KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
Ahoj holky, můžu se zeptat zda máte zkušenosti s TT lady max?
@rosalline Takže to stojí hlavně na paní doktorce. Já jsem tam psala,že chci jedine k ní a přišla mi taková neurčita odpověď. Ještě se rozmyslím jestli tam poslat ten vyplněný dotazník. Jinak máme výsledky z imunologie a moje imunita je zvýšená a trochu vraždí manželovi spermie a on jich má zase mraky, ale rychle umírají. Mám brát dva měsíce před IVF dvě tablety denně medrolu. Přemýšlím jestli to zkusit sami a prostě to brát. Protože prostě nic jiného nám nenašli...
ahoj hokky doporucili nekomu z vas v car odlozeny transfer ?
mam po stimulaci a zitra jdem na opu a doktor po ultrazvuku doporucil odlozit transfer na dalsi cyklus kvuli zvetsenym vajecnikum a bolestem ktere mam pri stimulaci
mel to nekdo taky takhle ?
@cimartinka ahoj, take jsem ho mela mit odlozeny, ale brali mi krev a vysledky dopadli v poradku a tak transfer nakonec byl, ale bohuzel neuspesny. Ale me sestre transfer odlozili, kvuli hyperstimulaci a embryjko zamrazili. Dalsi cyklus byl Ket a otehotnela. Doktori vedi proc transfer odlozit. Myslim si, ze je to ok.
@mkplusmk
aha tak dekuju moc trochu me tim vystrasili ale nakonec oni vi co delaji jen clovek se tesi a oni mu reknou ze ma zase cekat 😀 tak uvidine zitra po opu
Já měla velmi mírný hyperstimulačni syndrom po OPU. Doktor na kontrole před ET usoudil, že mám sice malinko volné tekutiny v břiše a malinko zvětšené vaječníky, ale že transferu nic nebrání. Asi třetí den po ET se mi rozjel hyperstimulační syndrom docela dost (ze dne na den jsem měla břicho jak 7-8mesici těhotenství, bylo tvrdé - ale zvládla jsem to, hodně jsem odpočívala, pila, asi po týdnu to odeznělo) a mrňous se ujal. Nyní končím 18tt. 🍀❤️
@arr
tak to moc gratuluju 😍
tak holky jsem po opu , mame 35 oocytu z toho jen 7 nezralych , ale transfer teda odlozen do dalsiho cyklu . Tak budem cekat kolik nam zamrazi a pak nas ceka KET 😉
Holky, jak vysokou delouni sliznici jste pri ET nebo KET meli? Ja si uprimne myslim, ze jsem sla do KET zbytecne, mela jsem sliznici jen 5,2 a stejne me na KET dr poslala, pry to zas tak spatny neni. Vsude ale ctu, jak to spatny je ☹ jsem z toho fakt smutna..
Tak nic..Co si o dr mam myslet fakt nevim, priste ji to reknu..
Holky, prosim, povzbudte me 😢 byli jsme na nove klinice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti nebo se přestane vyvíjet ( mam za sebou 2× ET, 2× ket). Jednou z toho bylo biochemické. Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni. Rozhodujeme se, jestli jít rovnou do 3.ivf nebo nám ještě navrhl, zkusit minimálku bez úhrady pojišťovnou s léky, co mám doma + bych musela ještě nějaké dokoupit + nějaké laboratorní metody (celkem cca 35-40 tis.), alebojím se, že bude málo vajíček a že opravdu jsou ty spermie špatné a tím pádem i ty emryjka a proto se neudrží. Ale říkám si, že je přeci spousty případů s Azoo, kdy má chlap získané spermie po Tese a zadaří se někomu napoprvé a někomu hold až na poněkolikáté.
@1306 tady jsem ti to našla: https://www.sanatoriumhelios.cz/zamlkle-tehoten...
