icon

První dítě po 42. roce, 6x oplodněná - váš názor?

dagmarj
20. říj 2016

ahoj holky, nechci tu vyvolat vlnu kritiky a nebo aby se tu maminky napadaly, ale zajímá mě váš názor, muj nevlastní bratr se seznamil s ženou, je ji přes 40let, vzali se ale nedařilo se jim otěhotnět, tak šla na umělé a nakonec se to povedlo až na pošesté. už to jsem si říkala že je proti přírodě. Ona už teda porodila, ale měla preeklampsii a udělali ji cisaře. dítko se narodilo donošené v termínu a váží 1500g a má 40cm. samozřejmě je v inkubátoru. oni i přes to všechno chtějí hned další, protože chtěl syna a to jim nevyšlo. to už se u mě zvedá adrenalin, jako by jim nestačilo to jak to vypadá teď. myslím si totiž, že holčička bude vždy menší a že tam hrozí i nějaké vyvojové vady, třeba ledviny, atd co se projeví časem, nemusí hned a bude vždy chudinka kvuli rodičům kteří jdou prostě proti přírodě. HLAVNĚ SE TU NEHÁDEJTE. DĚKUJI ZA NÁZOR. TŘEBA MI HO POMŮŽETE ZMĚNIT.

alisek
20. říj 2016

@komive @dagmarj a já bych jim svůj názor řekla, že by měli nejprve myslet na to narozené dítě co je v inkubáru, že s ním patrně budou mít dost práce a že by si měli hodně dobře promyslet další kolotoč s umělým oplodněním, protože budou mít plné ruce práce s prvním dítěte, chtějí snad aby bylo zdravé a mohlo žít plnohodnotný život i přes jeho nelehký start

cukricek123
20. říj 2016

@komive Za 1. mi není 20, za 2. sama čekám miminko a opravdu mi nepříjde normální, aby byla babička také maminkou stejně starého dítka, a za 3. moje mamka nezvládá 10letého bráchu, protože prostě její názory jsou úplně někde jinde, a jde krásně vidět, že se mnou si rozumí více než s ním. 🙂 Navíc už má ráda svůj klid i když mi to nepřizná. Ráda se chodí bavit a tak nějak "žije v luxusu" a není už nastavená na malé děti 🙂 Toť můj názor. Ale jak říkám, jsou matky po 40 a jsou super rodiče, ale dle mého to nedělá dobrotu. V obecné rovině.

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj hm, tak ty tu budeš zákládat diskusi a s nimi si o tom nepromluvíš mezi 6 ocima - tak kde to jako jsme - napřed za ními zajdi a pochlub se tím co jsi udělala, myslím že tě za to nepochválí - na to vem jed....

dagmarj
autor
20. říj 2016

@kolibricek36 😀 ona je mi ale uplně u pr.dele! psala jsem několikrát, že mám strach o to malé, né o ni, dítě je to co to všechno odnese at se narodí matce v 14 a nebo 40

komive
20. říj 2016

@dagmarj Já jsem ale v klidu naprostém. Ptala ses na názor, tak jsem ti ho napsala.

lajla
20. říj 2016

@alisek já si myslím že k tomu dojdou sami...už jen z času a fin důvodu,ja bych nerypala...ono kolikrát clovek mini...ale dopadne to jinak
Pokud si však můžou z vl kapsy dovolit tolik um oplodnění, jsou na tom fin skvěle a určitě budou mít pro dcerku to nej zázemí, muzou si někoho najmout atd atd

dagmarj
autor
20. říj 2016

@kolibricek36 já ale nic neudělala, to ona dělala 😀 nemám potřebu už znát její plány a názory. já si o ni obrázek udělala.

