icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

martik29
8. kvě 2017

pardon to bylo do jiné diskuze 😀 neumím to opravit

adusku
autor
8. kvě 2017

@martik29
V pohodě 🙂

fandysek_1
8. kvě 2017

@adusku a část přirozeně, když už ani člověk nedoufá 🙂 Za chvilku si v polovině těhu. Hrozně to letí 🙂

jezovca
11. kvě 2017

Ahoj holky, za měsíc me čeká 1. Stimulace(krátký protokol), pak embrya na PGS a v srpnu po dovolené KET v nativ. Cyklu. Prosím, co je dobře jist před KET a poněm, aby vše dobře dopadlo? Nějaké ovoce, zelenina, vitamíny? Užívám Fertipronu. 😉

absintka19
11. kvě 2017

@jezovca jez co chces 🙂 nema to vliv na KET, nam se ket povedl hned napoprve 🙂 po ket jsem si dala sklenicku ruzoveho vinka 🙂

gabcat
11. kvě 2017

@jezovca Určitě jíst alespoň kyselinu listovou. Má se brát už od plánování těhotenství. Pokud teda ještě nebereš, už bych začala 😉

jezovca
11. kvě 2017

@gabcat
Acidum folicum jim už 4 roky a 2.mesic Fertipronu 😉

pepetousek
14. kvě 2017

@lussinka88 Tak jsem si pořídila čokoládové a vanilkové ty nápoje a dnes jsem si dala první 🙂 Zítra jdu na kontrolní utz, rozhodne se den OPU, pravděpodobně středa..zatím mám cca 10 folíků..

pepetousek
14. kvě 2017

@jezovca Já si po KET taky dala skleničku vínka a prcek se uhnízdil 😉

jezovca
14. kvě 2017

@pepetousek po KET ještě ten den a dost? Nebo jak dlouho to víno ať se to chybně? 🙂

pepetousek
14. kvě 2017

@jezovca Ono to nemá na to vůbec vliv 😉 Jen mi přišlo vtipné, že @absintka19 ti taky psala, že si po ket dala vínko a povedlo se, u nás to bylo stejně... prostě buď v klídku, nestresuj se, dej si skleničku, jděte na dobrou véču..a za cca 14 dní testuj 😉

lussinka88
14. kvě 2017

@jezovca ja pila vino celych 14dni 😂... i nekdy potom. 😉 Nez se propoji obehy tak to trva docela dlouho, takze bych se toho nebala. Pij cerveny tak jak na nej budes mit chut 🙂

pepetousek
14. kvě 2017

Holky, je možné, že mám plodný hlen? Stimuluji 10 den, dlouhý protokol, v pátek jsem měla cca 10 folíků do 15mm...píchám jen Gonal, žádné injekce proti prasknutí folíků, tak mě teď ten plodný hlen trochu mate a děsí...aspoň, že zítra jdu na kontrolní utz..

lussinka88
14. kvě 2017

@pepetousek je, neboj... oni vi kdy ti daj neco na blokaci ovulace. Ja si pak pichla na dozrani ovitrelle a najednou me prestalo vsechno bolet... 😁 a stejne tam foliky jeste byly...hlavne nezkoumej, nepremyslej, nejak to dopadne

jezovca
14. kvě 2017

@pepetousek kdy je dobře pit ty proteinové drinky? Jinak děkuji za odpověď ohledně vina😉

majinka1981
14. kvě 2017

ahoj holky já jdu na odběr vajíček zítra. Vaječníky mě bolely děsně, připadala jsem si jak nosná slepice :D Včera večer si píchla ovitrelle a už mě nebolí. Jsem zvědavá co ze mě tedy vypáčí :D

gabcat
14. kvě 2017

@jezovca Já bych to řekla asi tak... pij a jez vše, co máš ráda a co ti třeba vyvolá pocit, že tomu pomáháš. Ale nijak bych to nepřeceňovala a nepřeháněla, žádný zaručený recept na to není. Dle mě je to prostě o náhodě a o okolnostech, které samy o sobě bohužel neovlivníme.

