KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@koudelka82 mam ted doma 7,5m holcicku 🙂 tak abych to zvladla, bude mit necele 2 roky kdyzby se to povedlo 🙂
Holky držím pěsti všem. A tak trošku "závidím" těm co můžou jít na KET už teď v lednu. Já musím dál čekat kvůli imunologii, tak jak jsme si mysleli, tak se tam něco našlo. Chybí mi v komplementu jakýsi Mannan, pak to uvádí doktorka v popisu jako MBL a mám zvýšené NKT buňky. Mám na 6 týdnů injekce imunoglobulinů a pak kontrola v Praze, teprve podle výsledků se uvidí, jestli nás pustí na další KET.
@koudelka82 dneska uz jo,uz si telo asi zvyklo,ale 2dnyi bylo krusno. Uz se blizi 15.jsi nervozni?
@absintka19 jeee aha, tak to ano 🙂
@misickajerry zatím je to v pohodě, 15. je za dlouho 🙂 ale už se těším, jak budu vědět co a jak 🙂
holky, dlouho jsem tady nebyla.. davala jsem se dohromady po revizi.. hlavně psychika je někde... 2 kamaradky rodí v termínu kdy jsem měla já, tak každý pohled na rostoucí bříško mi to připomene.. a do toho všeho 3cm cysta tak stále čekám 1. porevizní MS.. už jsem dostala vyvolávačku, tak uvidíme.. zatím jsem nebyla ani v CAR se domluvit co a jak.. čekám na odpověd od DR...všem přeju at se zadaří vše jak má... ;)
@koudelka82 taktez ;) tak si toho 15.pisnem co a jak.. Zdravim 🙂
Ahoj holky,tak u me se stimulace na ivf odklada.minuly cyklus jsem mela cystu,ktera vetsinou odejde s ms.me samozrejme zustala,takze kontrola az na konci cyklu ☹ mate s tim to nekdo zkusenos?lze nejak prasknuti cysty podporit?jak dlouho se vas drzela?ostatni drzim pesti,at vam jde vse podle planu...
Tak dnes druhá UZ kontrola na CAR - před 2 dny - 10. den cyklu byla sliznice 5mm a jeden trošku větší folikul (12mm), tak říkali že to na KET nevypadá, ale protože ovulaci mívám až 18. den, tak jsem byla dnes znovu na UZ a naštěstí sliznice (přes 7mm) i folikul (15-16mm) poporostli, takže jdu 19.1. na KET 👍. Docela jsem se bála, protože říkali, ze po IVF vůbec ovulace být nemusí. Tak jen aby to už tentokrát vyšlo 🙏🤰
@miracleelcarim S cystami bohužel (nebo spíš bohudík) zkušenosti nemám, ale naprosto chápu to zklamání, když se ZASE všechno odloží a člověk musí jen nečině čekat..... to je na tom aspoň pro mě to nejhorší....
@miracleelcarim to je mi lito, ja cekam na ms a pak se taky dozvim jestli cysta zustala nebo ne, zkusennosti jinak taky nemam. Doktor jen rikal ze vetsinou odejde sama a pokud ne, tAk pak je potreba jit na laparoskopii.
@helen85 Moc držím pěsti.Mě čeká zítra první kontola před KET a moc se bojím,ať je vše v pořádku.A dostala si nějaké léky?
@lucifervlkova
Mám si zítra píchnout ovitrelle na vyvolání ovulace a od neděle užívat 2-0-2 utrogestan, KET mám mít v nativním cyklu, takže jiné léky bych mít neměla...... měli by mi zavádět 5ti denní hatchující blastocystu, která by se měla zavádět 5. den po ovulaci, aby to časově odpovídalo.....
