icon

Kolikátá IUI byla úspěšná?

cabalkova
29. črc 2009

Ahoj holky, kdo jste si nechali pomoct k miminku a podstoupily jste IUI, na pokolikate se to u vas povedlo? My zatim jedeme druhe kolo... 🙂

lory303
20. dub 2017

@fialka77 hlavne se bojim, aby mi ovulka nevysla na vikend ☹ to by byl další mesíc v haji.

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Iui doporučují právě, když je horší spermiogram, protože spermiím usnadní cestu. Takže šance určitě je 😉

lory303
20. dub 2017

@fialka77 dekuji :-* snad nam k necemu bude. O IVF zatim nechci premyslet... a na pruchodnosti vejcovodu jsi nebyla ze? ja zatim taky ne.

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Nebyla jsem předtím na průchodnosti vejcovodů. Přeji, aby ovulka vyšla dobře a první iui se povedlo 😉 U vás je jinak všechno v pořádku? Kvůli horšímu spermiogramu vám doporučili CAR?

lory303
20. dub 2017

@fialka77 já bych sla na pruchodnost roztokem, kdyby iui nevyslo, a pak další iui. Chci vyuzit vsech 6 za rok... jinak je u nas asi vse ok. Vajicek mam dost, vysledky z krve taky ok, ovulku mam pravidelnou jak hodinky ( az na to, ze nemam pozitivni ovu testy, nevim cim to je). Kdyz merim BT, tak ovulku na grafu vidim hned, ale ovu testy na me nefunguji... no a pritel ma tvar i mnozstvi spermii ok, jen pohyblivost snizenou. Mel 15% a po mesici braní vitaminu se mu zvysila na 21%... CAR nam nikdo nedoporucil, ani dr. ta mi proad tvrdi, ze jsem mlada a ze rok neni zadna dlouha doba, sama jsem si vyzadala zadanku na spermiogram a kdyz jsme zjistili, ze ma pritel poprve jen 15% pohyblivych, tak jsem uz asi vedela, kde je ten kamen urazu... nejdriv jsem nechtela o iui ani slyset, a teD? ted se ho nemuzu dockat...

lory303
20. dub 2017

@fialka77 jinak dekuji, tobe taky budu moc drzet palecky 🙂 a premyslela jsi o iui 2x v jednom tydnu? ja si to ted precetla a celkem mi to vrta hlavou.

fialka77
20. dub 2017

@lory303 O této možnosti mi nikdo v CAR neříkal. I když četla jsem o tom i předtím v nějaké diskuzi, myslím, že to dělají jenom někde. Protože většina má jenom jedno iui v cyklu.

fialka77
20. dub 2017

@lory303 Zatím bych do toho nešla, ale myslím, že mi to ani nabídnout. Při tom druhém už může být dávno po ovulaci a zbytečně by se vyplácal pokus.

sies
20. dub 2017

@antoaneta Tojo byla by to fajn, už plánovat tu výbavu a vše kolem🙂 jsem po druhém iui a zeptala jsem se na ten utrogestan a napsala mi ho s tím že to není nutnost,takže ho zkusim. Jinak já měla velikost folíků 18mm při iui a to je prej minimálka tak uvidim jak to dopadne za 14 dní.

antoaneta
20. dub 2017

@sies takže si nakonec do toho druhé teď šla, a dnes, jo? no to je super, že si to stihla🙂 a že ses zeptala na ten utrogestan. hele určitě ti neublíží a kdyby se spermijka chytla, tak naopak může pomoct. A oni ti před zavedením dělali ještě kontrolu? Mě jen ty dva dny předtím, to jsem měla folikul jeden 16 mm, večer píchla Ovitrelle a den na to jsem šla. Já myslím, že 18 není málo, po injekci ještě dozrál a spermije minimálně dva dny přežijí. Pokud by se ti zadařilo, byla by to určitě holka, ty prej vydrží. Budu držet palce🍀, já už si stříhám metr a posunuji vůlí čas😀 dnes je to 8 den po a to čekání je hrozné.

antoaneta
20. dub 2017

@lory303 no já se určitě na dva pokusy v cyklu zeptám pokud nám to teď nevyjde. IUI zkusíme max ještě dvakrát a pak IVF. Tlačí nás čas. Ty ceny jsou zajímavé, sice platím míň jak ty, ale nechápu, že někdo, třeba @fialka77 neplatila vůbec. Také chodím do státního caru, při nemocnici a přece je tam minimální doplatek. A co už vůbec nechápu, že někde, nebo u Vás mají o víkendu zavřeno. Fakt? To je divný. Přece cyklus si nemůžeš naplánovat, stejně tak příchod ovulace, a to nechápu, jak by to vyřešili, když byste procházeli úplnou stimulací třeba u IVF. To by Vás určitě pozvali, u nás se víkend, svátek neřeší.