carmilla
20. říj 2016

Ahoj. Napíšu svůj názor úplně otevřeně. Rovnou předešlu, že je mi šestadvacet a teprve se budeme začínat pokoušet o první dítko, takže čekám reakce ve smyslu, že o tom ještě nemám ani páru apod. Leč přesto - pořizovat si dítě po čtyřicítce mi zodpovědné nepřipadá. Pracuji jako učitelka, a tak mám na rodičovských schůzkách možnost "mapovat" věkové složení rodičů...A odpusťte mi, že to napíšu takhle na férovku - mně osobně nepřipadá úplně v pořádku, že někteří rodiče šesťáčků vypadají (a nejen vypadají, ale i jsou ve věku, kdy by mohli být) jako regulérní prarodiče.... Nikomu rozhodně neupírám svaté právo na to mít děti, ale rozumný člověk by si měl nastavit nějakou hranici, za kterou už nepůjde...Třeba pro mě je ten strop skutečně u matky 40 let, u otce, dejme tomu, o pár let více. Sama jsem měla staršího otce, který zemřel v době, kdy jsem byla v prváku na VŠ...Ano, jistě, může se stát, že přijde nemoc či úraz a odejdeme v pětatřiceti, zatímco někdo je čipera ještě v pětaosmdesáti...ale ohánět se nahodilými případy jako argumentem, mi přijde slabé. Navíc sama ve své praxi vidím, že starší rodiče už dost často puberťáky prostě a jednoduše nezvládají...Mají k nim příliš daleko - a pak jsou buď moc benevolentní, nebo příliš přísní. Není přece pravda, že úderem osmnáctých narozenin přestaneme najednou maminku a tatínka potřebovat. Naopak, já už jsem samostatná, finančně soběstačná, ale jsem strašně ráda, že mamku mám, že je ještě ve věku, kdy je vitální a zdravá. Že ještě uvidí svoje vnoučata a že mi ještě udělí pár cenných rad do života...Tohle rodiče, kteří povijí dítko po čtyřicítce opravdu svým dětem zaručit nemohou...A mně to zkrátka přijde sobecké.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@lajla budu v to doufat a modlit se, aby to tak bylo a byla pro ně NO.1 a nevymyšleli nic dalšího

cukricek123
20. říj 2016

@carmilla naprosto souhlasím 🙂

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj hele, bud se jí nauč mít ráda a nepomlouvej - a hlavně nešiř tu co kdo udělal nebo neudělal, nebo se vykašli ...
oni to spolu zvládnou jsou na to dva - to ty si myslíš kdo ví co - život jim organizovat nesmíš - to tě doma nepoučili ...... 😕 😕 😕

komive
20. říj 2016

@cukricek123 Já nevím, kolik ti je, a v tom příspěvku je to vlastně jedno, dvacet bylo spíš myšleno ve smyslu "dvacátnice". Mně to normální přijde, kdysi taky ženy rodily od mládí až dokud jim to tělo umožnilo, a tak se mohly klidně stát ve 36 letech babičkou, pokud jim jejich osmnáctiletá dcera porodila vnouče. Dneska nám to přijde divný, protože se žije jinak, a babička je představa nějaké staré paní.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@carmilla moc děkuji za tvuj názor. ja se taky narodila mýmu tatkovi a bylo mu vic, nakonec mi umřel na IM ve 63letech a me z toho opravdu hej nebylo a není do teď. pořád bych ho potřebovala vedle sebe ale mám prostě smůlu. navic jsem taky zaviděla všem spolužákům jaké maji mladé rodiče. byla jsem posledí a vím jaké to je ze všech stran ve škole. ještě jednou moc dík.

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj neudělala, a co jako tady ve své založené diskusi děláš - pomlouváš - nejdřív jdi za ními a promluv si s ními, a nepiš tu o nich - tvůj problém to není

lajla
20. říj 2016

@dagmarj takže byste radši nebyla? Věřím že rodiče Vás neměli pozdě schválně.. nebo..?

dagmarj
autor
20. říj 2016

@kolibricek36 s tebou je to prostě marný, pořád si budeš mlet svoje.. už tvé příspěvky nebudu ani číst. není to k tématu

komive
20. říj 2016

@alisek Však je dobře, že bys jim ho takhle řekla.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@lajla no, stala jsem se a nebyla jsem plánovaná.. ale nechali si mě..

lajla
20. říj 2016

@dagmarj ..věřím,ze jste ráda...tuk tuk tuk

dagmarj
autor
20. říj 2016

@kolibricek36 Pomluva je trestným činem, který spáchá ten, kdo o jiném uvede takový nepravdivý údaj, který může značně ohrozit jeho vážnost před druhými osobami. VZPAMATUJ SE!!!

