icon

Špatný spermiogram, jaký je následný postup?

sarus87
7. zář 2015

Prosím o radu, partnerovi vyšel špatně spermiogram. Zjistili mu oligo,asthenozoospermie, teratozoospermie(hodně malý počet spermií, k tomu jejich špatný tvar a špatně pohyblivých). Tudíž velmi malá pravděpodobnost otěhotnět přirozenou cestou, dr nám doporučili opakovat spermiogram za další 2-3 měsíce. Když 1. výsledek dopadl špatně, 2. nebude o noc lepší. Jaký je prosím následný postup?Děkuji

Strana
z3
kecka28
6. říj 2015

@mrshka ale ono to vyjde, šance ještě je, neházej flintu do žita! KET prostě vyjde, protože říjen je krásný měsíc 🙂 plný barev, vůní... povede se!

mrshka
7. říj 2015

@kecka28 vy už máte nějaké info nebo nějaký termín třeba na konzultaci?
mimochodem tomu prostě věřím, jinak to ani nedopadne 😉 DÍKY!!

kecka28
7. říj 2015

@mrshka my jdeme hned zase teď v pondělí - bude koukat jak se blíží ovulka a hlavně si stanovíme další postup, protože minule jsme se bavili jen teoreticky, protože ještě nebyly výsledky spermia.

kecka28
7. říj 2015

@mrshka Přesně! Musíme věřit🙂 já říjen miluju, je to šťastný měsíc🙂

lenkasaf
7. říj 2015

Ahoj holky, taky máme problém - azoospermie - genetická porucha, netvoří se mu spermie. Ta zpráva byl šok pro oba. Dr. nám hned chtěl doporučit dárce, že jinak to nepůjde, já si dala čas na rozmyšlenou a mezitím brouzdala na netu a našla dr. Kočího, který se touto diagnózou zabývá. No chodíme k němu už rok, je to nekonečné, ale dává nám naději, přítel půjde na operaci Mase/Tese a uvidíme, jestli se nějaká mrška najde. Naděje ještě je, tak uvidíme. A jak tady psaly holky, že před MS stejně dělají testy atd., taky to dělám i když vím, že šance je 0 ! 🙂 Ten mozek to prostě asi nebere ! 🙂 Jak píše @kecka28, musíme prostě věřit !!!!! 🙂 Hodně štěstí a sil všem !!

izka1
7. říj 2015

u nás měl manžel stejnou dg.-oligoastenoteratozoospermie.bral fertilan, wobenzym.navštívil urologii, kde dg. varikokéla a odebrána kultivace spermatu-zjištěn zánět-přeléčen ATB...Po 16 měsících se nám zadařilo přirozeně..tak neztrácejte naději a hodně štěstí 🙂

zandi
20. říj 2015

Zdravím holky, jsem tu úplně nová a trošku se tady ve fórech tápu 🙂. Po půl roce snažení manžel podstoupil spermiogram a teda výsledek je hodně bídný. Má prý hodně málo spermií, jsou ale zdravý, rychlý, ani ne prý deformovaný ☹. Ale máááááááálo. Doktor mu řekl, že přirozené početí je málo pravděpodobné, ale není nemožné. Doporučil mu kotvičník, tribulus, carnitargin, megaenzim, selenzink plus. Já jsem OK, dle všech vyšetření. Co myslíte? Můžeme to ještě nějak podpořit nějakým preparátem pro muže??

lenkasaf
21. říj 2015

@zandi Ahoj, tak myslím, že dr. vám toho dal dost. Neboj, hlavně že nějaké spermíky vůbec jsou !!!!! Nám ještě androlog doporučil sprchování varlat studenou vodou, žádná sauna a přehřívání. Ale ty vitamíny a přípravky určitě zaberou, neboj !!! Držím palce.

eli_graf
21. říj 2015

@zandi můj manžel měl jednou taky špatný výsledek. Tak jsme pořídili Fertilan, a od té doby má tabulkové výsledky... 🙂 A jinak má relativně ještě dobrý výsledky. Lepší je méně ale zdravé než hodně a třeba se špatnou morfologií... držím palce! 😉

zandi
23. říj 2015

@lenkasaf
@eli_graf Holky díky, manžel vitaminy nakoupil a zobe je. Tak snad se to zlepší 🙂.

kecka28
23. říj 2015

@zandi nám bohužel nepomohl, naopak byl výsledek násldného spermiogramu o dost horší.. jsme ale asi ojedinělý případ - držím palce

eli_graf
23. říj 2015

@zandi držím pěsti! 😉

mrshka
23. říj 2015

@kecka28 ahoj kočko, jak jste na tom, máte už nějaký postup? já byla minulý týden na kontrolu na utz kvůli vaječníkům a už se to blíží - začátkem listopadu bude KET a nanuček 🙂

kecka28
23. říj 2015

@mrshka Ty se mááááš 🙂 My začneme stimulovat na konci listopadu, teď v řijnu to nedáme finančně ani časově. Takže pokud vše ok tak KET bude začátkem prosince🙂 Držím palce, dej pak vědět, myslím na |Tebe!

