icon

Špatný spermiogram, jaký je následný postup?

sarus87
7. zář 2015

Prosím o radu, partnerovi vyšel špatně spermiogram. Zjistili mu oligo,asthenozoospermie, teratozoospermie(hodně malý počet spermií, k tomu jejich špatný tvar a špatně pohyblivých). Tudíž velmi malá pravděpodobnost otěhotnět přirozenou cestou, dr nám doporučili opakovat spermiogram za další 2-3 měsíce. Když 1. výsledek dopadl špatně, 2. nebude o noc lepší. Jaký je prosím následný postup?Děkuji

Strana
z3
gwenny
7. lis 2015

Jee holky @mrshka a @kecka28, pamatuju si vás z beremka a je teda smutné, že řešíme podobné věci, ale moc držím pěsti, aby nám to všem vyšlo. Manželovi teď přes předchozí hodně špatné výsledky pár zdravých pohyblivých spermií našli, tak se v pondělí dozvíme, jestli to bude na IVF stačit, nebo bude muset ještě na MESA/TESE. A snad začneme příští měsíc se stimulací, moc bych si přála, aby to bylo do konce roku..Tak hodně štěstí a pevné nervy při tom všem čekání...

mrshka
8. lis 2015

@gwenny děkuji, moc držím pěsti i vám 🙂
člověk by neřekl, jak se tu beremko nakonec bude scházet, co.. ale jak tam vše "dobře dopadlo", tak i tady vše dobře dopadne!

mrshka
11. lis 2015

@gwenny @kecka28 holky, říkejte mi lovec duchů 😀 dneska jsem neodolala..

gwenny
11. lis 2015

@mrshka no a doufám, že jsi ulovila! 😀 A nejen ducha, ale že to bude během pár dnů pořádná čárka! Držím pěsti, ať vše probíhá v pořádku. Já se v pondělí dozvěděla, že začneme se stimulací až v lednu, že teď už se to nestihne kvůli vánoční odstávce, tak celkem velké zklamání..ale musím to brát pozitivně, aspoň mám dost času na to zapracovat pořádně na sobě - cvičení, zdravá strava (pár kilo dolů by to chtělo)

mrshka
11. lis 2015

@gwenny zatím mlčím a dělám, že nic 😉 a tobě držím pěsti! popravdě si myslím, že to není vůbec špatný nápad si trošku od tohoto stresu a všeho odpočinout a věnovat se jen sobě, protože pak člověk bude odpočinutý, pozitivně naladěný a to mimčo přijde!! 🙂

kecka28
11. lis 2015

@mrshka no a ulovila? To nás nemůžeš takhle napnout a nic 😀

gwenny
11. lis 2015

@mrshka tak já na tebe tiše myslím a budu se těšit na další pozitivní zprávy. A moc děkuji za povzbuzení, jen mi to nějakou chvíli trvalo, než jsem to rozdýchala a našla si na tom něco pozitivního..

mrshka
11. lis 2015

@kecka28 pšš, zatím mlčím, jakože nic 😉

kecka28
12. lis 2015

@mrshka dobře dobře, pšt ani muk🙂

mrshka
12. lis 2015

Lovkyně duchů (asi si změním nick 😀) se hlásí podruhé.. 🙂 nedalo mi to a zkusila jsem TT dnes odpoledne - že když to bude vidět, tak to tam je! a? nemusíte třikrát hádat.. JE TO TAM!!!
dneska jsem 7DPO po KET! ale raději stále nejásám, nechám si to nejdříve potvrdit v CARu z krve 😉

kecka28
12. lis 2015

@mrshka teda to je nádhera! !!! A tak brzy? Nejsou tam dva?

mrshka
12. lis 2015

@kecka28 nestraš 😀

roooni
15. lis 2015

Ahoj holky, taky se přidávám do vašeho spolku 🙂 naše výsledky spermiogramu jsou 100% špatných hlaviček. Dozvěděli sme se to před pár dny. Manžel to naštěstí bere docela v pohodě, je přesvědčený že se vše nějak vyřeší. Ale já jsem z toho strašně zaskočená, vůbec se s tím neumím srovnat...

kecka28
16. lis 2015

@mrshka drahá, tak co je nového? testy sílí? Pošli!

@roooni ahojik, chápu Tě, mě to trvalo víc než dva měsíce, než jsem se s tím srovnala.. bylo to náročné ale teď už jsem v pohodě a snažím se být muži oporou, jedeme v tom spolu 🙂

mrshka
16. lis 2015

@kecka28 sílí 🙂 vyfotim, hodím!!

mrshka
16. lis 2015

tak co myslíte holky, dobrý? 🙂

kecka28
16. lis 2015

@mrshka ta včerejší už je opravdu ukázková! Gratulka mega moc🙂 |Kdy jdeš na krev? Nááádhera, budu se tím kochat až budu "v procesu", abych byla naladěná 🙂

mrshka
16. lis 2015

@kecka28 prostě to vyjde i tobě 😉 já se naladila a dívej!!
na krev jdu až ve čtvrtek.. to je hrozné to čekání ☹

kecka28
16. lis 2015

@mrshka čekání zvládneš, když máš v ruce takovýto důkaz! 🙂

mrshka
19. lis 2015

@kecka28 je to tam!! HCG 432, gest. váček 2,5mm 🙂 jsi na řadě!! posílám srdíčko pro štěstí 😉

kecka28
19. lis 2015

@mrshka jupiiiiiii připijim za Tebe a HLAVNĚ na Tebe! Já si počkám ještě, v pondělí jdu do CAR. Snad už vyfasuji hormony a protokol. Jsem Ti v patách 😊❤

mrshka
19. lis 2015

@kecka28 mně budeš následovat ani nebudeš vědět jak!!! 😉

lory303
4. únor 2017

Ahoj holky, včera jsme byli s pritelem na spermiogramu a nedopadlo dobre ☹ dr.mi k tomu nic moc nerekla, tak nevim jake mame sance, ale tento mesic beru clostibelgyt + duhaston a v utery mi pichnou pregnyl navic mi rekla, ze mam hodne nizko sliznici. Vysledky spermiogramu jsou takove: 15% progresivnich spermii, 0% neprogresivnich a 85% nepohyblivych. takze pouze 15% pohyblivych. Mame sanci prirozene otehotnet? Co myslite? Mate nejake rady jak spermiogram zlepsit? Na dalsi kontrolu jdeme pristi mesic. Jinak vzhled, zkapalneni, viskozita to je v normalu. Byla to pro me šílena rána, ale snazim se pred pritelem delat, ze jsem v pohode. Predem dekuji za rady.

k_ajka
25. črc 2019

Dobrý den, prosila bych názor zkušených na výsledky spermiogramu. Jaká je šance přirozeně otěhotnět? Děkuji.

Strana
z3