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj možná že to je vlastně tvůj blok - tak se s tím vyrovnej nebo běž k psychiatrovi ten ti pomůže

tysek9
20. říj 2016

Já myslím, že lidi by si neměli pořizovat dítě, pokud si nejsou jistí tím, že ho budou mít rádi a budou za něj vděční bez ohledu na pohlaví.
Tuhle nespokojenost s holčičkou (a samozřejmě i kdyby to bylo naopak s chlapečkem) nepochopím u nikoho, o to méně u lidí, o kterých autorka píše.

blecha94
20. říj 2016

@carmilla Máš pravdu. Ačkoliv mám sama mamku, co měla děti později (mě adoptovala ve 34 letech a ve 40 porodila ségru - byla zázrak, máma byla podle lékařů zcela neplodná, což jí řekli ve 26 letech) a já i ségra máme to štěstí, že mamka je ve svých 56 letech mladá duchem a fyzicky zcela zdravá a vitální, vidím na jejích vrstevnicích, že ne každá by zvládla děti v pubertě. Už prostě "babkovatěj", na konto se jim často přidává jedna nemoc za druhou, mají svoje problémy a do toho řešit nesoběstačný děti... 50+, to je věk na vnoučata, ne na dítě na 1. stupni ZŠ a kupu starostí k němu.

Jasný, ne každýmu se podaří mít podmínky i partnera dříve a já nesoudím ty, co prostě dřív jak ve 40 dítě nestihly, ale neměl by se z toho stávat standard a normální věc. Mojí ségře umřela poslední babička (v 81 letech), když jí bylo 11 a to je podle mě strašně smutný.

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj jo, kdo jsi že se opovažuješ na cti utrhat - nesmíš vyjevit ani skutečné ani své domnělé vady které vidíš na druhém - takže radím ti běž si sními promluvit ....

lajla
20. říj 2016

@tysek9 souhlas...leč je to naprostá fata Morgana... kolikrát nestacim zírat zde na koníků...po x letem snažení, potratech...atd atd...nevyšlo pohlaví... dotyčná brečí,je zklamaná,nevi.co.delat atd atd atd...nebo nevyšel páreček😞

dagmarj
autor
20. říj 2016

@lajla no je pravda že hromadu ženských chce další dítko kvuli tomu, že chce ještě druhé pohlaví. bohužel, stuj co stůj.

kika_21
20. říj 2016

@carmilla To bys musela být ženská, která děti nemůže mít a vyšlo to až pozdě, potom by se to dalo posuzovat, těžko se dá někdo soudit...Třeba teď říkáš tohle, potom třeba něco jiného-máma mi říkávala-zemřela ,mladá-ať nikdy nesoudím-divila jsem se tenkrát, proč jakási Rumunka nechala dítě v porodnici a utekla.

japona
20. říj 2016

@carmilla Jenže vy to stavíte tak, ze je lepsi mit dite v petadvaceti než ve čtyřiceti. To ti starší rodiče vedi také. Ale většinou okolnosti to nastaví tak, ze přijde čtyřicítka a volba je zda dítě mit bud pozdeji nebo zůstat bezdětný do konce života. A ted babo raď..

carmilla
20. říj 2016

@kika_21 Já nikoho neodsuzuji, zakladatelka si jen chtěla udělat obrázek o "veřejném mínění" na tuto problematiku, tak jsem jí jen poskytla svůj pohled na věc a svoji zkušenost. 🙂 Myslím si prostě, že ne všechno v životě je jakýmsi nezadatelným právem, že některé věci jsou spíše výsadou...a člověk by měl ten život prožít tak, aby byl spokojený, nemusel se za sebe stydět a měl pocit, že prožil smysluplný hezký život...Přijde mi zkrátka poněkud sobecké, jakkoli je ta touha po dětech silná a legitimní, jít do toho za každou cenu, navzdory věku, svým duševním i fyzickým silám, navzdory přírodě. Mimochodem, jeden slovutný gynekolog prohlásil jednu nepopulární pravdu, bylo to sice na hranici etiky, ale něco na tom je - dnes se děti rodí lidem, u kterých by před pár lety či pár desítkami let bylo absolutně nemyslitelné, aby vlastní děti měli...věda jim pomůže. Nicméně příroda má ke všemu své důvody - i k tomu, proč někomu "nedovolit" děti mít...

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj a tvoje švagrová je v které skupině? když s ní o tom nemluvíš, asi těžko budeš vědět proč chtějí druhé - ty se svýmy rádoby dobrými úmysly se chováš jak nějaký puberták ... co si mylsí ýže jen on má pravdu a nikdo jiný ...

Strana