KET v červnu 2015, kdo jde nebo byl a podá ostatním info?
Ahoj, jsem po IVF 2 exp.blastocyt AA kvality, které nám nevyšlo.Je mi 35 let a v červnu nás čeká poslední pokus KET .Je tu někdo kdo jde na KET a nebo někdo kdo byl a mohl ostatním říci kolikátý KET vyšel jaké byly kvality atd...
@valerie111 v klidu, bude to dobry,ale na kontrolu určitě bez. Já krvacela 2x,asi ku li hematomu. Předevčírem jsem si zavadela utrogetran a rejpla jsem nehtem do čípku a to bylo krve jak z vola. Nemohla ses třeba taky poranit?
@briketaaaa O ničem nevím. ..už sedim v cekarne:/
Ufff....Vse v pořádku. Doktor neví proc jsem zakrvacela. ..Nařídil větší klid,a stopku sexu...Další kontrola když nebudu krvácet az 10.9 a to už dostanu prukazku...
@valerie111 tak to je dobře 😉
ahoj, jsem tu uplne nova - teda aktivne, pasivne ctu prispevky uz rok. mam za sebou 2x KET vzdy uplne jednickovych embryii po PK, pak jeden KET embrya dvojkove kvality po PK, ani jeden nevysel. ted jsem po 4.ICSI a ET, a cekam.... myslim si, ze ta kvalita embrya neni zase tak rozhodujici. cetla jsem tolikrat, ze se chytla embryjka spatne kvality, a naopak ty jednickova nevysla. drzim vsem pesticky
@hof78 ahoj taky čekám jsem dnes 2.den od et měli jsme pisci a zavedli jsme jedno jedničkové(8bunek) a jedno 2-3jkové a to 3.den kultivace včera jsem byla v pohodě a dnes to na mě nějak padá. Zjistila jsem že Ovitrelle mm po 7.dnech už z těla ven takže asi to nevydržím a začnu od 8.dne testovat .....
držím palčky
@valerie111 já mám stopku sexu hned od začátku. Stejně bych si to ani neužila, pořád nějáké problémy 🙂
@hof78 držím palce
@hanulkavelunka já bych s testováním také nevydržela
já začínám mít také pěkné nervy, v pondělí na screening, tak pořád myslim na to co se stalo minule a aby bylo zdravé. Ach jo 😖
@valerie111 😀 No vidíš, já věděla, že to bude dobré. Tak nakonec za to může sex? My měli půst asi do 10tt. Teď už to snad nevadí. V úterý screening s manželem. Věřím, že se optat 😀
@hof78 Tak to jsi teď na správné diskusy. Tady to vyjde všem! Když ne na poprvé. Tak nejpozději na podruhé. 😀 Držím palečky. Už si zasloužíš pořádný bříško 😉
Jinak tech faktorů k úspěchu bude asi opravdu víc. Taky jsem o tom přesvědčená. Když jsem byla na Ketu, hledala jsem všude, co mám dělat správně a co zase raději dělat nemam. Nikde jsem žádnou poradnou informací nenašla. Věřit, doufat, odpočívat, nenosím nic těžkého, bříško zbytečně nenapínat, hodně pít a hlavně byt v klidu. Ale pomáhá to opravdu?
@briketaaaa Všechno bude v pořádku. Uvidíš. Už jsi tak daleko, to tentokrát musí vyjít. Navíc ti při každé kontrole lékař přece řekl, že je mimi ok a prosperuje. To už značí, že ti bude ok. 😉
Já se na screening těším. Zase uvidím prcka. A ještě s manželem. Těším se na jeho reakci 😀
holky nezkoušeli jste to některá po KETu bez všech léků od mudrů (utrogestan, ...)?
@smtanka já vím, ale předtím jsem byla právě takhle daleko.... I když na to nechci myslet a užívat si tohle těhu, tak ty myšlenky tam stejně pořád jsou
Jsem ráda, že jsem šla na tento týden do práce, i když jsem tam maximálně tak 2-4 hodinky a jen sedím, tak vidím, že bych to během roku asi nezvládla, hlavně psychicky (musím pořád myslet na to, jestli je OK 🙂 Takže nebudu mít aspoň výčitky, že jsem to nezkusila.
