icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

adusku
autor
4. dub 2017

@8karolina4
Tak to nemášno moc později než já ☺
Já jsem dnes dle ms 9+6 a dle utz 10+4 tak si vyber viď 😂

8karolina4
4. dub 2017

@adusku podle utz je to spravny 🙂

8karolina4
4. dub 2017

@adusku to mas teda macka ze je rozdil skoro tyden 🙂))

adusku
autor
4. dub 2017

@8karolina4
Jsem zvědavá, jak bude mimís velkej ve čtvrtek, jestli už budu vědět, kolikátý týden teda jsem 😀

První odběr nalačno + rovnou krev na screening.

fandysek_1
4. dub 2017

@adusku
@jasmine2258 věnovala jsem se té čínské medicíně a zabralo to 🙂 18.4. jdu na další utz a pak mi snad vystaví průkazku, hurááá snad se bude mim držet
Máte někdo nevolnosti a trpíte únavou?

tammm
4. dub 2017

@fandysek_1 a co obnášela ta číns medicína,a jak dlouho jsi se ji věnovala? Děkuji 😉

jasmine2258
4. dub 2017

@fandysek_1jééé, já jdu 18. 4. na prvotrimestrální screening ve 13tt a průkazku dostanu až po něm (ale někdo ji má dřív, neboj 😉 ). Únavu a nevolnosti mám furt 🙂 Hlavně, když cítím nějaký smrad (ale i bez toho)...několikrát denně...takové pětiminutovky. Pomáhají mi na to růžové orbitky - sladké. Když je nejhůř, ty zaručeně pomůžou, jen si dám žvýkačku do pusy. Dojíždím po Prahy do práce...každé ráno, když vystoupím z vlaku a jdu do metra, tak mě natáhne...orbitky to jistí. 🙂 Nevím, co bych bez nich dělala. To bych zvracela na každém rohu. No a únava...včera jsem šla spát v 8 večer...takže asi tak. 🙂 Ale i tak to stojí za to!!! 😉 Hodně stěstíííí!!! 🍀

fandysek_1
4. dub 2017

@tammm šla jsem k Dr.Zahng v Praze do centra tradiční čínské medicíny, vyšetřila mi tep, jazyk a připadala jsem si jak u psychologa. Pak mi řekla, že mám vysílené ledviny a je třeba je posilovat. Také dráhu jater a hlavy. U mě nebyl ani problém s otěhotněním, ale udržením mimi. Nechala mi namíchat bylinkové odvary a ten jsem pila celý cyklus. Vynechala jsem mléčné výrobky, ostrá jídla a další možné věci, které mi odporučila. Pak jsem cvičila dle internetu. No a zadařilo se po měsíci. Stále tomu nemůžu věřit, ale teď to s mimísem dotáhneme.

@jasmine2258 mě se hodně změnila chuť a je mi také zima, takže se musím víc oblékat, nevolnosti mám asi přiměřeně, ale spát bych mohla stále 🙂. Mě to nevadí, hlavně, když bude mimi ok. Tak budu držet palce, ať screening dopadne jak má 🙂.

pepetousek
6. kvě 2017

Holky, ktere jste mely dlouhy protokol a gonal, kolik jste na zacatku pichaly jednotek? Mi predepsali 225, neni to moc? Dekuji..

adusku
autor
6. kvě 2017

@pepetousek poprvé dlouhý a podruhé krátký a Gonalu jsem v obou připadech měla taky 225jednotek 🙂
Záleží jak budeš reagovat, podle toho ti můžou dávku navýšit i snížit 🙂
Já měla poslední dávku už jen 150jednotek 🙂

be_ruska
6. kvě 2017

@pepetousek ahojky já měla na začátku taky 225 a potom mi zvýšili na 275 🙂

lussinka88
6. kvě 2017

@pepetousek taky jsem měla ze začátku 225, pak mi to snížili 🙂

pepetousek
7. kvě 2017

@adusku @be_ruska @lussinka88 Ja prave poprve mela kratky protokol a 150 jednotek, 5 vajicek..ted mam dlouhy protokol a navysili mi to, tak jsem zvedava, jak budu reagovat..proti hyperstimulacnimu syndromu muzu "bojovat" uz nejak ted? Jist vic bilkovin atd.? Nebo az pozdeji? Dekuji..

adusku
autor
7. kvě 2017

@pepetousek
Určitě... hodně bílkovin, hodně pít, moc se nenamáhat ☺
No vidíš, u mě krátkej byl lepší, vajíček jen 6, ale zato kvalitních... při dlouhým jsem měla asi 15, ale ke konci se to pokandilo a nebylo z toho nic 😐

pepetousek
7. kvě 2017

@adusku Z tech 5 vajicek z kratkeho protokolu jsme meli jednoho viteze - syna, nic zamrazeho. Ted doktor zkousi dlouhy protokol, pac nebyl spokojeny s mou malou reakci z predesleho ivf..ale na prvni kontrolu jdu az za tyden, navysene davky, tak snad vi, co dela..

