KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@handulkak tak to taky smekam...já teda byla bez narkózy 2x, jednou byl prázdný folikul a to bylo v pohodě, podruhé tam vajíčko bylo, ale bolelo to dost, ale jakmile jsem z laborky uslyšela JE TAAAAM...tak jsem na vše zapomněla... A je pravda, že to je šup, šup... Hysteroskopie je horší...ale dá se taky bez narkózy v pohodě zvládnout, jen to trvá dýl...
Jedno vajíčko zvládnou všechny... Jsme přece statečně ženy...porod je určitě horší a děláme to kvůli němu!
@koudelka82 tak jsem si tě našla. Vidím pozitivně? To je krása... moc držím pěsti, ať drobeček prospívá ❤️
@rosalline Ahooj, zatím ano ❤️ Ale pořad se bojím, však to znáš. A co Ty? Jak se Ti daří ? 🙂
@dendinka ahoj, četla jsem tvoje poslední příspěvky a chtěla jsem se tě zeptat, jestli ti to tedy nebude nepříjemné. Mám taky imunitní problém, včera jsme taky viděli srdíčko, jsem v 7 tt, ale vždy odpoledne špiním krvavým hlenem. Chtěla jsemse tě zeptat, v jakém okamžiku se to u tebe začalo kazit 😔?
@koudelka82 mám to samé, i když jsme včera viděli srdíčko, co bilo o stošest, už snad 8 dní špiním a poslední dva dny i trochu krvavě... skličuje mě to a strach kalí radost
@rosalline to snad neee:( .. to je fakt hrozne, proč to nemůže být už po pozitivním testu proste v klidu všechno?! Pořad se musíme něčeho bát. A co Ti na to řekli v caru ? Beres třeba nějaké léky na to spineni ? Vím, ze holky na to něco braly.
@koudelka82 beru utrogestan a ascorutin. Nic nenašla, snad jen, že je embryjko umístěné dost dole u děložního hrdla, tak to může vadit nebo mám vyšší tlak, tak mohou praskat cévky. Jinak to se ptám pořád, proč se nemůžu v klidu radovat...
@rosalline Ach jo. Tak snad to brzy přejde a budeš mít konečně klid. Budu na Tebe myslet. Kdy mas jít na další kontrolu?
@rosalline poprvé jsem z ničeho nic začala krvácet v 7tt a do pěti minut jsem potratila, to jsem ještě samozřejmě nevěděla jeli jsme na pohotovost na utz nebyl plod, ale sloužila moje gynekoložka a řekla, že budeme čekat jak bude hcg reagovat, takže dva odběry a kleslo tak jsem šla na revizi.
Podruhé jsem měla krásně rostoucí testy, 13. den po KET ze mě vyšel hematom, 14. den byli dálnice a 15. den test zeslábl, ještě jsme nechtěli panikařit. Jsem zvyklá hodně pít, tak jsem další noc se snažila nepít a opět test slabší, ale o chlup lepší než den předtím, tak jsem volala do CARu a další den jsme jeli na krev 17.den po KET, hcg 50, za pár dní 13. Tak jsem vysadila léky a šli jsme po ms na další KET ten vyšel a pak třetí potrat.
Při třetím jsem krvácela už v 6.tt byla jsem v nemocnici na pozorování, nic krom utz a odběru krve se mnou nedělali, krvácení samo ustalo, propustili mě a šla jsem ke své Dr. po pár dnech na kontrolu, mimi poporostlo, mělo srdíčko,už jsem byla v 7.tt po utz jsem špinila, ale do večera dobrý. Další den celý v pohodě, večer z ničeho nic jsem ucítila jak bublinku a najednou jsem měla klín plný krve, zrovna jsem telefonovala s manželem. Ten rychlé volal kdo mě odveze na pohotovost, než pro mě brácha přijel zabalila jsem si věci. Při utz na příjmu mimi v pořádku, poporostlo, srdíčko tlouklo parádně, zezačatku krvácení zase ustavalo, ale asi v 11 večer jsem začala zase krvácet víc a mimi odešlo. Doktorka co měla službu musela na sál, na utz asi v 1 ráno mi už jen potvrdila, že mimi už tam není. Revizi jsem odmítla, nebyla tam moje doktorka a prostě jsem chtěla zkusit, jestli to půjde bez ní a chtěla jsem i co nejdříve domů. Primář ráno na vizite se mnou souhlasil jen mi nařídil kontrolu u mé Dr. Revize nebyla potřeba. Asi uz ani ba pohotovost v budoucnu nepojedu pokud nebudu mít bolesti, ležet zvládnu i doma, potrat už poznám. Nezkusili mi nic dát, když jsem se na to zeptala, že vím o Ascorutinu, injekci nebo infuzí pamba, řekli, že nemám hematom, tak že je to zbytečný. Takže tak.
