icon

První dítě po 42. roce, 6x oplodněná - váš názor?

dagmarj
20. říj 2016

ahoj holky, nechci tu vyvolat vlnu kritiky a nebo aby se tu maminky napadaly, ale zajímá mě váš názor, muj nevlastní bratr se seznamil s ženou, je ji přes 40let, vzali se ale nedařilo se jim otěhotnět, tak šla na umělé a nakonec se to povedlo až na pošesté. už to jsem si říkala že je proti přírodě. Ona už teda porodila, ale měla preeklampsii a udělali ji cisaře. dítko se narodilo donošené v termínu a váží 1500g a má 40cm. samozřejmě je v inkubátoru. oni i přes to všechno chtějí hned další, protože chtěl syna a to jim nevyšlo. to už se u mě zvedá adrenalin, jako by jim nestačilo to jak to vypadá teď. myslím si totiž, že holčička bude vždy menší a že tam hrozí i nějaké vyvojové vady, třeba ledviny, atd co se projeví časem, nemusí hned a bude vždy chudinka kvuli rodičům kteří jdou prostě proti přírodě. HLAVNĚ SE TU NEHÁDEJTE. DĚKUJI ZA NÁZOR. TŘEBA MI HO POMŮŽETE ZMĚNIT.

komive
21. říj 2016

@astyna To víš, muselo to být 😀

dagmarj
autor
21. říj 2016

@astyna heeeej, na tom ale fakt něco je! 😉

dagmarj
autor
21. říj 2016

@astyna 😀 😀 😀 😀

journals
21. říj 2016

@komive Buď v klidu, můj až ve 35 a mě, přestože bych už skoro měla být za zenitem, kdy bych na dítě mohla pomýšlet (dle něktrých výrazně mladších), tak o něm přemýšlet teprve začínám 😀

dagmarj
autor
21. říj 2016

no... ja jdu něco dělat, názorů mam na 9stran a to mi stačilo

tahejhula
21. říj 2016

@astyna Jestli je myslen vek mentalni, tak u mnoha jedincu je jasne, proc nikdy nic. 😁

journals
21. říj 2016

A moje sousedka taky říká, že děti se namají mít za svobodna, nemá se bydlet před svatbou a nemáš se přecpávat na noc. S tím taky v dnešní době tak souhlasíte? 😉

astyna
21. říj 2016

@tahejhula

Když vidím řádit svého manžela na dětském odstrkávadle, tak si říkám, že to je fakt jen číslo 😀

astyna
21. říj 2016

@journals

pokud to je ta stejná žena, tak ano 😠

alcar
21. říj 2016

@dagmarj no pokud svagrova primo tobe do oci rekne (bude se chtit sverit), ze dalsi dite uz opravdu nechce, ale ze ji tvuj bratr nuti, tak ano, potom je namiste tveho bratra srovnat do late, at se vzpamatuje, ze pouze o jeho tuzbach to neni. Jinak si muzes nadavat a stezovat jen tady na foru, s tim nic neudelas. Nazorove, jak vidno, je vetsina stejne proti tobe a souhlasi s tim, ze i ve 42 ma zena pravo pocit dite.

tahejhula
21. říj 2016

@journals S tim jidlem na noc souhlasim, protoze pak bliju. 😁😂😂

lamia
21. říj 2016

@dagmarj Stejně nezbyde než respektovat jejich rozhodnuti at je na to Vas názor jakýkoliv. Pokusila bych se ale nenarusit vzajemne vztahy. Moje tchyně kdysi velmi těžce nesla moje třetí těhotenství (to ještě netušila,ze budeme mít deti 4🙂) a bohužel to neustala nedat najevo, naše vzajemne vztahy to hodně narušilo.

karja
21. říj 2016

@astyna Škoda, že se nám to tu zvrtává v takové hnusné rýpavé komentáře.... Každý den děkujte za to, že se Vám povedlo najít správnýho chlapa do třiceti a povedly se Vám s ním děti. Ono to někdy nebývá tak jednoduché a život se vydá po úplně jiné cestě, než jste plánovala. Ale zkušenost je nepřenositelná...

astyna
21. říj 2016

Forrest Gump říkal: pro hlupáka, každý hloupý 😀 s tím souhlasím maximálně 😀

astyna
21. říj 2016

@karja

Já jsem si prošla takovými věcmi, že by se vám zježily chlupy po celém těle. Od potratu, po smrt přítele, po bezdomovectví...Ale je potřeba se ze všeho poučit, protože jen hlupák stále dokola dělá ty stejné chyby...

