Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@adusku jj verim ze je to individual, jen jsem nemela absolutne predstavu 🙂 teda porad nemam 🙂)
@8karolina4
Zaleží na to tom, zda jdeš do soukromého CARu nebo státního. U nás tam byl rozdíl 12ti tisíc :/
@adusku iscare 🙂 takze soukromy..myslis ze jsou rozdily na kvalite?
@8karolina4 Tak my prošli IVF v Iscare v březnu a platili jsme první doplatky za injekce - měla jsem krátký protokol, takže injekce Puregon 972,- Dvě injekce Orgalutran 128,- Injekce Ovitrele a tabletky Utrogestan 351,- Měli jsme zmrazení spermií - manžel má špatný spermio - 3500,- Pak dáváš zálohu 16000,- kterou ti pak vyučtují, když je po všem, takže nám dělali ICSI 8000,- Prodloužená kultivace embryí 3500,- Echo katetr 1200,- Nezbylo nám žádné embryo na zamrazení, tak jsme to o to měli levnější. Nakonec nám z těch 16tis vraceli 3300 ... Takže suma sumárum 17651,- Teď jenom záleží, co budeš mít za léky a metody... Já teď začínám zítra dlouhý protokol a dostala jsem zatím injekce na tři týdny Decapeptyl, za který jsem doplácela 722,- a pak stimulace s Fostimon a to už nevím kolik bude stát.... Nevím, jestli ti to nějak pomohlo :D
Tak holky já nakonec ani na transfér asi nepůjdu brečím tady jak želva ☹((
@jani1982 no pekny teda 🙂
@jani1982 je to moje první IVF a prostě mi málem vyvolali hyperstimulační syndrom nakonec jsem měla 20 oocytů a z toho 19 vajíček, ale po prvním dnu bylo oplodněny jen 3 tedy nyní se bojím, že do pátku nebo do soboty nevydrží ☹(( termín mi ještě nedali na transfér čeká se. Vůbec si to neumím vysvětlit čím je to způsobené je mi 28 let a žiju zdravě tak proč ta kvalita těch vajíček je taková ☹
@martik29 Aha... ještě ale není nic ztraceno... Já měla 15 oocytů, z toho oplodněno 10 vajíček a v den transferu zůstalo jedno embryo se známkou jedna - blastocysta a na zamražení ani jedno.. Tak věř, že aspoň jedno zůstane.. Já teď budu mít druhé IVF a proto mi dali dlouhý protokol, prý je zaměřený spíše na kvalitu než na kvantitu, tak jsem taky zvědavá...
@martik29 nesmutni. Ja mela na ultrazvuku 10. Nakonec bylo použitelných po odběru jen pět. Měla sem šílený strach a nevěřila. Po vlně nadeje pokaždé prisla tsunami váhání. Vsech pet se nakonec oplodnilo, kdyz sem volala na druhy den jak se daří. Tak sem byla zas rada a s hrůzou pokaždé letěla ke zvonicimu telefonu. Říkala pani z laborky,ze kdyby neco hned budou volat at dojedem. Dobre to dopadlo. Jeli jsme v pondeli jak bylo domluvené. Uz byla použitelná jen dve z peti. Pátý den blastocysta :-* podle doktorky a jejich tabulek ta nejlepší možná.tabulkove 1* ted uz musi andilek bojovat. Nevzdávej se nemusi jich být moc 🙂 staci jedno na velký zázrak 🙂
@petapal ty brďo! Vidím ho tam! Je tam! No teda! To je bomba!!! 👏👏👏 těším se na zitra, urcite zesílí!!!✊
@jasmine2258 jenže ten s tím duchem je dělaný odpoledne a benu test.A na mamatestu nic holky.uvidíme zítra zas kéž bych už ..... je mi Soufl od žaludku,ale to může být nervama😁😁
@petapal pořád ke dost brzy, tak se zbytečně nestresuj!!! Taky už mě to čekání přestává bavit a začínám se víc a víc pozorovat...snad z toho nezblbnu!!! Dálnicím zdar!!! 😄👍🙏🍀
Jinak čtu o těch benu testech a asi Toto dělají všechny.No už mám jen mamatesty.Tak budu zkoušet je holky držím nám všem 🍀
Holky od rána tu hledám na diskuzích a po internetu čím to může být způsobeno, že se z 19 vajíček oplodní jen 3 jsem z toho fakt špatná, když tu čtu ty počty a to zatím ani nevím jak jsou kvalitní. Je to kvalitou vajíček nebo spermii?
@martik29 podle mě to může být způsobeno více důvody...nebyly dostatečně doroslé, nepodařilo se je oplodnit spermiemi, vybrali nevhodnou spermii, embrya se nechtěla dále vyvíjet, atd....určitě existuje spousta důvodů, ale lékaři je pak už neřeší. Hlavu vzhůru, máš 3 embryjka!!! Na miminko stačí jedno!!! Pokus se myslet pozitivně a vykašli se na ty, co už nejsou. Akorát budeš vic ve stresu a to neni urcite dobre pro další průběh IVF. Soustřeď se na ty, co přežily s modli se, ať se hezky vyvinou 😉 Mně je 30 let, snažíme se o první miminko a do třetího dne od OPU vydrželo jen jedno embryjko. Nemáme nic zamraženo. Musíme věřit a bojovat!!! Tak nesmutni a zkus se na to podívat z te lepší stránky...3 jsou furt lepší než 1!!!😉✊🍀
@jasmine2258 Děkuji za uklidnění, ale myslím, že jsem na tom podobně třetí den bude zítra pokud správně počítám a to je teprve rozhodující dnes odpoledne sice byly tří, ale zítra může být vše úplně jinak a do transféru dlouhá doba. Kdyby aspon člověk měl informace a věděl vím, že by mi to k ničemu nebylo, ale...tak držím palce at se to povede.
@martik29 upřímně, je už jsem ani nevěřila, že to naše jedno přežije a ono se to povedlo! A zavedli mi jo už po 48 hodinách, nečekali na prodlouženou kultivaci. Embryolog mi řekl, že když to bude blbý, zavedou mi ho už za 2 dny po OPU, že je to lepší dát ho do přirozeného prostředí.Ráno mi volala sestřička z CARu, že embryjko přežilo a mám co nejdříve dorazit, aby mi ho zavedli. Třeba Ti budou taky volat...nebo do tam ráno zavolej sama a poptej se, jak jsou na tom embryjka. 😉 Držím palce!!! ✊

@8karolina4
Já třeba vím od začátku, kolik to tak zhruba bude stat. Ale konečnou částku budu vědět až na konci. Zatím jsem dostala Elonvu, za tu jsem nic neplatila a jedno pero Gonalu a to jsem platila 430,- 🙂
Je to podle mě hrozně individuální ;)