icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

pepetousek
15. kvě 2017

Tak po dnešním utz jsem mírně zklamaná...dnes 11 den stimulace..nereaguji prý tak dobře, jak by čekali, folíky jsou kolem 15mm, což je málo, takže stimuluji dál, jen ne s Gonalem, ale s Menopurem..a už jsem vyčerpala dávku léků hrazené pojišťovnou, takže ten Menopur jsem platila plnou palbu..no, snad zabere, ve ST kontrolní utz, pokud to bude dobrý, nejspíš v pátek OPU..tak snad už konečně..

pepetousek
15. kvě 2017

@lussinka88 Tak mi Dr. dnes vysvětlila, že v dlouhém protokolu nejsou potřeba injekce na zamezení prasknutí folikul (měla jsem je v krátkém protokolu), protože to zajišťuje ta první injekce před začátkem stimulace..tak je to fajn 🙂

pepetousek
15. kvě 2017

Holky, kolik dnů jste stimulovaly? Břicho bolí, uf, snad pak ten ovitrelle zabere, jako vám a přestane to bolet 😉

majinka1981
15. kvě 2017

Tak dneska že mě vytáhli 12 vajíček. Zítra si mám zavolat jak jsou na tom. Břicho mě po zákroku bolelo hodně. Nic příjemného tedy. Teď už ležím doma.

majinka1981
15. kvě 2017

@pepetousek já stimulovala osm dní a myslela jsem že prasknu. v sobotu jsem si pichla večer v osm ovirtelle a tedy úleva žádná až teď co my je vyndali si přijdu už prazdnejsi.

pepetousek
15. kvě 2017

@majinka1981 Slusna urodicka 🙂 At se jim dari!

pepetousek
15. kvě 2017

@majinka1981 Jak velke jsi mela foliky vis? Mne po OPU bolelo bricho jako po MS, ale mela jsem tehdy 6 foliku, nevim, zda to na to ma nejaky vliv.

adusku
autor
15. kvě 2017

@pepetousek
Má 🙂 když jich je míň, neutiskovali vše okolo a tolik nehrozí hyperstimulák 🙂
A 6 je hezkej počet, taky jsem měla 🙂

majinka1981
15. kvě 2017

@pepetousek mě tam říkala čím víc jich je tím je to bolestivější. Měla jsem jich 11 a velikost ve čtvrtek 12-17mm. Dnes nevím jak byly velké,ale bylo jich o dva víc takže 13 a podařilo se jich 12. 😂 Tak snad z té úrody něco bude. Jedná paní říkala že už tam je po druhé, že poprvé jch měla 16 a byly z toho dvě embria.

pepetousek
15. kvě 2017

@majinka1981 Bohužel neznamená, že když jich je hodně, tak je větší šance..hold je důležitější kvalita nad kvantitou a taky samozřejmě příroda udělá své..já měla z těch 6 folíků 5 krásných zralých vajíček, ale vyhrálo jen jedno..ale aspoň, že to jedno 🙂

pepetousek
15. kvě 2017

@adusku Ano, je to pěkné číslo 🙂 Takové akorát 😉

majinka1981
15. kvě 2017

@pepetousek jj právě aspon jedno co bude mít úspěch 🙂

lussinka88
15. kvě 2017

@pepetousek aha ja myslela ze mas kratky protokol.. 😊

hadiceee
15. kvě 2017

@pepetousek Ahoj tak to me mrzi a drzim pale at to dobre dopadne. A zeptam se 11 dni a stale jeste neni odber? Ja mela prvni injekci ve stredu elonva nebo tak neco, dneska gonal a dalsi zitra pak mam prijit a rikal ze by odber mohl byt uz v patek nebo o vikendu, neni to tedy nejak brzy? Nebo to ma kazdy jinak podle toho jak reaguje? Ja jsem si myslela ze ten cyklus je dan, omlouvam se kdyztak za blbej dotaz ale je to nas prvni pokus, takze je to vsechno nove

hadiceee
15. kvě 2017

@pepetousek Opravuji zadny gonal ale orgalutran se to jmenuje

hanyas
16. kvě 2017

@hadiceee kazda reagujeme jinak, takze delka stimulace je u kazde jina. Az jsou foliky nachystany, tak sup s nimi ven 😉

adusku
autor
16. kvě 2017

@hadiceee
Ty jsi po píchnutí Elonvy nepíchala další až týden od ní?
Mě u Apo tvrdili, že je na týden...pak jsem dostimulovávala Gonalem...

hadiceee
16. kvě 2017

@adusku Ahoj, nene ja mela minulou stredu elonvu a v pondeli olgalutran , byla jsem na ultrazvuku a doktor rekl ze si to mam pichnout hned a dneska dalsi a zitra jdu znova na ultrazvuk a asi budu pichat pregnyl, ty mam dva, tedy podle toho co jsem pochopila, ja tomu prave nerozumim koukam ze kazda to mame uplne jinak, tak nezbyva nez verit asi jsme kazda jina tak nam to snad "siji na miru" ( s tim gonalem jsem se spletla, ten nemam vubec). Jinak mi napocital 14 folikulu na jedne strane a pak par na druhe ale ty uz nebyli tak vyrazne, vubec tomu nerozumim, znamena to tedy ze k.odberu jich bude minimalne tech 14? nebo se to jeste do odberu muze nejak zmenit? Obebiraji vsechny nebo jen ty dominantni? Omlouvam se za mozna hloupe dotazy ale je to poprve, ucim se za pochodu 🙂 diky a hezky den

adusku
autor
16. kvě 2017

@hadiceee
Nejsou vůbec hloupé 🙂
Odeberou se většinou všechny z obou a pak si je vyselektují jak potřebují.

