Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Ahoj holky. Dnesni opu v pohode. Odebrali 10 vajicek. Uz lezim doma a bricho poboliva ale nic hroznyho.
Ahoj holky, mohla bych se zeptat těch z vás, které jste po ET/KET - bolí to? A je při opu anestezie do žíly, nebo vám dávají tu šílenou masku na obličej? Jsem příšerný posera a už se to pomalu ale jistě blíží a mě začínají tížit špatné sny :(
Ahoj holky, chtela bych se zeptat na kolik vas vychazelo prvni IVF+ICSI ... Dnes prisla moje sestra s tim ze 60tis, ona je zdrava, jen manžel ma malo spermii, ale s tim ze je 10% použitelnych... Moc vam dekuju, zaciname byt nestastny, resi se to uz pul roku a nic se nedeje 😕
@kachnicky Před pěti lety jsme dopláceli ivf +icsi 25 tisíc, byli jsme v sanus,jinde by to bylo možná levnější, ale brala jsem oproti jiným vyšší dávky hormonů na které se doplácelo. Těch šedesát je nějak moc, to je asi celková cena, ale pokud jí je pod 39let a nemá vyčerpané pokusy, tak jí přispěje zdravotní pojišťovna.
my ne, jsme v Gennetu v Praze
@pokaja co je to opu ja se v tech zkratkach nevyznám 😉
@volfici holky dekuji, a ty injekce a mnozstvi kolik si jich clovek píchá je individuální nebo to maji tak vsichni. Ja jsem si na uiu pichala jen 1 injekci a jeste to bylo silene sehnat, meli ji jen ve Znojmě po objednání z Brna a Znojmo mam 45km
@pokaja uz jsi tak daleko tak ted te strach nesmi zkolit, urcite to dopadne dobre.... A za jak dlouho po odběru se tedy budou oplodněné davat zpet?
Kolikrat byl s vami manzel,pritel , predpokladam na spermiogramu a pak kolikrat? Manzel ma šíleného sefa jezdi v Rakousku kamionku a dostat volno je nadlidský vykon ani ted by ho nedostal ale museli jsme s pravdou ven a pochopil to ač nerad ale volno dostal
@hannyy množství léků je individuální. Partner byl na začátku stimulace, tam podepisuje souhlasy. Pak v den punkce, tam odevzdá vzorek a opět podepíše lejstra. Po punkci musíš mít odvoz a ještě nás ona doktorka poučovala ohledně příznaků komplikací, aby věděl kdy kdyžtak volat rychlou atd.
Na transfer už být nemusí, ale je dobré mít odvoz a podporu 😉
@hannyy no já píchala první 4 dny jednu látku, potom další 4 dny dvě, ale kolikrát jsem píchala zbytek z jednoho pera a načínala nový, proto to byly hned 2 injekce plus ta další jiná. Manžel se mnou chodí pořád, mám v něj velkou oporu a taky se chudák cítí provinile, protože to podstupujeme kvůli jeho hodně špatnýmu spermiogramu, já jsem v pořádku. A opu je punkce 😉. To zvládnete 🙂

@volfici a měla jsi potom bolesti? Případně krvácení?