simkaaac
23. říj 2015

TAk se k Vám holky přidávám, Já mám od 23let diagnostikovanou endometriozu...najednou se to začalo zlepšovat po všech těch hormonech atd. a fakt mě nenapadlo,že by manžel mohl mít problém a dneska to byl opravdu šok,když mi zdělil že má nález OA (85% patologie). Doufám,že ho pošlou ještě na kontrolní odběr. Každopádně už bude vyslání do ISCARE ☹

zandi
27. říj 2015

@kecka28
@eli_graf Holky diky 🙂 A mam takovy dotaz? Jsme objednani do CAR a me by zajimalo jestli je mozna inseminace, kdyz spermousi jsou zdravy, jen jich je malo??? Nebo rovnou IVF? A za jak dlouho po navsteve v cAR je mozne nejak zacit "stimulovat", nebo spis jak dlouho to vse zacne?

zandi
27. říj 2015

@kecka28 Jeee Kecko ja te znam z beremka 🙂 Strasne jsem ti drzela palce! Takze drzim je znovu a at na novy rok slavite uspesne vysledky 😉

kecka28
28. říj 2015

@zandi jee Ahoj. No to je od Tebe moc mile 🙂 Díky moc.
K dotazu - udělají ti vyšetření , pak odběry krve a zada se pojišťovna o spoluúčast. Vse se dá stihnout za měsíc. My byly poprvé v car 5.10. a klidne bychom vse stihli už pro stimulaci v tomto měsíci ( MS mam mit dnes/zitra), ale jdeme az v listopadu.

zandi
28. říj 2015

@kecka28 Aha aha...tak to jo. Me MS taky ceka dnes, pak mam za ukol se hned objednat na tu krev. Nevim jestli se to dat normalne popsat, ale mam radost, protoze se to nekam konecne hne 😀

anniesfibis
28. říj 2015

oligoastenoteratozoospermie - muj muz, tedy malo sperii, pomale,deformovane (2% spermii ok) pry jedine IVF ICSI ....no neresili jsme nic, protoze jsme jeste nechteli. Muz nekurak, sportovec,;hodne fyzicky pracuje. Nebrdl zadne leky a bum, nsjednou jsem bxla v tom a nyni 35tt a zcela bez problemu. ....musite verit, ja se tim vubec nestresovala, riksla jsem si, ze jednou az budem chtit nejak otehotnime, to uz je jedno jak...no a oni samo 😃 ..a to jsem z toho bxla dost v soku, protoze jsem to vubec zatim nechtela...ted se tesime.

kecka28
28. říj 2015

@zandi mám to úplně wstejně🙂 sice jsem is nikdy nemyslela že mě tohle potká ale ten pocit že se to konečně hýbe kupředu, juchůůůů🙂

pindu
Odpověď byla odstraněná
puclik88
30. říj 2015
Uživatel puclik88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od puclik88.

@sarus87 tak to je super, moc gratuluji. 🙂)) u nas to nakonec dopadlo taky dobre, ale zatim je jeste hodne brzo tak to nechci prozatim zakriknout!

mrshka
30. říj 2015

@kecka28 včera kontrola a Intralipid (kapačka) a 5.11. KET! já se tak těším 🙂 a tobě už to taky uteče!

kecka28
30. říj 2015

@mrshka teda to je super!!! závidím že už se Vám to takhle pohnulo kupředu! 🙂 Jůůů.Co hormony, dá se to?

zandi
31. říj 2015

Holky a jak dlouho trvá hormon.stimulace, když se čeká na IVF/IUI? V pondělí jdu do Heliosu v Brně na odběry krve a manžel kontro spermiogram a nevím jaký čekat potom lhůty, příp. dlouhou stimulaci :-/

mrshka
1. lis 2015

@kecka28 je to tentokrát ještě horší! u IVF se ta stimulace dala, ale teď - mlátí to se mnou hore dole a ještě navíc jsem strašně nafouknutá ☹ mám Estrimax, Utrogestan (obojí zvýšené dávky), Anopyrin a ještě Prednison.. docela taková menší lékárna 😀 ale je to hnus, co v tom všechno je, tak doufám, že to aspoň k něčemu bude 😉 co vy, jak jste pokročili? čekáte na cyklus nebo na nějaký termín?

kecka28
1. lis 2015

@mrshka no tak to je fakt lékárna v kapse ☹ ale stojí to za to, co by člověk pro mimčo neudělal🙂 my čekáme, včera přišla mrcha, před příští jsu na ultrazvuk a nafasovat svou lékárničku - zatím nevím co vše mi dají... takže já mám ještě měsíc čekání než se něco začně dít

mrshka
6. lis 2015

@kecka28 vše má svůj čas 🙂 já jsem včera po KETu, takže se jen pelesim a nuhnam si broučka 😉 drzim pěsti, doufám, že budeš hlásit i dílčí úspěchy!

kecka28
6. lis 2015

@mrshka paráda! Super zprávy a těším se na fotku dálnice na testu 😊😊😊

Strana
z3