Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?
Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji
@petina1811 ano píšou 97 nehrazeno. O příspěvek u pojišťovny si musíš říct a hlavně třeba u VZP musíš splnit podmínky pro příspěvek. Tohle rozhodnutí je asi těžké s tím ti neporadím , já jinou možnost než darované nemám , takže jsem toto nikdy řešit nemusela.
@evelisi Vyplnit dotazník s požadavky , krevní skupinu,uhradit zálohu a pak čekání na dárkyní. Poté její odběr a partner . Čekáš kolik jich bude . Tvá příprava na transfer. To je tak v kostce
@nuffikterka Prosím te a da se někde zjistit kolik je ten příspěvek pojišťovny ? Jinak jsi Hodna ze mi odpovídas Děkuji
@petina1811 myslím že je to u VZP 35000
Holky co si myslíte o cvičení podle Mojžíšové a o mobilizaci kostrce ?? Pomáhá k uhnizdeni
@nuffikterka,holka jak se mas?co novyho?ja mela pred 6ti dny Ket...tak cekam...bojim
@petina1811 mě to stalo na pojišťovnu 68tis. Mám VZP. Z 10ti odebranych vajicek dárkyně máme 2 u ledu. Kvalita a/b.
@loylii v heliosu jo? To je docela velký úbytek z 10 na 2 ale to určíte vyjde staci jedno kvalitni😊 ja nevím jestli jít do darovabych nebo ještě zkusit svoje 😠
@petina1811 Gennet Praha. Jako za ty peníze jsem čekala ze jich bude třeba 6 a super kvality. Nakonec jsem 14 dni před transferem zjistila ze jsem prirozene tehu. Z těch všech hormonalnim příprav se mi tělo rozjelo.. ale já byla na 1000% smirena s darkyni. I jsem na tom viděla pozitiva😊
@loylii tak to je super tak nakonec se povedlo přirozene, a co byl ten hlavni impuls ze jste se rozhodli pro darovane vajicka
@petina1811 Odjakživa jsem nebrala antiko, nějak extra si nedavala pozor, vždy jsem měla obstojny vztah, ze by mimco nevadilo. Žila si jinak život na pohodu. V 36 letech jsem si řekla, ze do toho prastim poradně. Rok pravidelného sexiku, mimco nikde. Následovala - laparoskopie (odebrán vejcovod), hystereskopie, endokronologie, hematologie, genetika, imunologie. 2x ivf, z toho 7 embryi, ani náznak biochemka. Třetí ivf mi v půlce stopli, ze nereaguju na léčbu. Zbyl poslední 4.pokus. Doporučili darkyni, můj vek 38, nízké Amh, vysoké Fsh. Nekvalitní vajicka prý, mezitím přišli všechny výsledky těch testu. Štítna žláza špatná, genetika - prehozene chromozomy, hematologie - špatná srazlivost krve. Ok, tedy, vyplnění papíru na darkyni, a ze po transferu jejich vajicek budu brat všechny léky na ty moje vady, ať to donosim. Čekání na vajicka 5 měsíců, zaplacení cele částky. V mezicase čekání jsem brala Duphaston, který mi poprvé v životě zařídil MS po 28 dnech, namísto mých obvyklých 21. Vitaminy Femibion, E, Kontryhel čaj 5.-15.den cyklu. A sup já těhotná, a navíc dvojcata😎 jsem 33.tt.
@loylii no tak to je upne neuveritelne krásný příběh moc gratuluji
@petina1811 snad to doklepu🤓 ale zaplat pan bůh, ze dárkyně existují. Dávají nám obrovskou sanci❤️🙏
@loylii jakto ze se vlastni nechytnou a darovane ano tomu nerozumim ach jo
@petina1811 mě to bylo řečeno, ze to je třeba špatnou genetikou. Ze moje vlastní vajicko není kvalitní, má špatný chromozomy, proto se ani neuchyti v děloze. Navíc mě straší vek. 38 let. Prý už tenhle vek je sám od sebe směrodatný.
@loylii me je 27 a embryo jsme meli poslane na pgs tak genetika by mela byt dobra vy jste meli embrya geneticky zkontrolována? Je pravda ze tu genetiku jsme dali az teď u 3 ivf takže nemám jistotu že ty předesle ivf vkládali kvalitní embrya fakt je to složite hlavně se rozhodnout jestli to zkusit ještě s mými nebo jít do darovanych
@petina1811 mě dělali genetiku na moji zadost, protože jsme měli v rodine postiženy decko, sourozenec. Ale nikdy mi nedělali PGS, málo embryi. Tak se v nich nechtěli stourat. Jinak darkyni mi cpali úplně od zacatku. Ze jako ten vek, nízké Amh a vysoké Fsh. A já na ni kyvla až na poslední 4.pokus. Ale tvůj vek je ještě paráda!
