První IVF. Jaká je úspěšnost?

luza1
8. srp 2023

IVF. Jaká úspěšnost?
21. máme první konzultaci, kdybychom oba byly zdraví, a doporučili nám spíš inseminaci můžeme si sami zvolit?
Raději bych IVF, inseminace mi přijde málo spolehlivá. 🙂
Děkuji.
Jsem mladá (22) ale po 2 rokach snažení stále nic.

merope
8. srp 2023

My měli inseminaci v podstatě 100% na pojišťovnu, platila jsem jenom Utrogestan a nevím, zda injekce na vyvolání ovulace byla na pojišťovnu (ale tuším taky). Takže to určitě je dobrá věc "pro začátek", ale nezaseknout se na tom.

No a pak jsem inseminacemi "vyplňovala" čas mezi IVFky.

Nicméně pokud je ti 22 a po 2 letech snažení pořád nic, je dost možné, že "něco" najdou - a uvidíš co a podle toho se pak volí. Nicméně pokud pro vás bude inseminace, tak bych ji na vyzkoušení (třeba 3 pokusy po měsíci) nezavrhovala.

kris96
8. srp 2023

My máme 4 letou dceru, ta se nám povedla po 5ti měsících snažení přirozeně. Teď to budou 2 roky co se nám nedaří druhé. Všechna vyšetření máme v pořádku. Já mám oba vejcovody průchozí, ovulace probíhá, manžel luxusní spermiogram. Takže nám doporučili IUI, že IVF nemá zatím smysl. Mame za sebou 3 neúspěšné IUI a dnes jsme začali první den stimulace IVF. Je mi 26, manželovi 32 a jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne 🙈 Každopádně člověk nedokáže předem říct, zda to IUI smysl má nebo ne. Je to takový “lepší” sex.

marketa1218
Autor odpověď smazal
Zobraz
clairexr
9. srp 2023

@luza1 Mate jeste super vek, takze pokud by vam nic nenasli, tak klidne zkuste prvne IUI. My jsme tedy meli vek cca vpohode (30), akorat spatny spermiogram, sli jsme rovnou do IVF i s genetickym testovanim embryii a uspesnost byla dohromady dva cykly a az 3. KET. Takze ja osobne bych sla rovnou do IVF se vsim vsudy, ani to neni jistota, ze to vyjde hned napoprvy.

amalka2981
9. srp 2023

Ahoj. My se snažili s manželem skoro 3 roky o miminko. Po 2 letech, kdy jsme se snažili přirozeně (jen s pomocí doktora, kterými hlídal ovulaci), jsme navštívili CAR, kde nám nejdříve dělali vyšetření (genetiku, spermiogram) - vše bylo v pořádku, ovulace probíhala, jen se prostě nedařilo, tak pan doktor doporučil IUI. Přišlo mi to jako fajn start, i když jsem si říkala, že máme sex opravdu často a byla jsem trošku skeptická k tomu, že by tohle mohlo pomoct. Byli jsme domluvení na 2 pokusy IUI a následně pak mělo být IVF. Pokusy byly opravdu jen dva a na IVF jsem už pak nesla, protože jsem otěhotněla hned po druhém pokusu. Takže za mě IUI super 🙂 Teď začínám 32. týden těhotenství a čekáme chlapečka ❤️ Přeji hodně štěstí, aby se taky brzy zadařilo! ❤️

luza1
autor
9. srp 2023

@amalka2981 Moc děkuji za naději 🌹 a gratuluji 🙂 !

amalka2981
10. srp 2023

@luza1 Děkujeme ♥️ Jako já si myslím, že pokud nemáte žádný problém a prostě se jen nedaří, tak ta i seminace je určitě nejlepší začátek. ♥️ Navíc je to bezbolestné a není třeba žádná extra příprava, jen se hlídá ovulace 🙂 Držím pěsti! 🙏