icon

Kolikátá IUI byla úspěšná?

cabalkova
29. črc 2009

Ahoj holky, kdo jste si nechali pomoct k miminku a podstoupily jste IUI, na pokolikate se to u vas povedlo? My zatim jedeme druhe kolo... 🙂

sies
14. dub 2017

@chimneysweeper1 to je ukázkový příklad jak by to mělo být u každé takhle 🙂 a kolik ti bylo let?to byla první iui? Já po iui dostala ms se zpožděním a test negativní, do druhé nejdu jelikož se tam nedostanem zrovna tak se budem snažit sami doma 🙂

chimneysweeper1
14. dub 2017

@sies No, nejmladší nejsem 🙂 V září jsem slavila 34. narozeniny, takže jsem stihla oplodnění v 33 a porodit v 34 letech. Byla to první IUI, my ani nevěděli, co to je, šli jsme jen na postkoitální test, abychom věděli, proč nám to nejde. Řekli, že můj čípek nic nepustí dovnitř a že zkusí IUI, během 24hodin to vše proběhlo, ani jsme nevěděli jak 🙂 Až pak mi moje vlastní sestra řekla, že mají syna také díky IUI, taky na první pokus 🙂 Akorát sestře bylo tehdy 27let.

sies
14. dub 2017

@chimneysweeper1 mám to stejně věkově jako ty, no mě iui bohužel hned nevyšla, už mám taky podezření na ten čípek,že asi nic nepustí,i když na test mě neposlali..zas mam brouka v hlavě a přemýšlím,zda příští týden nepodstoupit tu druhou iui, když se řiká že nejúspěšnější je až třetí iui 🙂

sies
14. dub 2017

@antoaneta držím palce,ať to vyjde s dej vědět🙂 ja jsem na tu průchodnost objednaná až další cyklus a tenhle ještě zvažuju druhou iui, musim si to napřed zařídit v práci,abych mohla..jinak je zvláštní,že mě ani nepředepsali ten utrog. Tak si ho vydupu příště taky..

roxynka
18. dub 2017

Ahoj, mam za sebou prvni iui.Mam zimnici, bolest hlavy a citim se jak pred nemoci. to bude asi z ustrogestanu, ze?Nebo z tehu ?👏

sies
18. dub 2017

@roxynka kolikátý den po iui jsi? Co zkusit test?

antoaneta
19. dub 2017

@chimneysweeper1 tak to moc gratuluji, je krásné si číst něco takové, úplně mě to rozněžnilo a dodalo opět víru ❤ mnoho z nás by si přálo dopadnout stejně, přeji tobě i prďolkovi ať jste zdraví...
@sies moc děkuji, palce potřebuji, no ostatně jako každá z nás a informovat určitě budu, ne nadarmo se říká - sdílená starost - poloviční starost. Jinak k tomu Utrogestanu, nemyslím si, že by to měl být nějaký zázrak, možná v našem případě spíš bych řekla, že od těch doktorů je to takové placebo, ale každopádně se na to příště zeptej, už jen minimálně proto, že přece jenom při dalším pokusu by měli přece pro snahu o úspěch udělat něco jinak, něco navíc, něco nového, než v předešlém neúspěšném pokusu. Stejně tak, já, když by to nevyšlo, tak určitě se budu pídit po něčem dalším, doplnit nějaké vyšetření atd. před dalším pokusem.
Ale stojím pevně nohama na zemi a vzhledem k věku a dalším komplikacím, které naši šanci snižují nebudu si tvrdošíjně stát na opakování a vyčerpání všech 6ti možností. Max 3 a pak IVF. Čas běží a vzhledem k tomu, že další a další pokus nelze opakovat každý měsíc, tak nechci otálet a chci vyčerpat dotované zbylé IVF pokusy.
Jé, ale bylo by hezké už nic z toho neabsolvovat a jen se radovat a chystat výbavičku. Ale raději se snažím připravovat na neúspěch. I když připravit se úplně na to nedá a smutně z toho bude. Stejně tak se nedá na to nemyslet. Snažím se nepozorovat a nevnímat, jak mi je, ale každé píchnutí řeším. Nevím, jestli to může být ještě od toho Ovitrellu, nebo to může dělat Utrogestan - zavádím od pondělka 3x denně, ale bolí mě dost břicho, tak jak bych to měla každou chvilku dostat. Dnes jsem 7mý den po IUI, v břichu mě to píchá, bolí, i záda mě bolí, včera jsem měla i žravou. No možná po těch velikonocích spíš rozežranou 🙂 Ale to že by to mohlo souviset s potencionálním těhotenstvím si moc nefandím. Jen si to vnitřně přeju. Unavená jsem dle situace, čůrat nějak častěji nechodím, prsa mě taky nebolí, ani nic dalšího, z čeho bych mohla vydedukovat, že je to prostě nějak jinak a třeba že sem těhotná.
@roxynka Kolikátý den si ty po IUI? A jak se cítíš, nějaké změny od toho co jsi psala? Já teda zimnici nemám, i když tím počasím 😀 Zkoušela sis ten těhotenský test?
Já mám jít na krev - jak to dopadlo příští čtvrtek 27, těhotenskému testu odolávám, navíc ještě je stejně hodně brzo. Ale to břicho, někdy jsou to až křeče, prostě jako kdybych to každou chvilku měla dostat .☹

