icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

koudelka82
autor
9. led 2018

@misickajerry není Ti dobre po něm ?
@absintka19 dekuju 🙂 a taky budu drzet palce. Jaktoze až tak pozdě ?

absintka19
9. led 2018

@koudelka82 mam ted doma 7,5m holcicku 🙂 tak abych to zvladla, bude mit necele 2 roky kdyzby se to povedlo 🙂

dendinka
9. led 2018

Holky držím pěsti všem. A tak trošku "závidím" těm co můžou jít na KET už teď v lednu. Já musím dál čekat kvůli imunologii, tak jak jsme si mysleli, tak se tam něco našlo. Chybí mi v komplementu jakýsi Mannan, pak to uvádí doktorka v popisu jako MBL a mám zvýšené NKT buňky. Mám na 6 týdnů injekce imunoglobulinů a pak kontrola v Praze, teprve podle výsledků se uvidí, jestli nás pustí na další KET.

misickajerry
10. led 2018

@koudelka82 dneska uz jo,uz si telo asi zvyklo,ale 2dnyi bylo krusno. Uz se blizi 15.jsi nervozni?

koudelka82
autor
10. led 2018

@absintka19 jeee aha, tak to ano 🙂

@misickajerry zatím je to v pohodě, 15. je za dlouho 🙂 ale už se těším, jak budu vědět co a jak 🙂

vkackah
10. led 2018

holky, dlouho jsem tady nebyla.. davala jsem se dohromady po revizi.. hlavně psychika je někde... 2 kamaradky rodí v termínu kdy jsem měla já, tak každý pohled na rostoucí bříško mi to připomene.. a do toho všeho 3cm cysta tak stále čekám 1. porevizní MS.. už jsem dostala vyvolávačku, tak uvidíme.. zatím jsem nebyla ani v CAR se domluvit co a jak.. čekám na odpověd od DR...všem přeju at se zadaří vše jak má... ;)

misickajerry
10. led 2018

@koudelka82 taktez ;) tak si toho 15.pisnem co a jak.. Zdravim 🙂

miracleelcarim
11. led 2018

Ahoj holky,tak u me se stimulace na ivf odklada.minuly cyklus jsem mela cystu,ktera vetsinou odejde s ms.me samozrejme zustala,takze kontrola az na konci cyklu ☹ mate s tim to nekdo zkusenos?lze nejak prasknuti cysty podporit?jak dlouho se vas drzela?ostatni drzim pesti,at vam jde vse podle planu...

helen85
11. led 2018

Tak dnes druhá UZ kontrola na CAR - před 2 dny - 10. den cyklu byla sliznice 5mm a jeden trošku větší folikul (12mm), tak říkali že to na KET nevypadá, ale protože ovulaci mívám až 18. den, tak jsem byla dnes znovu na UZ a naštěstí sliznice (přes 7mm) i folikul (15-16mm) poporostli, takže jdu 19.1. na KET 👍. Docela jsem se bála, protože říkali, ze po IVF vůbec ovulace být nemusí. Tak jen aby to už tentokrát vyšlo 🙏🤰

helen85
11. led 2018

@miracleelcarim S cystami bohužel (nebo spíš bohudík) zkušenosti nemám, ale naprosto chápu to zklamání, když se ZASE všechno odloží a člověk musí jen nečině čekat..... to je na tom aspoň pro mě to nejhorší....

janca84
11. led 2018

@miracleelcarim to je mi lito, ja cekam na ms a pak se taky dozvim jestli cysta zustala nebo ne, zkusennosti jinak taky nemam. Doktor jen rikal ze vetsinou odejde sama a pokud ne, tAk pak je potreba jit na laparoskopii.

lucifervlkova
11. led 2018

@helen85 Moc držím pěsti.Mě čeká zítra první kontola před KET a moc se bojím,ať je vše v pořádku.A dostala si nějaké léky?

helen85
Autor odpověď smazal
helen85
11. led 2018

@lucifervlkova
Mám si zítra píchnout ovitrelle na vyvolání ovulace a od neděle užívat 2-0-2 utrogestan, KET mám mít v nativním cyklu, takže jiné léky bych mít neměla...... měli by mi zavádět 5ti denní hatchující blastocystu, která by se měla zavádět 5. den po ovulaci, aby to časově odpovídalo.....