@helen85 Já se ptám,protože zatím opravdu nevím,jak to probíhá.Tak děkuju za info.Tobě držím pěsti
Holky nevíte druhá MS po nevydařeném IVF, mám asi 8 dní zpoždění, je to asi normální po těch hormonech?? \snad se to srovná a další cyklus budu noci na KET. To je ještě za dlouho když se mi to prodloužilo ach jo :/
@janca84 me take doktorka rikala,ze vetsinou odejde s ms,tak nevim,proc mi musela zustat.navic ve zprave z kvetna mam na stejnem vajecniku cystu 3cm a nyni mam 4cm,tak si rikam,jestli to neni porad ta sama ☹ na laparoskopii by se mi teda nechtelo...na netu jsem nasla,ze nejake cysty se propichavaji podobne jako pri punkci vajicek...take by me zajimalo,jak dlouho se bude cekat a doufat,ze praskne,ach jo....snad budes mit vic stesti a cysta zmizne s ms @helen85 presne tak,kdyz uz jsme se rozhodli jit do ivf,tak to zase nejde...
@miracleelcarim Myslim ze muzou i predepsat prasky aby cysta zmizla...nebo me aspon nabizel tuto variantu,bud odejde s ms nebo dostanu na prasek vstrebani..nastesti teda odesla...
@helen85 Tak dnes sem byla na ultrazvuku a sliznici 13mm tak mi nedal ani žádné léky.Prý i výsledky sou dobré.Tak snad to dobře dopadne
Ahoj holky,tak 19.mě čeká KET dnes sem byla na UZ a mám sliznici 13mm tak doktor říkal,že mi žádné léky nebude dávat,že je to zbytečné.Stalo se to některé?Hodně z vás píšou,že berou léky před Ket
@lucifervlkova tak to budem mít KET stejně 🙂, tak snad to bude pro obě šťastnej den... 🙂. Teoreticky by v tom nativním cyku žádný léky být potřeba asi nemusely, protože když je ovulac, tak se vytvoří žluté tělísko a to by mělo těhotenství, pokud se vajíčko uchytí, udržet....
Já sem si teda dneska ráno píchala ovitrelle, na vyvolání ovulace a pak od neděle ten utrogestan :/, já ale mívám ovulaci až 18 den, tak to možná chtěli trochu uspíšit..... transver by se měl totiž provádět podle stáří blastocysty, aby to sedělo časově s ovulací......
Ahoj ja jdu na ket 17.1. Bojovala jsem se sliznici. Ode dneska zavadim 4-0-4 utrogestanu
@helen85 Tak to držím pěsti a doufám,že nám to vyjde.Mi je to právě s těmi léky divné.Většina bere Utrogestan a já nic
@lucifervlkova tak 13mm sliznice je nadherny. Ja mam 7 neco. A to beru estrimax 1-1-1 plus do dneska jsem zavadela pred spanim estrimax plus lenzzeto 1-0-1 a od dneska jsem nasadila 4-0-4 utrogestan. K tomu mam jeste tabletu medrolu a kyselinu listovou. Jsem chodici lekarna budte rada ze nemusite brat nic.
@nicoletaaa Spíš mám strach,aby se to povedlo,když nemám žádné léky
@lucifervlkova tak snad vědí co dělají, sliznice 13mm je ale úplně super, tak možná proto nic nenasazovali......... Akorát si asi kup nějaký těhotenský vitamíny s k. listovou.....
@helen85 Beru DRMEK FORTE a mam pocit,že mi pomohl.Tak klasickou listovku?
@miracleelcarim tak snad uz pristi cyklus nebude.... taky jsem si rikala kdo vi jak dlouho se bude cekat. U mne v caru se chodi na kontrolu cysty na zacatku cyklu, prvni nebo druhy den a kdyz ok tak daji leky. Tak se modlim, abych to nedostala zitra, protoze to ty dva dny vyjdou na vikend a to se tam asi nikoho nedovolam.
@lucifervlkova urcite jo 😉 a kam chodite? Ja jezdim do Olomouce na IVF clinic
@nicoletaaa Jezdím do Ostravy do IVF centra

@misickajerry není Ti dobre po něm ?
@absintka19 dekuju 🙂 a taky budu drzet palce. Jaktoze až tak pozdě ?