14 je krásné číslo 🙂

Určitě, každá to má jinak a ji ak reaguje.
Orgalutran jsem měla až při druhý stimulaci a musím říct a nechci strašit, ale ta mě strašně bolela 😀

hadiceee
16. kvě 2017

@adusku me zatim nastesti nic neboli je. si pripadam uz ted jak nafouknuty balon jestli to bude takhle pokracovat asi prasknu do toho patku nebo vikendu.. jeste me napadla jedna vec, nekde jsem cetla ze se po odebrani mohou jist grepy, ze pry maji pozitivni rust na sliznici nebo tak neco, nevite co je na tom pravdy? Ja je totiz nesnasim ale radeji sem si jich par koupila a nutim se do nich uz ted, normalne nejsem uplne magor 😀 ale chci mit pocit ze sem udelala max abych si pak nemusela nic vycitat a rikat si coby kdyby.. samozrejme verim v pozitivni vysledek ale jeden nikdy nevi a ty grepy mi priali jako nejmim co muzu udelat navic, ale fakt je nesnasim 😀 neda se to popripade necim nahradit? slyseli jste o tom nekdo neco? Jo a jinak sem si dneska pichla sama injekci.. neskutecny sem na sebe nalezite hrda 😀 ( berte s humorem a nadsazkou)

hadiceee
16. kvě 2017

@adusku * pozitivni vliv na rust sliznice (mysleno v deloze)

adusku
autor
16. kvě 2017

@hadiceee
Grepy už teď... zaky je nesnášim, takže jsem si 1 denně přidála do smothie 😀
A po odběru a po transferu se říká že jsou dobrý maliny, ananas a červený víno 😀
Nikde není prokázáno že to funguje, ale i placebo efekt dokáže zázraky 🙂

Hlavně být v klidu a myslet pozitivně☺

Chápu tě, na první i jekci jsem koukala hodinu, než jsem si jí píchla 😀

hadiceee
16. kvě 2017

@adusku 😀 smothie, to je napad 😀 diky!! ja ji tam radsi soupa hned pac kdybych nad tim moc premyslela nevim jak by to dopadlo 😀 a ty jsi ted v jake fazi tedy?? moc ti drzim palce a davej prubezne vedet🙂 a tim APO myslis Apolinare v Praze? Ja chodim tedy do poradny a ultrazvuky atd k sobe ve meste ale na odebrani a transfer take jedu tam, pac to u nas nedelaji, spolupracuji prace s Apolinarem

hadiceee
16. kvě 2017

@adusku JO Ty UZ Cekas miminko!! ted to vidim, tak super !! povedlo se tedy napodruhe??? Gratuluji!!!

majinka1981
16. kvě 2017

Tak jsem se právě dozvěděla že se jich povedlo oplodnit osm, ve čtvrtek mám volat pro další výsledky a v sobotu by jedno zavedly. Doufám že to vyjde.

hadiceee
16. kvě 2017

@majinka1981 nedoufej ale stoprocentne ver!! To je zaklad, urcite vyjde, drzim vsechny palce co mam!!

hadiceee
16. kvě 2017

@majinka1981 : Jak dlouho po odebrani trva nez se zavadi oplodnena vajicka?

pepetousek
16. kvě 2017

@hadiceee Já teď podstupuji své druhé IVF a mám to jinak, než to bylo v tom prvním, tam byl odběr dřív, než teď, ale měla jsem krátký protokol, teď mám dlouhý protokol...oni ví, co dělají 😉 Až budeš mít folikuly dostatečně veliké k odběru, tak odeberou, každá reagujeme jinak, některá lépe, některá hůře..

pepetousek
16. kvě 2017

@hadiceee Embryjka ti zavedou max 5tý den po OPU, bude záležet hlavně na rozhodnutí embryologa a podle počtu embryjek...mi poprvé zavedli už třetí den, páč jsem jich moc neměla a báli se, aby přežily vůbec další dny..když jich budeš mít dostatek a prodlouženou kultivaci, zavedou klidně až pátý den 🙂

hanyas
16. kvě 2017

@hadiceee zavadi se uz embryjka, nejlepsi je po prodlouzene kultivaci. Nekde ale zavadi treba i tri nebo ctyr denni kousky.

Strana