@tulik1 já jsem za ty léky na jednu stranu ráda, je to taková podpora. A Utrogestan dávají i normálním těhulkám, takže bych se toho nebála
@hanulkavelunka ahoj, tak to jsme na tom casove skoro uplne stejne. ET dvou 8-mi bunecnych embryii 3 den po OPU v utery. po tech minulych zkusenostech jsem se zarekla, ze uz zadny tehotensky test nechci ani videt, vzdy to bylo zklamani. tak uvidim, zda to vydrzim. do prace chodim, delam vsechny veci normalne dal, to me aspon zamestna. na me to pada uz od druheho dnes, jsem nervak. moc ti drzim pesticky.
@hof78
Ahojky takže taky jsi byla na transfer v úterý ???? A jak se cítíš??? já mm za sebou 3iui a toto je první a poslední moje IFV+Pisci 4roky snažení z toho skoro 2 roky přes car ale jen 3 iui bez úspěchu a ted IVF+Pisci a jinak vyšetření vše ok jen nemám ovulku a manžel má horši spg ale žádná hrůza.
zacinam mit nervy a hlavou mi bezi tolik myslenek,to cekani je STRASNE!!!!!!!!!!!! vubec se necitim tehotne,jako bych ani na zadnem transferu nebyla.
Mam nervicky a at uz je 2.9 to uz zacnu testovat. a nebo se na to úplně vykašlu a počkám do 8.Strasne moc chci aby to konecne vyslo.
Ja jsem zacala stimulovat v patek14.8--- 3dc a v po uz jsem mela folikuly kolem 13mm a bylo mi fajn a mela jsem dovcu ale pak jsem sla na 2.utz.ve čt A to uz jsem zadala o neschopenku to uz jsem citila bricho a vadilo mi sezeni no a v so byla punkce a z 13folikul bylo 7 vajicek z toho bylo 6 na oplodneni do neděle rana po opu vydrzely 3 vajicka a to bylo 24.hod po oplodneni pisci a tak mi uz v nedeli rekla ze transfer bude v ut v 10.40 hod a kdyz jsme dosli tak nam rekla ze 1 to vzdalo uplne ale zbyly dve jednickove 8 bunek to že je moc krásné a to říkala i dr při transferu když mi je ukazovali a druhe dvou az trojkove ale ze je taky dobre takze jsem nevahala a rovnou rekla ze chci zavest obe.Dr me upozornila na rizika dvojcetneho tehotenstvi to mi rekla embryolozka a dr rikala ze by se taky tak rozhodla at to stoji za to. 25% je ze se uchyti obe.
Boze kdyby mi tak nekdo rekl bud v klidu vyjde to a jsi tehotna,zatim mam jen sny kde se o me spolupracovnice bavi ze jsem tehotna,a nebo mam pozitivni tehu testy. Kdyz nechces aby cas tak rychle bezel tak leti ze pomalu nestihas a ted??? Cas se zastavil!!!!!! Ani zadne tuseni nemam. Jen vetsi zizen tak je jasne ze chodim castej na wc ale dost často. a dost mě bolí bradavky ale opravdu hodně ..... za to může utrogestan 3-0-3 že?
