icon

Kolikátá IUI byla úspěšná?

cabalkova
29. črc 2009

Ahoj holky, kdo jste si nechali pomoct k miminku a podstoupily jste IUI, na pokolikate se to u vas povedlo? My zatim jedeme druhe kolo... 🙂

mishacerna
7. čer 2017

Tak pockej jeste, podle zkusenosti az 13.den je druha carka dobre videt. A pokud sili a neslabne, pak je to ono🙂

kaaacaaatkooo
8. čer 2017

Já si řekla, že budu testovat 9.6. ráno, ale protože máme dneska s manželem 12 let výročí od začátku chození, tak jsem si říkala, že by to byl hezký dárek, kdyby to klaplo na dnešek a udělala jsem si včera večer test. Samozřejmě vím, že se má dělat z ranní moči, ale říkala jsem si, kdyby náhodou 😉 . No, samozřejmě tam nic nebylo 😀 a uvažuju, jestli netestnu spíš až o víkendu, ať zbytečně nepiplám testy. 14.6. máme výročí svatby, tak to by byl taky krásný dáreček 😉 A 24.6. má manžel svátek, to už budem vědět, jak to dopadlo a chystat se na další pokus...

kaaacaaatkooo
9. čer 2017

Stále nic... říkám si, že je ještě brzo, protože minulý cyklus s Utrogestanem jsem měla dlouhý 34 dní, tak to je jedna varianta a druhá, že to příští týden dostanu a hurá na další kolo... manžel se trošku cuká, jestli třeba nechci jeden měsíc úplně IUI vynechat a zkoušet to doma s tím, že bych si někde nechala píchnout Pregnyl, prže sama od sebe neovuluju... Nevím, jestli je to dobrý nápad, upřímně se mi asi uleví, až do sebe ty hormony nebudu muset rvát, tak čím dřív, tím líp... a 3. cyklus s ovulací, to přece musí už vyjít, ta 5. a 6. IUI, nee? 🙂 Na IVF jsme se domluvili, že letos nepůjdeme, že budeme makat spolu sami nebo si holt zaplatím 7. a 8. IUI, ale samozřejmě bych radši ty prachy investovala do plín, že 😀 😀 😀

mishacerna
10. čer 2017

@kaaacaaatkooo tak uvidis...asi je cas, druha carka se treba jeste objevi...znama podstoupila IVF pred ctyricitkou dvakrat. Poprve nebylo ani vajicko, tedy co oplodnovat. Podruhe byly dokonce tri embrya, ale pro implantaci jen jedno. Neudrzelo se. Pak brala Gynex a ruzne jine prirodni preparaty a otehotnela prirozene! Bohuzel se take nevydarilo, revize. Pak znovu prirozene (jen si merila sama ovulaci pap.)po nejakych lazenskych procedurach a ted ceka na uspech. Uz to proste jednou musi vyjit a znam pripad, kdy i po takovych peripetiich zena porodila holcicku...takze nadeje umira posledni🙂
Ale vypada to, ze cim vic prirodni cesta, tim lip...jinak Ovitrelle je podle me lepsi nez Pregnyl...urcite by se dal nejak sehnat a pichnout, to je to nejmensi. Investovala bych urcite do Gynexu a ovulacnich papirku🙂

kaaacaaatkooo
10. čer 2017

@mishacerna Od kamarádky jsem si koupila 15 krabiček ovulačních testů ;) (je těhotná a měla zásoby). Už jich mám sice "jen" asi 10 (krát 3 🙂 ), ale jestli se zadaří, tak je někomu moc ráda daruju 🙂
Nad gynexem jsem uvažovala, ale i lékárnice mě odradila, že když beru Clostilbegyt a tenkrát ještě proveru na ustálení cyklu, tak gynex nemá cenu. Měl by cenu, kdybych ty hormony nebrala, to jo. Pokud se nezadaří 5. a 6. IUI, tak se asi vydám opět tou bylinkovou cestou, posledně jsem to vydržela jen 3 měsíce (homeopatika a bylinky) a pak jsem se zalekla, že si tak jakože "hraju", místo abych to řádně řešila s doktory, a šla do CAR, páč jsem začla mít pocit, že na hraní a hrdinství už není čas. A hlavně jsem tu ovulaci stále neměla. Je mi 30 a moc ráda bych měla do 35let 2 zdravé děti. Ale nepřestávám doufat 🙂 A upřímně, predstava toho, co potkalo tvou známou - no brrrrrr, snad mě toto nepotká, to si fakt radši počkám než prožít toto 😉

