icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

pepetousek
29. kvě 2017

@majinka1981 Tak už zítra 🙂 Ještě jsi netestovala?

pepetousek
29. kvě 2017

Jsem 6tý den po ET, 4denní embryjko, cítím se netěhotně...jak jste na tom vy, holky, po ET?

hadiceee
29. kvě 2017

@pepetousek ja 3 den, dnes jsem si volala do Caru a ani jedno embryo nezamrazali z 12 to nedalo ani jedno, takze dost divny obavam se ze tim padem to neda ani to co mi zavedli pac to zavadeli teprve 4 den ☹ do pr...

hanyas
29. kvě 2017

@hadiceee asi chapu, jake ted musis mit nervy, ale nemaluj certa na zed. Treba se to tvoje krasne zavrtalo a drzi se. Treba je mu u tebe mnohem lip nez v misce a prospiva 😘

hadiceee
29. kvě 2017

@hanyas dekuju ale je mi hrozne z 12 oplodnenych ani jedno.. a vsechny ti vzdali 5ty a 6ty den.. a me tohle zavadeli ctvrty... ach jo, ja se z toho uz fakt zblaznim ☹ ted me to fakt sebralo

hanyas
29. kvě 2017

@hadiceee taky bych silela. Je to strasna loterie. Bud a nebo. At uz to je jakkoli, nic s tim nenadelas. Ver embryjku a zkus byt aspon trochu pozitivni. Protoze jestli v tobe jeste je, jakoze verim, ze jo, tak mu muzes depkama jen ublizit.

hadiceee
29. kvě 2017

@hanyas budu se snazit...

pepetousek
30. kvě 2017

@hadiceee To je mi líto ☹ Tak snad to, které ti zavedli, je ten pravý bojovník! My máme z 1. IVF chlapečka, měla jsem jen 5 vajíček a vyhrálo to jedno...tak věř! Btw., nechodíš do ISCARE?

pepetousek
30. kvě 2017

@majinka1981 Tfuj, tfuj, tfuj!

hadiceee
30. kvě 2017

@pepetousek Diky verim ze bojuje, snazim se moc nesledovat aby mi z toho nehrablo, to cekani je desny.. ja chodim k apolinari

raduzemlejna
31. kvě 2017

Ahoj holky, ctu tady vase pribehy a uplne me u nekterych mrazi.. je to vecny boj. Tak vam vsem drzim pesti!!! Me bude za 14dni cekat treti iui, ale nevetim tomu ze se to povede, takze se pak vrhnem rovnou do ivf. Bylo nam dr. takhle doporuceno, manzel ma spatny spermio. Tak uz pomalu zacinam procitat diskuze a shanet o tom nejake info, pac jsem jako totalni neznalec. Reknete mi prosim kolik takova ivf stoji? Vim ze je asi rozdil v tom jaky hormony kdo bere a tak.. ale aspon priblizne? Dekuju moc

hadiceee
31. kvě 2017

@raduzemlejna Ahoj, jak pises zalezi na hodne okolnostech, leky, metody, dokonce i na tom jaky car zvolite, kazdy ma jiny cenik a soukrome kliniky jsou o dost drazsi ( alespon z me zkusenosti) ale pocitej cca mezi 10 000 az 20 000

be_ruska
31. kvě 2017

@raduzemlejna ahoj. Nas to vyslo na 45 tis. Soukroma klinika.

hadiceee
31. kvě 2017

@be_ruska ty ho tak to je docela velky rozdil... je Pravda te ja na soukrome sklinice take zacinala cca na 30 000 Kc... ale bohuzel kvalita pece tomu vubec neodpovidala tak jsem sla jinam a kupodivu nesrovnatelny pristup a pece a o dokonce o dost levnejsi... ale je to zkusenost od zkusenosti a nazor od nazoru

hadiceee
31. kvě 2017

@pepetousek Ahoj uz jsi testovala??

be_ruska
31. kvě 2017

@hadiceee no je to darda. Ale tak hlavně kdyz to bude uspesne. Ja jsem teda s kvalitou zatim moc spokojena. Vsichni jsou mili a hodni. 🙂

pepetousek
31. kvě 2017

@hadiceee Jeste neee, dnes teprve 8smy den po ET, 12 dni od oplodneni..

gabcat
31. kvě 2017

@raduzemlejna Ahoj, my platili asi 24.000,- Kč. Oplodněno 12 vajíček ICSI, prodloužená kultivace, 3 zamražená embrya tím lepším (a dražším) způsobem. Klinika soukromá a naprosto výborná - doporučila mi ji gynekoložka a jsem ráda, že jsem ji poslechla. Skvělý přístup jak doktorů, tak sester, úspěch na první pokus.

pepetousek
31. kvě 2017

@gabcat A kam chodíš do CAR? A ono jsou 2 přístupy zamražení? To slyším prvně..

adusku
autor
31. kvě 2017

@pepetousek
Chodily jsme s @gabcat do Iscare 🙂
Ano, je klasický zamražení, ale tam hrozí to že embryjka zaniknou při rozmražení, protože je poškodí krystalky ledu a druhý je vitrifikace a je sice dražší, ale daleko bezpečnější a tam se krystalky nedělají 🙂

