icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

pokaja
23. srp 2017

@volfici a měla jsi potom bolesti? Případně krvácení?

volfici
23. srp 2017

@pokaja bolest jako při MS, ale dali mi do kapačky analgetika, doma mě už nic nebolelo. Moje MS je horší 🙂

be_ruska
23. srp 2017

Ahoj holky. Dnesni opu v pohode. Odebrali 10 vajicek. Uz lezim doma a bricho poboliva ale nic hroznyho.

tipry
23. srp 2017

@be_ruska Tak přeji, at se podaří vše oplodnit a at se jim daří🙂

pokaja
23. srp 2017

@be_ruska krásný počet, přeju, aby vydržel v podobě embryjek 🍀. Ty chodíš do Repromedy?

volfici
23. srp 2017

@be_ruska super! 👏 tak hlavně ať jsou všechny zralé a oplodní je. Kdy budeš něco vědět?

horvi02
23. srp 2017

Ahoj holky, mohla bych se zeptat těch z vás, které jste po ET/KET - bolí to? A je při opu anestezie do žíly, nebo vám dávají tu šílenou masku na obličej? Jsem příšerný posera a už se to pomalu ale jistě blíží a mě začínají tížit špatné sny :(

be_ruska
23. srp 2017

@horvi02 niceho se neboj. Pri opu pichaji normalne do žíly a za minutku spis a probudis se az je po všem. KET je jak normalni gyn. Prohlidka. Neboli to. 😉

be_ruska
23. srp 2017

@pokaja
@tipry
@volfici dekuju holky. Doufam ze vydrzi co nejvic. Zitra mi budou volat kolik oplodni a pak bude pgs. Na transfer mi doporucili jit az v rijnu kuli dlouhe stimulaci aby si telo odpoclo. Ano chodim do Repromedy.

kachnicky
23. srp 2017

Ahoj holky, chtela bych se zeptat na kolik vas vychazelo prvni IVF+ICSI ... Dnes prisla moje sestra s tim ze 60tis, ona je zdrava, jen manžel ma malo spermii, ale s tim ze je 10% použitelnych... Moc vam dekuju, zaciname byt nestastny, resi se to uz pul roku a nic se nedeje 😕

horvi02
23. srp 2017

@be_ruska Moc děkuji! Hned jsem klidnější 🙂 Budu držet palečky, aby vám to vyšlo 🙂

pxtulka
23. srp 2017

@kachnicky my jsme absolvovali 1.IVF+ICSI hrazené pojišťovnou....dopláceli jsme za léky a prodlouženou kultivaci cca 20 000 Kč

be_ruska
23. srp 2017

@horvi02 dekuju. Kdy jdes na opu ty?

anina32
23. srp 2017

@kachnicky Před pěti lety jsme dopláceli ivf +icsi 25 tisíc, byli jsme v sanus,jinde by to bylo možná levnější, ale brala jsem oproti jiným vyšší dávky hormonů na které se doplácelo. Těch šedesát je nějak moc, to je asi celková cena, ale pokud jí je pod 39let a nemá vyčerpané pokusy, tak jí přispěje zdravotní pojišťovna.

be_ruska
23. srp 2017

@kachnicky ahoj my dopláceli prvni ivf cca 45 tis a druhe 55.

kachnicky
23. srp 2017

@pxtulka
@be_ruska
@be_ruska Holky děkuju moc...
Měnili jste někdo centrum?

pxtulka
23. srp 2017

my ne, jsme v Gennetu v Praze

volfici
23. srp 2017

@horvi02 vůbec se nestresuj, pospíš si a pak "půjdeš na vyšetření", je to úplně v pohodě 😉. Žádné zbytečné nervy si nedělej.

pokaja
23. srp 2017

@be_ruska já tam chodím taky, co sis prosím všechno brala na punkci? Já jsem nějak nevnímala, nevím, jestli si vzít košilku, papuče a jestli mám být odlíčená

be_ruska
23. srp 2017

@pokaja kosili i papuce ti tam daji jejich jednorazovy. Vlastne si nemusis brat vubec nic. Jen OP. Ja byla normalne nalicena. V den opu nesmis jist a pit. Po opu budes lezet na pokoji donesou ti vodu a bagetu 🙂 ja tam dnes byla uplne sama. Jinak je pokoj pro 4

pokaja
23. srp 2017

@be_ruska děkuju moc. Čeká mě to v pátek a už mám z toho poslední dvě noci noční můry.

be_ruska
23. srp 2017

@pokaja vubec se neboj. Nic to neni. Trva to cca 20 minut. 🍀 hodne stesti at jich mas co nejvic. Pak se ozvi 🙂

hannyy
23. srp 2017

@pokaja co je to opu ja se v tech zkratkach nevyznám 😉
@volfici holky dekuji, a ty injekce a mnozstvi kolik si jich clovek píchá je individuální nebo to maji tak vsichni. Ja jsem si na uiu pichala jen 1 injekci a jeste to bylo silene sehnat, meli ji jen ve Znojmě po objednání z Brna a Znojmo mam 45km

volfici
23. srp 2017

@kachnicky ahoj, my měli PICSI, prodlouženou kultivaci, embryoskop, vitrifikaci tří embryí a platili jsme 24 tisíc, včetně tisícovky za úschovu. Plus léky byly do dvou tisíc maximálně.

hannyy
23. srp 2017

@pokaja uz jsi tak daleko tak ted te strach nesmi zkolit, urcite to dopadne dobre.... A za jak dlouho po odběru se tedy budou oplodněné davat zpet?

Kolikrat byl s vami manzel,pritel , predpokladam na spermiogramu a pak kolikrat? Manzel ma šíleného sefa jezdi v Rakousku kamionku a dostat volno je nadlidský vykon ani ted by ho nedostal ale museli jsme s pravdou ven a pochopil to ač nerad ale volno dostal

volfici
23. srp 2017

@pokaja kliiiid, fakt buď v klidu, bude to za tebou jen to fikne. Ale taky jsem z toho byla nervózní, i když nebylo potřeba

volfici
23. srp 2017

@hannyy množství léků je individuální. Partner byl na začátku stimulace, tam podepisuje souhlasy. Pak v den punkce, tam odevzdá vzorek a opět podepíše lejstra. Po punkci musíš mít odvoz a ještě nás ona doktorka poučovala ohledně příznaků komplikací, aby věděl kdy kdyžtak volat rychlou atd.
Na transfer už být nemusí, ale je dobré mít odvoz a podporu 😉

hannyy
23. srp 2017

@volfici takze na spermiogram a pak na punkci ? Ja manzela doma nemivam takze bude vse na me hodne. A dostava se nejaka neschopenka? Myslim po transferu. Ja mam tezkou praci, taham tezke autodily jsem ridicka z povolani 😉

pokaja
23. srp 2017

@hannyy no já píchala první 4 dny jednu látku, potom další 4 dny dvě, ale kolikrát jsem píchala zbytek z jednoho pera a načínala nový, proto to byly hned 2 injekce plus ta další jiná. Manžel se mnou chodí pořád, mám v něj velkou oporu a taky se chudák cítí provinile, protože to podstupujeme kvůli jeho hodně špatnýmu spermiogramu, já jsem v pořádku. A opu je punkce 😉. To zvládnete 🙂

pokaja
23. srp 2017

@volfici už aby to bylo, děkuju za povzbuzení 🙂

Strana