mishacerna
11. čer 2017

@kaaacaaatkooo no nemela to jednoduche, ale ted uz musi tehotenstvi dopadnout dobre. Zitra jde na krev, carka sili. Ale prestoze ji lekari rekli, ze prirozene nee, jen PGD a IVF, tak nakonec dve prirozena otehotneni po Gynexu a dalsich...taky nemela ovulaci...
Co se tyka me, ja mela nejdriv anovulacni, pak Clostilbegyt, ktery mi pak v CARu rekli, ze mi skodil, nizka sliznice...tobe neodvapnuje kosti?
Proste smi se jen asi sestkrat u gyndare pak uz jsem sla do CARu.
Tam me uz hormony nedavali. Jen Ovitrelle(sama).
A byla jsem po brani Gynexu, dobirala ho tak nejak jak se dalo.
No a cyklus pred tim uspesnym byl zpozdeny a bez ovulace, byla jsem na mereni.
A pak stacil jeden vetsi folikul po dkouhe dobe a zadarilo se i bez hormonu za pomoci IUI.
Ale je fakt, ze jsem si rekla:konec, uz na to kaslu, dite nebude. Ctyricitka se blizi a protoze me doktori hnali uz pak na druhe IUI a pak uz IVF(do kteryho jsem nechtela jit!), proste jsem to vzdala.
A pak bum, najednou po letech...talze psychika dela hodne...

kaaacaaatkooo
12. čer 2017

@mishacerna My na IVF zatím nechceme, věřím, že to nějak půjde... Dneska jsem zjistila, proč jsem měla TT negativní 🙂 , nicméně mě nabíjí fakt, že minulý cyklus jsem měla 34 dní (s Utrogestanem) a tento 28... a přitom IUI probíhalo pořád stejně 12. nebo 13. DC a 15. myslím... Tak jsem si sama říkala, jestli to není moc brzo při cyklu 34 dní, ale nejsem lékař... No a teď to bude akorátní... 🙂)) Jsem připravená po neúspěchu dát miliony do bylinek, už jsem si nějaké vyčíhla na netu, Drmek a pak ještě čaj Ludmily Mojžíšové a taky se přihlásím na její cvičení... 🙂 To by bylo, aby to nebylo 🙂))

mishacerna
13. čer 2017

@kaaacaaatkooo drmek je i v Gynexu...ten vsechno srovna...Mojzisova urcite. Slatina ve Frantovkach taky zabira. Delka cyklu neni zas tak dulezita. Ja mela mesic pred uspechem 40 dni🙂. A meri ti folikuly pred IUI? To je dulezity.
Ta ovulace muze byt kdykoli...co jsi teda presne zjistila?🙂

gransgirl
13. čer 2017

Tak holky zitra konzultace s doktorkou a pristi mesic bude s clostikem tak snad bude víc vajíček a vetsi sance ze 3 IUI vyjde vsechny testy za nemi zadny problem nenasly tak jeste zkouším zhubnout ze to třeba pomuze

kaaacaaatkooo
13. čer 2017

@mishacerna Měří, měla jsem 17mm den před, takže cajk... No, pokud toto neklapne, tak pak bylinky a prázdninky 😉

mishacerna
14. čer 2017

@kaaacaaatkooo tak teda 17 to by mi to asi neudelali...vzdycky cekali tak na 20, 22 mm idealne😐🙄. A jednou za Clostiku se mi utvorily folikly dva...to bylo bez IUI...a pocet mi tenkrat nepomohl😐
No nakobec bude stacit jedno vajicko a silna spermie a bude to!😀 Gynex je ze zkusenosti mych znamych ucinny, doporucuju😀

kaaacaaatkooo
14. čer 2017

@mishacerna Oni mi dělají vždycky 2 IUI. Jedna obvykle vychází na pátek (12.-13.DC) a druhá na pondělí 15.-16.DC a každý den mezi tím ještě folikul roste... Ten první den IUI mi píchnou pregnyl a pak už to frčí a my frčíme taky 😀 Ale asi jsou slepé nebo co :D

gransgirl
14. čer 2017

Tak mam po dalsi konzultaci s doktorkou jeste mi nabrali krev na genetiku a imuno a posledni pokus IUI a pak uz prý IVF no trebe ten posledni pokus vyjde po clostiku.

