icon

První kroky do CARu

cincinnati
27. zář 2010

Ahoj všem nově příchozím. Vzhledem k tomu, že témata v sekci neplodnost už nějakou dobu existují, jsou rozjetá a pro nově příchozí je těžké se do některého z témat zapojit, otvírám proto tuto novou diskuzi. Měla by sloužit ke sdělování informací a zážitků z prvních a dalších kroků při hledání řešení "neplodnosti" a také k předávání s tím souvisejících zkušeností....

cincinnati
autor
2. lis 2010

@haaninaa Doufám, doufám ...

svoba
2. lis 2010

@cincinnati - tfuj! tfuj! držim palce!!! pak dej vědět 🙂

jemi
2. lis 2010

Ahoj holky ráda bych se přidala do vaší diskuse, ještě jsem nestihla tech 10 stránek zkouknout, ale vrhnu se na to. S maželem se o mimčo snažíme 1 rok a nějakých 8 měsíců. Po vysazení antikoncepce bylo všechno v pořádku(ovulace, menstruace..) asi po 8 měsících jsem začínala s blížicí se menstruací špinit. Doktor to řešil utrogestanem-nepomáhal a špinění se zhoršovalo-takže od ovulace do menstruace jsem špinila. Hormonální profil i spermie jsou v pořádku. Jsem hubená, tak se snažím přibrat, teda moc mi to nejde, ale doktor říká, že když ovuluji tak jinej problém v hmotnosti by neměl být. Pak jsem se dočetla že na špinění pomáhá vitamín b6 nebo femigard-pro jistotu jsem nasadila oboje (b6 v podobe pangaminu) a špinění se podstatně zlepšilo, teď mě prozměnu trápí krátka luteální fáze (tak 10 dní)-progesteronem to ale nebude, protože ms i přes utrogestan dostanu(nestihnu ho ani vysadit a je tu ms). Od příštího cyklu zkoušíme clostibelith(dává se na podporu ovulace), ale mě by prí mohl pomoci nastartovat tělo. Nejbližší krok pro nás je právě CAR nebo laparoskopie :(

jemi
2. lis 2010

tak jak to tady čtu, tak začínám uvažovat, že příšti návštěvu u gyn se nechám objednat do Caru a zkusíme IUI (z vaší diskuse to vypadá slibně a když ještě ročně platí pojištovna 6x iui tak proč to nezkusit). S manželem jsme poměrně mladý pár(25 a 30 let), ale po miminku toužíme 2 roky a nějak to pořád nevychází

cincinnati
autor
2. lis 2010

@jemi Tak snad budete mít štěstí, budu vám držet pěstičky

svoba
3. lis 2010

@jemi - nejdřív zkus ještě u obvoďáka odběr - test na štítnou žlázu a třeba i imunobioloii v Podolí. stejně bych do CAR zašla. my tam šli po roce neúspěšnýho snažení. udělaj ti svý testy, takže to taky není hned. přeju hodně štěstí! 🙂

jemi
3. lis 2010

děkuji za podporu, u obvodačky jsem byla když jsme se začali snažit, nejdřív vyšla obecně štítna žláza vyšší, tak jsem za měsíc dávala krev znovu(už dělali podrobně) a vše vyšlo v pořádku. Když jsem byla od gynekologa na hormonálním profilu tak mi tam taky zaškrtl i štítnou žlázi a znova v pohodě, takže tím to asi nebude. Teď už 2 měsíce se snažím cvičit Mojžíšovku(teda né uplně poctivě, jsou dny kdy sice prolítnu všechny cviky, ale 40krát je rozhodně neopakuji). A doporučuji zapracovat na správném držení těla, mě tak holčina která mi cviky na Mojžíšovku ukazovala hned sjela, že stojím hrozně a musím si to teď hlídat (prý se pak pohlavní ográny špatně prokrvují)-nevím jak to popsat, ale měla jsem vystrčené břicho a zadek-ted mám vystrčit prsa a zbytek zatáhnout 🙂

svoba
3. lis 2010

@jemi - jasně. musíme držet pospolu a dodávat si sílu vzájemně! 😎
já taky cvičila mojžíšku. klid. špatný držení těla má snad dneska každej. já taky dostala napomenutí.
tak to se jistě brzy zadaří. určo zkuste IUI. držim palce!!!!!!