blecha94
21. říj 2016

@journals Člověk mladší, než-li ty, nemůže mít vlastní názor?

karja
21. říj 2016

@astyna S tím s Vámi plně souhlasím. Je třeba se poučit. Život je těžký, na každého čeká to jeho trápení. Ehm - potrat mám taky za sebou, smrt několika blízkých lidí taky, lidi bez domova jsem nikdy nesoudila, protože vím, jak je snadné se ocitnout v nouzi... A proto, co už jste zažila, byste mohla mít pochopení pro trápení jiných.

astyna
21. říj 2016

@karja

Jsou i tak věci, které nepochopím - stále je co se učit 😉

journals
21. říj 2016

@blecha94 Názor ano, ale pozor na soudy o nichž člověk nic neví 😉

karja
21. říj 2016

@astyna Naštěstí Vás tato lekce minula. A doufám, že na Vás další nečekají...

blecha94
21. říj 2016

@journals To, že je někomu méně, znamená, že toho ví méně, než-li ty?

journals
21. říj 2016

@blecha94 Nechceš mi trvdit, že jsi byla v situaci, kdy ti bylo 40 a moc jsi chtěla miminko, že ne? 😀

blecha94
21. říj 2016

@journals Nechceš mi tvrdit, že žiješ můj život, vidíš mi do hlavy a tak víš, že ho jednou chtít budu, že ne? 🙂

astyna
21. říj 2016

@karja

Každý svého štěstí strůjce 😀 asi tak...

journals
21. říj 2016

@blecha94 Ale však to netvrdím 🙂 ale přečti si, k čemu jsem to psala a k jakému stylu. Co by kdyby sem vůbec nepatří, to motáš hrušky s jabkama

karja
21. říj 2016

Tak jsem si dnes vzala homeoffice a zatím jsem teda moc nepokročila🙂 Diskuze mě nepustí! Ještě, že je po netu, jinak by už možná došlo i na potyčky🙂 A doufám, že ta v úvodu zmíněná maminka i holčička jsou v pořádku🙂 A teď už jdu opravdu makat. 😀 Pěkný den všem. Mladým i starším, maminám i nemaminám...

karja
21. říj 2016

@astyna A někdy člověk míní a pámbů mění... Štěstí lze strojit jen do určité míry.

blecha94
21. říj 2016

@journals Řekla bych, že ses tu několika příspěvky obula do lidí, kterým je 20. Vykreslila si je jako naivky, co o životě nic nevědí, nemají nic za sebou, a proto jsou všechny jejich názory na věc absolutně mimo a nejlépe by udělali, kdyby drželi pysk a krok, protože tahle diskuze je jen pro životem protřelé ženy 35+. 😀

Osobně si nemyslím, že se dostanu do situace, kdy si ve 35-40 letech uvědomím, že bych chtěla PRVNÍ miminko - logicky, já už dítě mám. Nebylo to v plánu, na můj vkus jsem otěhotněla brzy, moje představa byla taková, že se matkou stanu mezi 25-30 lety, takže i o tom, že život často plyne tak trochu jinak, než by člověk chtěl, vím.
Navíc jsem několikrát zmínila, že mám absolutní pochopení pro ženy, kterým se dlouho dítě nedaří a nakonec se to povede na sklonku čtyřicítky (což je mimochodem případ i mojí maminky) - jen jsem se vyjádřila, že takové by pak měly cítit pokoru a radost z jednoho potomka, tím spíš, že ať se člověk duševně cítí jakkoliv, tělo stárne bez ohledu na naše pocity a ve 40 je ženská víceméně pár let od počátku menopauzy, takže mít zdravé dítě je zázrak.
Co nechápu je dlouhodobé ÚMYSLNÉ odkládání těhotenství kvůli kariéře/cestování/hledání prince na bílém koni a následné stezky, proč jiné (povětšinou o dost mladší) dítě mají a já ne. Ovšem nikomu nepřeju, aby měl problémy a dítěte se nedočkal. Nesmíme však zapomínat, že mít dítě není právo. 😉

journals
21. říj 2016

@blecha94 Přečti si co píšu, na koho a na co reaguju a pak se můžeme bavit...

kika_21
21. říj 2016

@astyna Více pokory, prosím a už zde mlčím, jdu pracovat. 🤐

Strana