icon

Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?

veverka55
12. čer 2018

Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂

evunkas
11. zář 2018

@mandarinka90 super,potichu gratuluji...to bude vse dobre,uvidis...

veverka55
autor
11. zář 2018

@mandarinka90 to je super zpráv moc gratuluji 🙂

sweet81
11. zář 2018

@evunkas já tam spokojená jsem, už nám docent pomohl k synovi, ale tam byl jiný problém a jen IUI. Jsou tam všichni moc milý a docenta dcera mi dělala Ket, který vyšel,(má šťastnou ruku😊😉) Bohužel to nakonec nedopadlo a v 6tt jsem potratila.
Četla jsem tady, že v Pronatalu jdeš prý pokoždé k někomu jinému, to by mi asi vadilo, ale nevím jak to má Dr Mardešićová. Já chodím od začátku k docentovi a jen Ket mi dělala Mardešićová, protože docent byl na dovolené. Docent si teda objednává pacientky sám a komunikuje přes email, přes recepci se neobjednávám.

veeev
11. zář 2018

@mandarinka90 Moc moc gratuluju 😘

veeev
11. zář 2018

@evunkas Me o tom povidej. Ja jsem panna a miluju,kdyz vse bezi tak, jak ma. Takze uz cela anabaze IVF je mimo moji krivku bezneho zivota 😂 Zitra jdu na kontrolu k Rezacove, treba se zase ukaze ve sve bezne tvari. Tohle mi pripadalo az divne nenormalni. A nebo uz ji je nas lito. Tri IVF za sebou, vsechny testy taky, zadny mrazacky a nikdo nevi, co s nama a vysnene // jsem jeste ani jednou nevidela. A abych se priznala, tak netusim, co je amh a ani kolik mam ja. Bud mi to vubec nerikali, ze to je ok nebo nevim. Podivam se na nejake vysledky, jestli to tam nepisou. A po druhem IVF nam uz Rezacova rikala o moznosti darcovskych spermii. Ze to bude mozne reseni. A kdyz jsme se na to ptali dneska.....darcovske spermie nebo embryo nebo oboji, tak nam rikala, ze to by jeste neresila. Ze to je samozrejme moznost, ale ze by se byt nami jeste pokusila. Coz me mile prekvapila, ale taky povida obcas neco jineho nez minule. Pokud z ni nemas dobry pocit a nedokazes se od toho oprostit, tak nic neres a s klidnym svedomim bez jinam. Udelej to, co citis. Ja jsem dnes citila, ze jeste ten nativ zkusim tady a pak uvidim. U nas asi moc nativ taky jinak nehrozi kvuli polycystickym vajecnikum. Neprobiha u me moc ovulace, takze ted super, ze tam ten folikul je.....jsem asi jeste naspeedovana z tech hormonu minuly cyklus.

evunkas
12. zář 2018

@veeev presne,cokoliv mimo plan,je neco,co me rozhodi,takze to,ze to minuly rok nevyslo prirozene,byt jsem to mohla cekat,pze o genetickych problemech u partnera jsme vedeli,ale nepripoustela jsem si to,me docela dost zasahlo...a po pravde hodne to ovlivnilo vnimani zivota...pak jsem si naivne rikala,jasne ted bude ivf,na prvni pokus bude dost embryi a nektere budou zdrave a proste to vyjde a ejhle ono nic...☹Amh je hodnota,ktera ukazuje tvoji zasobu vajicek.Doktorka mi ho udelala az mezi prvnim a druhym ivf,kdyz jsme resila,proc jsem reagovala tak malo,ale musela jsem ji k tomu donutit ...byt je to test,ktery si platis sama,cca 1000 kc.jo,jsem rozhodnuta to zmenit,vcera jsem to jeste resila doma a spolecne jsme dospeli k tomu,ze zmena je nutna,Podoli by bylo fajn,ze tam clovek muze zustat az do porodu,kdyby to vyslo,ale co uz...tedtak musim jeste zmenit gynekologa...
Verim,ze nam vsem to jednou vyjde,jen si to musime trochu vice zaslouzit...je pravdou,ze tahle zkouska trpelivosti je hodne tezka,ale zatim musim rict,ze nam to s manzelem upevnilo nas uz tak pevny vztah

zetta01
12. zář 2018

@mandarinka90 no super vidíš to jsem ti to říkala 🙂 mám radost společně s tebou 🙂 ono ta hodnota je docela ještě nízká na to, aby bylo něco pěkně na UTZ vidět, u mě se to ukázalo až kolem 2000 🙂 takže ve ČT by to mělo u tebe být nějakých cca 3000 ta hodnota, takže to už bude 100% něco vidět 🙂 takže moc držím palečky ať vše krásně roste 🙂

utrikocku
12. zář 2018

@mandarinka90 to je úžasné!! Moc gratuluji. Krásne hcg vyskocilo. Těším se na další informace 🍀

