icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

be_ruska
1. čer 2017

@raduzemlejna ja zacala pichat druhy den cyklu. 11dc jsem sla na opu. Mezitim jsem mela dva kontrolni ultrazvuky. Potom se embryjko oplodni a 3-5 den potom transfer. Me zustalo jen jedno a jeste mi ho vysetrovali geneticky proto ho zamrazili a na transfer jdu pristi týden 🙂

jezovca
1. čer 2017

@be_ruska taky to tak budu mít, budou vyšetřovat embrya PGS a az v Srpnu KET
Držím ti pěstí 🙂✊🏼

be_ruska
1. čer 2017

@jezovca jj tobe taky. Snad nam to vyjde 🙂

jezovca
1. čer 2017

@be_ruska Určitě to vyjde ❤️✊🏼🌷

be_ruska
1. čer 2017

@jezovca ze jo 😍 ja totiz v nic jinyho ani nevěřím 🙂

hadiceee
2. čer 2017

@pepetousek tak jak? myslim na tebe.. ja dneska uz nevydrzela a taky testla a taky vubec nic.. jsem sedmy den...

raduzemlejna
2. čer 2017

@be_ruska
Tak ti budu drzet palce, aby ti to vyslo a embrijko se pekne zavrtalo. Takze v podstate se to da zvladnout v jednom cyklu jakoby.. myslela jsem si ze to trva dyl.. to je dobra zprava. Citis po tech hormonech co se pichaji pred odsatim vajicek nejaky zmeny na sobe?
Achjo ja jdu teprve za 14dni na 3iui. Uz se mi moc nechce, manzel ma hodne blby spermio takze snad tomu ani nedavam moc velkou sanci. Uz bych se nejradsi posunula k tomu ivfku. No tak jeden cyklus uz vydrzim..

maagda
2. čer 2017

Ahoj holky, snad nebude vadit že bych se přidala. Pročítala jsem celou vaši diskuzi a musím říct, že jste úžasné jak to zvládáte 🙂 přeji Vám moc šestí 🙂. Teď něco o mé osobě. Je mi 25 s manželem se snažíme 21 měsíců o miminko ale nějak nám to nevyšlo. Nakonec jsme se po 17 měsících rozhodli jít do Reprofitu. Paní doktorka je úžasná udělala nám zrovna s manželem při konzultaci kopu vyšetření pak jsem jela ještě na krev kvůli hormonálnímu profilu. Při druhé konzultaci jsme se dozvěděli verdikt že vše je docela dobré až manžel má hodně špatný tvar spermií. Mě poslala ještě na laparoskopii protože jsem měla 2 roky cystu na vaječníku tak chtěla aby jsme měli co nejmíň překážek. Manžel dostal vitamíny a říkala, že pokud se to zlepší tak by jsme zkusili 2 měsíce plánovanou soulož a pokud ne tak u nás jiná možnost než IVF nepujde, protože manželovi kámoši se nedostanou do mého vajíčka. No přijeli jsme v květnu na kontrolu já jestli po operaci funguji jak mám a manžel na kontrolní spermio. Tady mě kontrolovala jiná paní doktorka a taky úžasná a přála nám aby jsme nepotřebovali jejich pomoc. Nějak jsem hodně věřila v to, že se to zlepší ale věděla jsem, že by se musel stát velký zázrak. Po pár dnech nám paní doktorka poslala verdikt, že sice bylo u manžela zlepšení ale pořád je hodně pod minimální hodnotou takže buď můžeme se pár let pokoušet, zkoušet vitamíny ale nezaručuje, že se něco zlepší a nebo IVF. Tak jsme se rozhodli udělat ten velký krok a 9.6.2017 jedu na konzultaci a měla bych už dostat i léky a začít 2.DC. Docela jsem z toho nervozní a taky se bojím tak to všechno budu snášet mám docela snížený práh bolesti ale pořád věřím že to zvládnu dobře. Další útěchou je, že tam pracuje kamarádka tak si nás vzala na starosti bude semnou u všech našich kontrol i u odběru a bude mít taky na starost naše vajíčka aby z nich udělala miminka tak věřím i ona mi slíbila že nějakých silných najde 🙂 tak alespoň tohle mě uklidnilo 🙂 Omlouvám se za referát 😀

adusku
autor
2. čer 2017

@maagda
Držím palečky aby vše šlo hladce a na konci cesty na vás čekalo vytoužený miminko🙂
Já osobně zastávám názor, že než se trápit, neustále něco zkoušet a čekat, je IvF nejlepší volbou 🙂 ničeho se neboj 🙂

gabcat
2. čer 2017

@maagda Ahoj, myslím, že nemusíš mít strach. IVF nebolí, já měla jen dost velké bolesti po odběru vajíček, ale to bylo hyperstimulací vaječníků. Není to vždy. Já to na začátku podcenila s prevencí - hodně pít, iontové nápoje, jíst tvaroh atd. Doháněla jsem to až poté, co se mi to rozjelo. Ale pak se to zlepšovalo postupně a do transferu už ok. Držím palce 😉

hadiceee
2. čer 2017

@gabcat
@adusku holky kdy jste meli prvni pozitivni testy?

