icon

Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?

veverka55
12. čer 2018

Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂

nilako
Autor odpověď smazal
veverka55
autor
11. črc 2018

@efijil dekuji moc za veškeré info 🙂 dnes jsem byla na kontrole jsem těsně pred menstruaci v Tomto cyklu jsme mela přirozené dva foliky, jeden prasknul a z druhého je opět drobná cysta.porad ve me zůstává jeste malinka naděje ze se treba na posledni chvili jeste zadarilo ale nic mi není a citim se úplně normalne tak tomu moc šanci nedavam.ted od druhého dne cyklu jsem dostala antikoncepci pry na srovnání těch vajecniku do klidu a aby se predeslo dalším cystam a pak mam prijit 20.den na kontrolní utratvuk a začneme uz.na 20 den mam psány zoladex ale vubec jsem jeste nekoukala co to je.mam trochu strach ale zároveň se i těším ze se neco bude dít a bude zas alespon nejaka naděje. Jen je to trochu těžké skloubit s praci,porad musim skoro kazdy týden “k doktorovi” a s nikým se o tom bavit nechci tak občas někdo řeší co mi je a podobne... tak holky,snad uz my tady všechny letošní Vánoce s pupkem, ruku na to 🙂

evawest
11. črc 2018

Ahoj, holky. Tak my jsme dneska testovali a bohuzel i IVF c.6 nevyslo. Za dva tydny mame follow up na klinice a chteli bychom o nejdriv zacit c.7, snad nekdy ke konci srpna ci zacatku zari. 🤞

veverka55
autor
11. črc 2018

@evawest tak to je mi moc líto☹ obdivuji vaši trpělivost,me uz trochu ubývá víra a to jsem teprve pred prvním ivf ☹ holky mate opravdu můj obdiv a moc si vás vážím!!!

dendinka
11. črc 2018

@veverka55 ono když není jiná možnost tak se ta síla najde. Mě teď čeká 9.transfer, první z 3.ivf, kvůli hrozícímu hyperstimulačnímu syndromu jsem neměla ET. Opu byla 30.6. a máme 10 mrazáčků.

vendulam
11. črc 2018

Já Vás všechny obdivuju, čeká mě první IVF a tak nějak jsem se domnívala, že i poslední, ale zřejmě to tak snadné ani jednoduché není...

hribek
12. črc 2018

@vendulam odber je ok, narkoza je 15min, pak te probudi 2hod si polezis na pokoji a pusti te domu. bricho pak boli jak pri silne MS par dni. doporucuju hodne pit aby nebyl hyperstimulacni syndrom. ale to se mrkni na naetu nebo ti reknou na klinice, co delat a nedelat

nilako
Autor odpověď smazal
dendinka
12. črc 2018

@nilako transfer nic není, nikdy mě to nebolelo, je to spíš, jak když ti dělají prevenci na gynde, někdy je cítit trochu tlak, ale nic hrozného

evawest
12. črc 2018

@nilako Transfer opravdu neni vubec nic, ceho by ses mela bat. Pro me je nejhorsi cast spekulum, ale to mi vadilo vzdycky, a pak to, ze musi byt plny mocovy mechyr. Pak ti ho i zmacknou ultrazvukem. Pry se jim stava, ze nektere zeny bohuzel nevydrzi az na zachod. 🤣 Mela jsem transfer sestkrat, z toho trikrat meli aspon 20 minut zpozdeni a jednou jsem kvuli tomu mechyri skoro brecela bolesti, ale zvladla jsem to a zadna nehoda na sale nebyla. 🤞 Ted dvakrat jsem radsi pila jen stridme a pak se bala, ze nebyl dostatecne plny, ale vzdycky me chvalili, ze byl.

hribek
12. črc 2018

@dendinka transfer je nejjednodussi, lehnes si roztahnes nohy, vezmou zrcatko roztahnou te a pak jen vlozi katetrem (dlouha jehla) embryo a je hotovo, 20min polezis a pak normalne odchazis...jediny co tak hodku predem uz bys nemela jit na wc jak pise @evawest asi kvuli tomu aby ten plnej mocak nadzvedl delohu do spravnyho uhlu.