veeev
12. zář 2018

@evunkas Ja jsem si taky myslela,ze to bude vsechno v pohode. Vsichni kolem nas do pul roku nejpozdeji otehotneli. Moje mamka ma 4 deti a rikala,ze na ni chlap sahnul a byla tehotna (a to jeste jednou potratila a po mne (jsem nejmladsi)si radsi nechala podvazat vajecniky). Vsichni 3 brachove maji deti, celkem 6, tak jsem si rikala, ze to musi jit a ejhle. Zrovna ja,ktera uz se na deti tesi snad od 15 let. Ale je pravda jak pises,ze nas to s partnerem nekam posunulo. Mame ten vztah hezci a o dost pevnejsi. A pomohlo to i k posouzeni ruznych zivotnich hodnot. Nejak ted dokazeme lip vnimat co je a neni dulezite. A navic i v tom zivotnim stylu nas to posunulo na trochu zdravejso rovinu. Proste zatim to ma jen pozitivni ucinky, ale bez toho vytouzeneho mimca. Tak to amh asi zatim u mne neresili, protoue poprve jsem mela 10 vajicek,podruhe 9 a ted 5. Takze vajicka tvorim dobre. Jenom nam nevydrzi spojene s tema spermiema. A to mame pres genetiku provereno, ze jsme kompatibilni 🤷🏼‍♀️

veeev
12. zář 2018

@evunkas A jinak ja taky menila gynekolozku. K nove jdu pocatkem rijna. Ale na netu ma luxusni doporuceni, kamaradka u ni mela i rodit (ale nestihla to, rodila moc rychle 😁) a tchyne k ni taky driv chodila a rikala, ze je uzasna. Tak snad mi taky treba nejak pomuze,poradi. U te puvodni jsem mela pocit,ze me jen odbude na prohlidce a vic zajem o mne neni. Navic jsem se tam ted uz 2 snazila probojovat na preventivni prohlidku a telefony mi nikdo nezveda, na maily mi odpovedeli jen jednou a od te doby totalni ignorace. Nevim, co bych mela delat,kdybych mela nejaky zdravotni problem. Tak jsem to nevydrzela a prehlasila sr jinam 😉

mandarinka90
13. zář 2018

@zetta01
@utrikocku holky děkuju 😘 dneska už byla vidět krásně bublinka 😍 prý je malinko menší,ale jinak se zdá být v pořádku,za deset dní na kontrolu a pokud bude všechno ok tak už mě předají z caru k mé doktorce.

veverka55
autor
13. zář 2018

Ahoj holky. Tak tu s vami ještě nějakou dobu pobudu. V sobotu byl odber 12 folikulu ale jen pět vajicek a z toho jedno nezrale. Dali jsme Isci, oplodněný všechny čtyři ale mezi třetím a čtvrtým dnem se tři zastavili a jedno bojovalo dal bohužel od včerejška se také nepohnulo a nepremenilo na blastoctu ale rozhodla jsem se ho dnes nechat zavest a třeba to dopadne a bude se mu u mě libit více. Nechtelo se mi po svou měsících dlouhého protokolu a injekcich to úplně vzdát a říci pa za tři měsíce! Tak moc držte palce ať se ten nas maly moruly Koblížek u mě czpamatuje a libi se mu u mě a bojuje!

veeev
13. zář 2018

@veverka55 Drzim moc palce. Nikdy nevis, kdy i to lehce opozdene bude zrovna ono 😉👍 Treba to vazne dopadne. A lepsi se aspon pokusit, nez si vycitat,zes ho nedala zavest.

zetta01
13. zář 2018

@mandarinka90 no supééééér 🙂 ale tak já jsem tak nějak ani s ničím jiným nepočítala, že napíšeš 🙂 mám radost a moc držím pěsti, aby vše krásně rostlo a to, že je menší to nevadí mohlo se později uchytit 🙂 uvidíš že to všechno krásně dožene 🙂

matys13
13. zář 2018

ahoj, tak já dneska byla u doktora a jak jsem si myslela, tak to nevyšlo.. dr se tomu diví protože mi prakticky nic není.. že k němu choděj žeský co jsou na tom hůř a povede se jim to.. tak mi nabral krev na imuno a tedka to necháme chvíli na přírodě..ale v listopadu se mám objednat aby se to letos ještě jednou stihlo.. ..

mandarinka90
25. zář 2018

Tak holky vracím se k vám..dnes kontrola 6+6 a bohužel prázdný gestacni váček 😞 takže zamlkle tehu tak od 5 týdne..obrecela jsem to,ale život jde dál, musíme doufat,že příště to už vyjde..jen nemáte některá zkušenost co teď bude? Mám vysadit utrogestan a mělo by to prý samo odejít..ale za jak dlouho? Beru si neschopenku,ale už to chci mít ta sebou, snad nebudu muset do nemocnice 🙏

utrikocku
25. zář 2018

@mandarinka90 To je mi moc líto, nemám slov... je to fakt kruté, když projdeme vším tím snažením se. Je skvělé, jak koukáš dál. Máš nějaká další embrya zamražená? Bohužel zkušenost nemám ☹ Snad Ti někdo brzy odpoví.