@koudelka82 Muj manzel mel taky TESE, odebrali 6 ampulek, ktere zamrazili. 2 nam jeste zbyvaji, i kdyz na nove klinice odebrali cerstve injekci, ale toho bylo dost jen na ten jeden pokus. Mame stejne vysledky, ze pry spermie jsou nejspis duvod, proc to zatim nevychazi, ale ze pry pokud vzniknou embrya, tak spermie svoji praci provedly, takze zas az tak spatny byt nemuzou, co se kvality tyce. A navic moje vajicka nejsou pry extra dobre kvality, takze u nas mame problemy z obou stran. Doktorka uz zacala po peti pokusech mluvit o darcovstvi, ale manzel nechce. Takze to budeme zkouset, dokud to nepujde. Ze pry je to hlavne tezky psychicky, tak lidi jdou do darcovstvi kvuli tomu, aby uz se nestresovali a chteji uz miminko. A taky kvuli penezum, ze. Ze pry neni duvod, aby to vubec nikdy nevyslo, ale ze spermie zraji 3 mesice, takze ty extrahovane mozna byly zrovna spatna davka treba. Takze casto to trva nekolik cyklu, nez to vyjde, ale rozhodne sance samozrejme je. My za par tydnu zaciname 6.IVF.
@evawest Ahojky. Ty jo, vidím, ze to mate taky náročné, už 6.pokus.. to už musí vyjít 😘 Já si taky myslím, ze ta šance tam je, jen si to Hold musíme vybojovat delší cestou ☹ Já dárce nechci, dokud máme spermie naše. Některé holky psaly, ze zkusili dárce a své na půl a ani to nevyšlo, tak si myslím, ze ani to není úplná výhra. Budu Vám moc drzet palečky, ať to konečně vyjde ❤️
@koudelka82 také jdu na 3.ivf, mame spermie v pořádku, máme za sebou 8 transferů, sliznice vždy perfektní, 11 nádherných hatchujících blastocyst, 3x se povedlo, poprvé spontánní potrat v 7.tt, podruhé spontánní potrat hned v 5.tt označeno jako biochemické, potřetí spontánní potrat v 7.tt. ostatní se nechytlo pro transferech a jednou možná přirozeně biochemické. Mám PCO, htmfr při které by měla stačit naštěpená listovka, poruchu komplementu imunity na to dostávám injekce imunoglobulinů a ředím krev. Poslední 2 ket už byly s imunoglobuliny a oba sněhobílo. Je to záhada.
Co zkusit udělat čerstvý odběr tese spermií? Nepomohlo by to?
@dendinka tak to já jsem měla jen 4 transfery . Je to opravdu záhada, ze se pořad nedari. Neverim tomu, ze by to nikdy nevyslo a ze všechny spermie musí být špatne. To nikdo přece nevi na 100%. Uvidim co mému řekne ten androlog a pokud by mu napsal nějaké hormony, které by mu mohli vylepšit spermio po Tese, tak me napadlo, ze by jsme do toho šli zároveň a udělali čerstvý transfer. Šance, ze by se našlo něco bez Tese je opravdu minimální , takže na to moc nespoliham. Tak uvidíme 🙂
Budu moc drzet palečky, ať Vam vyjde tento pokus ❤️
@koudelka82 Ja bych taky radsi bez darce, manzel nechce a ja to respektuju. Taky nam rikala o tom pul na pul, ale budeme dal zkouset s vlastnima, kdyz je tam ma. Minule ve stejny den odberu vajicek prave taky sel na sal a stacilo vysat injekci, ze jich par nasli a pouzili certsve, nezamrazene a i tak to nevyslo, a to jsem mela injekce na redeni krve a steroidy. Takze ted poseste zase zkusi najit cerstve. No jo no, musime navickrat, ale urcite to jednou vyjde. Taky drzim palce. 🤞
@evawest takže ho nemuseli řezat a jen mu to odebrali injekci? To jde ? To jsem ani nevěděla. Zkusím se na to poptat. A bral Tvuj i nějaké léky nebo něco predtim na zlepšení ?
