Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@raduzemlejna pani byla ale i tak mila to na bych vyla uplne protivna 😀 ale tak je to jejich prace. No uz 3 den. Ale asi to nesnasim moc dobre, prestala sem mit chut na jidlo, zvraci, mam takou tupou bolest hlavy a celkove jsem nejak prejita. Ale je pravda ze je toho v praci hodne tak mozna i proto. Jinak ja si nedokazu pichnout injekci tak mi je picha manzel. Nic prijemneho to neni ale tak co by sme neudelali ze 😂😂 uz se mi i v sobotu stalo ze jsem hrozne precitlivela.No su asi nejaka hrabla 😀
@maagda caukyyyy... tak jak?? Myslim na tebe.. Uz mas urcite po utz,uz vis kdy pujdes na odsati?? Ja cekam ms kazdym dnem, nejspis zitra.. tak uz se psychicky zacinam pripravovat.. Je mi zvlastne, tento tyden porodila diky ivf moje kamaradka zdravou krasnou holcicku a kdyz vim cim vsim si prosla a co vsechno musela vytrpet, jsem z toho vyrizena.. Uz ted je mi jasny ze to nebude prochazka ruzovym sadem..
@raduzemlejna ahoj taky na tebe myslim. 🙂 ja dobre 🙂 akorat sedime v Brne na kavicce 😀 v pondeli nas ceka odber. Myslim ze to zvladam sice cely tyden je mi spatne od zaludku, boly me hlavala ale da se fungovat 🙂 zvladam i klidne 13 hodin v praci ale to jen diky tomu ze jsem v kanclu 😀 az ted poslednich par dni me tlaci cely spodek ale zadna hruza. Jo a spanek byla jsem strasne unavena ale vzdy me stacila jen hodina a byla jsem uplnr cila ted to mam naopak muzu spat 8 hodin a jsem uplne hotova. Uvidis ze to bude vsechno dobre. Ja sem mela nejvetsi strach z injekci ale manzilek to hezky zvlada 🙂
Holky, držím vám pěstičky 🙂
Sranda to není, ale zvládnout se to dá 🙂
@adusku Díky.. ať se ti daří vše dotáhnout do zdárného konce.. my to máme ještě všechno před sebou, ale ty už jsi o trochu dál.. 🙂 Protože sem nechodím zas tak dlouho, tak nevím, čím vším sis prošla ty, ale každopádně je to od tebe hezké, že píšeš.. kord když víme, že tobě se to povedlo.. je to strašně pozitivní 🙂 hned má člověk chuť do toho všeho jít se vší vervou 🙂
@maagda Brouku, to jsou teda věci.. Já mám dovolenou, byli jsme s manžílkem na Vranově, abychom aspoň na chvíli vypadli z celého toho kolotoče a teď jsme doma a užíváme volna. A já to né a né dostat.. Dneska už jsem 37dc. To už je hrozný.. Je u mě naprosto normální, že to dostávám kolem toho 36tého dne, ale nemám ani žádný náznak, že bych to teď měla dostat.. jako na potvoru se mi to zrovna tenhle měsíc asi zpozdí.. a já jsem myslela, že už začnu píchat injekce, dokud jsem ještě v klídku doma a že si i o svý dovolený odbytu ultrazvuky u dr. a nemusím věčně odjíždět z práce. Sedím totiž na přepážce, takže pořád se uvolňovat je někdy boj.. hlavně teď v době dovolených.. No snad to nějak dopadne. Dneska jdeme kamarádům na oslavu jejich narozené holčičky, tak jsem ráda, že si aspoň v klídku můžu dopřát svoje oblíbené bílé 🙂
V pondělí na tebe budu myslet, musíš mi pak hned písnout, jaké to bylo a jak ti je.. Určitě to ale zmákneš v pohodě a zase budeš o krok dále.. juuu těším se i za tebe.. 🙂)