pavlin888
22. čer 2017

Ahoj ,tak ja se holky po prvni a posledni iui na vse vyprdla,proste jsem rezignovala,v praci mi nedali volno atd.... Ted mam druhy den spozdeni a na testu nic. Zeny muzu doufat ze neco bude kdyz sex byl 12.6. a ja si rikam,ze je jeste moc brzo aby tam neco bylo...

mishacerna
23. čer 2017

@pavlin888 ja bych zkusila test 25.6.to uz by mohlo🙂

pavlin888
23. čer 2017

@mishacerna tak místo menstruace mám slabounce červený toaletak když se utru tak ja nevim. Zkusím v pondělí....

marryline
12. črc 2017

Ahoj holky, jsem tu pod novou prezdívkou. Nekdo se mi naboural do profilu, tak jsem si udelala novou. Původne jsem tu byla jako Lory303. Jinak v pátek jdu na moje druhe IUI. V pondeli jsem byla na utz a mam dva foliky,ale vypada to, ze dominantni bude jen jeden a to na prave strane. V pondeli mel folik 13mm a v patek je IUI, tak doufam, ze stihne do te doby dorust. Zitra v 6:00 si mam pichat pregnyl do bricha, dr. mi rekla, ze tim, ze si pichnu pregnyl, tak folikl prestane rust a praskne za 36 hod. je to pravda? JInak je tu jeste nektera ktera byla nedavno na iui nebo se na nej chysta? Moje prvni IUI bylo v dubnu. V kvetnu mel pritel 0% pohyblivost - nikdo nevi proc, a v červnu pro zmenu jsem nemela ja folikl,ale misto nej 5cm cystu, takze doufam, ze ted druhe iui konecne vyjde a bude se konat. Jinak mi dr.napsala jeste Estrimax, mam ho zacit brat od ctvrtku. Nevim poradne na co je. Rikala neco ze mam nizší del. sliznici. Mate s nim nektera zkusenost? vsem moc drzim palce 🙂

mishacerna
13. črc 2017

Ja bych s Pregnylem pockala, nikdo te nebude kontrolovat, kdy sis ho pichla...ja si aplikovala podle doktora az den pred IUI, vecer. Nejak to u tebe nevychazi?? Folik musi mit kolem 20 mm.
A rostou tak o 2 mm max.za den.
Estrimax bude estrogen, asi na podporu sliznice. Ja ji mela taky nizkou. Ale nic mi na to nedali. Nicmene se zadarilo. Kdyz se dobre oplodni vajicko, uhnizdi se i v nizsi sliznici a zacne to vsechno rust az potom.

marryline
13. črc 2017

@mishacerna v pondeli mel 13mm takze pokud roste denne o 2 mm,tak to vychazi hezky. To by mel mit dnes 19mm. Jen by me zajimalo zda folik stale roste od pichnuti pregnylu nebo se zastavi a praskne za 36 hod. 🙂 kdyby ale rostl jen o 1mm denne tak je to na houby, ale to uz nezjistim,protoze dnes v 6:00 jsem si ho pichla a zitra ve 14:00 iui. Kdyz jsem to pocitala, tak iui bude po 32 hod.od pichnuti. Coz celkem vychazi. Jen me trosku zarazi ze nemam pozitivni ovu test. No nic nesmim na to tak myslet. Kolikate iui ti vyslo?🙂

mishacerna
19. črc 2017

@marryline ahoj, byla jsem na Sumave...je neco noveho? Asi uz pristi tyden budes vedet🙂?
Me vyslo hned prvni IUI a to mi nedavali mnoho sanci, pry udajne 10 az 12 procent.
Myslim ze rust Pregnyl nezastavi, ze podporuje to prasknuti. Informuje asi o tom, ze folikul je zraly a vajicko vhodne k uvolneni...

marryline
19. črc 2017

@mishacerna ahooj, na krev jdu pristi patek, jsem nedockava ale moc nadeji tomu nedavam :( pregnyl by mel ovulku vyvolat ale nechapu proc jsem ovu necitila ani ovu hlen nemela. Mozna se moc pozoruji. A co ty? Co noveho?🙂

mishacerna
21. črc 2017

@marryline drzim palce. Me tedy kontrolovali folikul do posledni chvile...ale taky jsem nic necitila, vzdycky se to menilo kazdy cyklus ty pocity. Dokonce mesic pred uspesnym IUI jsem nemela ani folikul a mela prodlouzeny cyklus. Po IUI mi bylo hrozne zle a musela jsem tam lezet. Rikala jsem si, no pekny mimi, uz od samyho zacatku mi dava zabrat🙂
Nech to bezet, nech zit vajicko i spermie svym zivotem a uvidis...bude to dobre

marryline
21. črc 2017

@mishacerna opravdu jsi flto takhle mela? Ty mi delas radost :*. Me prave kontrolovali folikul v pondeli to mel tech13mm a v patek iui a uz ho nekontrolovali, jen v to pondeli. Pokud to nevyjde a pujdu do 3 iui tak se asi zeptam zda by mi mohli treba jeste den pred iui udelat utz. Tobe ho delali i v den iui?

