak kdybych to mela kazdou chvili dostat,tak uvidime,jak to dopadne zitra...bojim,bojim...

rybkaryb
30. srp 2018

@evunkas držím palce a závidím ze vydrzis netestovat 🙂

evunkas
30. srp 2018

@rybkaryb no manzel je taky prekvapeny,ze jsem to zvladla,ale ja se totiz hrozne bojim,takze si chci nadeji udrzet,co nejdele...

veverka55
autor
30. srp 2018

@evunkas drzim moc na zítřek palecky 🙂 hceme vidět alespoň 3-4 ciferne hcg

sticker
veeev
30. srp 2018

@evunkas Drzim moc palce. Ja budu testovat v nedeli pred pondelni krvi. Ale dneska me taky desne boli bricho a zada jako pred MS 😔 Tak uvidime a drzim nam palce 😉

Strana