icon

Koho čeká IVF transfer v červnu 2022?

dendis80
20. čer 2022

Ahoj holky , najdu zde někoho koho v blízké době také čeká ET/ KET?
Já byla v pátek na OPU . Z deseti vajíček bylo 8 zralých a sedm se jich podařilo oplodnit ☺️. Dnes nám volali z CAR, že se vše vyvíjí dobře a ve středu by měl být transfer .

Strana
z7
volodka162
23. čer 2022

@dendis80 Achjo, tak vidím, že ani větší počet vajíček není záruka....já mám jen to jedno vajíčko z pondělka...snad bude silné když už je jen jedno. Ale u Tebe je to taky divné....člověk co si pak má myslet o těch lécích...že sice udělají hodně vajíček, ale nekvalitních? Nevím...v tomhle mají výhodu, že se může stát cokoliv - co třeba oni neovlivní a nebooo ano, ale dobře se to zamaskuje...no, napsala jsem to moc tvrdě, ale víš jak to myslím. Mysleme pozitivně...snad to dopadne. Co jsem četla tak někdy je prostě lepší dát to "ménědenní"....že je mu pak lépe v děloze než v misce. Co nám zbývá, viď? Věřit...drž se!

dendis80
autor
23. čer 2022

@volodka162 tak jsem si volala do laboratoře . Prý už třetí den věděli , že budou zavádět toto jedno embryo protože se vyvíjelo na jedničku. A včera mělo také kvalitu na jedničku . Ty zbylé byli lehce opožděné a mohlo by pri zavedení dojit k potratu nebo by ani nepřežili rozmražení .

merope
23. čer 2022

@dendis80 Mrazit se dá jenom blastocyta, proto se u opožděných ještě chvilku čeká, ale typicky se mrazí vždy 5. den, ten 6. den je taková výjimka.

@volodka162 Ono hlavně při prvním cyklu těch vajíček typicky bývá méně, protože doktoři dost "škrtí" hormony, co ženě dávají - každá reaguje jinak a hyperstimulační syndrom ohrožuje na životě, kdežto když je málo vajíček, tak se to "jen" nepovede.

A jinak ano, hormony dělají typicky hodně vajíček a sem-tam udělají hodně a nekvalitních, pak se zkouší jiné protokoly, zda příště nebude lépe. Je to taková trošku alchymie, každá žena má ty hormony jinak, jinak na ně reaguje - mně třeba teď měnili stimulaci v průběhu třetího KETu, protože najednou bác, nízká sliznice, to se mi ještě nikdy nestalo. Je to fakt divoké.

Co se týče toho jednoho embrya - taky se dá domluvit, že když už je poslední, tak se udělá ET dřív než až v sobotu, v děloze mu je líp, ale zase - pokud je vadné, v misce se to projeví líp než v děloze. Některá jsou vadná až ten 4. den, kdy nějak vstupuje i genetická informace muže.

Klidně se holky ptejte, když jsem před skoro 10 lety poprvé přišla do CAR, málem jsem netušila, co to znamená CAR. A pak holky střílely v diskuzích ET, KET, OPU... a já netušila, která bije. Teď už vím dost a ráda předám. Pro mne to je už poslední cyklus, přišlo mi líto nechat zamražená embrya, ale do dalších cyklů IVF už nejdu, pokud to nevyjde a budu chtít pro malého sourozence, budu se ptát po pěstounské péči.

Jinak já otěhotněla z 5. cyklu IVF a to mi bylo přes 40, začala jsem pozdě, @dendis80 je mladičká, tam to vychází velmi v pohodě a brzo.

dendis80
autor
23. čer 2022

@merope víš co, já si hlavně říkám, že doufám , že to embryjko bylo včera opravdu v takové kvalitě jak říkali a nešoupli ho tam jen proto , aby bylo aspoň jedno v pohodě 🙈😂

merope
23. čer 2022

@dendis80 Pokud by i ostatní byly blastocyty, mrazili by je už včera.

dendis80
autor
23. čer 2022

@merope jo , to já vím , já to myslím tak , že doufám, že to jedno co včera zavedli nebylo třeba taky opožděné a nedali ho tam jen proto aby měli alespoň jedno

merope
23. čer 2022

@dendis80 Ale pořád to byla blastocyta.

dendis80
autor
23. čer 2022

@merope snad jo viď 🤷‍♀️ Snad by to tam nenapsali jen tak 😂.

dendis80
autor
24. čer 2022

@merope víš , já si pořád říkám , aby třeba nebyla taky ve špatné kvalitě jako těch šest ale řekli že to byla blastocyta jen aby měli co zavést 😂 už jsem blázen z toho . Kdyby člověk věděl , že jsou i ty ostatní v pořádku tak by byl klidnější.

dendis80
autor
24. čer 2022

@volodka162 tebe to čeká teda zitra viď 🍀

merope
24. čer 2022

@dendis80 Oni ale nemusí zavádět blastocytu. Mně zaváděli v jednom cyklu 2 třídenní "chcípáky".

dendis80
autor
24. čer 2022

@merope jo tak , tak to bude snad pravda a blastocyta to opravdu byla 🙂 . Snad to bude bojovník když vydržel jediný 🍀. Budeš si zkoušet dělat nějaký den test ? Nebo počkáš 14 dni do odběru krve ?

volodka162
24. čer 2022

@dendis80 jj, zítra ale nedá mi to a dnes tam chci volat zda vše ok abych nejezdila zbytečně. Máme to daleko.... Sice mi paní řekla že kdyby změna,budou volat ale....snad pochopí. Neotravuji je každý den.

merope
24. čer 2022

@dendis80 Já si budu dělat test takřka určitě, protože budu zrovna pryč na dovolené - ještě teda řeším, zda to nezkusím s krví někde v místě, ale uvidím.