aptacek
24. črc 2017

@mishacerna
@marryline

Holky, bolí iui? V pátek utz a potom dle folikulu iui.. se bojím a zároveň doufám, že to vyjde. Beru poprvé clostibegyt, tak jsem zvědavá 😉

marryline
24. črc 2017

@aptacek ahojky, iui jen trosku stipne, ale mozna je to tim, ze jsem nebyla uvolnena, tak jsem male stipnuti citila, ale opravdu se toho neboj a jen se tes 🙂 ja byla na druhem iui a moc jsem se tesila. Je to skoro jako bezna prohlidka u gyn a trva to par sekund 🙂 jak dlouho se snaite o mimi?🙂 budu drzet palecky 🙂

aptacek
24. črc 2017

@marryline zatím 1,5roku, loni v září SP.. jelikož se mi do IVF nechce, tak jsem si řekla, že to první IUI prostě vyjde 🙂 🙂 beru ke clostíku ještě fertipronu a od energy nějaké doplňky.. ani nám nepřišli na žádnou chybu, všechny výsledky i spermio máme v pohodě. já akorát lehce rozházené cykly..
takže už to máš od pátku za sebou 🙂 budu na tebe myslet, fandím ať to vyjde 😉 a moc díky ❤

mishacerna
26. črc 2017

@marryline ano opravdu🙂. Ale taky musim rict, ze jsem tomu vnitrne neverila a rekla si, ze bud to iui vyjde, nebo koncim🙂. Do IVF se mi nechtelo.
Myslim, ze vecer pred iui jsem si dala Ovitrelle.
Merili ho myslim i ten den, byl odber s manzelem brzo😶 a pak za par hodin to iui, mezitim obidek🙂. A presnou velikost si uz nevzpominam, ale urcite pres 20 mm a pak tech 22...rikali ze roste obvykle tak o 2mm za den...

mishacerna
26. črc 2017

@aptacek
Neboli, je to teda trochu neprijemne. Ukazali mi ten katetr, byl krasne tenoucky. Pani doktorka rikala, ze me musi vycistit nejaky husty hlen v krcku. Trvalo to chvili. Pak se mi udelalo zle, ale to mivam obcas a taky nizky tlak. Je lepsi pak chvili lezet, kdyz je potreba i pul hodiny.
Clostik mi nezabiral a pry jsem ho ani u gyndr brat nemela! Snizil mi sliznici v deloze na 4mm a to je dost malo na uhnizdeni. Presto se zadarilo😀. Taky me odvapnoval kosti, dvakrat za sebou zlomeny prst na noze😮.
Gynex mi pomohl, od Energy. Problem byl v nepravid.cyklu, hlenu v krcku a taky ve veku,muj i manzela.
Tak se neboj a verim, ze to uz je za dvermi a moc drzim palce.

aptacek
27. črc 2017

@mishacerna je moc super, že se vám povedlo 🙂 je možný, že je mi po tom clostiku špatně? Dobrala jsem ho v pondělí, od té doby závratě, pocity na zvracení, bolest břicha hlavy.. zítra jdu na UTZ tak se poptam, jestli to s tím souvisí. Musím říct, že se na to první iui těším 🙂 jsem taková pozitivne naladěná, snad to vyjde 🙂

mishacerna
14. srp 2017

@aptacek diky povedlo ale to bylo vsechno tak dohromady...ale Clostik tedy ne...je mozne ze ti je spatne i po nem...ale casem se ho zbavis, neboj se. Optej se, ale nejspis ti nic nereknou. Me rekla sestra:to vite, musite neco obetovat pro mimco🙂. Ja odvapnene kosti, celkove rozhozena...vsechno se to posunulo diky nemu, ale teda i kvuli manzelovi, nechtelo se mu do vysetreni😉
Jak ses citila po IUI a povedlo se?

Strana