antoaneta
20. dub 2017

Jinak já, na průchodnosti byla, s odstupem času dokonce třikrát. Jednou rentgenem, plyn, hnus, a dvakrát ultrazvukem, kontrastní látka, celkem ušlo. A problém je u nás tak trochu v obou. Já mám jen jeden vejcovod, jinak vše o.k., ovulace, cykly, dozrávání vajíček v rámci a v normě k věku, a manžel špatný spermiogram. Tehdy nám nedávali jinou možnost než IVF. Takže IVF. Ale pak s odstupem času se manželovi spermiogram rapidně zlepšil, dokonce je teď v normě, takže jsme si řekli že tentokrát bychom vyzkoušeli IUI, tak teď je to pro nás poprvé, první pokus, nativ, 8 den po. Samozřejmě že i teď nám doktoři řekli že větší šance je IVF, ale my jsme řekli, že když je spermiogram dobrý, tak to chceme zkusit a oni že teda jo. Je totiž možné, že jen jsme se prostě s manželem netrefili a nepotkávali😍 ve vhodnou dobu, kdy ovulace u mě probíhala a ještě na té správné straně, kde mám vejcovod. Takže uvidíme. Pokud se nezadaří, tak zkusíme ještě jednou, max. dvakrát IUI, a to si určitě řeknu i o ten zdvojnásobenej transfer v jednom cyklu. Komplikuje se nám to a hlavně prodlužuje, tím, že my se do dalšího pokusu můžem pustit až ob měsíc, tedy v době, kdy budu ovulovat na té správné straně, kde mám vejcovod. Pak už bychom to neprotahovali a rovnou IVF, čas běží a tlačí nás😒.

sies
20. dub 2017

@antoaneta nakonec nám to časově vyšlo a šla jsem do druhé iui,mám z toho dobrý pocit,že jsme nepromrhali další cyklus.Před zavedením kontrolu folíků nedělali,ale ptala jsem se dr.a prej když jsem měla den před iui folík 16 tak po tý injekci Ovitrelle je dnes 18 což se zdá v normě, ale ovulku budu mít určitě 1den po iui. Takže ty jsi měla 16mm dva dny před iui? Tak to je ještě lepší. Někde jsem četla,že né v každym folíku musí být vajíčko před prasknutím. Držím ti taky palce,ať už to vyjde a dej vědět jak jsi dopadla 🙂 jinak mám v plánu max 3 iui a mezi tim průchodnost když to teď nevyjde..

antoaneta
21. dub 2017

@sies aha tak si šla hned další den po kontrole, a injekci si píchala po tom vyšetření a další den si už šla, je zvláštní jak to dělají všude jinak. Třeba u tebe to naopak bylo lepší. Kdo ví. Spermie prý vydrží a na ovulku si počkají, tím že mě tak strašně bolelo břicho, po té injekci, tak mám naopak strach jestli ovulace u mě už neproběhla a neutekla než IUI proběhlo. Já se teda v těch velikostech folikulů nevyznám, co je dobrý a co je málo, nikde jsem se toho nedopátrala, nevím při jaké velikosti se vajíčko uvolňuje, dozrává 20 - 25 mm? a taky jak je to s tím vajíčkem, ne každý praskne, ne každý je vhodný. Nemůžu se těch informací dopátrat. Nezbývá než se spokojit s tím, co se dozvíme od lékařů, na půl pusy a věřit že ten postup u nás byl správný a naplánovaný na tu nejvhodnější dobu. A to ti řekli, že bude ovulace až další den, nebo si to myslíš ty? Pokud by to tak bylo tak si myslím, že zrovna u tebe by měl velkej smysl ten zdvojenej pokus, nebo aktivní snažení a dopomoc u Vás doma😉 držím palce

roxynka
21. dub 2017

@antoaneta vysvetlili mi, ze je to jako se sexem, cim vice v plodnych dnech to udelaji, tim je vetsi sance.Pojistovnou je hrazenych 6 v 3mesicich,takze 2 pokusy v jednom plodnem obdobi.Byla jsem prvne na pruchodnosti vejcovodu (bez narkozy),11 den po Ms na Iui, koukli ultrazvukem na folikuli, rekl ze jich mam 7 a ze za dva dny jeste vice a dalsi dozraji a to pujdu na druhe iui.Zase koukli ultrazvukem, bylo to dle jejich predstav, tak sli na to 🙂Jeste mi rekli, at to s manzelem jeste podporime v loznici.Rekl mi,ale az po druhem iui,ne po prvnim(nevim proc).

roxynka
21. dub 2017

@antoaneta presne jak jsi to popsala, tak to u me bylo 🙂

roxynka
21. dub 2017

@lory303 prohlizeli, ale velikost folikulu nerekli, jen, ze je to spravna velikost a dalsi,ze dozraji a to prijdu na 2iui. Mi pripadalo jit lepsi 2x v mesici a lekari taky. Jen pokud by to nemelo byt tak jak ma,zbytecne by druhy pokud nedelali.Ptala jsem se jestli muzu dalsi pokus,(kdyz tento nevyjde) zkusit bez hormonu, rekl, ze ano ,ale sance je pak mnohem nizsi.Chodim do eurofertilu v Ostrave.