vendulam
12. črc 2018

Moc díky za info, tohle člověk na netu nedohledá...zároveň moc hledat ani nechci, abych se zbytečně nenervovala...

hribek
12. črc 2018

@vendulam neboj, neni to tak hrozny jak to zni, OPU boli, transfer ne. ale co bysme pro prtata nevydrzeli hmm 🙂

nilako
Autor odpověď smazal
nilako
Autor odpověď smazal
dendinka
12. črc 2018

@vendulam neboj už mám za sebou 3ivf, teď mě čeká 9.transfer, kdyby to bylo tak hrozný, tak nás to tolik nepodstupuje a dokonce opakovaně. Fakt nejhorší je odhodlání se k první injekci, pak zjistíš, že injekce nic není. U opu se prospis a po ní pár dní bolí břicho podle počtu odebraných vajíček buď jen jako ms nebo trochu víc, ale spoustu holek u toho chodí i do práce, já jsem při 1.ivf taky chodila.

veverka55
autor
12. črc 2018

Holky mohu se ještě zeptat měla jste některá před ivf stimulaci také na tři týdny antikoncepci?

hribek
12. črc 2018

@veverka55 jj je to na upraveni cyklu...
@dendinka jj ty injekce sou naprd, ale do bricha se to jeste da to sou maly jehlicky. ja picham jeste agolutin do zadku a to je .... mam rozpichanej zadek ze si na nej poradne nesednu

veverka55
autor
12. črc 2018

@hribek ty injekce jsou tedy podobne jako ovitrelle? Ten mi moc nevadil píchala jsem ho sama doma 4x před IUI a přišlo mi to celkem v pohode, nebolí to mi přijde kdybych na to nekoukala tak to ani nevim

evawest
12. črc 2018

@hribek Me vzdycky rikali, ze ten mocak ma byt plnej kvuli tomu, ze pouzivaji ultrazvuk pres bricho, ne ten vnitrni. Ze ten mocak pomaha, aby vsechno videli poradne.

hribek
12. črc 2018

@veverka55 pred opu? ja pichala puregon, a to je pero, ktery ma tenouckou jehlicku tu ani neucitis. jo ovitrele je vlastne taky pero.
@evawest me utz uz nedelali, dr me rekl ze je pak lip posazena deloha 🙂 no koukam ze co centrum to jiny vysvetleni

nilako
Autor odpověď smazal
absintka19
13. črc 2018

@veverka55 ne. Pred stimulaci zadna antikoncepce. To mi prijde divne.

kolapav
13. črc 2018

Ahoj holky tak hlásím výsledky prvního kontrolního utz před opu . Máma 3 folíky 13mm, 3 folíky 9mm a pár malinkých ale nevím počet. V pondělí další kontrola 😉 a jak jste na tom vy?

evawest
13. črc 2018

@veverka55 Jo, na obou klinikach mi ji dali, presne jak rikaji holky - na upravu delky cyklu, aby byla jistota, ze po vysazeni dorazi menstruace.

hribek
13. črc 2018

@kolapav
@nilako super holky!

dendinka
14. črc 2018

@veverka55 taky jsem při 1.a2. Ivf měla cyklus před stimulaci ha, je to aby uspali vaječníky, aby jim pak poslouchaly stimulaci a na úpravu cyklu. Před 3.ivf jsem ji neměla, protože na hematologii mi mimo jiného našli vysoké riziko trombózy a to se ha nesmí.

kolapav
14. črc 2018

@hribek děkuji a jak se cítíš po ketu?

hribek
14. črc 2018

@kolapav dnes sem zkousela test a jak na mamatetu tak dr max je duch😀 ale beru to s rezervou je to 5.den po ket. Minule mi test ukazal taky takhle brzo... no uvidime. Sem unavena rano boli brixho a trochu citlivejsi prsa...

nilako
Autor odpověď smazal
Strana