KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@lussinka88 Já mám zřejmě endometriozu 3 stupně.Mám jí v celém břiše,na střevě,vejcovodu.S tímhle nejde přirozeně otěhotnět.Než spermie dorazí k vajíčku umřou.Ona totiž vylučuje něco,co je zabíjí😢.Je pravda,že se více hlídam,ale já už na to čekám šest let😔.Čekání je strašné
Ahojte holky. Všetkým Vám prajem veľa šťastia pri snahe o vytúžené bábätko. Mám 40 rokov a som bezdetná. Cestou asist. reprodukcie sa pokúšam o dieťa prvý krát. 30.01.2018 idem na 1. vyšetrenie pred mrškou ku KET, ktorý by mal byť vo februári. OPU som mala v novembri 2017. Stimulovala som Gonalom, odsali mi 18 zrelých vajíčok: 9 oplodnili s ICSI a 9 prirodzene. Manžel mal skvelý spermiogram. Správne sa oplodnilo 16 z nich a 5 dňovú kultiváciu k blastocyste prežilo všetkých 16. Vzhľadom na hroziaci ohss bolo však ivf zrušené. Zmrazili najkvalitnejších 8 blastocýst a síce 4 x po 2. K dnešnému dňu ma ako samoplatkyňu stáli všetky doterajšie úkony 3000 Eur. Bojim sa, sledujúc tie štatistiky, že žiadne doterajšie výsledky či čisla nezaručujú úspech alebo neúspech, každá z nás si prežíva svoj vlastný boj k vytúženému materstvu. Držím každej z násť päste, nech sa to podarí.
Holky dneska mě celý den strašně tlačí žaludek.Měla ste některá?Sem osmý den od KET
Ahoj to jsem bohužel neměla, mě zase strašně boli záda jsem dnes 9 den po aKET
Nas ceka ICSI jen musime jeste na genetiku a pak nam daji termin
@janca84
@janunulinka ahoj holky chodíte taky na Tomášov??Já ke Křenkovi..někdy nevím co si o něm myslet..mluví potichu a monotónně..někdy mě přijde že ani neví co a jak..jinak já první ivf 8 vajíček..4 oplodnili ..nechytlo se ani jedno..😯teď 2 ivf a jeden jediný folikul...pry vaječníky nereagovali.. Já to prostě do teď nechápu..v úterý odběr..
@lucifervlkova a urcili to laparoskopicky? Me taky furt rikali ze mam endo, ale laparoskopicky se to nepotvrdilo. Kazdopadne pry to neni prekazka - mi bylo receno. Jinak s tim cekani to znam, taky jsem cekala 5-6let, mezitim jsem parkrat potratila a prisla o vejcovod. Proste magorfestival.. 🙈 ale fakt se nepozoruj, neres to, snaz se byt vklidu. Nam se fakt postestilo az kdyz jsem byla uplne vklidu smirena :-/.
@lucifervlkova jinak s tema priznakama.... Ja nemela absolutne zadnej, fakt zadnej.. do 6mes jsem neverila ze jsem v tom. Porad jsem si hmatala na prsa a spis me bolelo jak jsem si je furt mackala. Zadny nevolnosti, boleni zad, zadny bricho atd... kdybych nemela doma angelsounds tak fakt tomu neverim a myslim si ze doktori si vymysli
@krausule jj na Tomasov, k Chovancovi, jenže co jsem začala stimulaci tak je na sále nebo tam není, tak jsem byla 2x u Křenka. Všichni tam mluví stejně i Štochlova.potichu a monotónně ☹
@janunulinka ten Chovanec má bezva sestřičku..takovou ukecanou bloncku..furt ji jede pusu..taky bych tam chodila radši..tá Křenkova sestra -černovláska je hrozné nesympatická..taková ledová královna..
@krausule můžeš změnit sama od sebe, já začala chodit k stochlove a přešla k Chovancovi. Ta ukecaná je nejlepší mam ji ráda, v pátek jsem se před ní rozbrečela a byla úžasná a milá
@lussinka88 To je opravdu zajímavé,jak každá reagujeme úplně jinak.Už ať je pátek a půjdu na odběry
@lussinka88 Ano laparoskopicky a bohužel teď s tím nemůžou nic udělat.Pokud by sem na operaci šla,tak by sem pakmusela podstoupit 9ti měsíční léčbu hormony a mudr.mi řekl,že nemůžeme čekat.