roxynka
21. dub 2017

Holky a jak dlouho po iui si budete delat teh. testy? U me to je zitra 13 dni a asi uz to prubnu 🙂

marion2017
21. dub 2017

@cabalkova u nás napoprvé..

roxynka
21. dub 2017

@lory303 rekli mi, ze vzdycky delaji iui 2x v mesici, ze je pak vetsi sance.jen kdyby to na ultrazvuku nebylo ok, nedeli by to.Mela jsem z toho dobry pocit a rikam si, ze vic nez na 3 mesice to asi nebudu natahovat. Pokud to nevyjde, tak si dam chvilicku pauzu a asi ivf.Je mi 33let a uz to trva dlouho.U me nic nezjistili, jen manzel ma trochu spatny tvar :/

lory303
21. dub 2017

@roxynka ty jsi byla na pruchodnosti vejcovodu roztokem nebo laparoskopicky?ty jsi mela 7 folikulu? Ty jooo. Ja mam vzdy jen jeden :-/ a jak dlouho se snazite o mimi? Tehotensky test si zitra klidne uz udelej. To uz videt pujde 🙂 budu drzet palce 🙂 dej vedet jak jsi dopadla 🙂. Jinak sex po prvnim iui ti nedoporucili protoze urcite chteli at do druheho iui spermijky dozrajou. Urcite se vam zadarilo 🙂

roxynka
21. dub 2017

@lory303 jen tim roztokem, snazime se pres dva roky, jenze predtim jsme to s antikoncepci taky neresili.Jen jsme si davali pozor. Mudr mi rekl, ze mam 3 na jedne a 4 na druhe.Mam pry celkove nejak hyper moc vajicek a to pry je spatne paradoxne, ze ty navic jsou falesne a k nicemu.Tak pry hormonama podpori ty ok 🙂 zitra nebo v nedeli dam vedet.

lory303
21. dub 2017

@roxynka budu moc drzet palce :* na dve iui se taky zeptam v centru 🙂

antoaneta
21. dub 2017

@roxynka moc děkuji za info. Pokud to teď nevyjde, tak určitě budu chtít vyzkoušet další IUI, ale tentokrát se určitě na ty dva pokusy v cyklu zeptám a budu je chtít. Já chodím do Brna, tak jsem zvědavá, jak se tam na to budou tvářit, myslím, že to tam normálně nedělají, ani v té jejich příručce, co od nich mám, o takové možnosti nepíšou. Tak snad do toho budu moct mluvit, přece jenom je to moje tělo, moje pokusy a moje peníze, tak doufám že na to přistoupí. A kdyby se nějak cukali, tak si naplánuji výlet směr Ostrava 😀 pak bych se ozvala a mohli bychom vyplenit nějakou cukrárnu😀 chce to něco na nervy. Už aby byl příští týden, ve čtvrtek mám jít na krev. Dnes jsem 9 den po. Snad do té doby vydržím celá. Jak já ti závidím tvůj náskok 😉 a zítra teda budeš testovat? 13den už bys určitě mohla, to už bude vidět, a já myslím, že tam vidět něco bude, že se povede. Dvakrát posychrovaný, ještě doma potvrzený, to vyjít prostě musí. Navíc, ty příznaky....ještě je máš, přidalo se něco nového?

roxynka
21. dub 2017

Tak jsem to nevydrzela, udelala jsem test a jen jedna carka:(

roxynka
21. dub 2017

@antoaneta Tu cukrárnu bych brala🙂 jestli budes mit cestu, urcite se ozvi ;)

lory303
22. dub 2017

@roxynka vyzkousej test jeste dnes rano. Z ranni moci je to presnejsi. Dokud ms nedorazi, tak sance je :*

antoaneta
22. dub 2017

@roxynka a ani malej pidi dušíček? Nic? VYDRŽ!!!!! Pořád je šance, // čárky můžou ještě naskočit, když ne dnes, tak zítra a když ne zítra, tak třeba pozítří, nebo se to ukáže až s krví, ještě to nevzdávej, i když chápu, že prvotní nadšení je pryč, ale já věřím, že šance pořád je. Včera jsem už byla tak nahlodaná i tebou a natěšená, že jsem chtěla dneska už taky testovat, ale jsem teprve 10 den, a asi na to nemám testovat každej den a hledat tam duchy a zjišťovat jestli každým dnem zesilují, nebo ne. Doma mám tři testy a jestli se do toho pustím, tak možná nejdřív zítra, ale spíš až v pondělí. Takhle by mi vyšly do středy a ve čtvrtek jdu na krev. No uvidím.

antoaneta
22. dub 2017

@roxynka a jak budu mít cestu do Ostravy😀, tak se určitě ozvu a nějakou tu cukrárnu naplánujem😅 chce to trochu obalit nervy

fialka77
22. dub 2017

Holky já testovala az ten 14. den iui.

Strana