Reprofit Olomouc. Chodíte tam taky?
haloooo není tu někdo se mnou, kdo chodí do Reprofitu v Olomouci? k dr. Machačovi. Nemám si s kým pokecat. 🙂
@destovakapka to mne mrzí, že ti to nedopadlo ... GS znamená Gestational sac = gestační váček ... jak projasnění tak GS znamená, že se tam prostě něco dělo, ťuklo se tam těhotenství a zamlklo ... ač teď možná vypadá vše negativně, tak buď ráda že tvoje tělo funguje, snaží se, umí otěhotnět ... teď jen aby se potkalo to správné vajíčko s tou správnou spermií a vzniklo tak pěkné silné embryo, které se chytne a bude se držet celých 9 měsíců 😘
Ahoj holky,vcera se mi to rozjelo na MS,takze mam MS.Jinak ja tohle mam uz druhe biochemicke tehotenstvi,prvni v rijnu a v prosinci druhe.Zitra mam jit na kontrolu a na odber krve,tak jsem zvedava kdyz mam MS asi mi kontrolu udelaji.
@destovakapka človek si klade otazky proc to biochemicke je.uz takhle mame tolik nervu,pak nejdeme // a jsme konecne stastne a dopadne to takto.😐musis ale bojovat dal,uplne vim jak ti je!!
@sukubka Poprve kdyz jsem otehotnela tak jsem dostala jenom pregnyl,po druhe kdyz se zadarilo tak jsem brala clostilbegyt a pak jsem dostala zas pregnyl.Uvazuji o tom ze do car asi prestanu chodit,beztak to je porad dokola.Nevim jestli by zistovali proc potracim.
@destovakapka proc bys tam chtela prestat chodit?vam se muze zadarit i prirozene?ja bych to nevzdavala..
@sukubka Ja co chodim od zari 2016 do car,tak se nam uz zadarilo 2x prirozene jenomze jsem to pokazde 2x potratila (odeslo to s MS).IUI ani IVF u mne neuvazuji protoze to jde prirozene,tak na co tam budu chodit aby mi porad davali clostilbegyt a pregnyl,clostilbegyt jsem uz brala 3 mesice a dali mi ho i na ctvrty mesic.
@destovakapka tak ti teď udělají imuno a jiné testy. Nevzdávej to. Co já bych za to dala. My ještě ani jednou dvě čárky
@vvercatkoo Ja tedka po 3 odberech krve,za tento tyden mam modriny,ze tp vypada ze me manzel bije 🙂 u mne je problem vzit krev,zily se me schovaji.Nevim asi mi budou delat nejake testy
@destovakapka promiň, asi to bude znít blbě, ale přeji ti, ať ti něco najdou, aspoň budeš vědět proč se to děje a oni budou vědět, jak tomu zabránit. Ja to mám vše v pořádku a pořád se neví, proč to nejde
@vvercatkoo ahoj a co vy mate za problem?
@sukubka špatný spermogram. Na nic vic se nepřišlo, jen menší reserva vajíček. Jinak vsechny testy v pořádku. Příští tyden nas ceka sedmy pokus, ale i s darovanymi spermiemi. Bude to pul na půl
@vvercatkoo tak to mame stejne manžel mel spatny spermiogram,ale kdyz se oplodni formou Icsi melo by to byt ok,ne?u nas to slo...jinak ja mam mela taky malo vajicek po odberu a mela jsem vzdy vysoke FSH I minuly mesic jsem si delala hormonalni profil a mam FSH vysoke...dneska jsem 2den cyklu zitra zase pujdu ke svemu gynekologovi na hormonalni profil...6.1 jedem k machacovi to budu 10den cyklu.bude mi delat nejak nejaky ultrazvuk a manzelovi spermiogeam na prvni navsteve?to mi asi jeste leky na stimulaci neda ze?uz nevim jak to vse bude probihat ale chtela bych stimulovat co nejdriv...kolikrat tam pred stimulkou budu muset jet?