adusku
autor
7. kvě 2017

@pepetousek
Mě těch pět přijde jako dobrá úroda, pokud byla všechna zralá ☺
My z těch 6ti měli 2, jedno je u mě a druhý v mrazáku ☺

To víš že ví 🙂 pokud jsi ve stejným CARu 🙂

fandysek_1
7. kvě 2017

@adusku jak se ti daří? 🙂

adusku
autor
7. kvě 2017

@fandysek_1
Ahoooj 🙂
Právě že dobře, takže kynu a kynu 😀
Ale něktré těhotenské neduhy už se projevují 😀

A co ty?

be_ruska
7. kvě 2017

@pepetousek přesně jak píše aduska hodně pít a jíst bílkoviny.
Mě včera odebrali 5 vajec. V úterý budu vědět víc.

pepetousek
7. kvě 2017

@adusku Jj, jsem ve stejnem CAR 🙂 Vajicka jsem mela kvalitni, ale stejne vyhralo jen jedno..ale aspon, ze nejakr vyhralo 🙂 Snad ted budou take kvalitni, i kdyz jich bude nejspis vic..

fandysek_1
7. kvě 2017

@adusku mě asi minulý týden začalo být lépe. Měla jsem hrozné nevolnosti a únavu. Zatím jsem nepřibrala nic. Končím 12. týden. Jo neduhy...tak můj manžel mi občas říká, že mám hrozné ty těhotenské nálady, ale teď, už se to zlepšilo, jak mi je lépe. Už víš, co čekáte?

pepetousek
7. kvě 2017

@be_ruska Držím pěsti 🙂 U nás v CAR si můžeme volat každý den hned po odebrání vajíček, jak se daří embryjkům 🙂 Čekat takhle dlouho, jak to vypadá, to je mazec!

adusku
autor
7. kvě 2017

@pepetousek
Tak to už ví co s tebou a jak docílit největšího úspěchu 🙂
Ničeho se neboj ☺

adusku
autor
7. kvě 2017

@fandysek_1
Mě se nevolnosti vyhly. Sice jsem ze začátku měla stavy kocovinky, ale nic extra velkýho, takže fakt jsem ráda 😀
Zatím ne. Na screeningu 19.4. ještě bylo brzo. Tak snad teď 16ctého, to mám ráno poradnu u své mudr a odpo nás čeká 4D utz, tak snad nám pidižvík ukáže co je ☺
Ty nálady, to je věc 😀 někdy mě neslutečně vše se** a někdy brečim i u reklamy. Co je horší je energie. Někdy jí mám na rozdávání a jindy jsem líná jak veš 😀

lussinka88
7. kvě 2017

@pepetousek den pred OPU a po asi 4dny po OPU jsem pila proteinovy napoje z lekarny. Strasili me hyperstimulakem pac jsem mela 30vajicek 😂. Nakonec bez hyperstimulaku 😉. Pila jsem tenhle a byl moc dobrej https://www.benu.cz/nutridrink-protein-s-prichu...

Musi mit v nazvu protein. Prej je tam tech bilkovin vic 🙂

pepetousek
7. kvě 2017

@lussinka88 Jeee, děkuji, koupím 🙂 A jak to s těmi 30ti vajíčkama dopadlo? 🙂

lussinka88
7. kvě 2017

@pepetousek prezilo 5 po prodlouzene kultivaci, jedno slo na ET- nechytlo se, a z KETu ze 2embryi se chytla nase holcicka, co se za par tydnu ma narodit 🙂 2sourozence v jedny davce ma jeste v ledovy skolce 😁.

Bylo mi receno, ze kdyz je jich 30, tak budou radi kdyz jedno prezije a ze zrejme pujde hned do mrazaku kvuli hyperstimulaku, nakonec vse bez problemu. zraly byly vsechny a oplodnilo se jich 27 (10ICSI, 17IVF) . byly sice min kvalitni, ale nakonec i ty "nekvalitni" meli evidentne sanci. Chce to asi hodne verit ;)

fandysek_1
7. kvě 2017

@adusku hormony dělají své. Jdu na první screening 16.5. Tak to máme stejný, jen ty na druhý. Je super, že se miminkum daří 😉

adusku
autor
8. kvě 2017

@fandysek_1
To rozhodně! 🙂 jsem ráda že se nám to povedlo a že je nás tu celkem dost 🙂

Já mám druhý screening až 26.6. v Gennetu, toho 16.5. mám jen klasickou poradnu u svý mudry a pak právě to 4D u nějakýho doktora v Mostě 🙂

Držím palečky aby bylo vše v pořádku 🙂

martik29
8. kvě 2017

Jupi zítra nebo pozítří nás pustí 😏 Už jsem tomu nechtela ani věřit.

Strana