Špatný spermiogram, jaký je následný postup?
Prosím o radu, partnerovi vyšel špatně spermiogram. Zjistili mu oligo,asthenozoospermie, teratozoospermie(hodně malý počet spermií, k tomu jejich špatný tvar a špatně pohyblivých). Tudíž velmi malá pravděpodobnost otěhotnět přirozenou cestou, dr nám doporučili opakovat spermiogram za další 2-3 měsíce. Když 1. výsledek dopadl špatně, 2. nebude o noc lepší. Jaký je prosím následný postup?Děkuji
Ahoj holky, taky máme problém - azoospermie - genetická porucha, netvoří se mu spermie. Ta zpráva byl šok pro oba. Dr. nám hned chtěl doporučit dárce, že jinak to nepůjde, já si dala čas na rozmyšlenou a mezitím brouzdala na netu a našla dr. Kočího, který se touto diagnózou zabývá. No chodíme k němu už rok, je to nekonečné, ale dává nám naději, přítel půjde na operaci Mase/Tese a uvidíme, jestli se nějaká mrška najde. Naděje ještě je, tak uvidíme. A jak tady psaly holky, že před MS stejně dělají testy atd., taky to dělám i když vím, že šance je 0 ! 🙂 Ten mozek to prostě asi nebere ! 🙂 Jak píše @kecka28, musíme prostě věřit !!!!! 🙂 Hodně štěstí a sil všem !!
u nás měl manžel stejnou dg.-oligoastenoteratozoospermie.bral fertilan, wobenzym.navštívil urologii, kde dg. varikokéla a odebrána kultivace spermatu-zjištěn zánět-přeléčen ATB...Po 16 měsících se nám zadařilo přirozeně..tak neztrácejte naději a hodně štěstí 🙂
Zdravím holky, jsem tu úplně nová a trošku se tady ve fórech tápu 🙂. Po půl roce snažení manžel podstoupil spermiogram a teda výsledek je hodně bídný. Má prý hodně málo spermií, jsou ale zdravý, rychlý, ani ne prý deformovaný ☹. Ale máááááááálo. Doktor mu řekl, že přirozené početí je málo pravděpodobné, ale není nemožné. Doporučil mu kotvičník, tribulus, carnitargin, megaenzim, selenzink plus. Já jsem OK, dle všech vyšetření. Co myslíte? Můžeme to ještě nějak podpořit nějakým preparátem pro muže??
TAk se k Vám holky přidávám, Já mám od 23let diagnostikovanou endometriozu...najednou se to začalo zlepšovat po všech těch hormonech atd. a fakt mě nenapadlo,že by manžel mohl mít problém a dneska to byl opravdu šok,když mi zdělil že má nález OA (85% patologie). Doufám,že ho pošlou ještě na kontrolní odběr. Každopádně už bude vyslání do ISCARE ☹
@zandi jee Ahoj. No to je od Tebe moc mile 🙂 Díky moc.
K dotazu - udělají ti vyšetření , pak odběry krve a zada se pojišťovna o spoluúčast. Vse se dá stihnout za měsíc. My byly poprvé v car 5.10. a klidne bychom vse stihli už pro stimulaci v tomto měsíci ( MS mam mit dnes/zitra), ale jdeme az v listopadu.
oligoastenoteratozoospermie - muj muz, tedy malo sperii, pomale,deformovane (2% spermii ok) pry jedine IVF ICSI ....no neresili jsme nic, protoze jsme jeste nechteli. Muz nekurak, sportovec,;hodne fyzicky pracuje. Nebrdl zadne leky a bum, nsjednou jsem bxla v tom a nyni 35tt a zcela bez problemu. ....musite verit, ja se tim vubec nestresovala, riksla jsem si, ze jednou az budem chtit nejak otehotnime, to uz je jedno jak...no a oni samo 😃 ..a to jsem z toho bxla dost v soku, protoze jsem to vubec zatim nechtela...ted se tesime.
@sarus87 tak to je super, moc gratuluji. 🙂)) u nas to nakonec dopadlo taky dobre, ale zatim je jeste hodne brzo tak to nechci prozatim zakriknout!
Holky a jak dlouho trvá hormon.stimulace, když se čeká na IVF/IUI? V pondělí jdu do Heliosu v Brně na odběry krve a manžel kontro spermiogram a nevím jaký čekat potom lhůty, příp. dlouhou stimulaci :-/
@kecka28 je to tentokrát ještě horší! u IVF se ta stimulace dala, ale teď - mlátí to se mnou hore dole a ještě navíc jsem strašně nafouknutá ☹ mám Estrimax, Utrogestan (obojí zvýšené dávky), Anopyrin a ještě Prednison.. docela taková menší lékárna 😀 ale je to hnus, co v tom všechno je, tak doufám, že to aspoň k něčemu bude 😉 co vy, jak jste pokročili? čekáte na cyklus nebo na nějaký termín?

@mrshka ale ono to vyjde, šance ještě je, neházej flintu do žita! KET prostě vyjde, protože říjen je krásný měsíc 🙂 plný barev, vůní... povede se!