lucifervlkova
11. led 2018

@helen85 Já se ptám,protože zatím opravdu nevím,jak to probíhá.Tak děkuju za info.Tobě držím pěsti

liberec26
11. led 2018

Holky nevíte druhá MS po nevydařeném IVF, mám asi 8 dní zpoždění, je to asi normální po těch hormonech?? \snad se to srovná a další cyklus budu noci na KET. To je ještě za dlouho když se mi to prodloužilo ach jo :/

miracleelcarim
11. led 2018

@janca84 me take doktorka rikala,ze vetsinou odejde s ms,tak nevim,proc mi musela zustat.navic ve zprave z kvetna mam na stejnem vajecniku cystu 3cm a nyni mam 4cm,tak si rikam,jestli to neni porad ta sama ☹ na laparoskopii by se mi teda nechtelo...na netu jsem nasla,ze nejake cysty se propichavaji podobne jako pri punkci vajicek...take by me zajimalo,jak dlouho se bude cekat a doufat,ze praskne,ach jo....snad budes mit vic stesti a cysta zmizne s ms @helen85 presne tak,kdyz uz jsme se rozhodli jit do ivf,tak to zase nejde...

misickajerry
12. led 2018

@miracleelcarim Myslim ze muzou i predepsat prasky aby cysta zmizla...nebo me aspon nabizel tuto variantu,bud odejde s ms nebo dostanu na prasek vstrebani..nastesti teda odesla...

lucifervlkova
12. led 2018

@helen85 Tak dnes sem byla na ultrazvuku a sliznici 13mm tak mi nedal ani žádné léky.Prý i výsledky sou dobré.Tak snad to dobře dopadne

lucifervlkova
12. led 2018

Ahoj holky,tak 19.mě čeká KET dnes sem byla na UZ a mám sliznici 13mm tak doktor říkal,že mi žádné léky nebude dávat,že je to zbytečné.Stalo se to některé?Hodně z vás píšou,že berou léky před Ket

helen85
12. led 2018

@lucifervlkova tak to budem mít KET stejně 🙂, tak snad to bude pro obě šťastnej den... 🙂. Teoreticky by v tom nativním cyku žádný léky být potřeba asi nemusely, protože když je ovulac, tak se vytvoří žluté tělísko a to by mělo těhotenství, pokud se vajíčko uchytí, udržet....
Já sem si teda dneska ráno píchala ovitrelle, na vyvolání ovulace a pak od neděle ten utrogestan :/, já ale mívám ovulaci až 18 den, tak to možná chtěli trochu uspíšit..... transver by se měl totiž provádět podle stáří blastocysty, aby to sedělo časově s ovulací......

nicoletaaa
12. led 2018

Ahoj ja jdu na ket 17.1. Bojovala jsem se sliznici. Ode dneska zavadim 4-0-4 utrogestanu

lucifervlkova
12. led 2018

@helen85 Tak to držím pěsti a doufám,že nám to vyjde.Mi je to právě s těmi léky divné.Většina bere Utrogestan a já nic

nicoletaaa
12. led 2018

@lucifervlkova tak 13mm sliznice je nadherny. Ja mam 7 neco. A to beru estrimax 1-1-1 plus do dneska jsem zavadela pred spanim estrimax plus lenzzeto 1-0-1 a od dneska jsem nasadila 4-0-4 utrogestan. K tomu mam jeste tabletu medrolu a kyselinu listovou. Jsem chodici lekarna budte rada ze nemusite brat nic.

lucifervlkova
12. led 2018

@nicoletaaa Spíš mám strach,aby se to povedlo,když nemám žádné léky

helen85
12. led 2018

@lucifervlkova tak snad vědí co dělají, sliznice 13mm je ale úplně super, tak možná proto nic nenasazovali......... Akorát si asi kup nějaký těhotenský vitamíny s k. listovou.....

lucifervlkova
12. led 2018

@helen85 Beru DRMEK FORTE a mam pocit,že mi pomohl.Tak klasickou listovku?

janca84
12. led 2018

@miracleelcarim tak snad uz pristi cyklus nebude.... taky jsem si rikala kdo vi jak dlouho se bude cekat. U mne v caru se chodi na kontrolu cysty na zacatku cyklu, prvni nebo druhy den a kdyz ok tak daji leky. Tak se modlim, abych to nedostala zitra, protoze to ty dva dny vyjdou na vikend a to se tam asi nikoho nedovolam.

nicoletaaa
12. led 2018

@lucifervlkova urcite jo 😉 a kam chodite? Ja jezdim do Olomouce na IVF clinic

lucifervlkova
12. led 2018

@nicoletaaa Jezdím do Ostravy do IVF centra

Strana