KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
Holky já 12 den po ket 474 a 15 den 2214. Je to hodně individuální. I když teda 9 den a hodnota 30 no nevím nevím
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala...trošku už jsem početla, abych byla v obraze. Právě prožíváme naše první IVF, i když jsme oba zdravý. Včera jsem byla na odběru, odebraných 17 folikulů. Bohužel vajíčka jen tři...jsem z toho počtu strašně zklamaná a smutná. Přijde mi to strašně maličko, co když to nevydrží.. Ty tři jsou MII, nevím ani co to znamená, snad, že jsou zralá...zítra si mám volat embryologovi jak na tom ty moje tři vajíčka jsou...prostě se bojím jak jich je málo, že se s nimi něco stane. Taky jste to tak měli ?😕
@kikika87 no poprvé jich bylo 10 zralých nepřežilo 5 denní kultivaci ani jedno, podruhé zralých jich bylo 12 a přežilo pouze jedno jediné kvalitou horší a nyní po třetí jich zralých bylo 8 a pěti denní kultivaci přežilo 5 ale z toho jen jedno v top kvalitě vhodné pro zamražení ostatní by nezvládla následné rozmražení a kdyby náhodou ano tak by to nedopadlo pak dobře takže CAR nám je nedoporučil ani zamražovat. Takže sumasumárum z třetího opět jedno. Ale ze mě si moc neber v tomto příklad protože naše výsledky jsou takové trošku odstrašující 🙂
@kikika87 no teď už celkem dobře, ale nebudu lhát že první dva neúspěchy pěkně se mnou i manželem hodně zamávaly, hlavně po psychické stránce. My po druhém neúspěchu změnili centrum, v prvním mi to nedokázali pořádně vysvětlit, prý jsou problém moje vajíčka a teď v druhém mi řekli že mají podezření na to že byla u prvních dvou IVF špatně provedena kultivace a na vajíčka to nevidí protože by i u nich kultivace dopadla stejně jako při prvních dvou IVF. Protože jinak si nedokážou vysvětlit proč v min. centru se embryjka z většiny zastavily kolem 3. dene. A v jejich centru přežila velká čast až do 5. dne ač i třeba horší. A upřímně řečeno pro mě to byl obrovský úspěch že jich bylo 5 a né nic nebo jedno 🙂
@linusha A do jakého centra jste chodili ? Ach jo, člověk se na ty kliniky ani nemůže spolehnout, stejně tam jen rejžují peníze. Nic ti nedoporučí, vše, aby si člověk nastudoval sám a šup šup jsou se vším hned hotový. No a jdeš tedy na ET nebo KET ? U nás jestli to dobře dopadne, tak jdu na ET v úterý a pak už se můžu jen modlit.
@kikika87 to je blastocysta která ze 3/4 opustila svůj původní obal, je to druhý nejvyšší stupeň který blastocysta při kultivaci může vůbec dosáhnout. Pak už je jen plně vyhatchovaná blastocysta. Oba tyto stavy jsou hodně dobré a nadějné pro uchycení embryjka v děloze . Běžně se ale transferují i nevyhatchované blastocysty. Protože blastocysta se bere jako dobrá pro transfer 🙂 Děkuji 🙂 I přeji hodně štěstí ať Ti to vyjde 🍀🍀🍀
Holky chtěla bych vás povzbudit. Máme z ivf chlapečka. A během roku se chceme pokusit s pomocí vědy o další mimi. Měla jsem po odberu 4 vajíčka a pro zavedení zůstali jen dvě. Jedno se zamrazilo a to co mi zavedli teď spinká vedle mě. Vyslo nam to hned na poprvé. Chci vám dodat sílu a povzbudit že ne vždy záleží na množství ale na kvalitě. Taky jsem to obrecela že zůstala jen 2 dobrá vajíčka ale vyslo to. Hlavně to chce hlavu vzhůru, pozitivní myšlení a těm vajickam věřit.
@kikika87 se mnou byla na druhém odběru vajíček paní co poprvé měla jen jedno vajíčko oplodněné a přežilo celých pět dní, bohužel se jí nechytlo, ale ji už bylo kolem čtyřicítky, pak po druhém opu měla 11 vajíček, jak to dopadlo dál nevím, už jsem se s ní v CARu nepotkala
Takže fakt nevěš hlavu, můžou přežít i všechny tři.
My jsme poprvé měli 9 vajíček, všechna se oplodnila a po pěti dnech jsme měli 5 hatchujicich blastocyst. Podruhé jsme měli 10 zralých vajíček, oplodnilo se 8 a po pěti dnech jsme měli 6 hatchujicich blastocyst
Holky také vás potěšim. Dcerka se nám povedla po IVF, při kterém jsem měla 4 vajíčka, div třetího dne zůstalo jen jedno a to máme doma. Poslední IVF jsem měla 13 folikulu a jen jedno vajíčko. To oplodnili, vrátili. Dokonce to i vyšlo, jen se mu u mě proste nelíbilo. 😞
Ale i tak ke fajn, ze víme, ze to jde.
Všem moc držím palce
Ja mela odebranych 10 oocytu a z tono 6 vhodnych k oplodneni. Po Et uz sme meli jen 2 a z toto jende nevhodne k zamrazeni. Takze zbyl jeden mrazacek a z toho mam doma skoro 8 tydenni dceru. Ona kvalita je dulezitejsi nez kvantita
@kikika87 musim oponovat, nam v car vysvetlili uplne vse, takze jsme presne vedeli co nase vysledky znamenaji, jak dopadlu nase testy...dostali jsme doporuceni a rozhodnuti bylo jen a jen na nas.

@janca84 mě právě budou dělat utz po krvi pokud bude pozitivní už tu příští středu 🙂 A vím že na utz asi nic nebude vidět 🙂