icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

linusha
4. únor 2018

@helen85 i při ET dávají utrogenstan 🙂

helen85
4. únor 2018

@linusha Jj to vím, ale tam se dává i estrofem a navíc je člověk napíchanej homonama ze stimulace.

linusha
4. únor 2018

@helen85 já měla ET a estroferm jsem neměla ale vím že někdo jej má a ano jsou tam hormony ze stimulace 🙂

lucifervlkova
4. únor 2018

@helen85 Právě ani žádnou injekci na ovu sem neměla nic.

luciebx
4. únor 2018

Holky já při et měla jen utrogestan a estrofem myslím. Při ket ještě prednison a aspirin.

viriniki
4. únor 2018

Já mám po ET utrogestan 3-0-3 zavádět, aspirin a prednison 1-0-0

helen85
4. únor 2018

Já po KEt beru jen utrogestan 2-0-2, každopádně je ten utrogestan pěknej opruz....... ale poked pomůže, tak cokoli 🙂

lucifervlkova
4. únor 2018

@luciebx
@viriniki Holky a co to sou za léky estrofem,prednison a proč aspirin?

viriniki
4. únor 2018

@lucifervlkova estrofen je na děložní sliznici(??nejsem si jistá), prednison je humus na imunitu, v podstatě aby se tělo nebránilo, aspirin na ředění krve

viriniki
4. únor 2018

@helen85 přesně, pokud má něco pomoct, tak budu zobat cokoliv

lucifervlkova
4. únor 2018

@viriniki Aha děkuju za info já měla jen urtogestan tak opravdu nevím.Sliznici sem měla 13mm,ale četla sem,že vysoká sliznice není moc dobrá

lucifervlkova
4. únor 2018

@viriniki A pomohlo ti to?

helen85
4. únor 2018

@lucifervlkova
Estrofem je hormon estrogen který má pomoct vytvoření děložní sliznice ve které se pak embrio uhnízdí
Prednison je kortikosteroid - hormon který tlumí imunitu- používá se v případě že je nějaký imunitní problém, kdy tělo "útočí" proti embriu, spermiím, nebo při autoimunitních chorobách
Utrogestan je pak progesteron, který podporuje dozrávání sliznice v děloze a hlavně by měla bránit další menstruaci, která by vedla k "odplavení" embria z dělohy - v případě že je nedostatečná funkce žlutého tělíska ve vaječnících po ovulaci, které tuto funkci za normálních okolností plní, nebo v případě že k ovulaci vůbec nedošlo a žluté tělísko se vůbec nevytvořilo...
Aspirin je lék na ředění krve - někdy v důsledku poruch způsobujících zvýšenou srážlivost může dovházet k opakovaným potratům, pak se užívá na ředění krve práve aspirin, příp také injekce (clexan, fraxiparine apod.)

viriniki
4. únor 2018

@lucifervlkova ne...během 6 let už jsem do sebe narvala a podstoupila kde co, ale nepomohlo nic - zatím...věřím, že na to ale jednou vyzrajeme a miminka se dočkáme

viriniki
4. únor 2018

@helen85 vyčerpávající odpověď! Krása

liberec26
4. únor 2018

@helen85 jo tak to já jsem vyhrála mám utrogestan, anopyrin, clexane a ještě prednison :D

liberec26
4. únor 2018

Tak dnes 6 den po KET, měli jste už nějaké příznaky???

helen85
4. únor 2018

@liberec26 příznaky asi ještě ne, ale už sem měla pididušíka na testu, ale to bylo spíš náhoda že tam něco bylo, protože je to strašně brzo (měla jsem 5ti denní hatchující blastocystu).... podle mě má smysl testovat až tak 9. den, ale i tak negativní výsledek nemusí ještě nic znamenat, každýmu HCG stoupá různě rychle........

liberec26
4. únor 2018

@helen85 jj mám v plánu tak středa/čtvrtek....

dendinka
4. únor 2018

@liberec26 to ještě není všechno co může být, já vždy měla estrofem/divinu, pregnyl/ovitrell, prednison, clexan/fraxiparin, agolutin 20 injekcí a pak kombinaci utrogestan+duphaston.

Až budeme moct znovu tak mi teď přibyly glukophage, imunoglobuliny, odpadá prednison a budu chtít agolutin až do případného 12.tt a zkusím přidat Ascorutin. Divina a pregnyl nebo ovitrell je u mě taky nutnost protože nemám ovulaci a mám poruchu srážlivosti krve tak musím nastepenou listovku a injekce na ředění krve.

lucifervlkova
5. únor 2018

@helen85 Děkuji za odpověď.Já si právě po OPU pichala Fraxiparin.Přijde mi,že nikdo ani pořádně nezjistil,zda ovu je nebo není.

viriniki
5. únor 2018

Aha...při ranní dávce jsem zjistila, že mám anopyrin!!! Kde jsem přišla na aspirin v minulé zprávě 😉?

luciebx
5. únor 2018

@viriniki já tu mluvila o aspirin. Tak možná proto

luciebx
5. únor 2018

@koudelka82 tak co dnešní test zlato.

koudelka82
autor
5. únor 2018

@luciebx nevím, jestli není slabší (ten spodní je dnes)

luciebx
5. únor 2018

@koudelka82 není. Neboj

koudelka82
autor
5. únor 2018

@luciebx Ach jo, to jsou nervy . Možná zkusím další radši až obden. Uvidím jak vydrzim.

helen85
5. únor 2018

@koudelka82 mě taky příjde tak na stejno 🙂, on ten jednodenní odstup moc velkou změnu v barvě neudělá....

liberec26
5. únor 2018

@dendinka je to děsný co všechno do sebe musíme ládovat . Při prvním těhotenství jsem se pak postupně vysazovala až zůstal jen clexane a inzulín. Teď tři roky očista a znovu do toho :D

jeanne_g
5. únor 2018

@koudelka82 Určitě, rozdíl jde vidět až obden.

Strana