roxynka
19. dub 2017

@sies Ahoj, byla jsem 2x v jednom tydnu, takze od prvniho dnes 10 a od druheho 7 dní. Pregnyl (nebo progesteron) mi pichli az u druheho,tak nevim..

roxynka
19. dub 2017

@antoaneta Dneska mi je lépe, ale stále se cítím jako by na mě něco lezlo a furt bych spala🙂 u testu se bojim falesne carky z pregnylu,tak chci radeji pockat at pak nejsem zklamana.Bolesti ted nemam vubec zadne. Coz je asi spis spatne😒

antoaneta
20. dub 2017

@roxynka ahoj, a když jsi byla 2x v jednom týdnu, měli k tomu nějaký důvod? že třeba ještě neproběhla ovulace, nebo tak něco. A před každým tím transferem tě znovu prohlíželi, jak je folikul velký a co ovulace, nebo ne? A naplánovali, doporučili, ti to sami, takhle dvakrát po sobě, nebo sis o to řekla ty sama? Dočetla jsem se, že někde to tak dělají, mně to nenabídli, ale při nezdaru, bych příště to také tak chtěla. Chci zvýšit šanci na maximum a čas mi běží.
Když čtu tvoje příznaky, nepříznaky, tak bych řekla že se ti to povedlo, že budeš těhotná. Nechci tě zbytečně navnaďovat, ani chlácholit, ale fakt si to myslím. Právě já si myslím, že ty bolesti mít, že to je špatně. A i většina holek psaly, že nic, nic, a pak // navíc jak píšeš, že se necítíš úplně o.k, jasně může se o tebe pokoušet nějaká viróza, ale taky je to jeden z častý příznaků těhotenství a pak to, že si neustále na spaní, tak to je jasný..... moc držím pěsti, ať to tak fakt je a pořádně se miminko zavrtá a vydrží.

lory303
20. dub 2017

@roxynka Ahojky, já jdu na první IUI za 14 dní a zajímalo by mě proč 2 IUI po sobě? Má to nejaký důvod? Jako není to vubec špatný napad, a ted nad tim taky premyslim 😀 jinak mam stejnou otázku jak @antoaneta zda te pred IUI prohlízeli a jak velky jsi mela folikul? já jdu na folikulometrii 28.4. a na IUI bud v pondelí 1.5. nebo utery 2.5. tak premyslim, že bych dr. rekla taky o dve IUI po sobe.

antoaneta
20. dub 2017

@lory303 no já právě o tom četla, když jsem hledala nějaké info o IUI a na jednom fóru, jinde, jeden doktor vysvětloval a mluvil o jejich postupu. Že teda je hrazených 6 IUI, většinou je postup 3krát po dvou! Že žena dojde 10-12DC na ultrazvuk, změří folikul, naplánují první IUI, případně dají injekci, klasicky, pak IUI, a někde už za den, u nich většinou za dva dny, přijde žena znovu, prohlídnou zda ovulace proběhla, vajíčko se uvolnilo a většinou provedou IUI znovu. Doslova napsal, že pro jistotu tam pošlou další - čerstvé spermie. Mně o tom v centru nikdo nic neřekl, ale jsem rozhodnutá, že když jsem si to přečetla, že to tak někde dělají a navíc @roxynka tady tuhle zkušenost popsala, tak se o to určitě budu zajímat pokud nám to nevyjde. Těm doktorům může být přece jedno, jak si svých 6 možností budu chtít vyčerpat. Za IUI jsem doplácela 700 Kč + doplatek za injekci, tak hold zaplatím 700 dvakrát. Pořád to není jak za IVF. Jenže možná taky proto, někde tuhle možnost ani nenabízejí😒, doufají v rozhodnutí pro IVF.
@roxynka čekáme na info😉