haaninaa
3. lis 2010

@jemi - ahojky, IUI nic nezkazíte, je to nejjednodušší metoda a když máme svoje spermie, tak platíš akurát doplatek za léky, jinak je to grátis.... takže paráda... Další problém by mohl být právě v protilátkách, proto se provádí imunologie.... Držím palce, ať v centru pomůžou a vše je OK... 😉 😉

svoba
3. lis 2010

tři holky v lázních tvrdily, že jim našly protilátky proti spermatu jejich partnerů/manželů. prý je to častý. tak bych to asi tolik neřešila. dvě otěhotněly přirozeně. nám taky řekli, že přirozeně to nepůjde (kvůli výsledkům z manželova spermiogramu) a povedlo se, takže ...

amadores
4. lis 2010

V těch protilátkách, co mi vysvětlila mudra není jen ten problém s otěhotněním, ale větší pak je s udržením a možným potratem, či MA.A to by člověk řekl, že když už se to "spojí", tak protilátky na spermie nemohou dál na vývoj vadit.

@svoba kdy budete mít výlsdeky imuna?Kdyby vám něco našli, tak se hned objednejte na kontrolu, zase mají 3 měsíční termíny.Ch jo...

svoba
4. lis 2010

@amadores - šmarjá. to je na dlouhý lokte. jo, já se právě bojim dalšího potratu. to je hrozný. tolik překážek ... ☹

svoba
4. lis 2010

@amadores - ještě mám dotaz. ale když ti něco najdou, daj ti léky na tři měsíce a pak je kontrola. tj. další odběry? pochopila jsem ten proces celej správně? kamarádka říkala něco o sex.abstinenci. je to tak? už z toho mám zase depky.

amadores
4. lis 2010

@svoba jo ,dobře to chápeš.A sex pouze po tu dobu s kondomem.Což je pro mne asi horší představa, než ty další 3 měsíce čekání, plus vlastně pak na výsledky min.3 týdny. Doufám, že vám nic nenajdou. 🙂
My jdeme na kontrolu v půli ledna.
A ještě teď zvažuju, zda si nenechat vzít teď v té době prodlevy neprůchodnej vejcovod.Před IVF by to bylo na místě.
Příští týden jdeme do CARu, tak to tam s nima musím probrat.

svoba
4. lis 2010

@amadores - jdou na mě mrákoty! my 3 měsíce bez sexu nemůžem existovat. a kondom taky nic moc. no, a hlavně další čekání. no, počkáme ještě pár dní. já ještě pořád nevolala tomu novému gynekologovi.moc práce. musim doufat v lepší zítřky, jinak bych se usoužila ...

andilekpanenka
5. lis 2010

@haaninaa Ahoj, můžu se zeptat kolik stojí doplatek za léky, když jdeš na IUI?

haaninaa
5. lis 2010

@andilekpanenka - ahojky, já sice nevím, jaké máš léky, já brala vždycky Clostylbegyt, od 5 dne ms, a za ten jsem doplácela 30 Kč. Je to malá sklenička, v ní je 10 tbl, a bere se 1-0-1. A pak Utrogestan, ten se zavádí po IUI, v krabičce je 30 tbl a doplácela jsem 37 Kč, takže jsou to spíš desetikorunky, žádná tragédie.... To s IVF je to dražší... 😀 😀 😀

jemi
7. lis 2010

@haaninaa Asi jak kde, já teď mám taky Clostylbegyt a utrogestan a platila jsem mnohem víc(za Clostylbegyt 99kč a za utrogestan 141Kč) ale stejně to není nic hroznýho.