Ahojte, pisem Vam lebo by som potrebovala poradit so skusenostami, ktore mate mozno prave vy. Mam 42 rokov. Na prve IVF som bola v 40tke. Hned na prvy krat sa mi podaril krasny syncek. Mali sme este 2 zmrazene embrya. Minuly jun som bola na KET, ale bohuzial prve sa prestalo vyvijat pred 4 tyzdnom inak HCG som mala dobre a druhe sa prestalo vyvijat v 4 tyzdni. V marci, som manzela ukecala na nove IVF. kedze mam po 39 vsetko si platime samy. 18.3. som bola na vklad EB/2 a ujala sa. bola som najstastejsia zena na zemi. Dokonca som videla srdiecko v 8 tyzdni. uz som si myslela, ze som za vodou a vyberala som farbu kociarika. v 12. tyzdni som sla na svoju prvu poradu po tehotesnku knizku a zazila som velky sok, srdiecko prestalo byt v 9 tyzdni. Mam zlomene srdiecko. Mame este jedno zmrazene embryio XB. Trosku neverim KET. Ak mi viete poradit na ake vysetrenie ist pred svojou poslednou sancou budem vam vdacna. Nemam ziadne zdravotne problemy na IVF sme sli koli manzelovi, ktory podstupil vasektomiu, preto u nas otehotnenie je mozne len cez IVF. Bude vam vdacna ze kazdu pomoc. Doktor sa stavia do pozicii, ze za neúspechom je moj vek. Ano viem, ze mam dost rokov, ale mozno ak by som mala 25 urobil by mi nejake vysetrenia a zistil, ze to ze sami to stalo uz 3 krat mozno nie je len o veku, mozno mam nejaky zdarvotny problem a dal by sa odstranit nejakym lahkym sposob, myslim lieky. Prosim poradte co ste kde poculi a ake vysetrenia a kde absolvovat. Dakujem. Ak niekto riesil podobny problem a je jednoduchsie hovorit, prosim zavolajte mi na 0918793099. Staci ak ma prezovnite, zavolam vam spat. dakujem
@polkasmolka jsem v tvém věku a problém je kvalita vajíček. Já jsem ze 17 měla po genetickém vyšetření jen jedno Ok. Tobě ho dělali, biopsii embryí? Odebrali ti jen dvě vajíčka? Jinak mi má doktorka řekla a i v článcích jsem dohledávat, že děloha versus věk není problém. Řekla bych, že u tebe by měl být základ vydolovat co nejvíc vajíček a pak nechat embrya před transférem geneticky vyšetřit. Úspěšnost takhle vyšetřených embryí je kolem 70% , na klinice, kde jsem byla, mluvila o úspěšnosti přes 80%, když není problém např. v imunitě. Což u tebe nepředpokládám, protože jsi jedno dítě už donosila. Dohledám ti ty statistiky a nedávný rozhovor s jedním lékařem, který tvrdí, že dnes už lze pomoci každé ženě s početím. Omezuje je pouze zákonná hranice do 49 let.
@polkasmolka tady jsou dvě videa, to níže je celý rozhovor :
https://ona.idnes.cz/rozstrel-rozhovor-s-lekare...
@koudelka82 Jj, ono to vlastne neni extrakce z varle, ale aspirace injekci z epididymis. Ale ze obcas takhle nic nenajdou a stejne musi rezat, takze castokrat rovnou rezou. Nikdy nic nebral, ale na nove klinice nam obema doporucili vitaminy na podporu poceti.

@kikika87 ne. Došla jsem na ní od kamarádky, která snad prošla 8 Ivf , pak narazila na MUDr. Višňovou a hned první pokus otěhotněla , ale neudrželo se , druhý pokus u ní už vyšel. To bylo před 6 lety. A pak jsem hledala v recenze. Můj doktor mně doporučoval Repromedu v Brně, ale tu jsem zavrhla. Další pražské mě taky odradily, když jsem viděla tak málo úspěchů v diskuzích. O Višňové jsem četla samou chválu, tak jsem chtěla právě ji. V průběhu se mi nepozdávala stimulace, dostala jsem vysoké dávky, že jsme se tady v diskuzích podivovavaly, pak najednou léky na zbrždění, tak jsem si říkala ojé. Ale když pak vytáhla těch 17 vajíček (16 hned a 17. ještě dozrálo) , tak to všechno do sebe zapadlo. Pak to nenechala náhodě a nechala je geneticky vyšetřit, což já tatar taky netušila, že je tak důležité, až později si našla statistiky. Negativa tam jsou také, recepce je opravdu slabší, komunikace vázne a zdá se mi, že MUDr. Višňová trochu podceňuje imunologická vyšetření a léčbu. Byla proti tomu, abych brala prednison, i přes to , že mně vyšly protilátky proti annexinu. Já je ale brala. Přesto já ji mám za nejlepší lékařku, na kterou jsem v životě kápla. A lidsky na piedestalu nejvyšším.