fialka77
20. dub 2017

Ahoj holky, letos jsem byla na první iui, která vyšla. Ale bohužel to skončilo jako ZT. Na průchodnosti vejcovodů jsem nebyla a iui dělali pouze jednou.

antoaneta
20. dub 2017

@fialka77 tak to je pozitivní zpráva, že ti to vyšlo napoprvé, škoda jen že s takovým koncem. Je to ale dobré znamení, že to jde a funguje to. Průchodnost není ani v tvém případě zapotřebí, možná jen kdyby se znovu opakoval nezdar, tak se zaměřit a dalším jiným vyšetřením zjistit proč těhotenství nepokračuje. A co teď dál? Co plánuješ nyní, půjdete do dalšího pokusu?

fialka77
20. dub 2017

@antoaneta Jsem ráda, že jsme alespoň zjistili, že to jde. Snad už se to nebude opakovat... Určitě, zkusíme další iui a uvidí se, jak to dopadne 😉

antoaneta
20. dub 2017

@fialka77 držím palce😉

fialka77
20. dub 2017

@antoaneta Děkuji 😉 Tobě také přeji, aby to vyšlo 🙂

lory303
20. dub 2017

@antoaneta asi se na to svojí dr. fakt zeptam ty jo... no to máš dobré, že platíš jen 700kč, já budu platit za iui 1500kc, takze bych platila 3000kc za dve :-/ pregnyl jde zadarmo... jinak byla jsi na prvním iui? nebo uz nejake mas za sebou? na pruchodnost vejcovodu jsi byla? mate nejaky problem nebo se jen nedari prirozene? my mame horsi spermie.

fialka77
20. dub 2017

Holky já za iui nic neplatila, jenom za injekci a potom doplatky za léky.

lory303
20. dub 2017

@fialka77 fakt? já 1500kc. Bez pojistovny by to bylo 2500kc

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Opravdu nic, pojišťovna hradí 6 pokusů za rok. Ale v některých CAR něco chtějí zaplatit, i když to jde na pojišťovnu.

lory303
20. dub 2017

@fialka77 tak to máš super 🙂 už máš termín dalšího IUI? 🙂

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Zatím, ještě ne. Protože jsem byla na revizi dělohy po ZT. Možná příští měsíc nebo další, uvidí se podle kontroly.

lory303
20. dub 2017

@fialka77 a na iui jsi sla protoze mate nejaky problem nebo se jen proste nedari sexem?

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Nejdříve mě léčila moje doktorka, kvůli problémům s ovulací, když se i přes léčbu nedařilo otěhotnět, tak mě předala do péče CAR.

lory303
20. dub 2017

@fialka77 jo táák, spermijky mate ok? my nesplnujeme normu ☹ norma je 32% a my mame 21% :-/

lory303
20. dub 2017

@fialka77 jsem zvedava zda nam iui pomuze 🙏

fialka77
20. dub 2017

@lory303 U nás byly v normě. Ale když udělali znovu vyšetření před iui, tak byl horší výsledek. Může to kolísat, tak uvidíme, jak to bude u dalšího pokusu.

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Musíme doufat, že iui vyjde 😉 Ty jsi byla také zatím na první?

lory303
20. dub 2017

@fialka77 já ještě nebyla na žádném. Dnes začínám špinit, takže zítra se mi rozjede MS a počítám, že iui vyjde tak na 3.5.-4.5. tak už se nemůžu dočkat. Předem se, ale informuji, zda máme i my šanci s horšími spermijkami :-/ když totiž vidim, že se nedaří uplne zdravym parum, tak u nas je sance mensi ☹

Strana