@raduzemlejna ja mam dovolenku od pondeli ale misto dovolene budu u doktoru ale za to to stoji dovolenku si uziju v srpnu. Taky se v praci moc nelibi ze letam jen po doktorech ale to se neda nic delat. Jasne ze se ozvu ted uz kazkou chvilku polehavam jak me vse boly a porad mi je spatne tak uz se tesim az to bude zamnou 🙂
Ahoj holky, jsem tu úplně nová - s manželem se snažíme 2,5 roku a mám za sebou 3 neúspěšné IUI. Ještě jeden cyklus zkusíme IUI (u mě v CARu dělají dvě v jednom cyklu) a jdeme na IVF. Mám z toho obrovský strach, protože mám snížený práh bolesti a každé IUI jsem si protrpěla a dle všeho to je nic oproti bolestem při IVF. Mohla bych Vás poprosit o dojmy, zážitky z IVF? Prodělaly jste při něm něco opravdu nepříjemného/bolestivého? Je mi 29 a manžovi 33 a snažíme se to brát pozitivně, ale s ohledem na to, že manžel má perfektní spermio a vše je tedy jen moje chyba a ke všemu on chtěl dítě už roky a já pořád oddalovala kvůli škole/práci, tak jsem z toho docela nešťastná :(
@horvi02 Ahoj, niceho se neboj. Taky mam snizeny prah bolesti. Injekce jsou docela v pohode jen me to vadilo na zaludek, hodne migreny. Spanek nic moc a tlak dole jsem mela az 7 den stimulace. Zvladala sem chodit normalne do prece i se venovat praci okolo domu. Zitra jdu na odbery tak ti napisu co a jak 🙂 ale zvladli to jine zvladneme to i my. Porod je urcite mnohem horsi nez Ivf. Jinak me je 25. Problem je u manzela. Ma spatny tvar a tim padem se nedostane do meho vajicka. Sance tam je 1% takze by jsme se mohli snazit dalsich par let nez by se nam zadarilo. Lekari davali ruzne vitaminky ale moc to nezabralo. Takze nam bylo doporuceno bud se dalsi roky pokouset prirozene nebo Ivf. Ostatni metody vy pro nas byly zbytecne.
@maagda moc díky za info - no já stimuluji menopurem už při IUI, protože mám zdechlé folíky - takže zkušenost s injekcemi už bohužel mám. Budu moc ráda, když pak napíšeš, jaký byl odběr 🙂 Věřím tomu, že to u vás vyjde, když vyberou v laboratoři tu nejlepší spermijku ;) Doktor říkal, že když je "chyba" na straně muže, tak je to vždy snazší, než na straně ženy... takže vlastně máte štěstí ;) Budu držet palce!
Ahoj, mě teda odběr po probuzení bolel dost. Ale bylo to tím, že jsem měla špatně přístupný pravý vaječník. Už na kontrolách u doktorky na ultrazvuku mi na to břicho různě tlačila. Doktorka, co pak odběr prováděla, říkala, že na mě při něm různě nalehávali, tak je jasné, že mě to bolí, ať si nechám dát něco od bolesti 😀 to zabralo během chvilky a víceméně na celý den. Takže kdyby tě to bolelo, nech si dát něco od bolesti.
Po odběru se mi rozjel mírný hyperstimulační syndrom. Naštěstí nic dramatického, ale chvíli mě to taky dost potrápilo. Chce to hned od začátku dodržovat všechna ta doporučení ohledně pitného režimu, jezení tvarohu apod. Já jsem na to tak trochu kašlala, protože jsem si myslela, že po odběru už to bude OK. Jakmile jsem na to najela, opravdu se to začalo zlepšovat.