Holky chci se zeptat.Sem po neúspěšném ketu a menzes je úplně slabá je to možné?Stalo se to některé?Nejhorší je,že zítra je to 4den co to mám slabé a mám jít na krev.Bojím se,že to.může nějak ovlivnit výsledky.Co myslíte?
@koudelka82 tak jak? Už je skoro D1?❤️
Holky diky za vysvětlení toho nativu. A jste tu některá se sníženou štítkou? Beru už 14 let Euthyrox, muj obvodni dr. mě hlídá a mám lehce navýšeno, kdyby se mi podařilo náhodou otěhotnět přirozeně. Docela koukám, že vás některé gynekolog dlouho držel než vás pustil někam dál. To já byla u své dr., že se nám přes rok nedaří otěhotnět a že bych chtěla zkontrolovat jestli je vše v pořádku. Prohlédla mě, viděla, že jsem po ovulaci a mám před MS. Tak říkala, že necháme vyšetřit partnera a když došli výsledky, které bohužel byly opravdu tragické, tak nám chtěla hned psát žádanku do Caru. Já to odmítla, že to chci ještě zkusit přirozeně. Nakoupila muži vitamíny Fertilman, kotvicnik, Macu, skoro přestal kouřit a uvidíme no. Jestli i teď po půl roce to dopadne zase blbě, tak nás čeká první konzultace k ivf. Já si stihla i za tu dobu přehodit pojišťovnu, protože dr. doporučila i genetiku embryí, tak aby jsme nemuseli platit zbytečně 10 tis.
Jinak dnes zrovna máme naší kamarádku na vyvolání porodu. A samozřejmě otěhotněla na poprvé....
@dendinka to je strašné. Myslíš, že v tom posledním případě je opravdu na vině imunita, která ho vypudila, když tak dlouho embryjko vzdorovalo? Já už špiním 9. den. Vždy odpoledne ze mě vyjde růžový a teď už i krvavý hlen..... Všude slyším, je to normální...je to normální.... ale jsem na šlupky...
@byvalablond Já jsem šla na konzultaci do Caru dřív než ke svému lékaři 😀.
@rosalline asi v tom prvním i třetím, potratila jsem vlastně na den stejně v tom 7. TT akorát poprvé to bylo ve 4 ráno a podruhé v 11 večer, poprvé jsem ještě nebyla na žádném utz, tak nevíme, jestli už taky nemělo srdíčko.
Co máš za imunitní problém? Už jsem u někoho četla, že když je měl jako ty blízko hrdla děložního tak hodně špiní. Takže nožky nahoru a klidový režim. Já už příště nechci utrogestan, nechám si pořád agolutin u nás v CARu ho dávají na 20 dní od ovulace a pak se přechází na utrogestan a duphaston, jenže agolutin je silnější jak je v injekci, takže si ho nechám až případně do 12.tt, píchat si ho umím sama do stehna.

@handulkak
@byvalablond Nativ je cyklus bez použití léků... Může jít o IVF nativ, kdy se udělá opakovaný ultrazvuk cca 8 -10.den cyklu, pokud je folikul, udělá se punkce, u nás většinou bez narkózy, a pak už záleží na kvalitě vajíčka, na tom, jestli se podaří oplodnit a jak se vyvíjí...transferuje se jako při běžném IVF a pak se podávají léky jako u běžného IVF.
Může jít také o KET v nativu, s tím teda nemám zkušenost, ale je to transfer v přirozeném cyklu