A jak se cítíš ty? koliktý je toto váš pokus a včem máte problém? A jak vysokou sliznici jsi měla při et? já 13,8 a dr mi k tomu řekla že je to krásné a má i 3 stěny tak snad. I když jsem blbá že pořád někde na netu loudím a čtu a dočetla jsem se že sliznice nad 10 je už moc ale taky že sliznice k et je ideální od 10mm výš takže UŽ NIC NIKDE NEČTU JEN TO ZNEVOZNUJE A sama dr mi řekla že na netu píšou i bláboly že se někdy i nekterým prý rádoby doktorům c oradí online diví jak jsou "vzdělaní" takže tak. nic nikde nečíst a věřit jen svým dr
PŘEJU TAKY HODNĚ ŠTĚSTÍ kdy jdeš na ko z krve? my 8.9 už aby to bylo
@hanulkavelunka Musím reagovat. Krásně jsi popsala pocity, obavy a otázky asi nás všech po et. Vím, čím si procházíš. Ale víš co? To nejdůležitější už máš za sebou. 😃 jestli tam mimi je, tak už se to brzy ukáže 😉
Že nemáš žádné těhu pocity je normální. Já si ještě dnes občas nepřipadám těhotná. 😀
@smtanka ahooj jááá vím ale je to strašné to čekání když čekáš 4 roky a strašně moc to chceš 🙂 A HLAVNĚ KDYŽ SI O TOM NEMŠ S KÝM POPOVÍDAT A MÁŠ TO ZA SEBOU PO PRVÉ 🙂 moc díky žes napsala
vím že to tak má každá
A PROTO VŠEM STRAŠNĚ MOC PŘEJU AT TO VYJDEE 🙂 A JSME ŠTASTNÉÉ 🙂
@hanulkavelunka 😀 Tak s námi si o tom pokecat můžeš kdykoliv. Cokoliv tě napadne. 😃 Já to tady mám taky prakticky jako zpovednici.
Kolikátý že jsi den po et? To je Vaše první ivf, že? No tak to je jasné. Ivf určitě vyjde. A proč jste vlastně nešli na ivf dřív? Nám to dali rovnou jako hlavní možnost. A jsem ráda. První Ket nevyšel a psychicky mi to stačilo. I když vím, že dokud bych nebyla těhu, tak bychom bojovali pořád dál a jen tak se nevzdali 😉
@smtanka na punkci v so a et ted v ut takze 3.den
A nechtela jsem ivf porad jsem cekala ze to vyjde bud samo nebo z iui a tak musela jsem se k tomu takto psych.dopracovat proto az ted. Je to nase 1.a i posledni ivf tak dlouho mi to trvalo podstoupit to takze to ted vyjde,jela jsem si pro ty me 2 bojovnicky co zbyly ze 7 vajicek po 72.hod a ty mam ted urcite v brisku 😊
@hanulkavelunka ahojky, ano, taky jsem byla na ET v utery, takze krevni test take 8.zari. jsem taky dost zoufala, prala bych si mit ten klid a rict si - nebudu na to myslet, a uvidime za 2 tydny. ja na to myslim skoro porad, grrr... nastesti mam praci, ktera me dost vyplnuje, mam velky dum, zahradu, krasneho a velkeho psa, takze se rozhodne nenudim. ale taky casto snim s otevrenyma ocima, jake by to bylo "kdyby", pak si to zase zakazuji, abych nebyla prilis zklamana. no, urcite uplne stejne, co vsechny ostatni tady prozivaly anebo prozivaji. je to tezke, v dobe, kdy jsme zvykle si cely zivot organizovat podle svych prani, a vse se da zaridit, je tenhle - casto zoufaly a marny - boj s prirodou hrozne nefer. Ja se stimulaci problem nemam, otehotnet prirozene taky klaplo (s byvalym manzelem), ale ted to proste nefunguje. mozna uz jsem stara - 37 let, kdo vi. Muj manzel ma geneticke onemocneni, spatny spg, takze muselo byt ICSI. Navic platime vsechno sami - my padame mezi dva systemy pojisteni. Manzel je Cech, pojisteny v CR kde mu vysvetlili, ze IVF plati pojistovna pouze na zenske cislo pojistence. Ja jsem napul Cech, napul Nemec, ziju 15 let v Nemecku, kde jsem pojistena - a taky v Nemecku plati pojistovna zpusobitele problemu, a to je u nas rozhodne muj manzel. Vydali jsme uz nehoraznou castku. myslim si, ze testovat 2.zari je jeste moc brzy, aby jsi nebyla zbytecne zklamana. ale rozhodne ti drzim pesti
@hof78 taky mam praci ktera me naplnuje ale je narocna tak uz si to uzivam dona na neschopence. Velky dum,zahrada,pes,dcera 6 let,a ja 31 let
Ano jak pises vse vychazi tak jak si planujem a najednou bum. . .