Abych to shrnula... když to porovnám se svým průběhem těhotenství tak zlaté IVF 😀
Držím vám všem palce 👍😉
@horvi02 ahoj tak to nam za sebou. Brali me pred pul 10 a za 15 minur hotovo. Od zacatku co me dovezli na pokoj sem bxla vzhuru. Bolesti zadne je matr tlak trosicku jak prem ms ale v pohode. Citim se fakt dobre 🙂 vsichni jsou tu uzasni. Ted odpocivam na pokoji a cekam nez me pusti domu. Je super ze mam tu manzela tak to utika. Jinak z 9 foliku jsem mela 6 vajicek tak snad aspon ze 4 vydrzi a budou kvalitni 🙂 kdyz vse pude jak ma tak v sobotu budou zavadet 🙂
@horvi02 Ahoj...Vubec niceho se neboj, zvladly to jine, zvladnou to dalsi😊. I kdyz ti naprosto rozumim, jsem cerstve po vsem a cekam na vysledek😊. Ja musim rict, ze jsem byla strasne vystresovana a moc jsem se bala, ale nakonec to bylo v pohode. Pri stimulaci me akorat bolelo bricho a byla jsem nafoukla, ale nic, co by se nedalo vydrzet. A to same bylo po odberu vajicek. Dva dny jsem radeji prolezela, ale zase jen trochu boleni bricha, nic tlumiciho jsem nepotrebovala. Ale musim rict, ze ten pitny rezim i tvarohy jsem opravdu poctive dodrzovala. Ale je pravda, ze kazda to ma jinak. Vajicek jsem mela 12, oplodnit se povedlo 8, do pateho dne vydrzely jen 2 embryjka. Jedno je zamrazene a to dalsi moc doufam, se uchyti❤️. Je to tyden, tak jeste chvilku s testem vydrzim. A vam holky moc drzim palecky✊️
@horvi02 Máte ještě dost času na to, abyste zpracovala strachy a další pocity. Fungují podobně, jako když máte přejít po tyči půl metru nad zemí (asi bez potíží) a 10 m nad zemí. Neúspěch (pravděpodobný) způsobí Váš strach a další pocity. Koukněte na malý manuálek na mém blogu (články) a pusťte se, co nejpečlivěji - závisí na tom účinnost, do zpracování Vašich pocitů... strachy, pocity "moje vina" atd. Přeji Vám, ať se Vám to daří a ať to vede k úspěchu.
@maagda Ahoj, tak to je dobře, že tě nic nebolí. Já jsem taky naštěstí neměla žádné větší bolesti. Držím palečky, ať co nejvíce vydrží až do soboty. Já jich měla 12, 8 oplodněných a vydržely jen 2.Také jsem byla v pondělí a na transfer jsem šla minulou sobotu. Ale můžeš mít pořádné držáky a vydrží jich víc 🙂).
Ahoj holky, tady se diskuze pekne zase rozjela.. to je dobre.. ja cekam ms kazdym dnem.. a zacnu uz konecne se stimulaci...
@maagda tak uz je to za tebou.. to jsem rada ze jsi to takhle zvladla v pohode, myslela jsem na tebe a drzela ti pesti 😉
@kattmatt tyyyjoooo tobe drzim vsechno co mam,zavidim ze to uz mas za sebou. A ted jen to cekani.. to je dlouhy vid? Ale to uz das 😃😃😃
@raduzemlejna Dekuju mooc..jojo,je to dlouhy. Do dneska jsem si to teda nepripoustela, rikala jsem si, ze urcite vydrzim tech 14dni, kdy mam pak prijit na krev, ale dneska je to 9. den a uz jsem si googlovala, kdy nejdriv se to ukaze, jestli uz si nemam udelat test🙈☺️😊. Ale chvilku jeste vydrzim, sice verim, ale trochu se toho negativniho vysledku bojim😕.
@raduzemlejna
@kattmatt tak pry se nam oplodnilo vsech 6 vajicek tak ted jen aby nejake zustalo 🙂

@maagda Ahojky, dostala jsem se sem az ted.. tyjo.. tak to te asi uplne chapu, kdybych na tom byla stejne jako ty,taky bych nevedela kdy teda zacit.. to jsi udelala dobre ze jsi to nepodcenila a zavolala, vzdyt od toho tam jsou.. na tu milou pani se vykasli.. jde preci o tebe a ty jsi udelala spravnou vec. Takze dneska uz treti den jsi pichala injekci? Jak ti to jde dal?? Prvni asi nebyla prijemna..
Jinak my se oproti vam snazime pomerne kratkou dobu, malinko pres rok. Kdyz mimco po pul roce neprichazelo, zacali jsme to resit s doktorem.. manzel dosel na spermiogram a bylo jasno.. nemelo cenu na nic cekat.. Pak dve iui.. nic.. a ted teda prvni ivf. Jsem z toho malinko nervozni, ale tesim se. Jinak snazim se to vsechno taky brat s rezervou,netestuju jako blazen a radeji pocitam s tou horsi variantou ze to neklapne.. ikdyz ja jsem od prirody optimista a obcas to prost e neni jednoduchy. Uz bych se na te materske videla a ono to porad nejde..