KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
Ahoj holky chci se zeptat.Mám jít na další ivf s dlouhým protokolem.Co to vlastně znamená a je to v něčem lepší nebo horší?
@lucifervlkova u nás to tedy rozhoduje lékař.
Ale pokud se nepletu, tak u dlouhého se používají nejprve léky na utlumení vaječníku a poté na stimulaci vaječníku.
Prý se získá pěkný počet, ale často pak bývá OHSS.
Nedoporučuje se u PCO a u žen s vyšším věkem.
@handulkak Jo mudr tak rozhodla,ale moc nnevysvětlila.Ono je to vždy moc informací najednou.Teď beru léky na zastavení menzes Norethisteron a zítra ho vysazuju.
@lucifervlkova Já mám dlouhý protokol, čekala jsem na ms, od 1DC jsem měla napočítat 16DC a začít brát Proveru, tu jsem brala do 25DC, a 23 DC jsem začala píchat Diphereline, pak mi došla další ms, byla jsem na krvi a podle toho mi určili píchal menopur (stimulace), nadále pokračovalo píchání diph. zároveň s menopurem, chodím na krev, UTZ a kontrolují jak mi to roste, ve čtvrtek mám druhou kontrolu. Břicho to už trošku nezvládá, začínám mít modřiny.
@lucifervlkova Ještě jsem chtěla doplnit, že mám vybráno 23 injekcí a ještě nemám hotovo 🙂 Ale mám dost vajíček, ted aby byly ještě kvalitní po odběru 🙂 Mám nízkou sliznici, tak doufám že doroste a bude v pohodě...Nevíte jestli můžu brát inofolic?
@lucifervlkova to vyznělo tak, ze se ptáš. Promin.
😄
A ty už si měla krátký? A teď mas dlouhý?
@handulkak Ano měla srm krátký odebráno pouze 5 vajicek a zamrazeno bylo pouze jedno a mělo 2.Nebylo moc dobré.Nechytlo se po ket tak teď mudr říkala,že na to půjdeme jinak.
@lucifervlkova ale i pět je pěkný počet. Ja jdu po pate a vždy jsem měla max 4, ani jedno ke zmrazeni
@handulkak Akorát já měla kvalitu špatnou.Mám endomrchu tak je to blbé.Čím si byla stimulovana?Já gonalem
@lucifervlkova ja měla Puregon, k transferu vydrželo vždy jen jedno.
Teď půjdu poprvé s Gonalem
@handulkak Aha já podruhé a snad úspěšně
@lucifervlkova určitě budu držet palce
@handulkak Děkuji i já tobě
@eleven11
@jeanne_g Holky tak jak jste na tom ? Jdete tento měsíc na další pokus ?
Já jsem dnes byla na konzultaci a čeká nás genetika a imunologie. A až budou výsledky, což bude asi tak za 2měsíce a pokud budou v pořádku, tak další IVF. Ale prý asi i jiná stimulace, protože ta předchozí na mě očividně nezabrala :/
Tak máš aspoň čas ušetřit na další pokus :DD i když jsem ve výpovědi, tak uvidíme jak mi to půjde, jestli bude z čeho.
@tynka75 vydrz to, ja jsem to mela stejne az na ty modriny.
Holky kdyz to ctu tak si pripadam jako stastna zena. Po odberu a po prodl.kultivaci 7 prcku zavrazenych, 1.ket s 1embryjkem uspesny a v kvetnu/cervu dalsi KET. Moc vam preju stesticko.
@absintka19 děkuji za podporu, snažím se, ale snad se blížím už ke šťastnému konci 🙂
@lucifervlkova Můžu se zeptat, už jsi absolvovala i krátký protokol? Já nereagovala vůbec na krátký protokol a právě přemýšlím, že se zítra zeptám na dlouhý protokol. Je mi 35 tak nevím zda to má cenu, ještě pokoušet a nebo jít rovnou do DV ☹
@janunulinka já mám 33 měla sem krátký pouze pět vajíček a pouze jedno embryo😢
@lucifervlkova je doporučován mladším klientkam, nejdřív se utlumují vaječníky a pak se zase nastarovavaji. Léky či injekce se užívají cca 3 týdny a za sebe můžu říct že jsem na dlouhém měla větší spotřebu léků a reakce co se týče počtu vajíček byla podobná jako teď na krátkém

@rosalline Už jsem z toho zoufalá :( ... KET mám ve středu a jsem nemocná :( ode dneška horečka, kašlu, vše mě bolí :( Já už tomu opravdu nerozumím ... tak dlouho čekám a ... Chjoo :(