Já už bych do státní, viz třeba Apolinář nešla, i kdyby to mělo být zadarmo :/

gabcat
1. čer 2017

@pepetousek Přesně jak píše @adusku, vitrifikace je rychlejší zamražení na požadovanou teplotu, má lepší výsledky co se týče pak rozmražení. Rozdíl v ceně tam je už minimální. Já měla v plánu jít taky do státní (ne kvůli ceně, to jsem zjištěno neměla) a doktorka říkala, že je to samozřejmě na mě. Ale ať to dobře zvážím, přece jen do nás pumpují dost hormonů, Tak ať to má ten výsledek. Doporučila mi iscare s tím, že mají výborné embryology (kteří u nás udělali ten největší kus práce) a nejlepší statistiku živě narozených dětí. A jak říkám, nelituju vůbec.

Ještě bych dodala, že jsem se tady nesetkala ani s tím, že by mě někdo nutil rovnou do ivf nebo tak. Bylo čistě na nás, jestli zkusíme iui nejdřív (u nás malá šance na úspěch). To jsme ale nechtěli čekat kvůli zase mé nemoci, u které jsem musela vysadit léky dost dlouho před snažením. Ani nás nenutili do žádných procedur navíc, které pojišťovna nedoplácí. Naopak doktorka se mnou sedla a říká.. tohle je u vás úplně zbytečný, jste mladá, To si udělá tělo samo atd. Měla jsem zadarmo i část léků na stimulaci.

Teď koukám, že to vypadá jako reklama 😀 tak bych ráda řekla, že s iscare nemám nic společného 🙂 jen dávám svou zkušenost s tím, že není u každého soukromého car pravda, co se píše o pouhém ždímání peněz atd. atd.

pepetousek
1. čer 2017

Tak 9tý den po ET čtyřdenního embryjka sněhobílý test 😢

hadiceee
1. čer 2017

@pepetousek vydrz jeste!! Tohle je nejhorsi co se tu da cist.. vim presne jak se citis je mi to moc lito ale prece jen tomu dej jeste dva tri dny... budu na tebe myslet, drz se

pepetousek
1. čer 2017

@hadiceee Jj, zkusím ještě pozítří testnout, jestli se nestane zázrak...ale víš jak, padlo to na mě..ale ani první ET nám nevyšel, asi nemáme štěstí na "nemražáčky"..

hadiceee
1. čer 2017

@pepetousek urcite jeste zkus, je to tedy tvuj druhy pokus? A zbyly ti mrazacky? ja treba nemam zadne takze kdyz to nevyjde tak musim cele znova ty chodis do toho Iscare ze? Na kolik te prosim vysel jeden pokus? Dost me tady holky nahlodaly, pokud to nevyjde asi zkusim prejit,,, prece ken je mi dost divny ze z 12 ukazkovych embryi se nepodarilo ani jedno zamrazit..

pepetousek
1. čer 2017

@hadiceee Ano, je to mé druhé IVF. U prvního IVF jsem měla 5 vajíček, ET 1e, nevyšlo to. Zamražená jsme měli 2e. KET 2e, zadařil se syn. Teď jsem podstupovala své druhé IVF, měla jsem 9 zralách vajíček. ET 1e (uvidíme), zamražená máme zase 2e, ale tentokrát ne dohromady, ale zvlášť, jednomu embryjku ale nedávají moc šanci, bylo v kultivaci 6 dní, má se max 5 dní...jinak chodím do ÚPMD Podolí.

adusku
autor
1. čer 2017

@hadiceee
Nás pokus vyšel na 21000 i s lékama, měli jsme 6 vajíček, oplodnění isci a vitrifikaci 1 nanučka

jezovca
1. čer 2017

@adusku
Ahoj, ptala jsem se holek, kam chodím do car a mrazi embrya vitrifikaci, ale ještě předním bude PGS, tak jsem sama zvědavá na kolik nás to vyjde. PGS už máme schváleno ZP 🙂

raduzemlejna
1. čer 2017

@hadiceee
@be_ruska
@gabcat
Holky diky za info.. musim rict ze jsem se tesila na prvni ivf ale optimismus uz me opousti.. ted nemyslim kvuli penezum ale v podstate asi plno nervu to bude.. Jeste se zeptam, ty hormony co se pichaji do bricha, s temi se zacina hned od zacatku cyklu nebo od ktereho dne? A jak dlouho jste je pichali? Pak je teda ovulka, odsaji vajicka a zaroven vezmou spermiky a ceka se.. pisu to spravne?? Jak dlouho se tak ceka nez se to vajicko oplodni?

raduzemlejna
1. čer 2017

Jinak vas ti vsechny strasne obdivuju cim jste si prosly a co mate za sebou.. nikdy bych si nedokazala predstavit jak tezky je pocit dite... clovek si pripada dost potupne ze si musi nechat pomoct.. a beztak to neni uplne jednoduchy 😒

Strana