adusku
autor
2. čer 2017

@hadiceee
Z nás si příklad neber 😂 my testily jak zběsilý 😀

hadiceee
2. čer 2017

@adusku na telefonu je to blbe videt, takze uz sesty den bylo neco videt?

adusku
autor
2. čer 2017

@hadiceee
Něco prokazatelnýho bylo 10tý den 🙂
Proto už nikdy víc testy dřív než 10-12tý den, bylo to lovení duchů a dost na palici...

maagda
2. čer 2017

@adusku
@gabcat Moc děkuji za rady a podporu. No s tím pitím to zvládám i tak vypiji cca 3 litry vody + kávu a čaj 😀. Jina jsem si četla tady četla že je dobré ty nápoje z lékárny tak si taky udělám zásobu 😀 a stačí to teda začít pít 3 dny před odběrem a nebo raději i dřív? Děkuji

adusku
autor
2. čer 2017

@maagda
Já jsem ty drinky třeba vůbec nepila, snazila jsem se jen zvýšit příjem bílkovin a fakt dost pít 🙂
A taky jsem jedla grepy, prý podporujou ovulační hlen....

maagda
2. čer 2017

@adusku Já jsem třeba nikdy nezaznamenala žádný ovulační hlen jen vám že ovu mám a kdy ji mám. Každý totiž mluvil o nějakém hlenu a tak jsem měla srach jestli mám ovu když nic takového nemám jen sem citila 15.DC bolest vaječníků, na testu mi to taky ukázalo že je a pak i v Caru říkali že vše funguje jak má.

gabcat
2. čer 2017

@hadiceee no posuď sama 🙂

gabcat
2. čer 2017

@maagda z lékárny jsem taky nakupovala. Nemyslím, že je to potřeba 🙂 a klidně začni tři dny před, jestli piješ hodně i tak 🙂

maagda
2. čer 2017

@gabcat Opravdu moc děkuji za rady 🙂

pepetousek
2. čer 2017

@hadiceee Netestovala jsem dnes, ale zacinam spinit ☹ Zitra testnu...dekuji, ze na me tam myslis 🙂

be_ruska
2. čer 2017

@raduzemlejna dekuju. Jj da se to zvladnout v jednom cyklu. Ja teda na sobe necitim vubec zadnou změnu, ale tak to je individuální 🙂
Me cely ivf prijde jako jedno dlouhatansky cekani na neco 😀 to nejhorsi cekani me teprve ceka.....na snad pozitivni test

pepetousek
6. čer 2017

@hadiceee Tak co? Jak se citis? Uz jsi testovala?

hadiceee
6. čer 2017

@pepetousek Ahoj jj testovala a dneska jsem to dostala... volala jsem do CARU a jelikoz nemam zadna embrya zamrazena tak opet tri mesice cekam na dalsi pokus.. co ty?

adusku
autor
6. čer 2017

@hadiceee
Co to čtu? To mě mrzí :(

pepetousek
6. čer 2017

@hadiceee A na krvi jsi byla? Mi v CAR rikali i pres spineni pockat na krev...ja byla dnes, krev negativni ☹

hadiceee
6. čer 2017

@pepetousek ja na ni nepujdu neni duvod.. v zazraky uz fakt neverim.. ty uz ale jednoho prcka mas ze? kolikaty to byl ted pokus? a mas mrazacky? me rekli ze muzu jit zas az v zari.. fakt nevim co sme komu udelali uz sem fakt nastvana, porad akorat na neco cekame v neco verime, doufame a pak vzdycky jen zklamani.. ja tomu IVF fakt verila i presto ze se vsechny ostatni embrya rozpadli verila jsem ze tohle to da... nechci zas do sebe cpat ty hormony a vsechno znova .. mam toho vseho plny zuby

maagda
6. čer 2017

@hadiceee To mi je líto ☹ a kam chodíte do Caru?

hadiceee
6. čer 2017

@maagda Odber a transfer mi delali u apolinare jinak na utz a konzultace k nam ve meste do nemocnice, oni spolupracuji prave s apolinarem.. nekdo tady psal prave te apolinar neni moc dobry.. nevim zda bych mela zkusit jinou kliniku, nechapu prpc se vsechna embrya rozpadla kdyz od zacatku rikali ze to vypads vsechno ukazkove... a ja ted musim opet cekat dalsi tri mesice a cele to podstupovat znova.. dochazej mi sily, byl to sice nas prvni pokus IVF ale predtim uz sme si toho uzily taky dost.. je mi lito i myho chlapa je uzasnej a v zivote by mi nikdy nic nerekl.. ale vime ze je chyba u me on by mohl byt klidne darce... take moc chce dite a kvuli me to nejde... a ted nevyslo ani IVF kteremu taky tak veril..

pepetousek
6. čer 2017

@hadiceee Syna máme z prvního IVF, ale až KET, ET tehdy taky nevyšel...teď máme 2 mražáčky, ale jednomu moc šanci nedávají...hlavně nepřestávej věřit...ono IVF není jistota, že otěhotníš, hlavní slovo má stejně nakonec příroda, ale musíme věřit, že to jednou vyjde! Chápu tě, jak ti je, stimulace není nic příjemného, ale když to jinak nejde..třeba se nám to vrátí na dětech 😉 Jinak chodím do ÚPMD Podolí..

Strana