Ja testnu jen ze zvedavosti manzel nakoupil testy a nejradej by chtel kdybych testla kazdy den 😊
A ty jsi mela prodlouzen.kul.??? Ja ne mi je zavedli 3.den radeji bez pk a jsem rada ze je mam uz u sebe. Hezky si je pohlidam.taky na to myslim porad a jsem rada ze je tu nekdo kdo je na tom stejne. takze 8.zari v 11.hod budu vedet 😉
No mame je tam a krasne se vyviji.
Jak ti je a jak se citis??
Budeme mit kvetnatka.
Ahoj holky, můžu se k vám vetřít? Už rok se s přítelem snažíme všemi možnými prostředky o mimi, poslední půl roku v CAR v Brně. V červnu po ET se embryijka bohužel neudrželi. Teď mě čeká KET. Neschopenku jsem neměla, jen sem se měla šetřit. Opravujem barák takže sem moc klidu neměla, tak si říkám jestli sem to nepodcenila. Četla jsem různé názory a teď už nechci nic zanedbat. Jak jste to měli vy? Dík za info.
@hanulkavelunka ahojky, jak jsi stravila vikend? uteklo ti to ? me docela jo, ale porad se pozoruju, snif ☹ u kazdeho pichnuti v podbrisku nebo zadech 3x premyslim, zda to je dobry nebo spatny znameni. no, kvetnatka - jak ty pises - by byly uplne fantasticke. je to ted poporve bez PK; predtim to bylo vzdy po 5 dnech PK. rada bych odpovedela i matylda87 k jejimu prispevku - samozrejme, ze se k nam muzes pripojit, je fajn si popovidat s nekym, kdo proziva to stejne. ja s tim klidovym rezimem taky nevim, zda jsem neco podcenila, nebo ne. u vsech tech neuspesnych KET a ET jsem chodila normalne potom do prace. a jsem takova osubka neposedna, takze samozrejme porad neco vymyslim, jsem venku se psem, to taky neni zadna drobutka, a taky si rikam, zda jsem nemela lezet. Hanulkavelunka ma myslim ted dovolenou, vid ? me to lekarka nabizela, ale ja jsem mela strach, ze bych se doma uzrala nudou. me lekari vzdy rikali - nedelat zadne vylomeniny (takze treba tennis jsem nehrala), ale naprosto jasne rekli, ze lezet 14 dni je blbost. tak taky nevim.
Ahoj uteklo to,jinak je mi fajn az na vodnaty vytok a 20s strasnou bolest pri kychnuti. Ja mam neschopenku a po et jsem lezela 2 dny a ted jen sem tam neco uvarim,a jsem v klidu. Ve st testnu. Co ty??
@dadakin to je ale krásná fotečka
Holky držte mi ve středu pěstičky...budu si volat , jestli se podařila blastička rozmrazit a prospívá a pokud ano, tak hned naskočíme do autíčka a jedeme na transfer ... 😉 😉 Zítra vezeme synáčka na školu, tak snad na to nebudu tolik myslet.....už aby to byla středa a samé dobré zprávičky 😖
Tentokrát to chci právě zkusit v klidu (stejně to asi nevydržím), ale prvních pár dnů to snad dám...Naštěstí můžu pracovat i doma a domácí práce zastane chlap 🙂 Doktor mi radil ať si nechám zavést jen jedno, byla sem hamoun a říkala si že když budou dvě tak se třeba chytne aspoň jedno - ale možná to taky byla chyba. Máme je zamražený po dvou tak přemýšlím jestli to zas risknout a dát obě a nebo to jedno oželet a zkusit jen jedno ( jestli to tedy lze). Dvojčátka by nám nevadili, ale raděj budu mít aspoň jedno než žádny...
@matylda87 ka mám zavedený 2 jistota ze sr aspoň 1 uchytí.

@smtanka Snažím se a doufám že to bude dobry...jdu ke svému gynekologovi...