KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@maagda já mám imunologii, dostávám injekce imunoglobulinů, zítra jedu na šestou a v pondělí do Prahy na kontrolu, jestli můžeme na další KET a ty injekce budu mít dál možná i celé těhotenství, budu pořád jezdit každých šest týdnů do Prahy na kontrolu. Ale poslali mě na ni až po třetím potratu, ale ten prostřední oni ani nepočítají, tak jsem si ji vyžádala. Že pojišťovny jim dělají problémy, když tam posílají dřív než po třech potratech.
Už po prvním mi udělali ale hematologii, mám mírnější poruchu srážlivosti krve a jen část imunologie, ale v té se nic nenašlo.
Ahoj holky, prosím ... neví některá co znamená stádium embrya HB/1 a XB/2?
@janaspo HB je hatchujici blastocysta, která už opouští svůj obal a 1 si myslím je výborná kvalita nebo že je jedno takové embryjko? XB je expandovana blastocysta tam už se dělá místo kudy bude svůj obal opouštět, je to těsně před hatchovanim a 2 je buď kvalita 2 nebo že máte 2 nevím, on si to každý car značí trochu jinak.
Tak zítra 10 den u mě zlomový.....ale cítím že to dostanu...ach jooooo
Nemáte po Utrogestanu nevolnosti? Já cítím už od víkendu nevolnost ale střídá se to. Při prvním těhu jsem taky cítila nevolnost hned po KETU a pak celé tři měsíce. Zítra testuju :O držte palce
@dendinka autoimunitní problém, tělo napadá své tkáně. U mě štítnou žlázu.... Pak mi zjistili mírné protilátky proti annexinu (placenta) a RF (revmafaktor), Prednison beru snad od září. Nicméně po KEtu jsem se začala hrozně potit, tak jsem měla, mám strach, jestli se tělo nepere s novým zjištěným životem..... Taky jsem to četla, ale mít to posazené blízko děložního hrdla taky není žádná hitparáda. U někoho se spravilo, u někoho to mělo fatální důsledky. Taky jsem četla, hlavně na zahraničních serverech, že injekčně podávaný progesteron je efektivnější..... Já nyní jdu do 8. týdne, podle utz je mimi o 4 dny pozadu....ale snad se to po KETU stává často....
@rosalline Nechystám ... Ano měl, ale nebyly podmínky ... Dnes jsem šla ke své Dr. a ta mi řekla, že mi nasadí hormony, protože teď mám ke všemu evidentně hormonální nerovnováhu a anovulaci ... Navíc teda endometrioza na obou vaječnících ... Takže ode dneška na 8 dní Norethisteron ... pak MS a od prvního dne Estrimax ... Spíš jsem dnes v moji složce objevila protokol od embryologa a chtěla jsem vědět co ty zápisky znamenají - protože jediné co nám řekli, že máme zamražená tři embrya, ale jaké kvality atd. nám neřekli ... Tak jsem si ten protokol dnes vyfotila mobilem.
@rosalline u mě je problém v oblasti imunoglobulinů, chybí mi mannan vázající protein zkráceně to uvádí jako MBL a pak v oblasti buněčné imunity mám zvýšené NKT buňky. U obou je napsaný, že to může být příčinou potratů v ranném stádií těhotenství a u toho MBL je, že to může dělat problémy i v dalších stádiích těhotenství, proto mě chce sledovat. Z důvodu toho chybějícího MBL nemám mít kortikoidy. Teď v pondělí při kontrole mi bude dělat ještě něco dalšího, co nešlo nabrat, že jsme byli minule u ní v pátek. Tak mám strach, přijde mi, že se u mě vždy něco najde.
Ahoj holky jdu si pro řadu minulý čtvrtek jsem měla hcg 1100 a nyní po týdnu 1336 myslíte že je to ok?
@dzepihj1989 bohužel to nevypadá dobře, mělo by být ob den az dva dvakrát tolik, takže po tom týdnu by mělo být o hodně vyšší, je mi to moc líto. Co ti na to řekl doktor?
Já jsem zatím s doktorem nemluvila budu muset zavolat
@dzepihj1989 Vyšší hodnoty uz rostou pomaleji, ale i tak už by to melo byt vyssi.😞 Bez co nejdřív k doktorovi, aby vyloucil mimoděložní.
Ja mela pred tydnem 710 a ted 8500 21. po KET..... , ten narust u tebe opravdu neni moc velky ☹, chtelo by to asi udelat UZ, pomaleji to muze rust treba i u mimodelozniho....
Holky tak dnes jsem byla na krev 9. Den po et, objednali me nejak brzy, a hcg je 30, takze uplne zacatek tehotenstvi, ted jen aby dobre pokracovalo, vcera vecer jsem nejak spinila.

@dendinka To by měli udělat nějaké imunitní vyšetření nebo tak něco. Sestřenice tak potratila 2x protože tělo odmítá miminko. Jednou někdy ze začátku, podruhé už nějak kolem 10tt. Pak jí došli na to že ji to tělo odmítá. Dali léky a má zdravou holčičku a chlapečka. Pak už léky nebrala, protože další neplánovali a i tak se zadařilo a o miminko znova přišla.