icon

Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?

elis84
16. srp 2011

Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji

loridagy
12. led 2018

@janunulinka presne tak sem to brala i ja zkusila to holt to nevyslo ale nemam si co vycitat udelala sem proto vse a mozna budes mit stesti a aspin 1 embrijko bude to pravy😉

janunulinka
12. led 2018

@loridagy ❤❤🙂

macek332
12. led 2018

@loridagy ja som na Vianoce potratila, mala som zamlklé tehotenstvo.. takže teraz ešte čakám, kým sa z krvného testu potvrdí, že hladina HCG je nulová a potom mám počkať 2 mesiace. Takže niekedy v březnu, keď všetko bude OK a sliznice bude pekne vysoká, tak bude KET. Máme ešte dvoch mrazáčkov 🙂

A ďakujem za informáciu ohľadom tých génov. To neznie vobec zle! 😉 Ja sa priznám, že už si ani nepametám popis tej našej darkyne. Beriem už emryjká ako naše a hotovo 🙂

Ale stále mám potrebu nejako vyjadriť vďaku tej darkyni, že mi poskytla možnosť otehotieť.. aj keď sa teda zatiaľ moc nedarí. Ale to už je iný príbeh...

loridagy
12. led 2018

Tiez som koncom augusta potratila...ale bolo to z vlastneho vajicka,teraz prvy krat z DV,dufam ze budeme mat aspon 7 kvalitnych embryji ,vraj nasa darkyna uz 2 krat darovala je jej 26 rokov,inac mne trvalo 5 tyzdnov kym kleslo HCG pod 5,ja verim ze vo februari sa vydari ,inac vraj maternicu mam jak mladica vsetko funguje u mna na 1 len uz tie stare vajcia co mam😂tak ja vo februari ostanem tehotna a ty v marci😉musime verit@macek332

loridagy
12. led 2018

@macek332 ja sa uz neviem dockat...som uz nervozna,a ty si das zaviest 1 embryo?

macek332
12. led 2018

@loridagy mrzí ma, čím si si prešla.. ja sama som z toho stále dosť smutná, ale zároveň sa už tiež neviem dočkať, keď sa zase budem mocť tešiť na miminko. Zároveň sa toho ale hrozne bojím. Pred touto smutnou udalosťou, som na nič také, ako zamlknuté tehotenstvo nemyslela.. teraz si neviem predstaviť tie stresy pred kažkou kontrolou. Na to sa moc neteším.. poznám sa 😉

Moja darkyňa má 30 rokov a či už pred tým darovala, to neviem. Teším sa s tebou, že už je všetko na dobrej ceste a verím, že sa ti to podarí na prvýkrát! 🙏

Tiež mám pocit, že to tentokrát už všetko dobre dopadne! Musí! 😀 Tiež som inak zdravá, len tie vajcia už nemám žiadne 😝

Pojdem iba do jedného embryjka. Som stále v prvom cykle IVF a keby som si teraz dala dve, tak by som prišla o prípadné 4. IVF (dúfam, že k tomu nikdy nedojde). Myslým, že také sú pravidlá poisťovne, nie? Inak, čo sa stalo mne naposledy.. mala som transfér jedného embrya a ono sa pri uhniezďovaní rozdelilo na dve! Takže obrovské prekvapenie na prvom ultrazvuku, keď sme videli biť dve srdiečka! 😉

macek332
12. led 2018

@loridagy inak súhlasím s touto tichou dohodou.. ty otehotnieš vo februári a ja v marci! 😍

loridagy
12. led 2018

@macek332 presne tak😉neviem ake su zakony v cesku a na sk ohladom poistovni ja zijem vo svajci uz 28 rokov vsetko si teda musim platit sama ...preto vzdy po 2 embryi si davam lebo je tam vecsia pravdepodobnost ze aspon 1 sa uchyti tak to bolo u mna v auguste no a v okt.sa neuchytilo ani jedno,je mi luto ze si potratila viem ako to boli...

loridagy
12. led 2018

@macek332 tiez to tak beriem ze nase embrya to budu a hotovo nic ine si nepripustam ja ich budem zivit vo mne budu rast...inac hannka17 ide v tom istom case na transfer ako ja okolo 15.2 plus minus ...tak uvidime verim tomu ze nam to vsetkym vyjde

macek332
12. led 2018

@loridagy tak to je potom iné, keď si samoplátca. Mne to teda lekárka aj tak nedoporučuje, kvoli vyššej rizikovosti, keby sa ujali obe. Ale rozhodnutie je aj tak na nás. Tiež som zvažovala dve. Zatiaľ som od toho nápadu upustila, hlavne teda kvoli tej poisťovni.