Jinak drzim ti pesticky at se uz zadari...a ty mas ivf s minimalkou?nebo klasicke ivf?ja nechci klasicke ivf protoze mezi tim mudi byt ta 3mesicni pauza a s toho mi hrabalo...na tu minimalku jsem chodila kazdy mesic...uz si ani tu stimulaci nepamatuju...snad to zvladnu
ahoj holky, zdravím všechny v diskuzi, byla jsem zde před nějakou dobou a přes všechny strasti a problémy se nám nakonec narodila vytoužená dcera a teď bychom si přáli sourozence. Byla jsem 8.12. na KET a 8 den jsem si dělala test, slabá čárka, která ale bohužel slábla, takže asi nejspíš biochemické těhu...jako
@destovakapka v lednu hned začátkem jedeme k Machačovi na ultrazvuk a uvidíme, zda neplánujem další ket nebo se to zkomplikuje. Ach jo, tohle čekání je tak zdlouhavé.
Snad se brzy všechny dočkáme!!! Plánujete taky někdo v lednu ket nebo et?
@catchulinecka ahojky ja jdu v lednu na minimalni stimulaci ....u machace mame 6.1 prvni navstevu taky chceme malemu sourozence😉 snad tam machac bude jsme objednani 2mesice dopredu tak si tam hned 2.1 zavolam..chci na prvni pohovor k nemu😊😊😊
@sukubka ta minimalky je rychlovka. Pokud ti to dělal Machač i prvně, tak jen koukne do počítače a hned začínáš, teda hned jak dostaneš MS. Když se vám to předtím povedlo, tak to nebude zdržovat, dalším vyšetřením. Je to můj názor. Já to mám 3.1. dostat a hned budu volat, mám se 8,9 den cyklu objednat na utv. já se objednávám jedině k machacovi. Jen ten odběr a transfer dělá pokaždé někdo jiný, ten ovlivnit nejde. Já nevím, proč se nám pořád nedaří, ale nevzdáme to. ICSI máme pokaždé a teď naposledy jsme si připlatili i picsi a zase nic. Ani na mražáčka to nikdy nebylo. Máme dvě IVF na pojišťovnu a zbytek minimalky s IVF co si úřaduje sami. Ale v konečné fázi to vychází finančně stejně.
Stimulovala jsme dávkama jak pro koně a nic, tak proto jen ty minimalky a je to pořád stejný. A teď uvidíme jestli bude problém u partnera nebo u mě, i když u mě nic nenašli
@vvercatkoo opravdu mame hodne a to hodne podobne...ja mela tsly 2x ivf konske davky a pak minimalky a vzdy jsem mela at uz s ivf nebo minimalka tak 4vajicka na ttsnsfer pak 2 na zmrazeni nebyli jikdy..jednou dokonce ani transfer nebyl..do pocitace machac nekozkne chofila jsem tam pred 7lety a to byli jeste jinde,kdyz jsem tam ted volala a objednavala se tak uz me v pc sestra nenasla,ale mam ty papiry od machace schovane tak snad mu budou stacit...
A 8-9 den cyklu ti kontroluji co?ja tam u machace budu 10den cyklu...spermiogram manzovi delat nebudou?ja bych totiz jinak jela sama at manza setri dovolenou...brala bych jej jen kdyz tam bude muset...myslis ze tam machc toho 6.1 bude kdyz sem k nemu objednana?na prvni pohovor chci k nemu,asi tam v pondeli zavolam zda tam bude...
Ale ten spermiogram delali manzelovi pred 7lety myslim ze po nem budou chtit novy...nebo nevim...