@loylii to sice čas ještě mám ale příteli je 39 tak už by bylo na čase a hlavně taky těším ze kdybych šla do 4 ivf ještě se svýma tak pak kdyby to nevyšlo tak se asi ne doplatit za darovane bez pojišťovny 😕 jinak imunologie genetika je z nás v pořádku vlastne vse kRome toho ze nemam vejcovody a pritel fragmentaci dna speemii ale to se obchází metodou masc a pisci. Dvojčátka to je muj sen ale bohužel
@petina1811 nedoporučuji jit do 4.pokusu se svyma, pak se fakt nedoplatis... já co si zjistovala tak jako samoplatce 100 a více tisíc. A nedej bože kdyby ani to nevyšlo... a zkoušeli jste třeba Nativ? Nebo jako samoplatce další a další Ivf, ten poslední pokus si nechat fakt na darkyni. Když si zaplatíš vlastní Ivf bez žádosti na pojišťovnu, určitě to nebude drahy jak dárkyně, tam navíc platis ji odmenu cca 25tis.
Máš pravdu kdyby šla do 4 ivf tak s darovanymi Děkuji snad se někdy dočkáme
@loridagy no ahojky 😊, já čekám na genetiku, hematologii a imuno. Zatím relaxuju u zateplení fasády a kopu bazén 😂. Hubnu dávám se do kupy psychicky a partnersky. A až se budu cítit tak jdem pro posledního mrazacka 😉. Držím ti palce ✊🍀 ať to vyjde 🍀💕
@nuffikterka jee budete mit bazen,tak to je parada ja mela dnes na obed test uz pozitivni,ale vis jak to je...ja zatim stale potratila,no budu testovat zas za 3dny a za tyden krev,no a uvidime,zatim se nechci radovat😍
@loridagy 🍀🍀🍀🍀🍀 všechno klapne určitě , tak dej pak info a opatruj se 💕😊
@loridagy ahojky, tak co jak ti to dopadlo ? Doufám že dobře.
Já mám za sebou vyšetření a už vím i verdikty. Hematologie- doporučení po ketu a celé případně těhotenství pichat na trombózu.
Imunologie- hraniční štítná žláza a chlamidyova infekce. Z té jsem v šoku, s chlapem jsem 6 let. Ale že jsem to mohla chytit i jinak. No kdo ví jak dlouho to mám. A myslela jsem tohle každý CAR testuje .
Jinak vyhřezla ploténka a vysunutý obratel, blokace zad i pánve. To prý taky ovlivňuje mě nezdařené pokusy.
Ještě mě pošlou někam a už se budu bát co najdou 😂
@nuffikterka ahooj,tak hlavne,ze konecne te uz poposilali po vysetrenich,a NK bunky na imunologii ti delali?to je dost dulezite,je to vysetreni jestli tvoje telo neodbourava embryo,a co budes delat s blokaci zad a panve?fisiotherapie nebo chitopraktiker?ja mam problrm s krnic pateri mam zaseklej nerv a boli to fakt silene,chodim kazdy druhy den k Dr.chiropraktikovi a moc mi uz pomohl,ja sem dnes 6+4,s vcera sem mela prbni utz.a vse je v poradku a srdicko nam krasne bije,tak se modlim ab bylo i nadale vse v poradku a mrnousek rostl jak ma,jinak je mi pod psa bliju je mi spatne,a co ty jak to pude ted dal?😉🤗
Byla jsem na IVF ve Zlíně a povedlo se nám na 2.pokus. Teď jsem 21tt, půlku mám za sebou, už mi není ani tolik špatně a začínám si to konečně pořádně užívat.
@loridagy to se ještě radši zeptám , ale neříkala nic. Jsem objednana k fyzioterapeut ovi, ale až za dva měsíce . A teda do dalšího pokusu se teď moc nehrnu. Uvidíme kdy mě to chytne.
No užívej ty těhotenské strasti , i to je krásné. A ať jste zdraví 😘🍀

@nuffikterka ahojky Já už mám za sebou 2 ivf v jiném caru a 1 ivf teď v heliosu tady mi bylo odebrano 8 oocytu 6 oplodneno a 4 došli do stádia blastocysty 1 neslo vyšetřit tak je zaměřeno a 3 se posílali na pgs 2 byli spatne a 1 ok to mi minuly měsíc vložili ale nepodařilo se 😢 takže už mám jen 1 a to je nevysetrene takže tomu moc nevěřim ale třeba se povede půjdu teď v květnu na ket a kdy se nazadarilo tak nevím jestli není čas přijít k darovanym? Přece jen je to poslední pokus na pojistovnu tak nevím jak se rozhodnout pan primář texl ku mi volal ze jsou 2 spatne po pgs a ze když ve 26 letech jsem mela je 8 vajicek ze nyní možná uvazoval o darovanych ale ze je ještě šance ze se ro teď povede ja si zase říkám ze když 1 bylo v pořádku ze by to příští ivf mohlo byt třeba lepší fakt nevím co a jak a hlavně nechápu ceník v heliosu proc tam je napsaný 97 tisíc nahrazeno pojišťovnou tak me to docela máte