Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@hadiceee Já bych zkusila jiný Car a ne zbytečně zahazovat pokusy. My jsme třeba v Reprofitu. Známe s ním mají dobré zkušenosti tak jsme šli zrovna tam a dělá tam i kamarádka. Jsem hrozně ráda že jsme tam protože paní doktorka je užasná. Udělala kopu vyšetření atd... hlavně už na začátku říkala že nás nepožene zrovna na IVF pokud by tam byla alespoň malá šance. Sice nakonec na IVF jdeme ale i tak věřili všichni, že se třeba obrátí v lepší. Není to taková klinika, která z lidí tahá jen peníze. Zatím jsme spokojení i s přístupem. Teď nás čeká první stimulace v pátek jdeme k paní doktorce pro profil tak jsem zvědavá.
Ahoj holky. Tak uz se pomalu zacinam pripravovat na sve prvni ivf. Vcera jsem byla u dr a treti iui nebude mozna, tento cyklus mi vajecniky nejak stavkuji, vpravo se mi udelala cysta, vlevo nic.. asi ovu vubec nebude. Tak jsem doktora premluvila ze uz na dalsi iui nechci a pujdeme rovnou do ivf. S nasimi blbymi vysledky spermia nam doporucil metodu icsi, tak jsem strasne rada. 19.6. jdeme na vstupni prohlidku a pak teda budu cekat na ms a muzem to vsechno rozjet.. nevim, je to takovy zvlastni pocit.. ale docela se tesim.. ikdyz chapu ze to nemusi vyjit a ze me to bude stat spousty nervu. A taky penez!! Mam pry pocitat s 20.tis.. mazec..
Preju vam vsem at se vam vse dari a budu drzet pakce 😉
@raduzemlejna radsi pocitej s vice, nez 20 tisici 😉 preju hodne stesti, at to vyjde hned napoprve 🙂
@hanyas to mas asi pravdu.. ale co bychom proto neudelali ze??? Jsou to desny palby.. s manzelem si z toho delame srandu, ze do tech deti vrazime spoustu penez uz od zacatku, nez vubec existujou.. jinak diky, ja se urcite ozvu jak jsem na tom. Jsem rada ze muzu psat aspon sem, normalne se mi o tom ani nechce tak mluvit.. myslim v praci a okoli.. znas to..
@raduzemlejna znam 😉
@raduzemlejna ahoj preji hodne stesti. No taky chystame 20-25 tisic. Akorat jedem z Brna. Dostala sem jen pero nastesti a 125 jednotek a kratky profil. Zaciname na konci cervna. Jsem ze vseho ale strasne nervozni 😃😃😃 snad se vam to podari na poprve. Ja doufam taky ale jsem smirena s tim ze nemusi. Ale zas si rikam ze jsme mladi tak by se to mohlo podarit.
@maagda tak to ti taky budu drzet pesti, aby to vyslo. Budeme to mit podobny. Ja bych ms mela dostat na prelomu cervna/cervence, a pak hned taky zaciname. Tak to si budem vzajemne referovat jak jsme na tom.. Pro profil si jedu pristi pondeli. Jsem zvedava.. taky jsem trochu nervozni, ale zaroven se tesim,beru to jako dalsi krok vpred..
@raduzemlejna přesně další krok ale jsem z toho víc nervozní než když jsme se s manželem pomalu před 2 roky rozhodli že se budeme snažit 😀
@maagda prosim te podle ceho se urcuje ten profil? Vubec nic o tom nevim..
@raduzemlejna to určí lékař podle hormonálního profilu a všech ostatních faktorů např.. věk atd.. i počet těch jednotek to určí.
Ahoj děvčata, jsem tu z5 po skoro pul roce a mám o5 dotaz a prosím o rady...
15.5 u nás broběhl Ket, dvou embryek s 5 denní kultivací, už asi po šesti dnech poz. testíky.10 den bylo Hcg z krve 130.3. 11.6 byl první utz. a Mudr našla dva gestační váčky z toho v jednom, který měřil 9 mm i žloudkový váček, ale to druhé dle jejích slov bylo zkolabované. 13.6 další krev a Hcg tentokrát 62260.3 IU/i dnes večer proběhl další utz po 2 týdnech a v tom dobrém gest. váčku (již 9 cm) byla tečka která měří 3,45mm, tedy mimi a srdíčko prý neprukazné a tvářila se, že nic moc, ale s manželem jsme si na 90 procent jistí, že bylo vidět blikání, to druhé mudr ani nehledala ....jsem z toho zmatená a nevím co si počít...nevím kdy jsem měla poslední ms, protože mi doktor napsal estrimax a tím jsem o jeden cyklus přišla a před tím jsem měla ms nepravidelné po potratu, každopádně jsem ted cca v 5+5 a to hcg nás zaráží... na další ko jdu za týden, ale přemýšlím, že si zajdu k jinému doktorovi, třeba to srdíčko uvidí lépe, ach jo....