@volodka162 Tak to nám z CAR dávali vědět každý den, jak se embryjku daří 🙂. Tak určitě není otravování se ptát, držím palce.

dendis80
autor
24. čer 2022

@merope a kolikátý den budeš testovat ? Vůbec bych neřekla , že budu tak nervózní jak jsem teď . Snažím se na to nemyslet ale prostě to po tom včerejšku nejde . Do té doby jsem byla tak v klidu a věřila , že to vyjde a teď se to nějak zlomilo ani nevim proč a mám strach .

@volodka162- určitě si zkus zavolat , nám teda také volali každý den takže tím určitě nikoho otravovat nebudeš , neboj 🍀. Aspoň budeš klidná.

mimig
2. črc 2022

@dendis80 @merope @volodka162 Jak jste na tom, holky? Všechno vpořádku? 🍀🙏

merope
2. črc 2022

@mimig Tak já zkoušela testování včera - 9. den a negativní. Tak uvidíme. Jinak bych teda non-stop spala a nic se mi nechce dělat. Což vzhledem k tomu, že se pokoušíme o druhátko, je trošku problém 🙂.

volodka162
2. črc 2022

@mimig Čekám než zaprsi a uschne a bude aspon 10dni po ET....a udělám test.

dendis80
autor
2. črc 2022

@mimig já dnes zkoušela digitální test

dendis80
autor
3. črc 2022

@merope tak ono jak jsi psala - ještě je brzy na nějaké závěry. @volodka162 ty jsi dnes týden viď ? Jak to utíká 🍀

volodka162
3. črc 2022

@dendis80 No utíká, ale na testech ani čárka...jedu ob třetí den a stále nic. Jsem už nervozní. 25.6. bylo vložení, tak teď je to teoreticky osmý den. Utěšuji se, že se to některým objevilo až 10 - 12týden. Říkali mi, ať si udělám testy opravdu až za 14 dní. Menzes bych měla dostat mezi dneškem nebo až úterkem (měnilo se to)....prsa stále bolí, pořád si odpoledne musím hodinu dvě poležet, břicho nafouklé...tak stále doufám. Kdybych neměla nic z toho, tak už to nějak vzdávám, ale takhle mám malinko snad ještě naději, že tělo něco ví a test ne. Ale už si připadám jak blbka co si něco namlouvá....dělá se mi ze sebe zle. Jsem na manžela hnusná...stálo nás to pro někoho asi ještě málo peněz (cca 20tisíc)...celá výplata v háji....to mě taky s prominutím sere. Achjo ☹

dendis80
autor
3. črc 2022

@volodka162 to je ještě brzy na výsledek 🙂 neztrácej naději 🍀.
Jak se počítá, kdy by měla přijít menstruace ? Já právě teď vůbec nevim , podle čeho to počítat .

volodka162
3. črc 2022

@dendis80 Mno, mě se ptej...taky dumám...nevím a koukám a čtu tady příspěvky kdo kdy objevil prvního ducha na testu....asi si MK vypnu na měsíc a bude klid, uf.

dendis80
autor
3. črc 2022

@volodka162 ono je to asi dost indivifuální. Každé tělo je jiné . A ty máš jit na nějakou kontrolní krev ? Nebo si máš dělat test ?

volodka162
3. črc 2022

@dendis80 Jen test...

merope
3. črc 2022

@dendis80 Záleží, jak máš řízený cyklus. Já to mám třeba tak, že dokud budu brát hormony, tak MS vůbec nedostanu.

@volodka162 To je divný, já mám vyloženě v pokynech po ET, že bez krve určitě nevysazovat hormony. Sem-tam jsou ty z moči dost nepřesné a tak můžou být negativní a z krve pozitivní.

dendis80
autor
4. črc 2022

@merope jo, to já vůbec nevím 🙈😂 já se v tom vůbec nevyznám . Já užívám progesteron Besins tak nevím, jestli přes to může přijít menstruace .
Nezkoušela jsi od soboty test ? Já bych měla jít teď ve čtvrtek na krev.

merope
5. črc 2022

@dendis80 Taky jdu ve čtvrtek na krev, test chci zkusit zítra.

Pokud jsi brala jenom progesteron a nic jiného, tak MS přijít může (to vím z minulých cyklů, kdy jsem ji i dostala). Ale je taky nějaká opožděná, už ani vlastně nevím, proč jsem tenkrát nebyla na testech dřív.

dendis80
autor
5. črc 2022

@merope no já si zkoušela test dnes a doufám , že už to teda nedostanu ☺️

dendis80
autor
5. črc 2022

@volodka162- a co ty ? Nezkoušela jsi ?

Strana
z7