Špatný spermiogram, jaký je následný postup?
Prosím o radu, partnerovi vyšel špatně spermiogram. Zjistili mu oligo,asthenozoospermie, teratozoospermie(hodně malý počet spermií, k tomu jejich špatný tvar a špatně pohyblivých). Tudíž velmi malá pravděpodobnost otěhotnět přirozenou cestou, dr nám doporučili opakovat spermiogram za další 2-3 měsíce. Když 1. výsledek dopadl špatně, 2. nebude o noc lepší. Jaký je prosím následný postup?Děkuji
@mrshka no a doufám, že jsi ulovila! 😀 A nejen ducha, ale že to bude během pár dnů pořádná čárka! Držím pěsti, ať vše probíhá v pořádku. Já se v pondělí dozvěděla, že začneme se stimulací až v lednu, že teď už se to nestihne kvůli vánoční odstávce, tak celkem velké zklamání..ale musím to brát pozitivně, aspoň mám dost času na to zapracovat pořádně na sobě - cvičení, zdravá strava (pár kilo dolů by to chtělo)
Ahoj holky, taky se přidávám do vašeho spolku 🙂 naše výsledky spermiogramu jsou 100% špatných hlaviček. Dozvěděli sme se to před pár dny. Manžel to naštěstí bere docela v pohodě, je přesvědčený že se vše nějak vyřeší. Ale já jsem z toho strašně zaskočená, vůbec se s tím neumím srovnat...
Ahoj holky, včera jsme byli s pritelem na spermiogramu a nedopadlo dobre ☹ dr.mi k tomu nic moc nerekla, tak nevim jake mame sance, ale tento mesic beru clostibelgyt + duhaston a v utery mi pichnou pregnyl navic mi rekla, ze mam hodne nizko sliznici. Vysledky spermiogramu jsou takove: 15% progresivnich spermii, 0% neprogresivnich a 85% nepohyblivych. takze pouze 15% pohyblivych. Mame sanci prirozene otehotnet? Co myslite? Mate nejake rady jak spermiogram zlepsit? Na dalsi kontrolu jdeme pristi mesic. Jinak vzhled, zkapalneni, viskozita to je v normalu. Byla to pro me šílena rána, ale snazim se pred pritelem delat, ze jsem v pohode. Predem dekuji za rady.

Jee holky @mrshka a @kecka28, pamatuju si vás z beremka a je teda smutné, že řešíme podobné věci, ale moc držím pěsti, aby nám to všem vyšlo. Manželovi teď přes předchozí hodně špatné výsledky pár zdravých pohyblivých spermií našli, tak se v pondělí dozvíme, jestli to bude na IVF stačit, nebo bude muset ještě na MESA/TESE. A snad začneme příští měsíc se stimulací, moc bych si přála, aby to bylo do konce roku..Tak hodně štěstí a pevné nervy při tom všem čekání...