@sukubka spermiogram ti vypise zadanku i tvuj gynekolog. Podle mě je zbytečný, když jdete do umělého a víte, že je špatný. Nic ti na to nenapíše. Na prvni konzultaci je dobre jet i s chlapem, at jste oba u toho, co vam buede rikat, ale pokud to nejde, tak nemusi. Můj bracha taky nechodi, protože jezdi s kamiónem,jinak stačí az při odběru, to je nutné. Ja jdu na utv aby koukl jak rostou folikuly a kolik. Z toho mam vzdy hrůzu, posledně byly malé. Podobne to máme, až na to, že mě se ani embrio neuchytilo. A bat se nemusis, pokud jsi rekla ze chces objednat k machaci, tak jsi objednana k machaci. Jinak by ti sestricka rekla, ze to nejde
@vvercatkoo ja moc nechapu vetu proc je spermiogram zbytecny kdyz jdeme do umeleho....
Ten spermio mel manzel spatny na prirozene tehu ale metodou icsi pry byl dostacujici...ty myslis ze mu spermio ani delat nemusi az treba pri opu?vem si nam se zadarilo taky po desne dlouhe dobe a mela jsem i biochemicke tehu,nesmi se to vzdavat je to na palici...jojo rekli mi sice ze pujfu k machaci chtela jsem to tak,ale jsem objefnana 2medice dopredu za tu dobu mu mohlo do toho neco vlezt...jeste jedna hloupa otazka..muzu sebou vzit syna?je hodny a poslusny a hodnekrat jsem v reprofitu videla rodice s detmi..
Omlouvam se za preklepy..
Folikuly jsem mivala taky male a jednou prazdne...vzdy jsem mela max 2 vajicka na zavedeni a nikdy nic k zamrazeni...kolik mas na hormonalnim profilu hladinu FSH?
@sukubka syn v pohodě, hodně dětí tam chodí. Zadanku na spermos mi.vystavil muj gynekolog, takže podle toho jsme navstivili car. Ja mam fsh asi v pořádku, jen amh mam snížené
@sukubka fsh 6,3, ale to je stare. Nevim jak casto se ma delat hormonalni profil. Ale podle machace je to asi zbytečné
@vvercatkoo tak fsh ja mam 13 nekdy i 14 ale mela jsem to zvysene vzdy...nevim proc..a co mas snizene?nemuzu to vylustit😊
@sukubka amh mam 1,48, což je nízké. Optimalni je 2,2-6,8
@vvercatkoo koukala jsem do hormonalniho profilu amh tak nikde nemam...nikdy jsem o tom ani neslysela
@sukubka asi v podrobnějším vyšetření. Ja to vycetla z imnulologie
@vvercatkoo imuno je v Plzni?tam sme nebyli...ale dělali bam genetiku..a to se hleda v hormonalnim profilu a je to primo pod nazvem amh?mam tam jen
Fsh 12.3 ul
Estradiol 161 pmol
SLH 4.92 ul
Progesteron 1.15 nmol
Prolaktin 180ml
Testosteron 0.69
@vvercatkoo jsi lékař že soudíš, že spermiogram před IVF je zbytečný? ... pokud před šesti lety měli spermiogram špatný, tak se také může stát, že tam třeba po šesti letech nebude spermie žádná ... nebo že budou velmi špatné ... a na tyhle varianty je vždycky lepší být předem připraveni ... stimulace ženy nestojí pár kaček, navíc je to pořádná hormonální zátěž a potom v den OPU budou stát nad odebranýma vajíčkama bez spermií? Neříkám že se to stává často, ale stává se to, proto je jen na lékaři aby rozhodnul, zda je nový spermiogram nutný. Lékař totiž, na rozdíl od tebe, má před sebou předchozí výsledky a umí je správně vyhodnotit.

@destovakapka to me moc mrzi ze to klesa,to je špatný,ach jo .musiš se vzchopit a jit do dalšího boje...
Take jsem mela tehu ktere hned jako tobe v začatku taniklo.je to biochemicke tehotenstvi😔 hned na dalsi pokus se povedl malej.vim ze jsem te moc neuklidnila,ale tenkrat mi Machc rekl ze i biochemicke tehu je TEHOTENSTVI a hlavne dobre znameni ze telo dokaze byt tehotne!!!myslim na tebe drz se!!!