jemi
7. lis 2010

@svoba Ahoj svýho doktora jsem se taky na protilátky ptala a říkal, že to ani moc nevyšetřují, protože v CARU většinou nasadí kortikoidy každému a ty právě pomáhají proti protilátkam(jak spermie tak proti vajíčku) a že z imuna přijde výsledek buď že nic nenašli, nebo že se má provádět styk určitou dobu pouze s kondomem, nebo že je potřeba nasadit kortikoidy-nijak jinak se to prý neřeší(ale píšu jen to co říkal doktor, takže jiný tro třeba dělají jinak)

svoba
7. lis 2010

@jemi - děkuju za info! příští týden se dozvíme výsledky. bojim se toho jak čert kříže. další čekání obulim jako děcko. chjo ☹ já stále doufám v přírodní cestu.

jemi
7. lis 2010

@svoba Držím palce ať to dopadne dobře, já včera dostala ms(to mě už ani tolik nepřekvapuje, bohužel luteálni fáze i přes utrogestan 9dní tak to budu muset nějak řešit). Od uterý beru poprvé clostilbegyt, tak doufám, že se zadaří. Teď jsem studovala anglické stránky a zítra v lékarně zakoupim vitamín B6(prý prodlužuje luteální fázi-množství 50-200mg na den).

amadores
7. lis 2010

@svoba držím palce, ať nic nenajdou.Já to přirozeně už vzdávám, nemám věk na to čekat další roky.V úterý jdeme prvně do CARu, zavalím je dotazama a doufám, že po novém roce,kontrole BI a dovyšetření trombofílíí by se mohlo začít něco dít. 😉

svoba
7. lis 2010

@jemi - vidíš, mně ted krámy končí. začaly mi o pět dní dřív, což je u mně velmi neobvyklý. mám to přesný jak hodinky. já už to ani neobrečela. já nic o své luteální fázi ani nevim. ovulku jsem kdysi měřila, to mi moc nešlo a pak testy ukázaly v polovině cyklu. a jak to ty sleduješ?

svoba
7. lis 2010

@amadores - to chápu. mám hodně kamarádek z lázní, který to maj stejně. mně ted bude 29, tak chci ještě chvilku počkat a doufat. ale nevim. třeba v létě půjdem na ivf. čekání a neúspěchy mě bolí. jistě - každou z nás. ☹

amadores
8. lis 2010

@svoba tak to jsi ještě mladice... 😵 tak to ještě vydrž s IVF. 😉

svoba
8. lis 2010

@amadores - máš pravdu. zkusim odolat svodům rychlého otěhotnění pomocí ivf. jenže my miminko fakt už tak chceme ... ☹

amadores
8. lis 2010

@svoba ono kolikrát to ani v tom CARu nejde tak rychle, jak si člověk myslí... 😒
A pořád je to více rizikové, než normální otěhotnění.Ona to pro tělo fakt není sranda... 😒 A to nemluvím o tom, že to normální je i zábavné.... 😀 😀 Takže určitě není kam spěchat, když věk či jiné okolnosti člověka netlačí...

svoba
8. lis 2010

@amadores - my už v CARu byli. psychicky jsem se připravovala na ivf. pak otěhotněla. jedna kamarádka mi líčila injekce hormonů jako peklo, druhá jako pohodu a že celý ivf je vlastně procházka růžovým sadem. a to to absolvovala třikrát.

andilekpanenka
9. lis 2010

@haaninaa Ahojky jéé děkuji, tak to jsi mě potešila, já hned myslela, kolik to nebude stát. Zatím neberu nic, jdeme na první prohlídku (sezení) v prosinci, tak tam mi snad řeknout co začít brát. Děkuji

svoba
9. lis 2010

achjo, holky, já dneska zase depkařim. vše mi přijde beznadějné a nevidim světlo na konci cesty ☹

Strana