@ubrus můžeš na utz do nějaké nemocnice a tam ti můžou říct dle utz jak to vidí, případně ke svému gynekologovi, pokud si tam nebyla
@fandysek_1 děkuji, určitě si zítra zavolám na utz ke svému gynekologovi, přecijen při tak velkém hcg si myslím, že miminko roste a když si vezmu, že před dvěma týdny byl jen ges. váček a žl. váček a dnes už 3 a pulmm velké mimi a opravdu jsem s mužem viděla srdíčko blikat, tak že to je prosperující, chodím k primáři Hulvertovi, ale ted jsem dvakrát byla u nějaké mudr. Novotné kterou jsem předtím nikdy neviděla a vubec se s ní dohodnout v jakém jsem vlastně týdnu, bylo docela drámo
@ubrus někdy více hlav víc ví. Držím palce, ať je vše ok.
Ahoj holky. Nejdriv chci napsat, ze myslim na vsechny, aby nam to co nejdrive vyslo a vsechny jsme se dockaly zdraveho miminka❤️. Vcera jsem byla na OPU, je to me prvni IVF. Bylo 12 vajicek a dnes mi volali, ze 8 je jich oplodnenych😍. Oni je budou jeste ale sledovat a muze se stat, ze nebudou vsechny vporadku a nebudou se dat pouzit a nektera zamrazit, ze?
@kattmatt Ahoj, je to dost pravděpodobné. Většinou přežijí všechny ty první dny, největší úbytek je kolem toho cca 4. dne. Proto se dělá prodloužená kultivace, aby se netransferovala embryjka, která se ve vývoji zastaví ještě před stadiem blastocysty.
Jen pro představu (i když každá to má individuálně)... taky jsme měli 12, oplodněné všechny, do cca 3. dne 11, do blastocysty 8. Nakonec zavedeno 1 embryo, 3 máme zmražené.
@ubrus strasne moc ti drzim palce. Me to teprv vsechno ceka, takze poradit ti nemuzu. Ale tvuj pristup je urcite ten nejlepsi. Ver tomu ze je to v poradku a bude to tak!!! Do jakeho centra chodis? U nejake dr. Novotne jsem byla na iui v Pardubicich v Sanusu. A taky me teda nejak neohromila.. treba je to ale jen shoda jmen..
@maagda cauky, tak uz mam od vcerejska stimulacni profil a plnou igelitku prasku a injekci.. jsem radne vybavena. Nejak jsem to vcera nestacila vsechno pobrat, byla to spousta informaci.. Mam Gonal, Cetritide, Prednison... prozatim.. Ten Gonal od 2dc 225jednotek, po dvou dnech snizit na 200. Cetritide od 5dc. Prednison od zacatku... Jak ty????
@raduzemlejna Teda tak to jsi opravdu hodně zásobovaná já mám ne Puregon pen a budu si dávat 125 jednotek na 7 dní a pak jdu na kontrolní utz a tam se dovím další co a jak. Prý abych nebyla moc zahlcená informacemi 😀 Takže čekám až přijde mrška a 2DC to jistí 🙂. Hodně štěstíčka přeji. Když očekáváš 2DC já cca v neděli 🙂
@raduzemlejna Moc děkuji, chodím do ISCARU, spíš to bude jen shoda jmen, ale paní doktorku jsem viděla jen dvakrát a to při těch UTZ, normálně se o nás stará pan Prim. Hulvert, ale měl dovču a tak mi sestra poslala na kontrolu k ní, ale já se nedám, přeobjednám se k Hulvertovi...a hotovo😉
@maagda Zásobena teda jsem.. to mas pravdu. Kez by to aspon pomohlo. Ja to mam rozepsane do 5dc, pak taky pujdu na utz a rekne mi dr jak davkovat dal. Uvidim. Mrsku cekam az nekdy pristi vikend, snad pristi patek. Takze necely tyden po tobe. Noo tak to mam aspon od koho cerpat info 😃😃😃 Ted o vikendu jedem na zaslouzenou dovcu, tak planuju ze si ji radne uziju, treba to bude na delsi dobu moje posledni 😆.. no nebudu predbihat. Ale jeste k tomu stavime baracek takze i tak bysme uz zrejme nikam letos nejeli, pac ted cpeme vsechny prasule do bydleni. Tak se ozvi az zacnes s pichanim puregonu, jaky z toho mas dojmy.. budu rada. Paaa a drzim pesti.. vsechny co mam 😉
A jeste se omlouvam, ze hned neodepisuju, nechodim sem moc casto.. priznam se ze me to tu obcas stresuje kdyz nekdy narazim na nejakou diskuzi kde se stane neco blbyho.. uz si pak predstavuju ze se to muze stat i me.. no lepsi snad nevedet nekdy 😕
@ubrus dobre delas 😉😉 drzim palce!!!