@lucifervlkova
@dzepihj1989 me teda od ket jakoby picha a tlaci v podbrisku a obcas boli i zada.....
Ale carka na testu sili 😄, uz je videt i na fotce, sem dnes 9. den po KET.... tak doufam ze bude vsecno v poradku ....
@janunulinka taky jsem se v pátek rozbečela..jak říkal že vaječníky nereagovali na stimulaci..a mám jenom jeden folikul..cítila jsem se hrozně trapně...kdy jsi tam byla?V kolik hodin?
@evawest To taky nechápu..osobne si myslím že se trochu "přepočítali"..reagovala jsem předtím na hormóny dobře..tak automaticky podle mě počítali s tím že to bude i teď..sám doktor byl z toho vedle..byla jsem 8 den..a to už je asi pozdě na úpravu..v úterý mám odběr toho jednoho..😟
@helen85 To je super zpráva.Jaké máš testy?
@lucifervlkova - hlavně GS mamatest 10 a pak jetě nejaký exakto ultra (ten větší), nakoupila sem si jich zásobu přes internet, abych nevypadala jak magor, že vykoupim všechny testy v lékárně 🙂, oba mají citlivost 10mlU/ml....
Blbź je že člověk z toho pozitivního testu nemá takovou radost jakou by asi měl, kdyby se zadařilo hned normálně, když tady čte kolik lidí mělo mimoděložní, nebo třeba v pátým týdnu potratilo :(, já jen doufám že když sem ty tety měla pozitivní už tak brzo, tak že je to dobrý znamení, že to třeba nění mimoděložní nebo tak....... Sestra třeba měla 2x zamlklý těhotenství, tak se trochu bojím se moc radovat, aby pak člověk zase nebyl zklamanej ☹ .......
@helen85 je potichu tkeskam aby jsme to nezakrikli😊, taky jsem si dělala test
@dzepihj1989 jééé super, krásná čárka 👏
Moc děkuji, všem nam to tady moc přeji 😊😊
@dzepihj1989 potichu gratuluji a přeji ať sílí 🙂
@helen85 Já právě tyhle tt mám a neslyšela sem na ně moc dobré recenze.Já měla vždy z Benu kazetovy,ale teď se chystám na Clearblue.Mamatest má malou citlivost
@lucifervlkova mamatest má dobrou citlivost - 10mlI/ml, ten clearblue ma podle internetu podstatně nižší... 25 mlU/ml. V zásadě je to ale jedno, pokud je čárka tak je a citlivost je pak už vedlejší.... Já zas na mamatest slyšela dobré recenze.....
@lucifervlkova aha a co se o těch testech píše? Já jsem si dělala i kazetovy a ten vyšel silněji
@dzepihj1989 co sou kazetový testy o nevím, ale na těch testech by vždycky ta citlivost měla být uvedená

@lucifervlkova vubec nad tim nepremyslej. Udelalas vsechno cos mohla aby to vyslo, tecka. Ted se musi rozhodnout embrjko. Proto musis byt vklidu aby se mu u tebe libilo, ok? Chod ven, mysli na hezky veci - mas posledni moznost si neco uzit ;) pak uz nic nestihnes. Proste se hod do pohody, dej si vanu, vino proste cokoliv diky cemu si ty dny zprijemnis. Neboj se zadna vana, tepla voda ani nic takovyho ti neublizi... ja jsem sla 4min po transferu na zachod protoze minule mi vzdy rikali ze malo piju tak tenkrat jsem to fakt prehnala a musela... tak jsem si rikala ze je v haji a pak jsem kaslala na vsechno - pila jsem vino, koupala se ve virivce, v horky vode, meli jsme sex atd atd.. a stejne to vyslo. Predtim jsem byla takova ze jsem vsechno dodrzovala a nic. Tim nechci rict ze to mas delat aby se povedlo, ale jen chci rict, ze je lepsi si to doprat nez se stresovat kvuli vsemu. Doktorka mi rikala, ze kdyby to tak fakt fungovalo tak se polovina deti nenarodi.... prece vetsine co se podarilo prirozene se tem vecem taky nevyhybala ;) proc myslis ze bys neptehotnela z IUI nebo prirozene?