KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@helen85 Právě ani žádnou injekci na ovu sem neměla nic.
Holky já při et měla jen utrogestan a estrofem myslím. Při ket ještě prednison a aspirin.
Já mám po ET utrogestan 3-0-3 zavádět, aspirin a prednison 1-0-0
Já po KEt beru jen utrogestan 2-0-2, každopádně je ten utrogestan pěknej opruz....... ale poked pomůže, tak cokoli 🙂
@lucifervlkova estrofen je na děložní sliznici(??nejsem si jistá), prednison je humus na imunitu, v podstatě aby se tělo nebránilo, aspirin na ředění krve
@viriniki Aha děkuju za info já měla jen urtogestan tak opravdu nevím.Sliznici sem měla 13mm,ale četla sem,že vysoká sliznice není moc dobrá
@viriniki A pomohlo ti to?
@lucifervlkova
Estrofem je hormon estrogen který má pomoct vytvoření děložní sliznice ve které se pak embrio uhnízdí
Prednison je kortikosteroid - hormon který tlumí imunitu- používá se v případě že je nějaký imunitní problém, kdy tělo "útočí" proti embriu, spermiím, nebo při autoimunitních chorobách
Utrogestan je pak progesteron, který podporuje dozrávání sliznice v děloze a hlavně by měla bránit další menstruaci, která by vedla k "odplavení" embria z dělohy - v případě že je nedostatečná funkce žlutého tělíska ve vaječnících po ovulaci, které tuto funkci za normálních okolností plní, nebo v případě že k ovulaci vůbec nedošlo a žluté tělísko se vůbec nevytvořilo...
Aspirin je lék na ředění krve - někdy v důsledku poruch způsobujících zvýšenou srážlivost může dovházet k opakovaným potratům, pak se užívá na ředění krve práve aspirin, příp také injekce (clexan, fraxiparine apod.)
@lucifervlkova ne...během 6 let už jsem do sebe narvala a podstoupila kde co, ale nepomohlo nic - zatím...věřím, že na to ale jednou vyzrajeme a miminka se dočkáme
Tak dnes 6 den po KET, měli jste už nějaké příznaky???
@liberec26 příznaky asi ještě ne, ale už sem měla pididušíka na testu, ale to bylo spíš náhoda že tam něco bylo, protože je to strašně brzo (měla jsem 5ti denní hatchující blastocystu).... podle mě má smysl testovat až tak 9. den, ale i tak negativní výsledek nemusí ještě nic znamenat, každýmu HCG stoupá různě rychle........
@liberec26 to ještě není všechno co může být, já vždy měla estrofem/divinu, pregnyl/ovitrell, prednison, clexan/fraxiparin, agolutin 20 injekcí a pak kombinaci utrogestan+duphaston.
Až budeme moct znovu tak mi teď přibyly glukophage, imunoglobuliny, odpadá prednison a budu chtít agolutin až do případného 12.tt a zkusím přidat Ascorutin. Divina a pregnyl nebo ovitrell je u mě taky nutnost protože nemám ovulaci a mám poruchu srážlivosti krve tak musím nastepenou listovku a injekce na ředění krve.
@helen85 Děkuji za odpověď.Já si právě po OPU pichala Fraxiparin.Přijde mi,že nikdo ani pořádně nezjistil,zda ovu je nebo není.
Aha...při ranní dávce jsem zjistila, že mám anopyrin!!! Kde jsem přišla na aspirin v minulé zprávě 😉?
@koudelka82 tak co dnešní test zlato.
@luciebx nevím, jestli není slabší (ten spodní je dnes)
@koudelka82 není. Neboj
@luciebx Ach jo, to jsou nervy . Možná zkusím další radši až obden. Uvidím jak vydrzim.
@koudelka82 mě taky příjde tak na stejno 🙂, on ten jednodenní odstup moc velkou změnu v barvě neudělá....
@koudelka82 Určitě, rozdíl jde vidět až obden.

@helen85 i při ET dávají utrogenstan 🙂