zetta01
25. zář 2018

@mandarinka90 Tak to mě strašně moc mrzí, ale jak píšeš, nevyšlo to teď vyjde to příště uvidíš. Jinak já jsem na to byla tak jak ty a zhruba i ve stejný čas jako ty a normálně jsem vysadila utroš a čekala, vždy po vysazení jsem to hned 2 den dostala a tenkrát 2,3dny a nic. Já jsem se taky strašně bála, abych nemusela do nemocnice a jak jsem se původně modlila, aby se embryjko drželo, tak jsem se začala modlit, aby tentokrát odešlo. Doporučené babské rady, horká vana na urychlení MS, červené víno a hlavně mě asi pomohl svařák s červeného vína. Jelikož jsem si našla na netu nějaký lektvar pro urychlení MS ale už nevím jak to přesně bylo, ale byla to voda, hřebíček, skořice celá, takže vlastně to co je i ve svařáku. Akorát teda já jsem si první dny pak prošla peklem, tak hrozné bolesti a šílené krvácení jsem ještě nezažila, nemělo cenu se z wc ani zvedat.

rybkaryb
25. zář 2018

@mandarinka90 to nee :( moc mě to mrzí... :(

veverka55
autor
25. zář 2018

@mandarinka90 no to snad ne ☹ já z tebe měla takovou radost ze to alespoň někomu vyslo ☹ ach jo ☹ no holky u nas také blbe, 1. Ivf vypadalo nadějné, na ultrazvuku 12-15 folikulu, punkce 12 folilulu z toho jen pět vajicek , jedno nezralé, zbytek se oplodnili, do třetího dne vše ok, pak začali odcházet a paty den jen jedno a ani ne blastocyta☹ nechali jsme toho chudaka zavest po tom vsem ksě to nechtela jsem tak vzdát. Samozřejmě to nevyslo od soboty mám menzes ☹ v mrszaku nic, oci pro pláč a další šance až za 3 měsíce ☹ a co jinak u nas holky ostatních noveho?

rybkaryb
25. zář 2018

@veverka55 tak to mě taky mrzí :( já to měla dost podobně akorát jsem skončila už 3.den a ohss... my mužem jit buď v listopadu nebo čekat do prosince na výsledky genetiky, ještě nevím co uděláme ale 3oplodneny vajíčka z 12folikulu - tam něco bylo hodně špatně... tak asi pockame. Co vy ostatní ?

veeev
25. zář 2018

@mandarinka90 Moc me to mrzi....verim, ze tohlr boli snad jeste vic, kdyz to proste nevyjde. Ja bohuzel znam bolest jen z toho, ze to nevyslo. Nikdy jsem // nevidela. Tak se hlavne drz. Jednou se dockame.

veeev
25. zář 2018

Ja holky premyslim nad laznema. Hodne vazne. Pristi tyden jdu na kontrolu na gynekologii, tak si je necham predepsat. Snad to stihnu jeste letos 😁

rybkaryb
25. zář 2018

@veeev a co tam dělají v těch lázních?

veeev
25. zář 2018

@rybkaryb 21 procedur tydne,lazne jsou na 3 tydny. Procedury urcuje lekar, podle toho, s cim tam jedes. Ale neplodnost zahrnuje nejake koupele, vaginalni plyny, tampony apod. Zni to silene, ty procedury. Ale ja bych si tam jela psychicky odpocinout od tech mimin. Nejak moc vseho za sebou a do dalsiho pokusu se mi ted nechce. Tak se zregenerovat a treba se doma pak stane zazrak,co vime 😁

veeev
25. zář 2018
rybkaryb
25. zář 2018

@veeev to vypadá docela dobře ;) snad ti to pomůže...

veeev
25. zář 2018

@rybkaryb Uvidime, aspon si odpocinu 😊

evawest
25. zář 2018

@rybkaryb Ja jsem mela minule 23 vajicek, z toho bylo 18 zralych. V predeslych IVF byl nejvyssi pocet behem uplne prvniho cyklu, a to 12. V den odberu vajicek jsem byla tim cislem uplne nabuzena a naplnena optimismem, ze tentokrat konecne budeme mit vetsi pocet embryi a bude z ceho vybirat na transfer. Kdyz mi volali dalsi rano s tim, ze se oplodnila z 18 jen 3 vajicka, myslela jsem, ze spatne slysim. Uplny obrat nalady, optimismus nahradila beznadej. Ale stalo se a nakonec z toho byl transfer dvou embryi v den 3, ale bohuzel to zas nevyslo. Pred par dny jsem zacala pichat injekce na dalsi pokus. Drzim palce, aby vam to priste vyslo. 🤞

rybkaryb
25. zář 2018

@evawest díky i vám ať to tentokrat vyjde, držím palce, dej vědět ;)
Řekli vám něco k tomu proč z tolika vajíček jen tři se oplodnily? A změnili něco na ty stimulaci další?

Strana