Pronatal Genus - Kolín, jaká byla spokojenost?
Ahoj holky, chystám se s žádankou na laparku do Kolína, v Pronatalu jsme už s přítelem byli, ale v Praze, Kolín je pro nás ale blíž. Chci se zeptat, jestli jste už některá v Genusu byla a jaká byla spokojenost? U nás Pražský Pronatal moc neobstál 😒 tak doufám, že Kolín bude lepší 😎
@salenas Diky za radu. Ja tyto preparaty moc nemusim, protoze mi to prijde jako kravina kupovat si bilkovinu, kdyz si muzu sestavit jidelnicek, ve kterem prijmu daleko vic bilkovin a to v normlani strave. Pisou ze ve 3 odmerkach Protifaru je to same mnozstvi bilkoviny jako ve 200ml mleka - 2,2g. Ve 100g sunky mas skoro 15g, ve 100g makrely v oleji mas 27g bilkovin. Takze ja jsem si udelala makrelovou pomazanku s tvarohem, ted si varim hrachovou polivku a vecer si dam kureci salat. Myslim, ze me to vyjde urcite vyhodneji, levneji a prijem bilkovin bude urcite vyssi...
@salenas no to teda, az se mi z te ceny za kryo protocili panenky 😉 Ale aspon bych uz treba nemusela na dalsi cyklus stimulace. Pristi tyden jdu na kontrolni UZ.
@fofinha šikulka, když si dokážeš na bílkovinu sestavit tak super jídelníček ! přesto mě to na klinice doporučovali, at něco ke klasické stravě připojím a nutridrinky jsou fakt nechutně drahý, tak jsem volila ten protifar
@anitram111 a máte je po dvou ? věřím,že určitě další kolo ivf potřebovat nebudeš !
@salenas ani nevim. Rekli mi, at se s laboratori domluvim v den zamrazeni a kdyz jsem tam volala, tak mi rekli, ze uz je zamrazeno. Po kolika teda nevim. To jsem se zapomnela zeptat 😳. Vzdycky me napadnou otazky az kdyz polozim telefon nebo kdyz odejdu z kontroly. Nejak vstrebavam informace a pak na otazky uplne zapomenu. Jak je to standardne? Chtela bych zavest 2, takze pokud by to bylo po dvou, tak je to v poradku, Ale kdyz to bylo tak velke mnozstvi embryi, tak fakt nevim.
@anitram111 a kolikátý den mrazili ? my měli dvě a jedno. A všechny ve stejném stádiu,nevíš ?
@salenas mrazilo se 5.den a embrya dosla do posledniho stadia, vic nevim. Pristi tyden fu na UZ, tak se zeptam.
@anitram111 to je nádhera!
@salenas mě estroferm právě že zabírá, ale beru ho už od druhého dne 1-1-1. O Agolutinu ani doktor nemluvil. Tak nevím zda se ho nezeptat až tam půjdu. Každá to máme asi jinak.
@michalka1403 klidně se ho optej,mě pomohl. Kolik míváš sliznici ? Já ze začátku problém neměla,až po stimulace a pak mě teda pomohl estrahexal,náplasti. Pila jsem kontryhel,kotvičník,jedla grepy a nepila kafe,po transferu hromada ananasu
@salenas sliznice po estroferm kolem 10 mm, také jsem s tím začala mít problém až po stimulaci. No zkusím se ho zeptat a uvidíme. 🙂 Po transferu se nesmí pít káva? To mi nikdo neříkal. Normálně jí totiž piju.😒
@michalka1403 To máš nádhernou sliznici,to jsem neměla ani po těch náplastech. No,při ivf by se nemělo,já to zjistila na netu,od jiných holek
http://www.ulekare.cz/clanek/jak-nejlepe-pripra...
A všude na netu to najdeš
@anitram111 ahojky, já doufám, že půjdu stejně jako ty další cyklus na ket 🙂 myslím, že leden/únor byl na folikuly v pronatalu docela plodný! já měla 28 folikulů, z toho 23 vajíček, 19 se podařilo oplodnit a do 5tého dne přežilo 9 embryí. dnes se dělala biopsie a bude následovat pgs. doufám, že alespoň polovina bude v pořádku a bude následovat transfer. jinak jsem moc ráda, že teď budu mít pár týdnů klid...
@fofinha Teda, ty jsi toho taky mela dost. Drzim palce at je jich co nejvic v poradku 😉 I ted je to pekny vysledek. Ja uz jdu v patek na 1.KET, jen premyslim, jestli vlozit 1 nebo 2 embrya, kdyz jich mam tolik. Jeste si to musime promyslet.
@anitram111 moc moc držím palečky !
@salenas dekuji 😉
@anitram111 a co na dvojčata partner? ten by byl rád? u nás by teda manžel preferoval dvojčata!!! :D ale já čím dál tím víc od toho nápadu ustupuju...
Já už bych do transferu dvou,po mých zkušenostech nešla. V květnu jsme o dvojky přišly a ted,ačkoliv byl transfer jednoho,jsem měla syndrom mizejícího dvojčete a do 16tt neustále krvácela. Hrozný nervy :(
@fofinha presne 😀 Pritel by chtel klidne dve najednou, ale kdyz si procitam na internetu vyhody a nevyhody dvojcat a zkusenosti maminek, tak od toho zacinam upoustet. Sance se 2 embryi na uchyceni se sice o cca 5% zvysi, ale dvojcata podle doktora jsou jen ve 20%.
😲
@anitram111 uzivas pred tim ketem nejake preparaty krome kyseliny listove? me kdysi dr budka doporucil inofolic, jednu krabici jsem douzivala a ted vaham zda-li si mam koupit dalsi...
@fofinha víš proč je inofolic doporučovaný ? Obsahuje látku inositol,která podporuje růst a zrání folikulů,navozuje lepší ovulaci a mužům zlepšuje kvalitu spermií. U nás na trhu jsou tři,inofolic,nosifol a fertiprona. Za mě vede fertiprona,stejně velké balení,ale levnější a navíc obsahuje kys listovou štěpenou, stejně jako femibion. Ale, aby inositol pomáhal,je potřeba dva sáčky denně, 4gr, proto je nejlepší koupit čistý inositol.
Pokud nemáte testy,zda vaše tělo umí rozštěpit kys. Listovou,kupte bud fertipronu nebo femibion

@anitram111 19 zamrazenych embryi, woow!!! :D:D To bych byla vysmátá!!! Já jdu na 90% v pondeli na punkci. Zitra na ultrazvuk, tak se to jeste upresni. Injekce si uz picham skoro poslepu a myslim, ze az je pichat nebudu, bude mi to chybet :D mam z toho docela ritual! :D