Inak ospravedlňujem sa za tú hroznú hrubku v slove "myslím" u predošlého príspevku 😝

loridagy
12. led 2018

Nemusis sa ospravedlnovat ja som na pol slovenka na pul ceska ale uz tak dlouho pisu jen v nemcine ze uz pravoois gramatika mi vöbec neide...

loridagy
12. led 2018

Rozhodla som sa toho roku rodim a hotovo uz je najvysi cas😉

loridagy
12. led 2018

@haninka 17 jak ses na tom ty?

haninka17
12. led 2018

@loridagy No my dvě otěhotnění přece spolu a jiný výsledek si nepripoustim

sticker
eviks
12. led 2018

Ahoj holky, držím vám všem moc palce. Mně dneska volali z IVF centra, že mi pojišťovna schválila další pokus IVF - no samozřejmě, že darovaná vajíčka. Už máme jednoho miláčka z darovaných doma a pokud by to šlo, byli bychom rádi ještě za jednoho. Každopádně v centru kontaktovali naší dárkyni a ta půjde na stimulaci asi za měsíc, jsem ráda, že do toho ještě jednou půjde - říkali mi, že byla od té doby co darovala nám ještě jednou. Je to takový zvláštní pocit, že nám někde běhají poloviční sourozenci🙂 Víme zatím jen o jednom, ale určitě jich bude víc vzhledem k tomu, že má už své dítě a předtím darovala v jiném centru. Tak jsem zvědavá na výsledek. Přistoupili jsme k této cestě, protože jsem se bála, že až budeme připraveni na druhé, už třeba dárkyně nebude chtít darovat, tak to udělá teď, embryjka se zamrazí v prvojádrech a až budeme moct na pokus, tak se rozmrazí a nechají dojít do 5. dne. Musíme s tím počkat, protože sem rodila s.c. a mám nějaké zdravotní problémy, které se zatím s těhotenstvím vylučují. Předběžně jsme se s lékaři dohodli na září-říjen, ale budou mi muset do té doby upravit medikaci a dodělat ještě nějaké testy na srážlivost krve. Nemáte s tím některá zkušenosti, nepíchaly ste fraxiparin apod? Doktorka mě straší, že budu muset píchat do břicha každý den celé těhotenství...

loridagy
12. led 2018

@haninka17 to si pis😉uz at mame unor

loridagy
12. led 2018

@eviks nevim ja skusenosti s fraxiparinem mam jenom po urazu kdyz sem mnela dolamane nohy a musela si ho pichat 3 mesice do bricha ,ale dalo se to a poznam jednu znamou ona si taky musela pichat cele tehotenstvi

ericia
19. led 2018

Ahojte dievčatá... Mňa čaká na jar IVF s darovanymi vajíčkami... Chcem sa vás spýtať, či niektorá chodíte do reprofit Brno? Doktorka mi povedala ze mi garantujú dve embrya... Teraz som sa dočítala, že sú to embrya grade 2 alebo grade 1... Neviete co to znamená? Ďakujem 😊 😘

loridagy
19. led 2018

Ahooj to znamena vybornej alebo dobrej kvality

ericia
19. led 2018

@loridagy ďakujem 😊

evikos
20. led 2018

@ericia Ahoj,já tam také chodím. Mám jeden neúspěšný cyklus za sebou.Kdyby Tě něco zajímalo,tak se zeptej.

loridagy
21. led 2018

@ericia a kedy ides na transfer?

monca79
21. led 2018

@ericia ahoj, taky chodím do Reprofitu Brna, mám za sebou neúspěšný cyklus s darovanými, ale ještě naštěstí máme 2 mrazáčky, teď jen uvažuju jestli je lepší jít hned příští měsíc, nebo chvíli počkat, jelikož mě to celkem vzalo... hodně jsem tomu věřila...

monca79
21. led 2018

@evikos ahoj, jen jsem se chtěla zeptat kolik vám dávali vajíček a kolik bylo embryjek, mi dávali 8, a zbyly jen tři blastocysty a jedna morulka - tu ale nemrazili , původně jsem myslela, že dávají všechna vajíčka od jedné dárkyně....děkuji

ericia
21. led 2018

@loridagy ja ešte nemám dátum.. Idem až v máji 😉

bassetlady
21. led 2018

@monca79 no jasně, že všechna. Za ty prachy, aby mi dali půlku. Bylo 17 vajuch, oplodnilo se 13 ( bez ISCI manžel má dobrý spermio). Do 5 dne to dalo 7 embryi. Dali mi hatchujici blastu a 4 další blasty špičkový kvality šly zmrazit.

ericia
21. led 2018

@monca79 ahoj... Mrzí ma, že ti to nevyšlo.. Ja tiež verím, že toto vyjde.. Môžem sa spýtať aký máš problém? Ja mam nizke amh...

ericia
21. led 2018

@monca79 asi by som na tvojom mieste si dala pauzu a išla do toho úplne fit po všetkých stránkach. Aj keď viem, že to nie je také ľahké☹️

evikos
22. led 2018

@monca79 Dárkyně měla 11 vajíček,9 se oplodnilo, po 5 dnech zůstaly 3 embrya. Ani jedno se nechytlo.

pauline79
22. led 2018

Ahoj holky, muzu se k vam pridat? Po 3 neuspesnych IVF jsme pristoupili k variante darovanych vajicek. Teprve jsme kontaktovali 2 centra (Helios a Repromeda) a rikam si, jak dlouho to asi muze trvat, nez darkyni sezenou... a jeste uvazuju, jestli nezkontaktovat i Reprofit. Mate s nim nektera zkusenost? Jak dlouho to trvalo vam? Dekuji 🙂

Strana