@raduzemlejna No tak sem mršku čekala v neděli a rozjela se dnes, takže zítra začínám 😀 asi se tělo nemůže dočkat 😀. Jůů no užívej dovolenku a odpočiň si. Taky mě čeká na začátku července ale tu budu trávit doma u bazénku a na dovolenou by jsme chtěli v srpnu projet orlické hory na kole 🙂 jsem nervozní jak hrom ale když ráno přišla tak sem se od te doby culila jak blbec 😀 a to trpím bolestmi jak pes a teď mi to je po první uplně jedno 😀 Jasně budu referovat. Je super, že jsem na tom s někým úplně stejně aspoň mám s kým čekat 😀 jj někdy je to tu šílené ale já se snažím ty horší věci přeskakovat. To já se sem dostanu většinou přes oběd v práci 🙂 jinak na to není čas.
@maagda jeee no tak to se ti ani nedivim, ze jsi vysmata.. to byvh byla taky!! Takze vzhuru do toho!!! Tak to ted asi budu chodit casteji, koukat jestli nepises.. 😃😃😃 mam radost i za tebe.. Ty se nebojis jet v srpnu na kola kdyz budes treba uz tehu???
@raduzemlejna tak pokud doktorka řekne že nesmím tak budou jen tůry. Vím že se říká že by se nemělo po nějakých moc kopcovitých terénech a nějaké velké nárazy. Uvidím, zatím ji v plánu máme, nechci se totiž moc upínat na to že se to podaří na poprvé. Radši si všechno naplánuji a raději změním obsah dovolenky 🙂.
@maagda to delas urcite dobre... je to lepsi se na to moc neupinat. Taky se snazim to brat trochu s rezervou. Driv jsem se kvuli vsemu hrozne nervovala. Dneska po vic jak roce snazeni uz jsem takova vic v pohode a beru to tak jak to prichazi. Snad se nam obema jednou zadari a nebude to moc dlouho trvat.. 😉
@raduzemlejna No my snažíme pomalu 2 roky v září začínáme 3 a kdybych se měla furt jen nervovat tak by mi hráblo. Ani jsem netestovala, jen když ms nepřišla víc než týden tak to už ano ale neseděla sem nad testem už týden před ms. Snažila jsem se to brat sportovně. Jo někdy to uplně nešlo měla jsem asi 3 výlevy ale jinak myslím že dobré. Tak dnes sem začala. Manžel mi dal první injekci 😀 bolelo to víc než když berou krev 😀 (mám panický strach z jehel). No ale po dnešním ránu mě asi nebudou na klinice mít rádi. Dostala jsem papírek s kontaktem že kdyby byly nějaké komplikace a nebo nejasnosti tak nech volám nonstop. No a tak bylo nějak málo po 6 ráno chodím do práce na půl 7 a nebyla jsem si uplně jistá jestli si to můžu pichnout, protože psali, že se to má pichat až začne silné krvácení a ms musí řijít do 16:00 jinak se to o den odloží. No ale mě přišla ráno ale od operace prostě němám nějak extra silné krvácení a hlavně na tamponech to nejde až tak extra poznat jestli je silné nebo není 😀 no a tak jsem vytočila ten telefon, říkala jsem si že než něco pokazit tak se zeptám no ale milou paní jsem vzbudila. Tak teď si nadávám, že si teď budou myslet že jsem nějaký debil. Ale měla jsem strach abych něco nepokazila.

@hadiceee Ono kolikrát ženy menstruovaly a přesto byly těhu, proto se u nás v CAR vždy čeká na krev..