Já nevypila ani kapičku vína ani jiného alkoholu, nejedla nic zvláštního. Během stimulace kvůli nepříjemnostem s injekcemi Orgalutranu jsem z toho byla na nervy a ke konci nebyla schopná píchat si to sama. Po OPU jsem byla v bolestech s OHSS. Večer před transferem nám volali z nemocnice, že mi zemřel děda, který byl pro mě jako druhý táta. Několik dní po transferu špinění (už i po pozitivním tt), po dalších pár dnech zakrvácení a návštěva pohotovosti. Byla jsem už přesvědčená, že to nemohlo vyjít.

Abych to shrnula... rozhodně jsem nebyla v nejlepší kondici ani fyzicky a ani psychicky, přesto jsme měli to štěstí, že čekáme holčičku po prvním ivf i transferu.

Budu držet palce, ať máš rozhodně klidnější průběh, ale na konci stejný výsledek 😉

jezovca
14. kvě 2017

@gabcat mooooc děkuji za tuto zprávu. Už od včerejška jsem si říkala, že se na to víno, Ananas a různé potraviny, co tady holky píšou, že pomůžou, vykašlu. Za měsíc mě čeká stimulaci, krátky protokol, a potom zda budou nějaká embrya, tak PGS A až v srpnu po dovolené KET. Je to také naše první I VF, tak snad to dopadne.
Tobě moc moc moc gratuluju a držím pěstí ať všechno dobře dopadne a jste obě dvě holčičky zdravé a šťastné a spokojeně ❤😉

gabcat
14. kvě 2017

@jezovca A ještě jako perličku bych dodala, že se nám při tom všem u mě dokonce rozdvojilo embryjko 🙂 To jedno se sice pak pustilo, ale to je taky dost častý jev.

jezovca
14. kvě 2017

@gabcat to je teda mazec
Ja už po třech letech snažení a cvičení, zdravého stravování ani nevim, zda se zázrak stane, ale přítel IVF moc věří, ja to už neřeším a nechám se překvapit 😉

pepetousek
14. kvě 2017

@jezovca V lekarne mi rekli tak 2-3 dny pred OPU, pak aspon 4 dny po OPU, tak jsem si koupila hned 2 baleni, jsou balene po 4ks 🙂

pepetousek
14. kvě 2017

@jezovca Jinak ja po ET byla na sebe opatrna, mela asi tyden nemocenskou, a nic...po KET jsem sla na prochazku a hned do pracovniho procesu, a dopadlo to 🙂 A co mi hodne vrta hlavou a mozna to je k pousmani, ale ja si myslim, ze to mohlo neco zpusobit..po ET jsem ten cas, nez te pusti domu, prokecala s holkama, co tam byly se mnou..po KET jsme se se "spolupachatelkama" nebavily, takze jsem lezela, "povidala" si v duchu s embryjkem, byla vyklidnena, az jsem skoro usnula..a myslim si, ze jsem takhle mohla miminku usnadnit to uhnizdeni..ale jak rikam, nemusis na to verit, ale ja v to verim..

pepetousek
14. kvě 2017

@jezovca Muzu se zeptat, proc podstupujete PGS? Vysla vam spatne genetika ln

pepetousek
14. kvě 2017
jezovca
14. kvě 2017

@pepetousek ja na meditaci a duševní věci věřím. Hodně mi už v životě pomohly
Nam v car doporučil MUDr PGS, protože jsem 3x potratila a genetiku máme Ok 😉

pepetousek
14. kvě 2017

@jezovca Aha, ja mela za to, ze PGS se dela pri genetickych zatezich..ale je fakt, ze takhle muzou zjistit, kde byl problem, kdyz jsi tolikrat potratila ☹

Jinak ja se ted u ET chystam byt zase nespolecenska, tak snad budou stejne nespolecenske i ty dalsi holciny 😉

jezovca
14. kvě 2017

@pepetousek chtěla jsem se zeptat, proč je dobře pit ty nápoje před opu a po? Doporučí to MUDr?

hanyas
14. kvě 2017

@jezovca proteiny jsou dobrý kvůli OHSS - aby se nerozjel. Popř. na zmírnění.

jezovca
14. kvě 2017

@hanyas dekuji🌷

lussinka88
14. kvě 2017

@jezovca ano doporucuji to doktori 🙂 me to doporucili v CARu

Strana